Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- روزنامه ایران در گزارشی نوشت: ساختمان‌سازی یک بار دیگر سیاسی شد؛ این بار بعد از زلزله در استان کرمانشاه. ویرانی ساختمان‌های نوساز و خصوصاً پروژه‌های مسکن مهر یک بار دیگر دامنه اختلافات بین دو جناح موافق و مخالف دولت را افزایش داد.

در ادامه این گزارش می خوانیم: مخالفان دولت می‌گویند الان وقت انتقاد از دولت قبل بابت ساخت و ساز غیر استاندارد در مسکن مهر نیست و موافقان دولت اعتقاد دارند اتفاقاتی که برای این ساختمان‌ها در زلزله استان کرمانشاه افتاد، اثبات انتقادات قبلی آنها درباره غیرکارشناسی بودن مسکن مهر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا درست در همین شرایط بحث شکایت از سازندگان ساختمان‌های غیرمقاوم بالا گرفته است. وزیر کشور در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران کرمانشاه از دستگا‌ه‌های اجرایی خواست تا از پیمانکارانی که ساختمان‌های مقاوم برای آنها نساخته‌اند، شکایت کنند. رحمانی فضلی گفته است: «اگر بیمارستانی نوساز تخریب شده، حتماً باید از پیمانکارش شکایت شود. باید یکبار برای همیشه تکلیف این سازه‌های ناایمن مشخص شود.» این سخنان وزیر کشور ناظر به ویرانی بیمارستان اسلام آباد غرب است که تازه همین چند ماه پیش فاز دوم آن افتتاح شده بود و تخریبش باعث اعتراضات زیادی گشت. همزمان دیروز وزیر بهداشت هم در بازدید از بیمارستان طالقانی کرمانشاه گفت: «مقصران در ساخت بناهای ناایمن درمانی را به دستگاه قضایی معرفی می‌کنم.» قاضی‌زاده هاشمی همچنین از دستگاه قضایی هم خواسته است که «از طریق روش‌های قانونی با مجریان، پیمانکاران و یا ناظران این ساختمان‌ها برخورد کند.» اینها همه در حالی است که صدای اعتراضات به کیفیت ساخت و سازها و خصوصاً مسکن مهر در مجلس هم بلند شده و همزمان یک حقوقدان نیز اعلام آمادگی کرده که شکایت از محمود احمدی‌نژاد رئیس دولت‌های نهم و دهم را بابت ساخت و ساز غیراستاندارد مسکن مهر، پیگیری کند.

مهم‌تر از همه اینها اما شاید سخنان رئیس جمهوری باشد که دیروز در جمع مردم سرپل ذهاب با اشاره به اینکه در این حادثه برخی ساختمان‌هایی که به‌صورت تعاونی و دولتی ساخته شده و از عمر احداث آنها زمان کمی می‌گذرد، تخریب و دچار حادثه شده‌اند، گفت: «باید اشکالات و کاستی‌های موجود در ساخت این بناها بررسی شود و دولت مطمئناً این مسائل را دنبال کرده و مقصران را شناسایی و به مردم معرفی خواهد کرد.»

** پشت پرده‌ای از چگونگی ساخت مسکن مهر در کرمانشاه
روز دوشنبه محمدرضا حبیبی، عضو نظام مهندسی کرمانشاه در گفت‌وگویی با «روزنامه ایران»، افشاگری‌های جدیدی درباره مسکن مهر انجام داد که بازتاب زیادی در رسانه‌ها و فضای مجازی پیدا کرد.

