Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@04:03:36 GMT

رسانه های دیجیتالی کارکردها و پیامدها

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۳۳۱۱۵

رسانه های دیجیتالی کارکردها و پیامدها

فضای مجازی، رسانه های دیجیتال ، روزنامه نگاری آن لاین ، خبرنگار شهروندی و ده ها واژه دیگر امروزه به واژه ها و پدیده هایی آشنا برای مردم سراسر دنیا بویژه روزنامه نگاران و روزنامه خوانان تبدیل شده و این پدیده ها با توجه به گستره و سرعت پیشرفت جوامع بشری ، سطح آگاهی، فضای اطلاع رسانی ، ساحت روزنامه نگاری و زندگی مخاطبان را تحت تاثیر و دستخوش تغییرات اساسی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی تردید برخورد عمومی جامعه با هر پدیده ای مدرن و نو در آغاز با مقاومت و نوعی نگرانی روبه رو است ، اما گذر زمان و قدرت جریان های نوظهور به عنوان نیاز زندگی بشر ، خود را بتدریج بر جوامع تحمیل می کنند و حتی سنتی ترین جامعه به ناگزیر آن پدیده نو را می پذیرد.
امروزه سرعت فناوری های نوین چنان شتابناک است که دیگر جوامع با هرنگاه و موقعیتی فرصت مقاومت در برخورد با پدیده های نوظهور را ندارند و در مدت زمان کوتاهی در مسیر جریان قرار گرفته و دربرابر آن پدیده تسلیم می شوند.
زمانی که تجهیزات و ابزار دیجیتالی بعنوان رسانه حضور خود را در جوامع اعلام کردند. این پدیده های در حوزه علوم ارتباطات و جوامع دانشگاهی و جامعه شناسی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و استادان و کارشناسان بصورت فراگیر به آسیب شناسی آن پرداختند برخی آن را فرصت ، برخی با نگرانی آن را تهدید و برخی نیز سنتزی از این دو یعنی هم فرصت وهم تهدید دانستند.
در رسانه ها و فضای عمومی جامعه نیز برخی روزنامه نگاران و روزنامه خوانان سنتی با نگرانی این پدیده ها را مجازی و زود گذر دانسته و تلاش داشتند که از گسترش و توسعه آن جلوگیری کنند اما دیری نپایید که همه ی روزنامه نگاران دریافتند که مشارکت و تعامل با پدیده های نوین راهی گریز ناپذیر است و خود نیز در مدت زمان کوتاهی طلایه دار استفاده از رسانه های مدرن شدند.
اکنون با فراگیر شدن فناوری های نوین در ساحت رسانه ای کشور از یک منظرمی توان رسانه ها را به سه دسته تقسیم بندی کرد .

الف - رسانه های چاپی یا کاغذی مانند روزنامه ، مجله
ب – رسانه های الکترونیکی مانند رادیو و تلویزیون
ج – رسانه های دیجیتالی مانند شبکه های اینترنتی و موبایل ..
این مقاله سعی دارد فارغ از دو رسانه دیگر که بنوبه خود بصورت فعال وارد بخش رسانه های دیجیتالی نیز شدند، به نوع سوم این تقسیم بندی رسانه ای بپردازد.
ابتدا برای ورود به ویژگی، مختصات و کارکردهای رسانه های دیجیتال لازم است تعریفی از این رسانه ارایه شود و به این پرسش پاسخ دهیم اصولا رسانه دیجیتال چیست ؟
در تعریف رسانه دیجیتال گفته می شود که رسانه هایی که تولید ، مبادله و توزیع محتوا ( متنیو تصویری ) در آنها، تنها به کمک ابزارهای مجهز به پردازشگر دیجیتال میسر باشد، شامل موبایل ، شبکه های جهانی اینترنتی ، سرویس های مخابراتی ، همچنین رسانه های مبتنی بر حامل های فیزیکی دیجیتال از قبیل بسته های نرم افزاری رسانه ای، بازی های رایانه ای ، هنرهای دیجیتالی و مانند آن ها رسانه های دیجیتالی محسوب می شود.
در تعریف دیگر دیجیتال و روزنامه نگاری یا رسانه دیجیتال آمده است : هر چیزی که اطلاعاتش به صفر و یک تبدیل شده دیجیتال است. منظور از روزنامه نگاری دیجیتال، ذخیره کردن محتویات خبری اعم از متن، عکس، صدا و تصویر به صورت صفر و یک بر روی حافظه های دیجیتال از قبیل سی دی، دی وی دی، هارد دیسک، فلاپی دیسک یا فلش دیسک است.

