Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: محمد سلوکی درباره‌ی افزایش حضور بازیگران در برنامه‌های تلویزیونی در مقام مجری، معتقد است: اگر هنرمندی واقعا بتواند در یک برنامه تلویزیونی مخاطب را جذب کند، اتفاق خوبی است. اما اگر باعث شود که اصل یک برنامه منوط به حضور چهره بازیگر شود، آفت بزرگی برای تلویزیون محسوب می‌شود.

این مجری تلویزیون در ادامه مطلب بالا خاطرنشان کرد: اگر این افراد در مقام مجری واقعا بتوانند پروژه خوب و جذابی را به مخاطب ارائه بدهند و هر بازیگری توان این را داشته باشد که مخاطب را به سمت شبکه خود جذب کند، باید اتفاق بیفتد و هیچ ایرادی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در عین حال درباره علت تمایل کمتر برنامه‌سازان به استفاده از افرادی که از همان ابتدا خود را در مقام مجری مطرح کرده‌اند، گفت: شاید به دلیل کم‌کاری و کم‌دقتی خود مجریان در این زمینه‌ها هم باشد که باعث شده آن مجری برای شبکه یا تهیه‌کننده نتواند مخاطب زیادی را جذب کند. به هر حال اگر منِ مجری نتوانم سودآور باشم، چرا باید از من استفاده کنند. تلویزیون امروز یک صنعت است و باید بتواند خودش را روی پا نگه دارد.

سلوکی با اعتقاد بر اینکه برنامه‌های تخصصی مجریان و کارشناسان کاربلد را می‌طلبد، مطرح کرد: یکسری از برنامه‌ها از محتوای حساسی برخودارند که احتیاج به برنامه‌ریزی‌های خاصی دارد و متخصص خودش را هم می‌طلبد. شاید خانم یا آقای بازیگر Actor نتواند در این نوع برنامه‌ها قدرت تحلیل لحظه‌ای داشته باشد. اینجا نیاز است که از مجری ـ کارشناس و متخصص آن حوزه استفاده کرد. اما به طور کلی هر کسی بتواند به جذاب بودن شو تلویزیونی کمک کند، اتفاق خوبی خواهد افتاد و اشکالی ندارد؛ ضمن اینکه اجرای بازیگران در برنامه‌های تلویزیونی در کل دنیا مرسوم است.

این مجری تلویزیون سپس گفت: به طور کلی نه به حضور بازیگران در برنامه تلویزیونی در جایگاه مجری رأی می‌دهم و نه برعکس. اگر آن کاری که خانم یا آقا در تلویزیون انجام می‌دهد مورد توجه مردم باشد درست است اما اگر پول و هزینه زیادی صرف آن بازیگر شود و هیچ اتفاقی نیفتد این غلط است.

او ادامه داد: تلویزیون در موقعیت خود به عنوان یک ساختمان به همراه یکسری نیروی انسانی که کارمند و مدیران هستند در نظر گرفته می‌شود. کارمندانی که در طول سال‌ها تغییر می‌کنند و همه این‌ها یک جریان تعاملی است. اینکه مجریان کم کار هستند به دلیل این است که شبکه‌های تلویزیونی دیگر برنامه‌های گفت‌وگو محور زیاد تولید نمی‌کنند یا برنامه‌های ترکیبی که احتیاج به مجری داشته باشند کمتر تولید می‌شود و برنامه‌هایی که بر اساس مدل مجری‌محورانه روی تلویزیون باشد، زیاد نیست.

سلوکی در عین حال یادآور شد:‌ امروز دنیای رسانه فضای بازتری دارد. ما حتی در صفحه اینستاگرام Instagram هم می‌توانیم کار خود را پیش ببریم؛ البته در برخی موارد نیز مشکل ما به اجرا برنمی‌گردد بلکه بخشی از آن به ضعف برنامه‌سازان برمی‌گردد که همیشه فکر می‌کنند باید از یک کار ضعیف برنامه‌شان را شروع کنند.

او گفت:‌ بالاخره مدیران تلویزیون و تهیه‌کنندگان با نگاه و استراتژی برنامه‌شان را پیش می‌برند که احساس می‌کنند بیشتر مورد توجه مخاطبان قرار می‌گیرد. درباره اینکه حضور بازیگران به عنوان مجری خوب است یا نه نمی‌توان رأی قطعی صادر کرد، به هر حال این نوع اجرا هم یک مدل است اما اینکه این حضور باعث شود که اصل یک برنامه تلویزیونی کاملا منوط بر چهره بازیگر شود، تبدیل به یک آفت خواهد شد؛ برای مثال درباره یکی از پروژه‌های شبکه‌های تلویزیونی شنیده‌ام که شرط گذاشته‌اند که الزاما بازیگر باید آن را اجرا کند. این الزام گذاشتن نشان‌دهنده میزان بالای خطای مسؤولان است که پروژه‌ها را پیش می‌برند. در حالی که شاید بسیاری از این هنرمندان و بازیگران قدرت تحلیل درست نداشته باشند.

