Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴- عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه می‌گوید که صندوق بازنشستگی سال‌هاست که دچار مشکل است، دولتمردان همواره به دلیل بی‌زبان بودن صندوق و نداشتن یک مسئول و مدیر کار بلد، به صندوق دست‌درازی می‌کنند تا جایی که امروزه صندوق را در مرز نابودی قرار داده‌اند.
صندوق‎های بازنشستگی در آستانه ورشکستگی؛ قطعاً این خبر را بارها و بارها و بارها از رسانه‌های دیداری و نوشتاری شنیده و دیده‌اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صندوق‌های که حقوق و مستمری بخش زیادی از نیروهای بازنشسته را تامین می‌کند.
بحران ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی قطعاً یکی از چالش‌های مهم و اساسی اقتصاد کشور است. با جرات می‌توان گفت که تمامی صندوق‌های بازنشستگی با مشکلات عدیده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند و بسیاری از آن‌ها هم در آستانه نابودی و فروپاشی قرارگرفته‌اند.
سال‌هاست که دولتمردان بدون هیچ حساب‌وکتابی و به دلیل کسری‌ بودجه، از این صندوق وام می‌گیرند و بازهم به دلیل بی‌حساب‌وکتاب بودن، بدهی خود با صندوق را تسویه نمی‌کنند. این بدهی‌های کلان به‌عنوان یک بدعت بد، نسل به نسل به دولت‌ها منتقل می‌شود و هر دولت صندوق را با بدهی بیشتری به دولت بعد واگذار می‌کند. درصد بالایی از منابع مالی را عموماً دولت‌ها تامین می‌کنند و پرداخت مستمری بخش زیادی از بازنشستگان بر عهده دولت است.
به‌طور مثال، در صندوقِ بازنشستگیِ کشوری، پرداخت 76 درصد از مستمری‌ها بر عهده دولت است و اگر دولت از منابع بودجه، کسری صندوق را تأمین نکند، صندوق ورشکسته خواهد شد. به عبارتی ورشکستگی این صندوق برابر است با بلاتکلیفی ۱ میلیون و ۲۶۸ هزار بازنشسته! صندوق تأمین اجتماعی نیروهای مسلح، ۶۷۰ هزار بازنشسته دارد و ۹۸ درصد مستمری پرداختی خود را با کمک دولت تسویه کرده است. صندوق کارکنان فولاد و غیره نیز با مشکلات جدی و عمیقی مواجه شده‌اند که اگر سریعاً یک‌راه حل مناسب برای خروج از بحران آن‌ها ارائه نشود، شاهد اتفاقی ناگوار در این صندوق‌ها خواهیم بود.
می‌گویند صندوق‌های بازنشستگی، حیات خلوت دولت‌ها شده است. شاید پر بیراه هم نباشد اگر بگوییم مسبب اصلی بحران صندوق‌ها فقط دولت‌ها و سوء مدیریت آن‌ها است. هر دولتی که بر سرکار می‌آید ابتدا نزدیکان خود را در این صندوق مشغول به کار می‎کنند و برای هرکدام یک سمتی در نظر می‌گیرند؛ سپس هرکجا که با مشکلی از نوع مالی مواجه شدند، دستشان را به‌سوی صندوق دراز کرده و مبالغ موردنیاز خود را برمی‌دارند. گویی این روش به یک‌رویه عادی برای دولتمردان تبدیل‌شده است.
بسیاری از کارشناسان بر این عقیده‌اند که اگر مسئولین و دولتمردان، چاره‌ای برای این صندوق‌ها نیندیشند و به‌نوعی دستشان را از صندوق کوتاه نکنند، در یک دهه آینده با مشکلات عظیمی در خصوص صندوق بازنشستگی مواجه خواهیم بود که تبعات و مشکلات بسیاری را هم در پی خواهد داشت.
عزت‌الله یوسفیان ملا، عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با رویداد۲۴ با اشاره به مشکلات ایجادشده پیرامون صندوق بازنشستگی، گفت: صندوق بازنشستگی یک صندوق بی‌زبان و راحتی است که هر دولتی که روی کار می‌آید به آنجا بدهکار می‌شود و نه‌تنها بدهی خود را به صندوق نمی‌دهد، بلکه سعی دارند تا بازهم از صندوق برداشت کنند.
یوسفیان بابیان اینکه برداشت از صندوق بازنشستگی، راحت‌ترین کار ممکن برای مسئولین است، تصریح کرد: برداشت از این صندوق نیاز به مصوبه مجلس و جای دیگری ندارد و همیشه هم هزاران میلیارد تومان به صندوق بدهکار هستند. صندوق بازنشستگی مشکلات بسیار شدیدی دارد و اگر ساماندهی نشود ما آینده خطرناکی را برای صندوق پیش‌بینی می‌کنیم.
این نماینده مجلس بابیان اینکه صندوق بازنشستگی بازار آن‌چنانی ندارد که بخواهد ورشکست شود، خاطرنشان کرد: کل اموال صندوق را اگر بفروشند شاید بتوانند حقوق یک الی دو ماه را پرداخت کنند. به‌هرحال صندوق درآمد و هزینه‌هایی را هم دارد؛ این صندوق متعلق به بازنشسته‌ها است و نباید تا این اندازه پولش به تاراج می‌رفت.
یوسفیان ملا ادامه داد: برخوردهای نامناسبی که با صندوق صورت گرفت، باعث شد صندوق بازنشستگی به این روز بیافتد، دولت‌ها نباید با پس ندادن بدهی‌های خود، صندوق را به این روز می‌انداختند.
نماینده مردم آمل بابیان اینکه، صندوق بازنشستگی به‌نوعی به حیات خلوت دولت‌ها تبدیل‌شده است، تصریح کرد: سوء مدیریت‌ها و انتصابات فامیلی تأثیرات بسیار منفی و زیان باری را بر صندوق وارد کرده و آنها را به مرز ورشکستگی رسانده است. قطعاً و یقیناً اگر صندوق یک مدیری داشت که بی‌تعارف به دولت می‌گفت که کمی دستش را از صندوق کوتاه کند، این بلاها به سر صندوق نمی‌آمد؛ اما همواره متصدیان صندوق در قبال تعرضات به صندوق سکوت می‌کردند و باعث شد تا امروزه صندوق به مرز نابودی برسد.
یوسفیان ملا ادامه داد: فقط دولت می‌تواند مشکلات صندوق را حل کند. ما هرسال در زمان بودجه به دولت می‌گوییم بدهی‌های خود به صندوق را پس بدهید، اما متأسفانه این اقدام صورت نمی‌گیرد.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۹۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل بیشتر مشکلات اصفهان نبود جریان دائمی آب در زاینده‌رود است