**مختصات و ویژگی ها
رسانه های دیجیتالی ویژگی و مختصات وسیعی دارند که این امر موجب شده تا سیطره این نوع رسانه ها روز به روز روبه گسترش بگذارد سرعت و وسعت دامنه انتشار، تنوع و حجم تولید محتوا ، جذابیت ، کاهش ممیزی و سانسور ، مشارکتی و تعاملی بودن، کم هزینه بودن ، سهولت دسترسی ، گستره و تنوع مخاطبین، سهولت آرشیو محتوا ، اشغال فضای محدود و کم برای آرشیو شدن محتوا، دریافت زنده و مستقیم و بدون واسطه محتوا ،فرامتنی بودن و ... از جمله ویژگی ها ی مهم این نوع رسانه ها است.
در حال حاضر با کمک تجهیزات مدرن، محتوا به عبارت دیگر هر رویدادی به عنوان خبر ، داده ، اطلاعات و ... به شکل متن و تصویر همزمان با وقوع رویداد و تولید محتوا در اختیار مخاطب قرار می گیرد و پروسه تولید توزیع ،انتشار و دسترسی مخاطب در هم آمیخته شده است و فاصله زمانی برای آن نمی توان تصور کرد. این درحالی است که در گذشته در رسانه ها و روزنامه های چاپی و مکتوب و حتی الکترونیکی فاصله زمانی تولید ، توزیع و انتشار و دسترسی مخاطب به محتوا بسیار زیاد بوده است.
از سوی دیگر رسانه های دیجیتالی با بهره گیری از امکانات نرم افزاری ظرفیت و امکان وسیعی برای تولید حجم بالای محتوا را دارند بطوری که دراین فضا می توان هزاران صفحه محتوا در قالب کتاب با موضوعات متنوع ، فیلم و فایل صوتی دارد و این ظرفیت هر روز به مدد پیشرفت و رشد فناوری های نوین در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری بسرعت در حال افزایش است.
جذابیت سازی محتوا از جمله ویژگی های رسانه های دیجیتالی است ، استفاده از رنگ عکس و تصویر و صوت بطور زنده از ظرفیت های تولید محتوا در این رسانه ها است و این امر موجب شده تا هر روز دایره مخاطبان این نوع رسانه ها روبه افزایش بگذارد و به عبارتی دیگر این امر بنوبه خود موجب گستردگی و تنوع دامنه کاربران و مخاطبان شده است مساله ای که امروزه روز حیات و پویایی هر رسانه ها به آن ( مخاطب ) بستگی دارد.
گسترش رسانه های دیجیتالی موجب شده تا مفهوم تیراژ کاملا تعریف جدیدی بیابد ، ممیزی وسانسور و محدودیت ها و خطوط قرمز دیکته شده از سوی صاحبان قدرت از بین رفته و یا بشدت کاهش یابد و رابطه افکار عمومی و رسانه ها رابطه ای تعاملی و مشارکتی باشد درواقع مخاطب خود مستقیم در تولید و انتشار محتوا دخالت دارد.یعنی بین تولیدکننده و مصرف‌کننده واسطه ای وجود ندارد، تولید کننده محتوا یا پیام و گیرنده پیام هر دو طرف همیشه به هم دسترسی دارند.
اما در کنار این ویژگی و مختصات مثبت و کاربردی مختصات منفی نیز وجود دارد که غیرحرفه ای و غیر تخصصی شدن روزنامه نگاری ، هنجار شکنی و عبور از مرز و خطوط عرفی اخلاقی ، مشکلات فنی ، بی اعتمادی و یا پایین بودن اعتماد مخاطب به محتوای تولیدی به دلیل احتمال صحت نداشتن محتوای تولیدی، آسیب پذیری حریم خصوصی از جمله پیامدهای منفی رسانه های دیجیتالی عنوان می شود.