این مجری که سال گذشته اجرای برنامه «چلچراغ» را عهده‌دار بود، درباره سری جدید این برنامه با اجرای محمدرضا شهیدی‌فرد، گفت:‌ برنامه «چلچراغ» را سال گذشته به مناسبت اربعین و در گفت‌وگو با کارگردانان آثار مذهبی اجرا کردم اما امسال شکل آن را تغییر و به همه هنرها اختصاص داده‌اند.

او تاکید کرد، اینکه چقدر بتوانیم مخاطب داشته و اثربخش باشیم به مجری، زمان پخش، مهمان برنامه و عوامل دیگر بستگی دارد. صرفا نباید خروجی یک برنامه را بر دوش مجری گذاشت.

سلوکی در پایان درباره فعالیت‌های این روزهایش نیز گفت:‌ پیش از این برنامه مناسبتی «اقیانوس آرام» را در کربلا اجرا کردم. مدت‌هاست خودم تلاش می‌کنم برنامه‌هایی که تولید می‌کنم را اجرا کنم و به خاطر تفاوت سلیقه‌ها خیلی پیشنهاد اجرا نمی‌پذیرم.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۷۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمزگشایی ازجعبه سیاه چهره‌ها

  درواقع به عنوان یک برنامه شاخص وبه نوعی برند آن شبکه تلویزیونی مطرح شود. در این راستا سازندگان برنامه‌های تلویزیونی به ویژه افرادی که درمقام کارگردان،تهیه‌کننده و نویسنده به دنبال تولید یک برنامه برند می‌روند با رعایت همه موازین برنامه‌سازی در تلویزیون سعی می‌کنند بخش‌های جذابی‌ که متفاوت و متنوع باشد را در برنامه‌های تولیدی خود بگنجانند تا بیشترین مخاطب را برای اثر داشته باشند.به همین منظور تلاش می‌کنند که بایک نوآوری بدیع، فضاهایی را دربرنامه ایجاد کنند که برای بیننده تلویزیونی کاملا تازه و بی‌نظیر باشد. ‌جعبه سیاه‌ از این دست برنامه‌هاست؛ برنامه‌ای گفت وگو‌محور که با فضایی طنز و ارائه یک سبک زندگی جدید همراه است. شاید «‌جعبه سیاه» شبکه افق سیما در نگاه اول به مانند دیگر برنامه‌های گفت وگو‌محور تلویزیونی باشد اما روایت‌های آدم‌ها و مهمانان برنامه و نوع همکلامی و همراهی مجری به گونه‌ای پیش می‌رود که مخاطب تلویزیون، خود را کاملا با روایتگر برنامه همراه می‌بیند. پاسخ‌های مهمانان هم به مثابه یک فضای صرفا گفت وگوی تلویزیونی نیست و نوع جدیدی از پرسش و پاسخ که در قالب یک فضای خودمانی و صمیمی شکل می‌گیرد برای مخاطب نشاط آور و با حال و هوای طنز رقم می‌زند و خسته‌کننده نیست. در واقع برنامه ‌جعبه سیاه‌ به دنبال یک گفت وگوی تلویزیونی بی‌پرده و کاملا نزدیک به زندگی خصوصی شخصیت‌ها و چهره‌های معروف رسانه‌ای، هنری، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی‌ و ... است، اما نه خشک و بی روح، بلکه روایت همه آن افرادی که به میهمانی‌ جعبه سیاه‌ می‌آیند با حال و هوایی پر از انرژی، نشاط، طنز و بیشتر با فضای زندگی اجتماعی، کاری و خانوادگی‌شان گره خورده می‌شود و نیز موضوعات پیرامونی که تاکنون جایی مطرح نکرده‌اند و به روایتی که هرگز رسانه‌ای نشده است، می‌پردازند.به هر حال ‌جعبه سیاه‌ شبکه افق سیما میعادگاهی برای یک گفت وگوی تلویزیونی بدون پرده، صادقانه و طنز است که لذت جذابیت حرف‌های ناگفته میهمانان این برنامه آن را شاخص و جذاب کرده است و همین امر باعث شده‌ که هم برای مخاطبان و هم برای مهمانان به عنوان یک ایده تازه تلویزیونی تلقی شود. درباره این برنامه با محمد هادی خفاجی، کارگردان اثر گفت‌وگویی داشتیم.
 
