Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@02:53:15 GMT

حالا فشارخون 13 هم بالا است

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۱۰۴۰

حالا فشارخون 13 هم بالا است

خبرگزاري آريا - انجمن قلب آمريکا در راهنمايي جديد براي تعيين فشارخون طبيعي و غيرطبيعي حد مرز فشارخون بالا را پايين‌تر آورده است و به‌اين‌ترتيب اکنون فشارخون 13 روي 8 هم غيرطبيعي شمرده مي‌شود.

به گزارش لايوساينس راهنماي جديد اين گروه متشکل از متخصصان قلب پيشگام آمريکا فشارخون بالا يا پرفشاري خون به‌صورت داشتن فشارخون سيستولي يا ماکزيمم 130 ميلي‌متر جيوه يا بالاتر يا داشتن فشار دياستولي يا مينيمم 80 ميلي‌متر جيوه يا بالاتر تعريف مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قبلاً فردي که فشارخون سيستولي 140 ميلي‌متر جيوه يا بالاتر يا فشارخون دياستولي 90 ميلي‌متر يا بالاتر داشت، مبتلا به بيماري پرفشاري خون شمرده مي‌شد.
hگر فردي بر اساس ميزان فشارخون حداکثر و فشار خون حداقلش در دو رديف اين جدول قابل رده‌بندي باشد، رده بالاتر ملاک قرار مي‌گيرد. ملاک فشار خون فرد ميانگين فشار خون بر اساس دو بار اندازه‌گيري فشار خون در دو وعده جداگانه است.
با اين تغيير در تعريف شمار افرادي که دچار بيماري فشارخون بالا يا پرفشاري خون تشخيص داده مي‌شوند، بيشتر مي‌شود.
البته در اين دستورالعمل جديد تأکيد شده است که در اغلب افرادي که در افرادي که با تغيير تعريف اکنون دچار فشارخون بالا شناخته مي‌شوند، درمان توصيه‌شده اصلاح سبک زندگي مانند کاهش وزن و تغييرات رژيم غذايي و افزايش فعاليت جسمي است، نه مصرف دارو. به گفته اين دانشمندان انتظار مي‌رود شمار افرادي جديدي که با اين تعريف نياز به مصرف دارو پيدا مي‌کنند، افزايش اندکي در حدود 2 درصد پيدا کند.
انجمن قلب آمريکا مي‌گويد مجموعه‌اي از فزاينده نشان مي‌دهند که هر چه فشارخون پايين‌تر باشد براي سلامت افراد سودمندتر است. اين پزشکان مي‌گويند تدوين راهنماي جديد بازتاب اين اطلاعات جديد است و به افراد دچار پرفشاري خون ياري مي‌رساند که بيماري‌شان زودتر تشخيص داده و درمان شود و از آن پيشگيري شود.
در اين راهنماي جديد فشارخون کمتر از 120 ميلي‌متر جيوه روي 80 ميلي‌متر جيوه طبيعي شمرده مي‌شود. فشارخون سيستولي يا ماکزيمم 120 تا 129 ميلي‌متر جيوه و فشارخون دياستولي يا مينيمم کمتر از 80 ميلي‌متر جيوه «فشارخون بالارفته» (elevated blood pressure) ناميده مي‌شود.
فشارخون سيستولي يا ماکزيمم 130 تا 139 يا فشارخون دياستولي يا مينيمم 80 تا 89 مرحله اول بيماري پرفشاري خون (hypertension stage I) و فشارخون سيستولي يا ماکزيمم 140 و بالاتر يا فشارخون دياستولي يا مينيمم 90 و بالاتر مرحله دوم بيماري پرفشاري خون (hypertension stage II) ناميده مي‌شود.
در اين راهنماي جديد رده «پيش- پرفشاري خون» (pre-hypertension) که براي افراد با فشارخون سيستولي يا ماکزيمم 120 تا 130 ميلي‌متر جيوه يا فشارخون دياستولي يا مينيمم 80 ت 89 ميلي‌متر جيوه به‌کاربرده مي‌شد، حذف شده است.
انتشار اين راهنماي جديد توجه‌ها را دوباره به اين بحث در جامعه پزشکي جلب مي‌کند: براي کاهش فشارخون در افراد مبتلا به پرفشاري خون چه ميزاني بايد هدف قرار گيرد. چندين بررسي اخير نشان مي‌دهند که فشارخون‌هاي پايين‌تر را هدف قرار دادن - حتي پايين‌تر از حدي که قبلاً پذيرفته شده بود- سودمندي‌هاي بسياري براي سلامت بيماران دارد.
اين راهنماي جديد توصيه مي‌کند که پزشکان فقط داروهاي ضد فشارخون را براي بيماران دچار مرحله يک پرفشاري خون تجويز کنند که يا قبلاً دچار يک «حادثه» قلبي- عروقي مانند حمله قلبي يا سکته مغزي شده‌اند يا در معرض خطر بالاي حمله قلبي يا سکته مغزي بر اساس عوامل ديگر مانند دچار بودن به ديابت هستند.
افرادي که در مرحله اول پرفشاري خون قرار دارند، و در معيارهاي بالا نمي‌گنجند با اصلاحات سبک زندگي درمان مي‌شوند، ازجمله شروع رژيم غذايي DASH يعني رژيم غذايي که مملو از ميوه، سبزي و فيبر است و ميزان چربي اشباع‌شده و سديم يا نمک آن کم است (کمتر از 1500 ميلي‌گرم سديم در روز)؛ ورزش کردن براي دست‌کم 30 دقيقه در روز، سه بار در هفته و محدود کردن مصرف الکل.
مرحله دوم فشارخون با ترکيبي از اصلاحات سبک زندگي و داروهاي ضد فشارخون درمان مي‌شود.
اين پزشکان مي‌گويند اميدوارند اين راهنماي جديد باعث شود مردم و جامعه پزشکي توجه بيشتري به توصيه‌هاي اصلاح سبک زندگي کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۱۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ایسنا، کتاب‌های قدیمی قرن نوزدهم دارای جلدهای سبزرنگ با مقادیر نگران‌کننده‌ای از آرسنیک هستند که باعث شده است برخی از کتابخانه‌ها آن‌ها را از قفسه‌ها حذف کنند. پژوهشگران دانشگاه دلاور (University of Delaware) با استفاده از اشعه ایکس برای آزمایش ترکیبات شیمیایی، سطوح جیوه و سرب را نیز در کتاب‌های دارای جلد قرمز و زرد شناسایی کردند.