انتشار و اشاعه محتوای غیر اخلاقی و پایبند نبودن کاربران به اخلاق حرفه ای و اجتماعی و هنجار شکنی کاربران و مخاطبان در جایگاه تولید کننده در بسیاری از جوامع مورد انتقاد بوده و از جمله آسیب های رسانه های دیجیتالی محسب می شود.
ورود نیروهای غیر حرفه ای یکی از مهم ترین آفت های این نوع رسانه است و بسیاری از منتقدان و مخالفان این نوع رسانه های با استناد به این مساله کارکرد این نوع رسانه ها را در حوزه های حرفه ای زیانبار می دانند و همین امر موجب شده تا اساتید علوم ارتباطی و نظریه پردازان توصیه هایی برای رفع این مشکل اساسی و فعال شدن نیروهای حرفه ای در این عرصه ارایه می دهند.
براین اساس روزنامه نگار دیجیتال حرفه ای مانند روزنامه نگار سنتی باید در برخورد با رویدادها فرایند مدار باشد و از رویداد مداری به عبارتی تولید تک محصول خودداری کند.
**کارکرد
رسانه های دیجیتالی با توجه به گستردگی دامنه مخاطبان و کاربرد آن کارکردهایی مختلفی در حوزه های مختلف سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی پیدا کردند و نهادها و سازمان ها امروزه برای رسیدن به اهداف سازمانی خود از این ابزار نوین و فراگیر از آن استفاده می کنند.
تاثیر این رسانه های دیجیتالی در حوزه های مختلف اقتصادی شامل اشتغال ، تبلیغات بازاریابی ، توزیع، خرید ، فروش تغییراتی اساسی بوجود آورده است بسیاری از بنگاههای اقتصادی و صاحبان سرمایه بدون استفاده از رسانه های دیجیتالی اصولا قدرت رقابت در بازار از دست می دهند چرا که می دانند، این نوع رسانه به دلیل دامنه نفوذ و بیان دیدگاه و نقطه نظرات متنوع مخاطبان و کاربران ، شیوه تصمیم گیری مردم را عوض کرده است و کارشناسان اقتصادی بر این باورند که واکنش مشتریان نسبت به حرف‌هایی که برندها در قالب تبلیغات و… می‌زنند هم تغییر پیدا کرده است و واکنش و دیدگاه مخاطب و کاربر که آن را با رسانه های دیجیتالی در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند، به مراتب از تبلیغات مجازی رسمی برندها تاثیر بیشتری دارد .
دیجیتال مارکتینگ اکنون در حوزه اقتصادی واژه ای آشنا است و گستردگی رسانه های دیجیتالی موجب شده تا صاحبان سرمایه و بنگاههای اقتصادی در یک رقابت فشرده و پرچالش مواجه باشند آنان می دانند تنوع بسیار زیاد رسانه‌ها، وجود انواع مختلف دستگاه‌های دیجیتال با روش‌های بیان، روش‌های تبلیغاتی و نمایشی مختلف، که هر کدام در زمانی خاص و متفاوت با نوع دیگر و در موقعیتی خاص و متفاوت، استفاده می‌شود و جلب توجه مخاطب در رسانه‌های دیجیتال بسیار و همچنین تحلیل اطلاعات مشتریان نیز به دلیل گستره و تنوع آن سخت و دشوار شده است لذا بنگاه های موفق اقتصادی در این حوزه به جذب نیروهای متخصص در فناوری های نوین و روانشناس و جامعه شناس روی آوردند تا بتوانند به تحلیل نیازهای مخاطبان و مشتریان دست یابند.
از سوی دیگر رسانه های دیجیتالی فرصت بسیار درخشانی را در ایجاد اشتغال فراهم آورده است اگرچه آمار دقیقی از اشتغال جمعیت قعال در این حوزه وجود ندارد اما شواهد و قراین و برخی گزارش ها حاکی از آن است که این نوع رسانه ها تنوع اشتغال و ایجاد اشتغال زیادی بوجود آورده است.
