Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛  دکتر مجید ولی زاده در نشست خبری این کنگره که صبح امروز در مرکز تحقیقات جراحی‌های  کم تهاجمی برگزار شد،   با بیان اینکه گسترش چاقی از سال ۱۹۹۰ در دنیا آغاز شده و تمام جهان با آن دست به گریبان هستند، اظهار کرد: در ایران بیش از ۳۰ میلیون نفر وزن غیرطبیعی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در کشورهای در حال توسعه بیشتر دیده می‌شود. بیماران چاق دچار مشکلات زیادی مانند آرتروز، درد کمر، پرفشاری خون، دیابت، اختلالات چربی خون و سکته‌های قلبی و مغزی می‌شوند.
 
وی ادامه داد: چاقی علاوه بر زمینه‌سازی برای بروز بیماری‌های مختلف کیفیت زندگی را نیز پایین می‌آورد. در بسیاری از کشورها چاقی به عنوان بیماری تلقی می‌شود. در ایران ۲۰ درصد کودکان دچار اضافه وزن و چاقی هستند. این آمار در میان پسران بیشتر است، اما در میان افراد بالغ، زنان بیشتر دچار اختلالات وزن می‌شوند. در این میان دسترسی ناکافی به محیط‌های ورزشی و نداشتن زمان کافی از جمله دلایل شیوع بیشتر چاقی در زنان است.
 
دبیر علمی کنگره پیشگیری از چاقی همچنین بیان کرد: با توجه به هزینه بالای درمان چاقی و کاهش وزن، پیشگیری مقدم بر درمان است. توصیه ما به افرادی که اضافه وزن دارند، فعالیت بیشتر است، اما با وجود آلودگی هوا، حمل و نقل ضعیف عمومی و گران بودن مواد غذایی سالم مشخص است که مردم چه چیزی را انتخاب می‌کنند. به همین دلیل تمام دستگاه‌های مسئول باید در پیشگیری از چاقی جمعیت همکاری کنند.
 
ولی‌زاده با بیان اینکه جراحی برای افرادی که دچار چاقی مفرط هستند، پیشنهاد می‌شود، تصریح کرد: چاقی سه درجه دارد و کمتر از ۱۰ درصد افرادی که دچار چاقی درجه ۳ هستند، نیاز به جراحی دارند. همچنین کمتر از ۱۵ درصد افرادی که دچار چاقی هستند از طریق جراحی مشکل‌شان حل می‌شود.
 
وی افزود: گاهی رسیدن به وزن ایده‌آل هدف نیز و تنها کاهش وزن پنج تا ۱۰ درصدی مد نظر قرار می‌گیرد. بعد از این میزان کاهش وزن باید ورودی کالری به بدن کاهش پیدا کند. از طرف دیگر کالری ذخیره شده نیز باید بسوزد. گاهی روانشناسان نیز باید به تغییر شیوه زندگی افراد چاق کمک کنند. برای مثال برخی از آنها پرخوری عصبی دارند یا به غذا به چشم تفریح نگاه می‌کنند. تغییر این عادات بسیار دشوار است.
 
دبیر علمی کنگره پیشگیری از چاقی با اشاره به تبلیغ درمان‌های غیراصولی چاقی تصریح کرد: درمان اصلی تغییر شیوه زندگی و رفتار، افزایش تحرک و گاهی دارو است. حفظ کاهش وزن در بیماران چاق بسیار دشوار است و به همین دلیل آنها گاهی به سمت درمان‌های غیراصولی می‌روند.
۱۰ درصد مردم دیابت نوع ۲ دارند
 
 در ادامه این نشست دکتر علی جنگجو - دبیر علمی این کنگره با بیان اینکه آمار چاقی در ایران در حال نزدیک شدن به کشورهای غربی است، اظهار کرد: عادات غذایی ما در حال غربی شدن است و روش‌های سنتی در حال از بین رفتن است. مردم گاهی حجم زیادی غذا می‌خورند و از طرف دیگر دچار بیماری می‌شوند و باید برای آن هزینه کنند. در همه دنیا حمل و نقل عمومی توسعه داده شده و مردم تلاش می‌کنند بیشتر پیاده‌روی کنند، اما آیا در ایران نیز این نوع حمل و نقل و مسیر حرکت دوچرخه دیده شده است. استفاده از ماشین شخصی به معنی نسوزاندن کالری و چاق شدن است.
 
وی ادامه داد: درمان‌های غیراصولی ممکن است آمار جراحی را بالا ببرد. گاهی افرادی که نیازی به جراحی ندارند در مکان‌های غیردانشگاهی جراحی می‌شوند. چاقی یک تهدید است و فرد را در معرض بیماری‌های مختلفی قرار می‌دهد. در حال حاضر عامل اصلی دیابت نوع ۲ که ۱۰ درصد از جامعه را درگیر کرده، اضافه وزن است.
 
دبیر علمی کنگره پیشگیری از چاقی با اشاره به تحمیل هزینه درمان چاقی به سیستم بیمه‌ای و همچنین خانواده افراد چاق افزود: بیماری‌های قلبی، ‌ کبد چرب و آپنه تنفسی (ایست تنفسی) از جمله عوارض چاقی است. اساس درمان این مشکل، پیشگیری است و فقط با اطلاع رسانی میسر می‌شود.
 
