Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > شهری - استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران بر ضرورت توسعه محلی به‌عنوان سیاست جدید در شهرداری تهران تأکید کرد و گفت: ما نیازمند منشور شهر هستیم تا جایگاه شورای شهر و شورایاری‌ها به خوبی مشخص شود.

به گزارش همشهري، حسين ايماني‌جاجرمي دوشنبه‌شب طي سخناني در نشست ارزيابي وضعيت مديريت محله در شهر تهران كه در خانه انديشمندان علوم انساني و با حضور برخي اعضاي شوراي شهر، ‌شهرداران مناطق و شوراياران برگزار شد، مديريت محله در تهران را با رويكرد انتقادي مورد بررسي قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وي ضمن اشاره به اهميت بازگرداندن هويت تاريخي و فرهنگي محله‌هاي تهران به وضعيت شكل‌گيري مديريت محلي در جامعه‌اي كه دولت تمام امور را در دست دارد، انتقاد كرد و گفت: در اين جامعه صحبت از دولت محلي و شوراي شهر و شوراياري مضحك است؛ چراكه هيچ اختياري ندارند.

مديريت محلي و شوراياران نيز قرار بود در ابتدا به‌عنوان مشاوران امين شوراي شهر فعاليت كنند اما هم‌اكنون به بازوان مديريت شهري تبديل شده و از آنها با صدور بخشنامه انجام برخي فعاليت‌ها كه وظيفه مديريت شهري است، طلب مي‌شود. اين مشاركت نيست.

استاد دانشگاه تهران و عضو شوراياري محله اكباتان به روند تحولات شكل‌گيري و فعاليت شوراياري‌ها از سال79 (زمان شكل‌گيري آنها) اشاره كرد و گفت: هم‌اكنون 3540شورايار نماينده 9ميليون نفر جمعيت تهران هستند كه اين غيرممكن است و بايد تناسبي ميان جمعيت و نمايندگان باشد. عضو شوراياري محله اكباتان، وضعيت نامشخص شوراياران از منظر حقوقي، واگذاري سراي محله به دبيران شوراياري، عدم‌تعريف محله در ساختار شهري، بي‌ثباتي شهرداران ناحيه، عدم‌وجود ارتباط ميان اعضاي شوراي شهر و مناطق تهران و... را از مشكلات موجود برشمرد.

اين جامعه‌شناس شهري ميزان مشاركت پايين شهروندان در انتخابات شوراياري‌ها را به‌دليل عدم‌آشنايي با اين نهاد محلي دانست و با انتقاد از راه‌اندازي سراي محله در تمامي محله‌هاي پايتخت گفت: مناطقي به اين نوع مراكز و حتي به نمايندگان محلي نياز دارند كه صدايشان به جايي نمي‌رسد. راه‌اندازي خانه اسباب‌بازي و ديگر بخش‌هاي سراي محله در شمال تهران اقدامي اشتباه و دور ريختن پول بود. طي بررسي انجام شده از يك جامعه آماري 2700نفره، 85درصد از خدمات سراي محله استفاده نمي‌كنند و 95درصد نيز مدير محله‌شان را نمي‌شناسند. ايماني تصريح كرد: انتظار مي‌رود در دوره جديد مديريت شهري و شوراي شهر، توسعه مديريت محلي به‌عنوان سياست در شهرداري تهران تعريف شده و صداي انجمن محله به گوش شهر برسد.

برخي مشكلات شهر ناشي از سيطره قدرتمندان است

در ادامه اين نشست برخي از اعضاي شوراياري مناطق مختلف به بيان نظرات خود پرداختند. سكوت شوراي پنجم در قبال شوراياري‌ها، وجود اختلاف‌نظر ميان شهرداري و شوراي شهر در مورد شوراياران و لزوم تغيير در سازوكار فعاليت سراهاي محله از مهم‌ترين مباحث مطرح شده توسط شوراياران بود.