همچنین تاثیر این نوع رسانه ها در عرصه سیاسی را می توان بصورت گسترده دید نمونه بارز این ادعا در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری در ایران است بعبارت دیگر این نوع رسانه ها انحصار اطلاعات در رسانه ای رسمی و چاپی و الکترونیکی ( رادیو و تلویزیون ) را شکستند و مراجع خبری مردم تغییر ماهوی و ذاتی پیدا کرد امروزه رسانه های دیجیتال این قدرت را یافتند که دولتی را تغییر دهند و دولتی را به تخت قدرت بنشانند.
همچنین در عرصه اجتماعی تاثیر این نوع رسانه ها را می توان دید. تغییر روش زندگی از جمله پوشش ، غذا و.. را از جمله کارکردهای این رسانه ها می توان برشمرد این رسانه ها حتی واکنش های اجتماعی در برابر رویدادها را تغییر داده بطور مثال در زلزله اخیر کرمانشاه همدلی و واکنش های عاطفی مردم را می توانیم ببینم .
در حوزه فرهنگی امروزه دیجیتال آرت به یکی از مهم ترین پاردایم هنری تبدیل شده است. در تعریف آن می توان گفت که هنر استفاده از ابزارهای کامپیوتری و دیجیتال برای خلق آثار هنری زیبا است و بیشتر برای طراحی وب سایت، صنایع فیلم سازی و تلویزیون و شرکت های تبلیغاتی استفاده می شود. نقاشی، طراحی و مجسمه سازی از جمله هنرهایی هستند که در زمان های قدیم به صورت دستی انجام می شد. اما در حال حاضر، هنرهایی همچون واقعیت مجازی، هنر خالص و هنر نصب دیجیتال جایگزین این هنرها شده اند. لذا دسترسی مردم به آثار هنرمندان سراسر دنیا راحت شده است حتی هنرمندان به آسانی از خلق آثار دیگران در هر نقطه ای از جهان اطلاع می یابند و زمان خلق اثر نیز بسیار کوتاه تر شده است.
**نتیجه گیری
تحقیقات نشان می دهد رسانه های دیجیتال تاثیرات مثبت و پیامدهای منفی بالفعل و بالقوه ای را در رندگی مردم داشته و دارد و لذا مهم این است که بتوانیم به شیوه ای مفید از رسانه های دیجیتال استفاده کنیم یعنی از فرصت های بسیاری که در اختیار ما قرار می گیرد استقاده کنیم و از خطراتی که در اثر استفاده نادرست یا استفاده بیش از حد بروز می کند اجتناب کنیم.
نظرسنجی ها ی موسسات نشان می دهد که رسانه دیجیتال کیفیت زندگی مردم را بهبود بخشیده است و بسیاری از تحقیقات نشان می دهد که استفاده از رسانه های دیجیتال توانایی مردم را برای یادگیری و توسعه حرفه ای افزایش داده است که شامل بهبود توانایی آنها برای انجام کارها، تعامل با همکاران و ایجاد ارتباط می شود.
فناوریهای دیجیتال زمینه های بسیار گسترده ای را برای کار در هر مکان و هر زمان و حتی فرصت های شغلی از راه دور را ایجاد کرده اند. این تفاوت و امتیاز بروز و شناساسی استعدادها را در دورترین و نزدیکترن نقطه را امکان پذیر می کند.
با این حال برخی جوامع با نگرانی بر تاثیرات و پیامدهای اجتماعی ، فرهنگی و اخلاقی معتقدند که استفاده از رسانه های دیجیتال باید به خوبی اداره شود و برای امنیت حریم خصوصی باید قوانینی در شیوه و محدوده استفاده از این رسانه ها تدوین شود.
پایان

