Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، دکتر منصور غلامی در این آیین ضمن قدردانی از خدمات ارزشمند دکتر احمدی در زمان تصدی مسئولیت معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، وی را به لحاظ علمی و تجربی از ذخایر مجموعه آموزش عالی کشور دانست و اظهار امیدواری کرد که با انتصاب وی به سمت مشاور وزیر علوم و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، بخش سیاست‌گذاری علمی، حرکت جدیدی را آغاز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر علوم با اشاره به ابعاد شخصیتی دکتر برومند، وی را شخصیتی علمی و توانمند در سطح ارتباط مراکز علمی با بخش اجرایی و صنعت کشور توصیف کرد.

وی افزود: حضور در سطح جامعه اعم از مسائل اجتماعی، صنعت و فناوری ایجاب می‌کند که در برنامه‌های خود توانمندی‌ها را افزایش داده و با هم‌افزایی با سایر نهادها و وزارتخانه‌ها، این وظیفه ملی را به خوبی پیش بریم که ضرورتاً علم و تجربه باید توأما لحاظ شود.

دکتر غلامی با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌ها در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی باید با هدف رفع مشکلات در سطح جامعه صورت گیرد، افزود: ظرفیت‌های بزرگ علمی، فکری و تجهیزاتی که در مراکز علمی کشور موجود است باید در راستای حل مسائل جامعه به کار گرفته شود چرا که برازنده نیست دانشگاهی در رتبه‌های خوب علمی در دنیا حضور داشته باشد و برون‌دادهای علمی قابل توجه و در سطح رقابت با مراکز علمی بزرگ داشته باشد، اما در رفع مشکلاتی که گریبانگیر جامعه است نتواند نقشی ایفا کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر لزوم توانمندسازی فارغ التحصیلان دانشگاهی، تأکید و آن را اقدامی مؤثر در توسعه پایدار کشور ارزیابی کرد.

وی با اشاره به مجموعه‌های بزرگی مانند انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها گفت: باید از این مجموعه‌های علمی به درستی بهره ببریم؛ اتاق فکرهای بسیار قوی و تخصصی در اختیار داریم و باید از آنها بخواهیم بیشتر به مسائل تخصصی حوزه‌های علمی خود توجه داشته باشند.

دکتر غلامی افزود: استادان، مسئولان و مدیران پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های مرتبط باید به طور مأموریت‌گرا برای حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی برنامه‌ریزی و فکر کنند و راهکارهای علمی ارائه دهند.

وزیر علوم، توانمندی و ظرفیت‌های بخش هنر در ارائه خدمات به جامعه را بسیار بالا خواند و تصریح کرد: باید در حوزه پژوهش‌های هنر نیز حرکت‌های خوبی صورت گیرد.

وی با تأکید بر اینکه باید ارتباطات علمی بین‌المللی توسعه یابد، عنوان کرد: با توجه به شرایط فعلی و زحمات مسئولان در سطح دیپلماسی کشور و همچنین توافق ارزشمند برجام و بازشدن روابط علمی بین مراکز تحقیقاتی کشورها، باید از این ظرفیت به خوبی و با دقت استفاده کنیم و در بحث تبادل استاد و دانشجو، این ظرفیت‌ها را به خدمت بگیریم و اندوخته تجربی و علمی خوبی را برای مجموعه علمی کشور فراهم کنیم.

دکتر غلامی با بیان اینکه باید در یک فضای مشترک کار کنیم تا دستاوردهای علمی را به نتیجه عملی برسانیم، تصریح کرد: از استادان، دانشجویان، مدیران و مسئولان در بخش‌های مختلف علمی کشور کمی‌خواهم تلاش خود را در جهت ارتباط و تعامل بیشتر با سایر وزارتخانه‌ها، نهادها و دستگاه‌های علمی کشور افزایش دهند.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: هر حرکتی می‌تواند شروع یک اثر ماندگار و خیر مستمر باشد و اگر نگاه به آینده با امیدواری باشد هر بخش مسیر حرکت می‌تواند جایگاه ویژه‌ای را در ارائه خدماتی که مدنظر است، داشته باشد.

 

* ضرورت ایجاد یک اکوسیستم نوآوری در کشور

دکتر مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در آیین معارفه خود، بر ضرورت ایجاد یک اکوسیستم نوآوری در کشور تأکید کرد و گفت: نیازهایی که برای ایجاد یک اکوسیستم نوآوری در کشور لازم است، یک تفکر، انسجام و همت ملی را می‌طلبد.