الهام فخاري، عضو شوراي شهر تهران و ديگر سخنران اين نشست به‌وجود برخي مشكلات در شهر اشاره كرد و گفت: بخشي از مشكلات متاثر از سيطره قدرتمندان در شهر است. قدرتمندان مي‌توانند ثروتمندان شمال شهر يا زورگويان جنوب شهر باشند. ما اگر بتوانيم فرهنگ زورگويي را در خود و در نهادهايي كه ايجاد كرده‌ايم مهار كنيم، خدمت بزرگي به شهر كرده‌ايم. وي همچنين با اشاره به صحبت‌هاي مطرح شده در مورد وضعيت شوراياران گفت:

به قدري درگير نهادسازي مي‌‌شويم كه به برنامه‌ريزي فرايندها و روش‌ها نمي‌رسيم؛ به همين دليل گاهي نهادي را به اوج برده و گاهي تحقيرش مي‌كنيم. عضو كميسيون فرهنگي شوراي شهر تهران همچنين با اشاره به انتقاد برخي شوراياران از سكوت شوراي پنجم در قبال شوراياري و رفع مشكلات آن گفت:

تمام اتفاقاتي كه طي 12سال مديريت شهري رخ داده در 100روز نمي‌توان حل كرد. در اين سال‌ها نيز كارهايي انجام شده شايد به آنها نقد وارد باشد اما به هر حال اقداماتي هم صورت گرفته است. سراهاي محله نيز جايي براي تمرين اجتماعي جوانان و بهره‌مندي از فرهيختگان است و بايد آن را از وضعيت تجاري خارج كرد. اين سراها نه‌تنها خودگردان نشده، بلكه مشكلاتي را هم ايجاد كرده است.

در همین زمینه: چرا تغییر سیاست‌های شهری ضروری است راه مشارکت شهروندان در مدیریت شهر تقویت همکاری مدیریت شهری با نیروی انتظامی معاون شهردار: اجازه ساخت «مال» مزاحم در پایتخت را نمی‌دهیم

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۷۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سودجویان زیر ذره‌بین شهرداری؛ حریم این منطقه دردسرساز شد

محمدجواد خسروی با اشاره به این نکته که «استانداری مدیریت حریم پایتخت را به شهرداری تهران واگذار کرد»، گفت: «اقدام درست و قابل تأمل استانداری تهران مبنی بر تثبیت بخش حریم پایتخت موجب شد تا تنفسگاه شهر حفظ و در میان ده‌ها معضل همچون چندگانگی مدیریتی و محیط‌زیست (آلودگی هوا)، بارقه‌ای از امید برای زیستی نسبتا سالم باقی بماند، چرا که صیانت از حقوق شهر و شهروندان اولویت مدیریت شهری در دوره ششم است و ازاین‌رو موضوع با جدیت در منطقه پیگیری شد.»

به گزارش همشهری‌آنلاین، او ادامه داد: «رفع تصرف املاک حریم پایتخت، تخریب ساخت و ساز‌های غیرمجاز و آزادسازی اراضی تصرف شده و... اقداماتی است که همچنان صورت می‌گیرد و قطعا تا پایان آزادسازی تمام اراضی تصرف شده توسط سودجویان ادامه خواهد داشت، زیرا در مجموعه شهرداری تهران بر خود وظیفه می‌دانیم که اجازه ندهیم به اراضی حریم تهران که میراث آیندگان است دست‌اندازی شود.»

نگاه منفعت‌طلبانه به حریم شهر نداریم

شهردار منطقه ۱۸ با بیان این که تجربه نشان داده که مدیریت شهری در پایتخت، نگاه مادی و منفعت‌طلبانه به بخش حریم نداشته و بیشتر از هزینه‌هایی که برای نگهداشت آن کرده است، گفت: «باید زمانی را برای رفع مناقشات و تداخل مدیریتی با شهرستان‌های اطراف صرف کند. اکنون که خبر تثبیت بخش حریم تهران از سوی استانداری اعلام رسمی شده، مدیریت شهری باید به تداوم انجام مسئولیت‌های ذاتی خویش بپردازد. از این‌رو نیازمند حمایت و همراهی سازمان‌های مسئول در این بخش هستیم. چرا که در اغلب مواقع شهرداری تنها متولی برخورد با مناقشات موجود بوده است. ۲ نهاد مهم در پایتخت، یعنی فرمانداری و استانداری باید پای کار بیایند نه اینکه تنها شهرداری به میدان برود.»