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۳۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی

رئیس هئیت مدیره یکی از شتاب‌دهنده‌های عضو پارک فناوری پردیس و پارک علم و فناوری شاهرود با تاکید بر اینکه نگاه دولت یا ارگان‌های دولتی در حوزه مسائل علمی به جریان شتاب‌دهنده‌های حوزه تولید محتوا باید متفاوت باشد، گفت: هنوز مسئولان به این باور نرسیده‌اند که جریان اقتصادی حوزه محتوا و سرگرمی که یک بخش آن انیمیشن است، پیش از زنجیره ارزش اتفاق میفتد. اگر مسئولان این جریان سرمایه‌گذاری را بپذیرند، مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد.

اسدالله دیانتی، رئیس هیئت مدیره یکی از شتاب‌دهنده‌های عضو پارک فناوری پردیس و پارک علم و فناوری شاهرود در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شتاب‌دهنده در حوزه تجاری‌سازی محتوا فعالیت دارد.

وی اضافه کرد: از سال ۱۳۹۲ فعالیت این مجموعه آغاز و از سال ۱۳۹۷ نیز تبدیل به شتاب‌دهنده شده است. طی یک دهه از فعالیت این مجموعه توانسته‌ایم حدود ۱۰ هزار دقیقه تولید محتوا در حوزه‌های مختلف داشته باشیم. عمده کار ما نیز پیرامون تولید انیمیشن است؛ تاکنون بیش از ۴۰۰ عنوان انیمیشن در حوزه‌های فرهنگی، مذهبی و سیاسی نیز مصاحبه و مستند تولید کرده‌ایم.

وی اظهارکرد: تیم‌هایی که می‌توانستند‌ ایده پردازی کنند را نیز به روش‌های استارت‌آپ استودیو پرورش داده‌ایم. تاکنون پروژه‌های مختلفی نیز برای سازمان صدا و سیما، سپاه و مراکزی که در تولید محتوای فرهنگی فضای مجازی یا تلویزیون فعالیت دارند، اجرا کرده‌ایم.

دیانتی افزود: مخاطبان حوزه محتوای این مجموعه نیز متنوع است و گروه سنی خردسال تا بزرگسال را شامل می‌شود به عنوان مثال سریال سلام بر ابراهیم که زندگی نامه شهید ابراهیم هادی را به نمایش گذاشته است و یکی از موفق‌ترین طرح‌های این مجموعه محسوب می‌شود، مخاطب عام دارد؛ سریالی که از شبکه سوم سیما پخش شد. در حوزه فعالیت خارج از ایران نیز موفق به تولید یک سری محتوا شده‌ایم و توانسته‌ایم محصول‌مان را به مشتریان خارجی بفروشانیم.

وی ساخت انیمیشن را پولساز اما پرهزینه عنوان کرد و گفت: انیمیشن حرفه‌ای پولساز در تمام دنیاست اما در ایران به آن معنای واقعی درآمدزایی ندارد زیرا انیمیشن سفارشی ساخته می‌شود و عمدتا یک مجموعه دولتی از آن حمایت می‌کند.