دانشمندان سال‌هاست به مردم هشدار می‌دهند که مراقب آثار آلوده باشند؛ چراکه قرار گرفتن در معرض آن‌ها می‌تواند به مشکلات تنفسی، ضایعات و سرطان منجر شود.

ناشران عصر ویکتوریا در اوایل دهه ۱۸۰۰ تولید انبوه کتاب را آغاز کردند اما جلد چرمی کتاب‌ها باعث افزایش سرسام‌آور هزینه تولید کتاب می‌شد. ناشران کتاب به عنوان جایگزین ارزان‌تر چرم، جلدهایی را برای کتاب‌ها تولید کردند که حاوی رنگ سبز بود، اما در آن روزگار کسی نمی‌دانست که آرسنیک مورداستفاده برای ساختن رنگ می‌تواند کشنده باشد.

ناشران ترجیح می‌دادند که برای جذب خوانندگان از رنگ‌های روشن مانند نوعی رنگ سبز استفاده کنند که به نام سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شیله مشهور است. نام سبز شیله از نام «کارل ویلهلم شیله» (Carl Wilhelm Scheele) داروساز آلمانی-سوئدی گرفته شده است. شیله در سال ۱۷۷۵ کشف کرد که با مخلوط مس و آرسنیک می‌توان رنگ سبز چشم‌نوازی ساخت؛ اما او درنهایت به دلیل قرار گرفتن در معرض جیوه، آرسنیک و سایر ترکیبات شیمیایی جان خود را از دست داد.