به گفته خسروی البته این اقدام مهم استانداری (واگذاری مدیریت حریم پایتخت به شهرداری تهران) بیانگر دغدغه این نهاد برای صیانت از بخش حریم بوده تا در آینده اگر خواستند تصمیم دیگری بگیرند.

بیشترین چالش‌های حریم مربوط به منطقه ۱۸ است

او ادامه داد: «بنا به اعلام رئیس شورای شهر تهران تنها نهادی که در این مسیر دشوار و طاقت‌فرسا با مدیریت شهری همکاری داشته، نیروی انتظامی است و بجاست که سایر نهاد‌ها نیز دین خود را در صیانت از حریم پایتخت ادا کنند. با توجه به اینکه بیشترین چالش‌ها و مناقشات درخصوص حریم، مربوط به جنوب غرب تهران و محدده منطقه۱۸ بوده است، بر همین اساس شهرداری منطقه با قدرت و نظارت بیشتر برای صیانت از بخش حریم به مسئولیت‌های محول شده عمل کرده و تعهدی به شهرستان اسلامشهر در اداره این محدوده نداده و کماکان به وظایف خود برای حفظ این محدوده عمل خواهد کرد، گرچه در اکثر موارد شهرداری در برخورد با سودجویان تنها می‌ماند.»

آن طور که شهردار منطقه ۱۸ عنوان کرده: «ضروری است به تلاش عوامل اجرایی مدیریت شهری منطقه در خدمت‌رسانی به شهروندان اشاره کرد که موفق شدیم در بخش حریم با اخذ مجوز از مراجع قضایی، بیش از ۱۲۶هکتار از اراضی مزروعی را، که به‌طور غیرقانونی در آن‌ها ساخت بنا، فنس، دیوارچینی و... صورت گرفته بود، رفع تصرف و آزادسازی کنیم.»

به گفته محمدجواد خسروی تمامی این اقدامات بیانگر آن است که مجموعه مدیریت شهری اهتمام ویژه‌ای در صیانت از حقوق شهر وشهروندان دارد و به افراد سودجو اجازه نمی‌دهد به بیت‌المال و دارایی عامه شهروندان چشم طمع داشته باشد.

او در پایان تاکید کرد: «همچنین در راستای این سیاست و رویکرد، هیچ فرد یا نهادی در این مسیر از آرامش و مصونیت برخوردار نیست و در دوره جدید مدیریت شهری باید در محاکم قضایی پاسخگوی تخلفات خویش باشند. نگاه مدیریت شهری در دوره جدید، همواره به تأمین رفاه و آسایش شهروندان به‌عنوان صاحبان اصلی شهر بوده و این دارایی ارزشمند قابلیت‌های لازم را برای تحقق این مهم داراست.»

دیگر خبرها

  • سودجویان زیر ذره‌بین شهرداری؛ حریم این منطقه دردسرساز شد
  • تالاب بیشه دالان بروجرد ظرفیتی بی‌نظیر برای توسعه گردشگری محیط زیستی
  • در صدوبیست و هشتمین نشست شورای شهر اصفهان چه گذشت؟
  • نشاط، سرگرمی و تفریح مدنظر مدیریت شهری اصفهان است
  • شهرداری اصفهان دچار گفتار درمانی شده است
  • مقوله نشاط، سرگرمی و تفریح مدنظر مدیریت شهری اصفهان است
  • دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود رو به تعطیلی است
  • ناامید کردن مردم از مدیریت شهری کار پسندیده‌ای نیست
  • بررسی مسائل فی ما بین بهزیستی و مدیریت شهری تهران در صحن شورای شهر
  • سه میدان میوه و تره‌بار در منطقه ۱۷ احداث خواهد شد