نمایش سبک زندگی جدید و سرگرمی 
محمد هادی خفاجی، کارگردان تلویزیونی برنامه‌ جعبه سیاه‌ شبکه افق سیما ضمن تشریح اهداف تولید این برنامه به خبرنگار «جام‌جم» گفت : ‌جعبه سیاه‌ در ۵۲ قسمت تولید شده است و هدف از تولید آن سرگرمی و سبک زندگی است و افرادی به این برنامه دعوت می‌شوند که از چهره‌های معروف سیاسی، اجتماعی، ورزشی، رسانه‌ای، مقام دولتی، نمایندگان مجلس و از افراد مقبول و خوشنام جامعه‌اند که دارای حاشیه‌های مثبت و خوب هستند و یک گفت وگوی طنز دو نفره با آنها انجام می‌شود که با توجه به این‌که حال و هوای طنز دارد سعی کرده‌ایم که در آن رعایت اخلاق را بکنیم و همچنین به سبک زندگی تربیتی هم بپردازیم که برای مخاطبان این برنامه و هم خود میهمانان ‌مفید باشد.‌ جعبه سیاه‌ در واقع برنامه‌ای است با آیتم‌های شاد و طنز که سرگذشت زندگی میهمانان برنامه را به نوعی روایت می‌کند و همین امر باعث جذابیت این برنامه شده است.
 
روایت فی‌البداهه از اتفاقات زندگی 
وی می‌افزاید: یک بخش ویژه‌ای را در برنامه جعبه سیاه داریم که میهمانان که از چهره‌های معروف و مشهور ورزشی، فرهنگی، اجتماعی، هنری، مذهبی، رسانه‌ای و...‌هستند روایت خاص زندگی اجتماعی خود را مطرح کرده و مجری برنامه بلافاصله در آن مورد و آن موضوع خاص در خصوص آن چهره راستی‌آزمایی می‌کند و با ارتباط تلفنی با افرادی که آن مورد را تایید‌ یا تکذیب می‌کنند فی‌البداهه به صحبت می‌پردازد که از بخش‌های جذاب جعبه سیاه ‌است .
 
راز جعبه سیاه 
خفاجی در خصوص نام برنامه هم می‌گوید : جعبه سیاه، یک مخزنی از اطلاعات هست که در شرایط خاصی به دنبال رمز‌گشایی از آن می‌روند تا از آن کسب اطلاعات کنند و هر آدمی اصولا یک جعبه سیاه اطلاعات درون خودش دارد؛ حرف‌های ناگفته دارد، خاطرات بیان نشده دارد که به راحتی آن را روایت نمی‌کند و لذا هدف ما هم از این نامگذاری این بود که حتی‌الامکان آن اطلاعات ناگفته آدم‌ها را استخراج و به مخاطبان عرضه کنیم و این رمز‌گشایی اطلاعات به واسطه گفت وگوی صمیمی این برنامه شکل گرفت و تلاش شده با فضای صمیمی و خودمانی که بین مجری و میهمانان شکل می‌گیرد در واقع‌ جعبه سیاه‌ آدم‌ها هم بازخوانی شود و ناگفته‌هایی که تاحالا در هیچ جا بیان نکرده‌اند، در برنامه ‌جعبه سیاه‌ به راحتی بیان کنند و منظور از جعبه، بیان خاطراتی است که در ذهن بشر در داخل جعبه است و در موقعیت‌های ویژه به سراغش می‌رود و ما به میهمانانی که به برنامه‌ جعبه سیاه‌ دعوت می‌شوند اعلام کرده‌ایم که نیاز به گفتاری از شما داریم که تا حالا در هیچ برنامه تلویزیونی بیان نکرده‌اید و در واقع راز جعبه سیاه شما را می‌خواهیم بازخوانی کنیم که این همکاری بین برنامه و آنها به خوبی شکل گرفت. درواقع به این برنامه اعتماد کردند و پی بردند که از حرف‌های ناگفته آنها سوء‌استفاده نمی‌شود و همین امر موجب شد که به راحتی حرف‌های دلی خودشان را بزنند و در واقع آن‌چیزی که ما به دنبال‌اش بودیم با‌ جعبه سیاه‌، که نام برنامه شد، به هدف‌مان رسیدیم.‌همین امر هم باعث شد که در فضای مجازی مخاطبان زیادی داشته باشیم به طوری که ویدئوهای ما به هفتصد هزار بازدید هم رسید. به این ترتیب جعبه سیاه آدم‌های مشهور و معروف را رمز‌گشایی کرده و آنها را برای مخاطبان باز کردیم که همین امر موجب جذاب‌شدن برنامه جعبه‌سیاه در بین مخاطبان شده است.