وی با بیان اینکه حوزه پژوهش و فناوری در تمام دنیا مبحث پیچیده‌ای تلقی می‌شود، گفت: همه رویکردها و نگرش‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگ ملی و سازمانی و نگاه ما به مسئله تحقیق، کارآفرینی و کسب ثروت ملی، بر روی این حوزه تأثیرگذار است.

وی تصریح کرد: فناوری، زندگی انسان را به شدت تغییر داده و شکافی که بین کشورها ایجاد می‌شود عملاً در فناوری صورت می‌گیرد و این سرعت فاصله کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته را افزایش می‌دهد. بنابراین بدیهی است که باید به فناوری، تحقیق و توسعه اهمیت دو چندان دهیم و نگاه منسجم‌تری به آن داشته باشیم.

دکتر برومند با بیان اینکه هم‌اکنون دنیای اقتصاد جهان، بر پایه دانش فعالیت می‌کند و ما نیز مجبور هستیم بر این موضوع تمرکز کنیم، افزود: اگر تحقیق، توسعه، پژوهش و فناوری نقشی در زندگی مردم ایفا نکند و نتواند ثروت ملی ایجاد کند، بی‌فایده است.

وی با تأکید بر اینکه باید راهبردی فکر کرده و دقیق رفتار کنیم، خاطرنشان کرد: پارک‌های علم و فناوری باید نقش خود را در توسعه کسب و کار ایفا کنند و از دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی در راستای تصمیم‌گیری و برنامه‎‌ریزی استفاده کنیم.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم خاطرنشان کرد: باید به بازنگری فرآیندهای اجرایی بیندیشیم چرا که به ما می‌آموزد که با تغییر نگرش‌ها و رفتارهایمان کار را به گونه‌ای انجام دهیم تا کشور از آن منتفع شود.

دکتر برومند در خاتمه با بیان اینکه فناوری عنصر جمع‌شونده است، اظهار داشت: باید از دانش بشری استفاده کنیم چرا که زمان تنگ و منابع محدود و باید همکاری‌های خود را گسترش دهیم.

در بخش دیگری از این مراسم که با حضور مسئولان ستادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و برخی از رؤسای دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و فناوری برگزار شد، دکتر احمدی گزارشی از وضعیت علمی، فناوری و نوآوری کشور، طی ۴ سال تصدی مسئولیت معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم ارائه کرد.

 

* ارتقای ۱۷ پله‌ای رتبه کیفیت تولیدات مقالات علمی داغ و پراستناد کشور در ۴ سال اخیر

دکتر احمدی درخصوص تعداد دانشگاه های برتر ایران در دنیا در نظام رتبه بندی لایدن اظهار داشت: تعداد دانشگاه‌های کشورمان در سال ۲۰۱۷ در این نظام رتبه‌‎بندی، ۱۸ دانشگاه است که این تعداد در سال ۲۰۱۳، پنج دانشگاه بوده است.

وی به ارتقای ۱۷ پله‌ای رتبه کیفیت تولیدات مقالات علمی داغ و پراستناد کشور در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: رتبه تولید مقالات داغ و پراستناد کشورمان از رتبه ۳۷ در سال ۲۰۱۲ به رتبه ۲۱ در سال ۲۰۱۶ دست یافته‌ایم.

دکتر احمدی درباره سهم ایران از کل علم دنیا و علم برتر دنیا مطابق گزارش پایگاه ISI افزود: سهم ایران از کل مقالات یک درصد برتر دنیا در سال ۲۰۱۲، از هشت دهم درصد به ۱ و هشت دهم درصد در سال ۲۰۱۶، و سهم ایران از کل کمیت تولید علم دنیا از ۱ و چهار دهم درصد در سال ۲۰۱۲، به ۲ و ۲ دهم درصد در سال ۲۰۱۶ رسیده‌ایم.

وی درخصوص درصد رشد مدارک ثبت شده دنیا در پایگاه بین‌المللی ISI اظهار داشت: کشورمان در چهارسال گذشته رشد قابل ملاحظه‌ای را از نظر ثبت مدارک علمی در پایگاه ISI داشته به طوری که رشد مدارک ثبت شده علمی ایران در سال ۲۰۱۲، هفت درصد گزارش شده و این رشد در سال ۲۰۱۶ به میزان ۲۰ درصد بوده در حالی که متوسط رشد مدارک علمی در این سال ۶ درصد گزارش شده است.