جنگجو تصریح کرد: ما به وفور تبلیغ انواع مواد غذایی ناسالم را در کشور می‌بینیم، اما موفق نشده‌ایم جلوی تبلیغ آن را بگیریم؛ در حالیکه عوارض آن را می‌بینیم. مواد غذایی ناسالم در کشور ارزان‌تر، فراوان‌تر و مورد طلب بیشتری هستند. بیماران ما پس از درمان‌های ناموفق به مرکز آکادمیک درمان چاقی رسیده‌اند. یکی از اهداف این کنگره نیز هدایت مردم برای جلوگیری از به دام افتادن استفاده از درمان‌های نادرست است.
 
به گفته وی، توده بدنی افرادعادی بین ۱۸ تا ۲۵ است و بالاتر از ۳۰ نشان دهنده اضافه وزن است. اگر کسی توده بدنی بالای ۴۰ دارد و مشکلی به جز چاقی نداشته باشد، مبتلا به چاقی مرضی است. همچنین کسانی که توده بدنی بالای ۳۵ دارند و به مشکلاتی مانند دیابت، آپنه تنفسی و ... مبتلا شده‌اند نیز در گروه چاقی مرضی تعریف می‌شوند.
 
جنگجو تاکید کرد: چاقی مرضی باید به سرعت درمان شود؛ چرا که تهدیدهای کشنده‌ای در انتظار فرد است. در مرکز جراحی چاقی بیمارستان رسول اکرم (ص) ابتدا فرد به پزشکان تغذیه و غدد ارجاع داده شده و در صورت لزوم جراحی می‌شود. هیچ دارویی تا کنون به جز جراحی نتوانسته توده بدنی افرادی که دچار چاقی مرضی هستند را به عدد طبیعی برساند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۱۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدامیرمحسن ضیایی رئیس جامعه اورولوژی ایران، روز سه شنبه در نشست خبری بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی، گفت: همایش سالیانه جامعه اورولوژی، فرصت مغتنم برای گردهمایی همکاران با آشنایی با تازه‌های رشته اورولوژی و تبادل تجربیات است.

وی افزود: برای مراقبت از کلیه‌ها و دستگاه ادراری، دو رشته مهم نفرولوژی و اورولوژی را داریم که اهمیت رشته اورولوژی در بحث مراقبت و درمان، بیشتر خودنمایی می‌کند.

ضیایی ادامه داد: بیماری‌های کلیوی، مجاری ادراری، سرطان‌های دستگاه ادراری و…، همگی تحت الشعاع رشته اورولوژی است.

وی تاکید کرد: اورولوژی جزو رشته‌های پیشرو بوده که وابسته به دستگاه است.

رئیس جامعه اورولوژی ایران افزود: در سطح منطقه، جزو بهترین ارائه دهندگان خدمات تشخیصی و درمانی بیماری‌های اورولوژی هستیم.

ضیایی با اشاره به اهمیت عمل‌های جراحی کم تهاجمی، تاکید کرد: در حال حاضر کمتر از ۵ درصد جراحی‌های سنگ کلیه به شکل باز انجام می‌شود.

وی افزود: سنگ‌های ادراری، پروستات، عفونت‌های دستگاه ادراری و سرطان‌های دستگاه ادراری، به ترتیب شایع‌ترین بیماری‌های اورولوژی محسوب می‌شوند.

رئیس جامعه اورولوژی ایران، از افزایش سطح سواد سلامت جامعه به عنوان یکی از دلایل افزایش تشخیص بیماری‌ها نام برد و تاکید کرد: اگر کشور بر روی سواد سلامت جامعه سرمایه‌گذاری کند، می‌توان از افزایش بار بیماری‌ها جلوگیری کرد.

در ادامه، محمدعلی زرگر عضو هیأت جامعه اورولوژی ایران گفت: جامعه اورولوژی هر سال در اردیبهشت ماه یک کنگره برگزار می‌کند که هدف آن، به روزرسانی اطلاعات و معلومات همکاران اورولوژیست است.

وی افزود: پروستات، یکی از بیماری‌های شایع است که دو نوع خوش خیم و بدخیم دارد.

زرگر ادامه داد: جامعه اورولوژی ایران از جایگاه بالایی در دنیا برخوردار است و شاید در بحث دسترسی به دستگاه‌های مورد نیاز با محدودیت مواجه باشیم.

وی از فشارخون و دیابت به عنوان دو عامل نارسایی کلیه نام برد و افزود: نارسایی کلیه یکی از بیماری‌های هزینه ساز است.

رباب مقصودی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو هیأت مدیره جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: عمل‌های جراحی کم تهاجمی در کشور از رشته اورولوژی شروع شده و خیلی از جراحی‌ها با این روش انجام می‌شود.

وی افزود: با عمل‌های کم تهاجمی برای درمان سنگ کلیه، بیمار می‌تواند خیلی سریع به شرایط عادی باز گردد.

مقصودی ادامه داد: یکی از معضلات خانم‌ها در سنین بالا، عارضه بی اختیاری ادراری است که اقدامات درمانی در کشور برای این عارضه به خوبی انجام می‌شود.

وی افزود: جراحی کم تهاجمی، فیلد زیادی از بیماری‌های اورولوژی را در بر می‌گیرد.

محمدهادی رادفر عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: ایران، یکی از دو کشور برتر رشته اورولوژی در منطقه است.

وی افزود: در حال حاضر پیشرفته‌ترین اعمال جراحی رشته اورولوژی در اقصی نقاط کشور انجام می‌شود.

رادفر گفت: جامعه اورولوژی ایران در انجمن جهانی این رشته بسیار فعال است.

بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی ایران، در روز‌های ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی (ابوریحان) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • شوکه‌کننده: ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • ابتلای بیش از ۱۶ درصد جمعیت اردستان به دیابت
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • بی تحرکی، سلامت نوجوانان تیران را تهدید می‌کند