صمیمیت با جعبه‌سیاه 
کارگردان برنامه مطرح می‌کند: ایجاد فضای صمیمی و خودمانی برای آماده‌کردن مهمانان برنامه جهت ضبط که معمولا چند ساعتی به طول می‌انجامید موجب می‌شد که مهمان دعوت‌شده فضا و دکور برنامه را بخشی از زندگی خصوصی خود تلقی کند و به‌راحتی حرف‌های ناگفته‌اش را در برنامه بزند و در کل از ۵ ــ ۴ ساعت ضبط گفت‌وگو با مهمان برنامه، بهترین و جذاب‌ترین بخش‌ها را انتخاب نهایی و برای پخش آماده می‌کردیم.‌
 
۲ فصل از برنامه جعبه‌سیاه
به گفته کارگردان، با توجه به استقبال مخاطبان تاکنون‌ برای فصل اول جعبه‌سیاه ۲۶ برنامه و برای فصل دوم نیز ۲۶ برنامه تولید شده است. وی ادامه می‌دهد: برنامه‌ریزی به گونه‌ای بود که هفته‌ای یک قسمت پخش شود که البته در ماه مبارک رمضان این برنامه هر روز به‌غیراز شب‌های قدر و ایام شهادت حضرت‌علی(ع) و روز قدس در جدول پخش شبکه افق قرار گرفت و در ماه رمضان هرروز تا عید فطر پخش داشتیم و ان‌شاءا... از این پس برنامه جعبه‌سیاه هفتگی پخش خواهد شد و برای دو فصل تولید کردیم و هنوز برای تولید فصل سوم برنامه‌ریزی‌ای انجام نشده و بستگی به تصمیم مدیران شبکه افق دارد، ولی فعلا ۵۲ قسمت ضبط و آماده شده است.کارگردان برنامه جعبه‌سیاه در پایان این گفت‌وگو با بیان این‌که آیتم‌ها و بخش‌های مختلف این برنامه، کلیدواژه‌هایی بودند که ما را به آن جعبه‌سیاه مهمان برنامه رساند و موفق شدیم آن را برای مخاطبان بازخوانی کنیم، گفت: در این برنامه تلاش ما این بود که مهمانان برنامه را به چالش بکشیم و فضای صمیمی و شادی را برای آنها ایجاد کنیم که حرف‌های ناگفته خودشان را به‌راحتی و صادقانه بیان کنند. خوشبختانه این‌گونه هم شد و مهمانان برنامه جعبه‌سیاه شبکه افق که از چهره‌های معروف و مطرح ورزشی، هنری، مذهبی، سیاسی، فرهنگی و هنری، اجتماعی، مسئولان و مقامات ارشد کشور و ... بودند جعبه‌سیاه‌شان رمزگشایی و برای بیننده‌های شبکه افق سیما بازخوانی شد.

مجری‌ای با کاراکتر نمایشی 
خفاجی بیان می‌کند: برای اجرای برنامه از یک مجری‌ای استفاده کردیم که چندان معروف و سلبریتی نبود و در رادیو اجرا داشت و برخی از برنامه‌های نمایشی را در شبکه نسیم سیما اجرا کرده بود. درواقع ما از ظرفیت چهره‌نبودنش استفاده کردیم، چهره‌ای که برای مخاطب هم تازگی داشت و خیلی پویا، شوخ و بی‌پروا باانرژی و پرتحرک اجرا کرد و‌ با مجری به‌ گونه‌ای هماهنگ کرده بودیم که اجرای پشت صحنه با خود صحنه در هم آمیخته بود و با هم ارتباط داشت و سعی کردیم که آن فضای صمیمی برای مهمانان برنامه به‌وجود بیاید. حتی ما در فضاهای غیررسمی هم ضبط برنامه انجام دادیم که مهمانان غافلگیر می‌شدند و فکر نمی‌کردند که برنامه در حال ضبط شدن است و این موارد از ویژگی‌های برنامه جعبه‌سیاه بود.

دیگر خبرها

  • شوخی محمدرضا گلزار با خانواده‌ها در برنامه تلویزیونی
  • سریال‌های جدید تلویزیون را بشناسید
  • شوخی گلزار با خانواده‌ها در برنامه تلویزیونی
  • واکنش عجیب وزیر صمت به افزایش قیمت پژو پارس: ما که مجری نیستیم! | فیلم
  • رمزگشایی ازجعبه سیاه چهره‌ها
  • سوپرایز میلاد کی مرام در اکران عمومی آسمان غرب + عکس و فیلم
  • واکنش جالب مردم به معمای گزارشگر تلویزیون ؛ آن چیست که سبز است ... + فیلم
  • ماجرای دست زدن یک انگشتی بچه ها در تلویزیون از زبان عمو قناد |‌ ویدئو
  • بازگشت برنامه «چهارگاه» به شبکه چهار با حضور حسام‌الدین سراج، محمداسماعیل آذر و ...
  • طعنه پرویز پرستویی به مهران رجبی ؛ کلیددار خودشیفته تلویزیون (عکس)