در دهه‌های پس از کشف رنگ زمردی و پاریسی، گزارش‌هایی مبنی بر مرگ افراد پس از تماس طولانی‌مدت با اقلام پوشیده‌شده در این رنگ منتشر شد. این گزارش‌ها شامل مسمومیت ناشی از شمع در مهمانی‌های کریسمس، مسمومیت افرادی که لباس‌های سمی سبزرنگ به تن داشتند و مسمومیت کارگران کارخانه پس از رنگ کردن زیورآلات بود که درنهایت به تشنج دچار می‌شدند و استفراغ می‌کردند.

کتاب‌های سمی امروزه هنوز در کتابخانه‌ها وجود دارند و در میان انبوهی از سایر کتاب‌ها در مؤسسات سراسر جهان پنهان شده‌اند. هر بار که یکی از آن‌ها کشف می‌شود، برای تحلیل بیشتر در محیط قرنطینه‌شده قرار می‌گیرد.

هفته گذشته، کتابخانه ملی فرانسه چهار کتاب را با جلد سبز زمردی که گمان می‌رفت حاوی آرسنیک باشند، از دسترس عموم خارج کرد. هرچند آسیب‌های ناشی از آن کتاب‌ها احتمالاً جزئی خواهد بود، اما کتابخانه پیش‌ازاین که دوباره آن‌ها را در قفسه‌ها قرار دهد، آزمایش‌های ایمنی را روی آن‌ها انجام خواهد داد. مقامات کتابخانه ملی فرانسه گفته‌اند: «ما این آثار را در قرنطینه قرار داده‌ایم و آزمایشگاهی بیرون از کتابخانه مشغول تحلیل آن‌هاست تا میزان آرسنیک موجود در هر جلد را ارزیابی کند».

قرار گرفتن در معرض آرسنیک با تضعیف علائم تنفسی، ضعف عملکرد ریه و بیماری مزمن ریوی مرتبط است اما قرار گرفتن بلندمدت در معرض این ماده می‌تواند به بروز ضایعات پوستی و سرطان منجر شود.

دیگر رنگ‌های سمی جذاب

پژوهشگران، «پروژه کتاب سمی» (Poison Book Project) را در سال ۲۰۱۹ آغاز کردند و در این پروژه به آزمایش صدها جلد کتاب پرداختند تا فلزات سنگین ازجمله سرب، آرسنیک و کروم را در آن پیدا کنند.

آن‌ها دریافته‌اند که کتاب‌هایی با جلد قرمزرنگ، حاوی ماده معدنی سینابر (Cinnabar) هستند که به نام سولفید جیوه نیز شناخته می‌شود و رتبه بالایی را در فهرست مواد سمی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا دارد. این رنگ قرمز که قدمت آن به هزاران سال می‌رسد، می‌تواند به مسمومیت با جیوه منجر شود. مسمومیت با جیوه، آسیب عصبی و کلیوی و مشکلات تنفسی را به همراه دارد.

کتاب‌های دارای جلد زرد، حاوی کرومات سرب هستند که در مقادیر زیاد می‌تواند سمی باشد. با وجود این، رنگ زرد به‌اندازه کتاب‌های قرمز یا سبز باعث نگرانی نمی‌شود زیرا به آن اندازه محلول نیست و همین ویژگی، جذب آن را از راه دست زدن به جلد دشوار می‌کند.

افرادی که در کتابخانه‌ها کار می‌کنند یا ممکن است کتاب‌هایی با پوشش آرسنیکی در خانه داشته باشند، باید با پوشیدن دستکش هنگام دست زدن به کتاب و شستن دست‌ها، اقدامات لازم را برای محافظت از خود در برابر مواد شیمیایی انجام دهند. کسانی که کتاب‌ها را در اختیار دارند باید آن‌ها را درون پوشش پلاستیکی قرار دهند تا از پوسته‌پوسته شدن جلد سمی کتاب جلوگیری شود.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901370 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • مراقب فشار خون، این قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • مراقب قاتل خاموش باشید/ افراد بالغ باید غربالگری فشارخون شوند
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!