رئیس کمیسیون آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: همانطور که هیچ خستی در موضوع آب برای استان‌های شرقی نداریم و نخواهیم داشت، در بالادست نیز همین نگاه را داریم، اما اصفهان با مشکلات بی‌آبی، آلودگی هوا و شیوع بیماری‌های خاص روبه‌رو است که دلیل آن نبود جریان دائمی آب در زاینده‌رود است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مجید نادرالاصلی در برنامه تلویزیونی «بهار بهار» اظهار کرد: در قانون اساسی به شواهای شهر توجه ویژه شده و اداره شهر و روستاها بر عهده شوراها گذاشته شده است.

وی با اشاره به اینکه شوراهای اسلامی شهر ریل‌گذار مسیر مدیریت شهری است، گفت: هر چه شوراها قوی‌تر، اجرایی‌تر، پاک‌تر و کارآمدتر باشد، مدیریت شهر نیز بر اساس آن برنامه ریزی انجام می‌دهد.

رئیس کمیسیون آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه اگر هدف و تصمیم خدمت داشته باشید و در این مسیر از تجارب و داشته‌ها استفاده کنید، کارساز است، تصریح کرد: اگر هماهنگی در ایده‌ها و برنامه‌ها هم شکل گیرد، این مسیر زیباتر می‌شود و شهرداری در بلاتکلیفی و سردرگمی قرار نمی‌گیرد.

وی تصریح کرد: شورای ششم ترکیبی از جوانی و پختگی است و بدون اغراق این مجموعه دارای ترکیب قشنگی است که باید به خوبی از آن استفاده شود.

نادرالاصلی با تاکید بر اینکه اصفهان دارای ظرفیت فوق‌العاده کشوری است، گفت: این استان در مرکز مدیریت استراتژیک کشور و در پشتیبانی و حمایت جدی از کلیت کشور قرار دارد.

ظرفیت‌های بالقوه اصفهان باید بالفعل شود

رئیس کمیسیون آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: با آنچه توصیف شد، می‌طلبد که مجموعه کلان حاکمیتی در استان و شهر، دارای یک اندیشه و ظرفیت‌های بالایی باشد، البته این مهم به‌صورت بالقوه وجود دارد که باید آن را بالفعل کرد.

نادرالاصلی با بیان اینکه مدیریت کشور در نگاه خوبی به اصفهان ندارد، تصریح کرد: ۳۸ سال خارج از اصفهان بودم، مدیریت‌های مختلف را دیدم، در این راستا معتقدم اصفهان به لحاظ داشتن مردم، فکری که آنها دارند، فوق العاده است و داده پردازی‌های شخصیتی مردم اصفهان بسیار عجیب است.

وی با بیان اینکه دوست ندارم لفظ «اصفهان‌ستیزی» را ذکر کنم، گفت: هر نوع دستاوردی در جامعه نخبگانی می‌بینید، اصفهان نیز جایگاه اساسی در آن دارد، از گذشته اصفهان، در دوران انقلاب و هشت سال دفاع مقدس نمی‌خواهم، بگویم که سرآمد کشور بودند.

رئیس کمیسیون آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: اصفهان همه گونه ظرفیت‌های وجودی خود را در خدمت کشور و دین قرار داده است، به‌طوری که از یک‌سو فرزندانش را تقدیم انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران کرد و از سوی دیگر مال خود را داد؛ امروز نیز حیثیت خود را در میان گذاشته است.

