Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-25@09:44:36 GMT

۱۰ صادر کننده بزرگ نفت جهان کدامند؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۲۳۷۹

۱۰ صادر کننده بزرگ نفت جهان کدامند؟

اعلام آمادگی کشورهای عضو اوپک و روسیه برای تمدید توافق کاهش تولید به منزله جرقه ای برای افزایش بهای نفت طی هفته‌های اخیر عمل کرد و قیمت نفت را به بالاترین رقم در ۲ سال گذشته رساند.

به گزارش گروه رسانه‌هی دیگر آنا، اعلام آمادگی کشورهای عضو اوپک و روسیه برای تمدید توافق کاهش تولید به منزله جرقه ای برای افزایش بهای نفت طی هفته‌های اخیر عمل کرد و قیمت نفت را به بالاترین رقم در ۲ سال گذشته رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که گزارش دولت آمریکا در روز دوشنبه درباره تداوم افزایش تولید نفت شیل این کشور برای دوازدهمین ماه متوالی، موجب کاهش چند سنتی بهای نفت شده است تحلیلگران معتقدند که تداوم روند پایین نگه داشتن عرضه نفت توسط تولیدکنندگان عضو و غیر عضو اوپک امکان کاهش قابل توجه بهای نفت را متنفی می‌کند.

به گزارش جهان اقتصاد، خبرگزاری CNBC در گزارشی ۱۰ صادر کننده بزرگ نفت جهان را به شرح ذیل معرفی کرد:

۱۰- آنگولا

بنابر اطلاعات منتشر شده توسط سازمان کشورهای صادر کننده نفت (OPEC)، آنگولا ۱٫۷ میلیون بشکه در روز نفت در سال ۲۰۱۶ صادر کرد. تولید نفت و امور مربوط به آن حدود ۴۵ درصد از تولید ناخالص داخلی آنگولا (GDP) و حدود ۹۵ درصد از صادرات این کشور را تشکیل می‌دهد. از زمان پیوستن این کشور به اوپک در سال ۲۰۰۷، آنگولا به ششمین صادر کننده بزرگ اوپک بدل شده است.

۹- نیجریه

نیجریه به عنوان پرجمعیت ترین کشور در میان اعضای اوپک، بزرگترین کشور تولید کننده و صادر کننده نفت در قاره آفریقا به شمار می‌رود. در سال ۲۰۱۶، نیجریه با صادرات بیش از ۱٫۷ میلیون بشکه در روز نفت از آنگولا پیشی گرفت.

۸- ونزوئلا

ونزوئلا که یکی از اعضای پایه گذار در میان ۱۴ عضو کنونی سازمان کشورهای صادر کننده نفت به شمار می‌رود، در سال ۲۰۱۶ حدود ۱٫۹ میلیون بشکه نفت در روز صادر کرد.در شرایطی که این کشور واقع در آمریکای جنوبی از بزرگترین ذخایر نفتی جهان برخوردار است، هم اکنون در میانه بحران بسیار عمیقی به سر می‌برد. آشفتگی‌های مداوم ناشی از سوء مدیریت اقتصاد طی سال‌های متمادی در این کشور با کاهش سه ساله بهای نفت تشدید شد. در حالی که نیکلاس مادورو، رییس جمهور ونزوئلا، پرداخت اعتبارهای بین المللی را در اولویت خود قرار داده است، این کشور با مشکلات بسیاری از جمله کمبود مواد غذایی، تورم افسار گسیخته و درگیری‌های خیابانی خشونت بار مواجه است.درآمدهای نفتی ونزوئلا حدود ۹۵ درصد از مجموع درآمدهای صادراتی این کشور را تشکیل می‌دهد.

۷- ایران

بر اساس آمار اوپک، ایران در سال ۲۰۱۶ حدود ۲ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرده است. صنعت نفت در پسابرجام با گشایش‌های بسیاری مواجه شد و بر این اساس، صادرات نفت ایران با افزایش قابل توجهی همراه شد. با این حال، تهدید دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده درباره خروج این کشور از برجام در صورتی که با موافقت کنگره آمریکا همراه شود، می‌تواند به بازگشت بخشی از تحریم‌های لغو شده بیانجامد، امری که بر روابط تجاری ایران با شرکت‌های بین المللی تاثیر گذار خواهد بود.

۶- کویت

کویتی‌ها در سال ۲۰۱۶ حدود ۲٫۱ میلیون بشکه نفت تولید کرده اند. حوزه نفت و گاز این کشور عضو اوپک حدود ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی و ۹۵ درصد درآمدهای صادراتی کویت را تشکیل می‌دهد.