وی گفت: «زمان شروع ساخت مسکن مهر در جلسه‌ای که در کرمانشاه با حضور وزیر راه و شهرسازی وقت برگزار شد، علی نیکزاد در آن جلسه اعلام کرد به خاطر کاهش هزینه‌های مسکن مهر، مجریان ذیصلاح در تمام کشور از این پروژه‌ها حذف می‌شوند. در حالی که مجری ذی‌صلاح یکی از کنترل‌کننده‌های اصلی و نماینده دائم کارفرما در ساختمان‌سازی است.» به گفته این عضو نظام مهندسی کرمانشاه، «همچنین هزینه نرخ نظارت از متری 24 هزار تومان به متری 3هزار تومان و هزینه ساخت از متری 600 هزار تومان به 300 هزار تومان در مسکن مهر کاهش یافت که همین کاهش قطعاً منجر به کاهش کیفیت و استفاده از مصالح با استانداردهای پایین‌تر در مسکن مهر سراسر کشور شده است. همچنین هزینه‌های تأمین اجتماعی و شهرداری در مسکن مهر به یک سوم کاهش یافت.» با وجود این سایت دولت بهار و برخی رسانه‌های دیگر نزدیک به محمود احمدی‌نژاد می‌گویند ساختمان‌های ویران شده مسکن مهر مربوط به پروژه‌های بعد از سال 92 بوده است. همزمان اما برخی دیگر از رسانه‌های مخالف دولت که البته در سال‌های اخیر جزو مخالفان احمدی‌نژاد هم بوده‌اند، مسأله دیگری را مطرح می‌کنند و آن اینکه برخلاف گزارش‌های رسیده از مناطق زلزله‌زده، این ساختمان‌های خصوصی‌‌ساز بوده‌اند که تخریب شده‌اند و در مقابل ساختمان‌های مسکن مهر پایدار مانده‌اند. با این همه گزارش‌های تصویری خبرنگاران از مناطق زلزله‌زده نشان می‌دهد که از بسیاری از ساختمان‌های مسکن مهر، به جز اسکلت اصلی و سقف‌ها تقریباً چیزی باقی نمانده است.

در همین حال محمد محمودی شاه‌نشین، عضو کمیسیون شوراها که با کمیسیون متبوع خود از مناطق زلزله‌زده بازدید کرده است، درباره ارتباط تلفات این زلزله با مسکن مهر به «خانه ملت» گفته است: «بیشترین کشته های شهرستان های سرپل ذهاب و اسلام آباد غرب متعلق به دو مجموعه مسکن مهر است. به صورت جدی نیاز است دستگاه قضایی و مدعی العموم به این موضوع ورود و با افرادی که دقت لازم را در طراحی، جانمایی، ساخت و ساز و کیفیت مصالح نداشتند به صورت جدی و قاطع برخورد کنند.»

** اعتراض مجلسی‌ها به مسکن مهر
در مجلس و میان نمایندگان هم وضعیت مسکن مهر و ساختمان‌های غیر استاندارد بعد از زلزله اخیر اعتراضات و واکنش‌های زیادی به همراه داشت. از جمله محمد دامادی، عضو کمیسیون عمران با اشاره به تخریب گسترده واحدهای نوساز بویژه مسکن مهر در زلزله کرمانشاه به سایت تدبیر24 گفته است: «باید برای ساخت و ساز کشورمان عزای عمومی اعلام کنیم» و «جان انسان در ایران مهم نیست.» وی درخصوص برخورد با مسببان مشکل مسکن مهر در غرب کشور بیان کرد: «قانون برخورد با مسببان وجود دارد، اما برای یک بار هم مشاهده نشده که پس از روی دادن حوادث بررسی‌های لازم صورت گیرد.»

عبدالکریم حسین‌زاده، دیگر عضو کمیسیون عمران مجلس هم به «خانه ملت» گفته است: «تخریب ساختمان‌های نوساز مسکن مهر در زلزله نشان داد که انتقادات وارده به این طرح نه تنها حب و بغض سیاسی نبوده بلکه کاملاً کارشناسی است.» شهرام کوسه‌غراوی، عضو دیگر کمیسیون عمران هم معتقد است: «در بسیاری از موارد نظارت‌ بر ساخت مسکن‌های مهر توسط شرکت‌های تعاونی انجام شده» و «بسیاری از اوقات مهندسین ناظر به آن شکلی که باید نظارت‌ها را انجام می‌داده‌اند، به وظیفه خود عمل نکرده و در چرخه نظارت حضور نداشته‌اند.»