وی با تاکید بر اینکه برای اصفهان بهترین فرصت‌ها وجود دارد، تصریح کرد: ما می‌توانیم خط سریع السیر راه آهن را از تهران به جنوب کشور احداث و خدمتی به جامعه حمل‌ونقل کشور کنیم.

به اصفهانی‌ها وعده پمپاژ ۲۰ تا ۴۰ میلیون متر مکعب آب را می‌دهند، در حالی که هم‌اکنون ۶۰ تا ۹۰ میلیون متر مکعب برای استان‌های شرقی می‌رود

رئیس کمیسیون آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه ۲۴ سال است آب اصفهان (بهترین آب زاینده‌رود) را بردند به بهانه اینکه بعد آن را می‌آوریم، اظهار کرد: از یک‌سو در بالادست مصارف زیاد، از سوی دیگر در پایین دست به استان‌های همجوار آب دادند، به این نیت که تونل سوم را احداث خواهیم کرد و بعد آب از آن طریق داده می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر تونل سوم احداث شده است، باید سد می‌زدند که انجام نشده است، در حال حاضر نیز به اصفهانی‌ها وعده پمپاژ ۲۰ تا ۴۰ میلیون متر مکعب آب را می‌دهند، در حالی که هم‌اکنون ۶۰ تا ۹۰ میلیون متر مکعب برای استان‌های شرقی می‌رود.

نادرالاصلی با بیان اینکه آب را باید در نهایت به مناطق مرکزی کشور برسانیم گفت: همان طور که هیچ خستی برای موضوع آب برای استان‌های شرقی (یزد و کرمان) نداریم و نخواهیم داشت، همچنین در بالادست هم همین نگاه را داریم، اما باید گفت اصفهان از تشنگی دارد، می‌میرد، با مشکلاتی همچون بی‌آبی، آلودگی هوا و محیط زیست، شیوع بیماری‌های های خاص (دارا بودن رتبه اول) روبه‌رو است که عمده دلیل بیشتر این مشکلات نبود جریان دائمی آب در زاینده‌رود است.

رئیس کمیسیون آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم و مدیریت استان پس از ۲۴ سال در حال رقم زدن اتفاق بزرگی است، تصریح کرد: در راستای انتقال آب دریا، بیش از ۵۰۰ کیلومتر حفاری و ترانشه زدند، برای نصب لوله ۲ هزار آب برای دو مرحله سیرجان و بعد دریای عمان که باید سربسته گفت: هزینه احداث این لوله را اصفهان می‌دهد.

امیدوارم اوایل سال‌جاری بتوانیم آب دریا را به اصفهان برسانیم

نادرالاصلی با بیان اینکه آب دریا برای اصفهان، آب نمی‌شود، اما این آب، برای صنعت خواهد بود، در این راستا صنایع قول دادند که پس از آن برداشت شأن از زاینده‌رود در حد شرب باشد، گفت: امیدوارم اوایل سال‌جاری بتوانیم آب دریا را به اصفهان برسانیم، زیرا با انتقال آب دریا می‌توانیم عدد قابل توجهی آب به زاینده‌رود برگردانیم.

رئیس کمیسیون آب و مناطق کم‌برخوردار با اشاره به اینکه مدیریت استان با توان و ظرفیتی که در استان است باید به مردم شهر و شهرستان خدمات ارائه کند ادامه داد: این خدمت هم در حوزه رفع مشکلات اقتصادی، اجتماعی و معیشتی و هم در حوزه آبرسانی باشد.

وی تصریح کرد: امیدوارم تا پایان دولت سیزدهم اتفاقات خوبی برای جاری شدن زاینده‌رود ببینیم؛ شورا و مدیریت شهر در این موضوع هم عهد هستند، مدیریت شهر نیز از ظرفیت‌های شهر اصفهان برای اینکه اتفاقی برای استان بیفتد، بهره‌مند خواهد شد.

نادرالاصلی گفت: به کشاورزان و مردم که به دنبال یک زندگی سالم هستند، نوید می‌دهم که اتفاقاتی خوبی برای جاری شدن زاینده‌رود به‌زودی می‌افتد.

کد خبر 739528

دیگر خبرها

  • آیا سربازی اجباری طلبه های یهودی دولت نتانیاهو را به سقوط می کشاند؟
  • مبلغ دقیق حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و لشکری و کشوری در ۱۴۰۳؛ چقدر اضافه شد؟
  • انجام پایان‌نامه‌های ارزان‌قیمت و مشکلات دانشجویان
  • مدیریت شهری به دنبال رفع مشکلات شهر و جلب رضایت شهروندان است
  • انتصابات جدید در استانداری آذربایجان شرقی
  • افزایش سن بازنشستگی در سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف می‌شود؟
  • دلیل بیشتر مشکلات اصفهان نبود جریان دائمی آب در زاینده‌رود است
  • سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان باید اهداف دولت سیزدهم را محقق کند  
  • ارتقای رتبه ترکیه
  • جواد خیابانی: چون در محله خیابان به دنیا آمده ام، فامیلی ام خیابانی است!