در بخش پایانی آیین معارفه دکتر مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم و تکریم دکتر وحید احمدی، وزیر علوم با اهدای لوح تقدیر از خدمات ارزشمند و تلاش‌های صادقانه دکتر احمدی در مدت زمان تصدی مسئولیت معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، قدردانی کرد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۸۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلفی گل: دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم صبح امروز در اولین کنفرانس ملی مهارتی ایران که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: باید حواسمان باشد که شخصیت علمی فناوری و نوآوری کشورمان را هماهنگ ببینیم، شخصیت علمی کشورمان نباید کاریکاتوری رشد کند، اگر این‌گونه باشد اثربخشی در کشور نخواهد داشت.

وی ادامه داد: منظور از این‌که شخصیت علمی ما باید هماهنگ رشد کند این است که باید نقش هر یک از بازیگران عرصه علمی را مناسب ببینیم تا اثربخشی و جایگاه خود را داشته باشد مثل چرخ‌دنده ها، اگر قراراست کشور ما پیشرفت متوازن داشته باشد باید حتماً به بخش‌های مختلف علمی و فناوری و نوآوری کشور توجه شود.

وزیر علوم بیان کرد: توجه بیش‌ازحد به یک بخش و کم‌مهری به بخش دیگر باعث می‌شود جورچین کشور ما ناقص بوده و این هم‌افزایی رخ ندهد، باید تصمیم‌گیری عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی درست باشد باید قانون را محترم بشماریم، جوامع بشری براساس قانون مدیریت می‌شوند در جوامعی که به قانون کم توجهی شود در حد طرفیت‌ها پیشرفت‌ها رخ نمی‌دهد.

به قوانین علم و فناوری توجه لازم نشده است

زلفی گل افزود: در مرور قوانین علم و فناوری گاهی متوجه می‌شویم که به قوانین علم و فناوری توجه لازم نشده است به‌عنوان مثال اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی بیان می‌کند قانون آموزش عالی رایگان تا سرحد خودکفایی، باید توجه کنیم آیا این تعداد دانشجو که با بودجه عمومی پدیرفته می‌شوند براساس نیاز کشور است؟ و همه براساس این قانون توسعه یافته اند؟ یقیناً متوجه می‌شویم نسب به قانون کم توجهی شده است.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه آمده‌است که آموزش مهارتی باید سی درصد باشد با نگاه خوش‌بینانه در حال حاضر ما توانسته ایم آن را به ۱۶ درصد برسانیم، بنابراین یا باید موقعی که قانون‌گذاری انجام می‌شود واقعیت‌ها را ببینیم و آن‌چه که هست را تصویب کنیم یا این‌که ظرفیت‌ها را برای تحقق قانون مذکور آماده کنیم بنابراین در علم و فناوری در خیلی جا‌ها نسبت‌به قانون کم مهری شده‌است.

وزیر علوم افزود: در برنامه هفتم توسعه آموزش‌های مهارتی ۴۰ درصد پیش‌بینی‌شده است ما به‌عنوان مسئولان علم و فناوری از هم‌اکنون باید برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم درحال‌حاضر دانشگاه‌های نظری ما آموزش‌های مهارت محوری دارند که در حد انتظار نیست و باید آسیب‌شناسی و آسیب‌های آنها برطرف کنیم.

تدوین دستورالعمل افزایش آموزش‌های مهارتی در دانشگاه‌ها

وی ادامه داد: خوشبختانه در برنامه توسعه هفتم حکمی را پیش‌بینی و مصوب کردیم و دستورالعمل آن را باید با همکاری وزارت بهداشت تدوین کرده و توسط هیأت وزیران تصویب کنیم. براساس آن میزان مهارت محور کردن آموزش‌های دانشگاهی افزایش می‌یابد. این موضوع در وزارت بهداشت تقریباً محقق شده‌است، چون بیمارستان‌ها در دست خود دانشگاه است در دانشگاه فرهنگیان نیز به‌همین صورت است، چون دبیرستان‌ها و آموزشگاه‌ها در اختیار آموزش‌وپرورش اند ولی در وزارت علوم این‌گونه نیست صنایع در دسترس ما نیستند در دستورالعملی که باید آن را تدوین کنیم باید به‌گونه‌ای عمل شود تا منافع پذیرش دانشجو با منافع صنعت همسو شود تا دانشجوی ما را پذیرش کنند و مهارت محور شدن شکل بگیرد.