** وعده یک حقوقدان برای شکایت از احمدی‌نژاد
در همین حال یک حقوقدان هم به سایت «اعتماد آنلاین» گفت حاضر است بابت ساخت و سازهای غیراستاندارد مسکن مهر، شکایت از محمود احمدی‌نژاد را پیگیری کند. نعمت احمدی در این زمینه گفته است: «در مسکن مهر شخصاً پرونده‌ای را پیگیری می‌کردم که در آن مفهومی با عنوان «سبک‌ سازی» مسکن مهر قید شده بود. وقتی از سبک‌سازی سؤال کردم، پاسخ دادند که به عنوان نمونه اگر در احداث یک ساختمان، به فرض مثال 10 میلگرد باید به کار گرفته شود، طی یک فرمول ریاضی برآورد می‌شد که با 7 میلگرد هم می‌توان همان استحکام را درست کرد.» نعمت احمدی با ابراز تأسف از وضعیت پیش آمده در غرب کشور و فرار دولتمردان از قانون گفت: «در حال حاضر اراده‌ای وجود ندارد که با آقای احمدی‌نژاد برخورد قانونی شود.»

این وکیل دادگستری با اشاره به زمان شکایت از احمدی‌نژاد گفت: «شخصاً حاضرم به عنوان یک مسأله ملی، این قضیه را پیگیری کنم. اگر از مشکلات مسکن مهر، تأمین دلیل گرفته شود و معایب آن را کارشناسان اعلام کنند، حاضرم به عنوان یک ایرانی، از آقای احمدی‌نژاد و گروه او شکایت کنم. قرار نیست که من حتماً صاحب مسکن مهر باشم. من به عنوان یک ایرانی این مسأله را حاضرم پیگیری کنم و از کیان ملت کشورم دفاع کنم.»

*منبع: روزنامه ایران؛ 1396،8،24
**گروه اطلاع رسانی**1699**2002**انتشاردهنده: فاطمه قنادقرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۹۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر

مدیر کل هنر‌های نمایشی با تشریح پیگیری‌هایی که در زمینه ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج صورت گرفته، تاکید کرد که هر ساخت و سازی در مجاورت این بنا باید با مجوز وزارت ارشاد و میراث فرهنگی صورت بگیرد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در چند روز اخیر، ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه «سنگلج» که در تملک شهرداری تهران است و از دوره مدیریت محمد باقر قالیباف بحث واگذاری آن به این تماشاخانه مطرح بوده، خبرساز شده است. بعد از ابراز نگرانی پریس مقتدی، مدیر این تماشاخانه درباره آسیب زدن به این بنای قدیمی، مشاهده خبرنگار ایسنا هم حاکی از آن است که به هنگام ساخت و ساز ساختمان مجاور، بنای تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود و از آنجاکه این تماشاخانه روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته، این ساخت و ساز نگرانی جامعه هنری را در پی دارد که مبادا فاجعه‌ای انسانی در پیش باشد. از سوی دیگر از آنجاکه تماشاخانه «سنگلج» در فهرست آثار ملی ثبت شده است، هر گونه ساخت و سازی در مجاورت آن باید با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی باشد.

تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر

در همین زمینه کاظم نظری، مدیر کل هنر‌های نمایشی درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز ساختمان مجاور «سنگلج» به ایسنا گفت: از دفتر طرح‌های عمرانی پیگیر این مساله هستیم و کارشناسان این دفتر از ساختمان بازدید کرده‌اند. در حال حاضر چال‌برداری انجام نشده و فعلا ساخت و ساز در مرحله هم‌سطح زمین است، ولی اگر بخواهند چال‌برداری کنند، باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرند.

او ادامه داد: فعلا نامه‌نگاری‌های لازم با میراث فرهنگی و دفتر حقوقی وزارت ارشاد انجام شده و اگر قرار باشد ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج گسترش پیدا کند یا دخل و تصرفی در آن صورت بگیرد، قطعا باید با هماهنگی وزارت ارشاد و میراث فرهنگی باشد.

نظری اضافه کرد: فعلا دفتر‌های اداری مالی، حقوقی و طرح‌های عمرانی با میراث فرهنگی در تعامل و تماس هستند. ما هم نامه‌نگاری‌های لازم را با میراث فرهنگی انجام داده‌ایم، ولی کارشناسی که مسئول رسیدگی به این موضوع (خانه‌های ثبت شده در فهرست آثار ملی) است، فعلا در ماموریت به سر می‌برد و قرار است هفته آینده این موضوع با پیگیری ایشان دنبال شود.