مدیر این شتاب‌دهنده اضافه کرد: یکی از بزرگترین حامیان ما سازمان صدا و سیما و مرکز صباست. آن‌ها محصولات تولیدی ما را مشاهده کرده و پس از اینکه مورد پسندشان قرار گرفت از طریق تیم‌هایشان ‌ایده‌هایشان را پیشنهاد می‌دهند. این‌ایده‌ها آماده و پرورش داده شده و پس از مذاکره با مرکز صبا تبدیل به پروژه می‌شوند. به عنوان مثال حجم پروژه سلام بر ابراهیم بزرگ و حجیم است. پروژه‌ای که داخل آن از دستاورد‌های علمی و فناوری استفاده شده و تقریبا تا ۷ سال آینده نیز ادامه دارد. اخیرا نیز به بحث هوش مصنوعی ورود پیدا کرده‌ایم. قطعا این پروژه‌ها اگر وارد بازار تجارت و بازار خارجی شوند، بسیار هم پولساز خواهند بود.

سرمایه گذاری برای شتابندهنده‌های حوزه انیمیشن ناملموس و زمان بر است

وی به مشکلات شتاب‌دهنده‌های حوزه انیمیشن اشاره کرد و در این خصوص گفت: در حال حاضر همه شتاب‌دهنده‌ها در ترجمه عنوان برابری دارند. همگی آن‌ها به سوی توسعه‌ایده حرکت می‌کنند. ‌ایده‌ای که اغلب از درون شتاب‌دهنده‌ها، استارت‌آپ‌ها یا تیم خارج از مجموعه شکل می‌گیرد. سپس‌ایده پرورش یافته و تجاری‌سازی می‌شود. این معنا را می‌توان برای کل شتاب‌دهنده‌ها متصور شد اما باید تفاوت‌هایی نیز در روش کار آن‌ها قائل شد. حوزه کاری ما تولید محتواست، روش کار‌مان نیز نسبت به شتاب‌دهنده‌های دیگر مقدار ناملموس و متفاوت‌تر است.

وی بیان کرد: شتاب‌دهنده‌ای که در حوزه صنعت کار می‌کند، استارت‌آپی که آنجا شکل می‌گیرد، ‌ایده‌ای که اتفاق می‌فتد و تمام مسیری که آن استارت‌آپ پیش می‌رود تا به محصول اولیه برسد کاملا برای شتاب‌دهنده، سرمایه‌گذاران دولتی و خصوصی ملموس است اما در این حوزه، از لحظه‌ای که مجوز می‌گیریم، دچار مشکل هستیم.

دیانتی ادامه داد: در انیمیشن ابتدا باید طرح آماده شود. در اجرای طرح نیز باید ذائقه مخاطب و جامعه را بسنجیم زیرا ساخت یک انیمیشن برای سینما و سریال حدود دو سال زمان می‌برد، باید بررسی کنیم که آیا پس از گذشت دو سال مخاطب آن طرح را می‌پسندد؟ رنگ‌های مورد استفاده شده تاثیر خودش را برجای می‌گذارد و آیا برای مخاطب جذاب است؟ همچنین با در نظر گرفتن جغرافیای محیط، آیا اصل‌ایده برای مخاطب قابل پذیرش است؟

وی تأکید کرد: هیچکدام از این گزینه‌ها از ابتدا ملموس نیستند و ما قصد داریم آن را تبدیل به ‌ایده اولیه کنیم؛ محصول اولیه ما همان محصول نهایی است که برای خروجی سیستم شتابدهی در نظر می‌گیریم. KPI (شاخص کلیدی عملکرد) که ما برای محصول یک استارت‌آپ یا کاری که برای شتاب‌دهنده خروجی در نظرگرفته‌ایم، ‌ایده اولیه و فیلم نامه است. سرمایه‌گذار باید روی آن استارت‌آپ سرمایه‌گذاری انجام دهد و بپذیرد که ‌ایده را توسعه دهد. همین مسئله به اندازه یک الی دو میلیارد تومان هزینه می‌برد تا ما به آن کیفیت استاندارد جهانی دست پیدا کنیم.