ثبت بیش از ۱۵ هزار نیاز در سامانه نان

وزیر علوم با اشاره به این موضوع که باید نقص قوانین را برای مهارتی شدن آموزش رفع کنیم به سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها اشاره کرد و گفت: درحال‌حاضر وزارت نفت ۶۰۰ نیاز در این سامانه ثبت کرده و بیش‌از ۱۵ هزار نیاز نیز توسط صنایع کشور در این سامانه ثبت‌شده است، اگر استادان و دانشجویان ما براساس این نیاز‌ها طرحی تعریف کنند پژوهانه ویژه به آنها اختصاص داده می‌شود همچنین در آئین‌نامه ارتقا و ترفیع امتیاز می‌گیرند.

وزیر علوم افزود: آئین‌نامه ارتقا تدوین شده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده‌است در این آئین‌نامه افرادی که علم را به فن و ثروت تبدیل می‌کنند، امتیازات ویژه‌ای دریافت کنند.

وی به مسائل فرهنگی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: مسائل فرهنگی اصل هستند ما نمی‌توانیم به آموزش و پژوهش توجه کنیم ولی مسائل فرهنگی را نادیده بگیریم، بزرگ‌ترین سرمایه یک جامعه فرهنگ جامعه است یکی از کارکرد‌های دانشگاه‌ها بحث فرهنگی است نتایج همه این آموزش‌ها در خدمت جامعه قرار می‌گیرد از این بابت است که این همایش نقش کلیدی در آموزش عالی کشور دارد.

وزیر علوم در ادامه به کتاب‌های درسی اشاره کرد و گفت: آئین‌نامه‌ای به دانشگاه‌ها ارسال کردیم که براساس آن مشخص شده‌است که کتابی که تألیف می‌شود باید براساس چه شاخص‌هایی باشد و چه خروجی‌هایی داشته باشد برخی از شاخص‌های تدوین کتاب‌های دانشگاهی نیاز محوری، هویت‌ساز بودن، مهارت محوری است که باید به آن توجه شود.

وزیر علوم تأکید کرد: باید جایگاه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای را توسعه دهیم بنابراین پیگیر این هستیم تا دانشگاه فنی حرفه‌ای را به دانشگاه مهارت ملی تبدیل کنیم. دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک ویژگی منحصربه‌فرد دارد مبنی‌بر این‌که فارغ‌التحصیلان این دانشگاه شاغل هستند این درحالی است که ایجاد شغل برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار هزینه می‌برد برای همین است که مقام معظم رهبری به ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار تأکید می‌کنند.

وزیر علوم همچنین به ایجاد پارک علم و فناوری مهارتی و کنسرسیوم‌های اشتغال اشاره کرد که در این دانشگاه پیگیری می‌شود و افزود: در دو سال گذشته توجه و فعالیت زیادی در خصوص دانشگاه فنی و حرفه‌ای صورت گرفته است مبنی براینکه بودجه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای هزار و دویست میلیارد تومان بود اکنون امیدواریم آن را به بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان برسانیم و تقریباً چهار برابر شود.

وی افزود: بیش‌از هزار و پونصد میلیارد تومان نیز در سفر‌های ریاست‌جمهوری به استان‌های مختلف برای دانشگاه فنی حرفه‌ای پیش‌بینی‌شده است.

وی همچنین از رفع مشکل استخدامی اعضای هیئت علمی در دانشگاه فنی‌حرفه‌ای نیز خبر داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت حمایت از هم‌افزایی مراکز نوآوری برای ایجاد «مراکز هم‌آفرینی»
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی
  • دکتر طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • تشکیل کنسرسیوم مراکز علمی و پژوهشی در حوزه محیط‌زیست آذر بایجان غربی
  • در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم
  • زلفی گل: دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود
  • فعالیت 490 مرکز نوآوری در کشور/ ضرورت رفع مسائل اساسی با ظرفیت‌های قانون جهش تولید
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی با کمیته تحقیقات دانشجویی
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی علوم پزشکی و کمیته تحقیقات دانشجویی
  • کنسرسیوم مراکز علمی و پژوهشی در حوزه محیط‌زیست تشکیل می‌شود