او در پاسخ به اینکه با توجه به تخریبی که صورت گرفته، به نظر می‌رسد ساخت و ساز ادامه داشته باشد و متوقف نشود، توضیح داد: قطعا اگر قرار باشد ساخت و ساز ادامه پیدا کند، باید مسائل امنیتی و پروتکل‌های اماکن ثبت شده در فهرست آثار ملی را رعایت کنند. ما تا پیش از عید پیگیر بودیم که ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج به این تماشاخانه واگذار شود همچنانکه خیلی از بزرگان هنر کشورمان هم پیگیر این قضیه بودند، ولی متاسفانه با رفتن آقای قالیباف از شهرداری، این موضوع مسکوت ماند.

مدیر کل هنر‌های نمایشی با تاکید بر ضرورت گسترش نمایش‌های ایرانی یادآوری کرد: اگر قرار به راه‌اندازی بنیاد تئاتر ملی باشد، نیازمند فضایی برای تولید هنر و انجام کار‌های پژوهشی هستیم و با این تصور که شهرداری ساختمان مجاور سنگلج را در اختیار ما قرار می‌دهد، منتظر اجرایی شدن این وعده بودیم که مساله ساخت و ساز پیش آمد.

او در پاسخ به اینکه طبق مشاهده ایسنا، بر اثر این ساخت و ساز، تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود، گفت: امیدواریم این ساختمان‌ساز به فاجعه انسانی منتهی نشود. به هر حال ما هم این نگرانی‌ها را داریم و پیگیر حل این وضعیت هستیم. اما فعلا شرایط به گونه‌ای نبوده که اجرای نمایش را متوقف کنیم.

نظری در ادامه درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز اداره تئاتر نیز گفت: مجوز اداره تئاتر را از شورای عمرانی گرفته‌ایم و مشغول برآورد هزینه‌ها هستیم تا کار شروع شود. آقای وزیر هم دستور لازم را صادر کرده‌اند. قرار است تا هفته آینده برآورد هزینه نقشه ساختمان از سوی دفتر طرح‌های عمرانی وزارت ارشاد ارایه شود. اگر بتوانیم مجوز یک بنای ۵، ۶ طبقه را بگیریم، مهمانسرایی هم برای هنرمندان تئاتر استان‌ها خواهیم ساخت تا دیگر نیازی به اقامت در هتل نداشته باشند. ضمن اینکه امیدوارم بتوانیم دفتر‌هایی برای کارگردانان تئاتر تهران در یکی از طبقات اداره تئاتر بنا کنیم.

لازم به یادآوری است که تماشاخانه سنگلج با نام پیشین ۲۵ شهریور، نیمه اول دهه ۴۰ در محله قدیمی سنگلج راه‌اندازی شد که محل کار و فعالیت بزرگانی، چون عزت‌الله انتظامی، داود رشیدی، جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز، علی نصیریان، جعفر والی، رکن‌الدین خسروی، بهرام بیضایی، اکبر رادی، غلامحسین ساعدی، عباس جوانمرد، خلیل موحد دیلمقانی، محمود دولت آبادی، بیژن مفید و ... بوده است. این تماشاخانه به عنوان تالاری ویژه اجرای نمایش‌نامه‌های ایرانی تعریف شد و هرچند در بخشی از تاریخ فعالیت خود، میزبان اجرای نمایشنامه‌های خارجی هم بوده، ولی همچنان به عنوان نماد تئاتر ملی کشورمان به شمار می‌رود. تالاری که به گفته علی نصیریان، خشت خشت آن پر از برای بزرگان تئاتر کشورمان پر از خاطره است.

دیگر خبرها

  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • باید ساختمان‌های باشکوه در ایران ساخته شود
  • ساخت ۵۰ مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!
  • تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر
  • مشکلات باقیمانده مناطق زلزله‌زده خوی حل شوند
  • بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حل مشکلات مردمی، پیشتاز باشد
  • برنامه آمریکا برای ساخت بلندترین آسمان‌خراش/ عکس
  • ۱۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات پیمانکاران در سال جاری پرداخت می شود