نگاه دولت به جریان شتاب‌دهنده‌های حوزه تولید محتوا باید متفاوت باشد

دیانتی گفت: نگاه دولت یا ارگان‌های دولتی در حوزه مسائل علمی به جریان شتاب‌دهنده‌های حوزه تولید محتوا باید متفاوت باشد. به عنوان مثال معاونت علمی، فناوری و ریاست جمهوری با اختصاص ۵۰ میلیون تومان از شتاب‌دهنده‌ها برای اجرای طرح‌هایشان حمایت می‌کند. طبیعتا توقع دارد با اختصاص ۵۰ میلیون تومان از جانب ما، استارت‌آپ به نتیجه اولیه‌اش برسد. شاید این مسأله در صنعت و حوزه‌های دیگر به نتیجه برسد اما ما باید ۲۰ برابر این مبلغ هزینه کنیم تا استارت‌آپ برای مذاکره به سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران منتج شود.

رئیس هیئت مدیره این شتاب دهنده افزود: هرچند ساخت انیمیشن درآمدزاست اما هنوز مسئولان به این باور نرسیده‌اند که جریان اقتصادی حوزه محتوا و سرگرمی که یک بخش آن انیمیشن است، پیش از زنجیره ارزش اتفاق میفتد. اگر مسئولان این جریان سرمایه‌گذاری را بپذیرند، مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد.

وی بیان کرد: جریان سرگرمی به ویژه حوزه رسانه طبق آمار و ارقام حتی در زمان کرونا، سیر صعودی نه نزولی در حوزه اقتصاد داشته است؛ همه صنایع سیر نزولی اما حوزه رسانه و سرگرمی سیر صعودی داشته و به رشد و شکوفایی رسیده است. اگر مسئولان به این باور برسند، سرمایه‌گذاری و نگاه ویژه‌ای در این جریان رخ می‌دهد و ما برای تامین اعتبار پروژه‌ای که کار تحقیق و توسعه‌اش را انجام داده‌ایم، می‌رویم.

وی یادآورشد: هرچند برخی از قصه‌ها شرقی و در ارتباط با منطقه خودمان بوده اما برای دنیا نیز جذاب است. ما این داستان‌ها را ترجمه کرده‌ایم و فیلم نامه را نوشته‌ایم . پس از آن برای تامین اعتبار اصلی به سرمایه‌گذار، بانک و دولت مراجعه کرده‌ایم و گفته‌ایم که اگر شما یک میلیون دلار روی این طرح سرمایه‌گذاری کنید، مشتری ۶ میلیون دلاری دارید اما متاسفانه این مسئله برایشان باور‌پذیر نیست تا سرمایه را به صورت مقطعی یا سرمایه در گردش تامین کنند.

وی عنوان کرد: ما اکنون بخشی از این اعتبار را به هر نحوی تامین می‌کنیم اما سرمایه‌گذاری اصلی باید توسط بانک یا مجموعه‌های دولتی انجام شود. معمولا در این حوزه نگاه درست و باورپذیری وجود ندارد بنابراین چنین امری تحقق پیدا نمی‌کند. در حال حاضر حوزه محتوا از نظر اقتصادی و همچنین به عنوان دیپلماسی فرهنگی و سیاسی برای رساندن پیام‌مان به دنیا، ابزار موثرتری نسبت به حوزه نظامی است. تحقق چنین امری نیاز به باورپذیری مسئولان دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • بازدید منتخبان مردم قم در مجلس از مرکز تحقیقات اسلامی نور
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • عصبانیت شدید ارگان دولت از مطرح شدن نام رئیسی در برخورد با بی‌حجابی
  • نقد کردن درآمد یوتیوب با MCN موبیکس کیوب
  • عصبانیت رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیس با بی‌حجابی
  • پاکسازی و مسدود شدن ۸۴ صفحه اینستاگرامی هنجار شکن
  • فروش نفت ونزوئلا با ارز دیجیتالی
  • بازتاب سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
  • فیلم| اگر جنگ فراگیر شود پدافند اسرائیل از کار می‌افتد