۵- امارات متحده عربی

در سال ۲۰۱۶، امارت حدود ۲٫۵ میلیون بشکه نفت در روز تولید کرده است. حدود ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور بطور مستقیم برخاسته از تولید نفت و گاز است. این کشور که شامل ۷ امیرنشین در شرق شبه جزیره عربستان است در سال ۱۹۶۷ به اوپک پیوست.

۴- کانادا

بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده توسط ورلد فکت بوک، کانادا حدود ۳٫۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید می‌کند. میزان صادرات نفت این کشور غیر عضو اوپک حدودا به اندازه مجموع صادرات دو کشور نیجریه و آنگولا است. کانادا از سومین ذخایر بزرگ نفت در جهان برخوردار است.

۳- عراق

نمایندگان اوپک و روسیه برخی از کشورهای بزرگ تولید کننده نفت در جهان را برای تمدید توافق کاهش تولید تا پایان سال ۲۰۱۸ به منظور حذف انباشت عرضه از بازار فراخوانده‌اند.اما در حالی که عراق دومین تولید کننده و صادر کننده بزرگ نفت در میان اعضای اوپک به شمار می‌رود، بغداد هنوز تولید نفت خود را به سطحی که در زمستان گذشته به آن متعهد شده بود، نرسانده است.بنابر آمار اوپک، عراق در سال ۲۰۱۶ حدود ۳٫۸ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرده است.

۲- روسیه

بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده توسط ورلد فکت بوک، روسیه که بزرگترین صادر کننده نفت در میان کشورهای غیر عضو اوپک به شمار می‌رود، بیش از ۵٫۱ میلیون بشکه نفت در روز صادر کرده است.مسکو و اوپک به دنبال تداوم برنامه کاهش تولید برای از میان بردن انباشت عرضه جهانی از ماه ژانویه هستند. هدف آنها کاهش ذخایر جهانی نفت و حذف عرضه اضافه ای است که موجب پایین نگه داشته شدن بهای نفت طی سه سال گذشته شده است.

۱- عربستان سعودی

عربستان سعودی نسختی کشور صادر کننده و دومین تولید کننده نفت در جهان به شمار می‌رود. بنابر آمار اوپک، این کشور در سال ۲۰۱۶ حدود ۷٫۵ میلیون بشکه نفت در روز صادر کرده است.ولیعهد پادشاه عربستان از ابتدای ماه نوامبر، دستور بازداشت برخی از شاهزادگان و بازرگانان قدرتمند این کشور را صادر کرده است. اما در حالی که مقامات عربستانی این موضوع را مبارزه با فساد نامیده‌اند، ناظران خارجی از آن به عنوان تثبیت قدرت داخلی ولیعهد جوان یاد می‌کنند.برخی‌ معتقدند که این تصفیه خارق العاده برخاسته از تلاش محمد بن سلمان برای تثبیت قدرتش بوسیله حذف رقبای احتمالی است. موضوعی که می‌تواند عدم قطعیت سیاسی، تنش و ناآرامی‌هایی را که پیش از این در تاریخ بزرگترین تولید کننده اوپک مشاهده نشده است، توجیه کند.

منبع: جهان اقتصاد

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۲۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل

آقای سید شجاع الدین امامی رئوف در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه صنعت خبرگزاری صداوسیما افزود: در سال ۱۴۰۲، حدود ۴۹۰ هزار تن انواع پارچه در کشور تولید شده است که ۷۵ درصد نیاز بازار را پوشش می‌دهد و ۱۴۵ هزار تن از نیاز بازار از طریق واردات تأمین شد.

  کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   وی با بیان اینکه ارزبری واردات پارچه برای کشور در سال ۱۴۰۲ حدود ۷۵۰ میلیون دلار برآورد می‌شود، گفت: از این میزان ۱۰۵ هزار تن معادل حدود ۵۸۰ میلیون دلار آن مربوط به پارچه‌های تاروپودی از جنس الیاف مصنوعی است و پس از آن، پارچه‌های رومبلی با ارزش وزنی حدود ۱۱ هزار تن و ارزش دلاری ۶۲ میلیون دلار وارد کشور می‌شود.   دبیر انجمن صنایع نساجی با اشاره به حذف ارز ترجیحی برای واردات پارچه از فروردین ماه امسال افزود: این محدودیت تنها مربوط به ردیف تعرفه‌های پارچه‌های رومبلی است که تنها یک دهم از کل حجم بازار پارچه کشور را شامل می‌شود و برای واردات انواع دیگر پارچه‌ها محدودیتی وجود ندارد.   رئوف همچنین، مجموع واردات در صنعت نساجی و پوشاک را، چهار برابر صادرات در این صنعت عنوان کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲، حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار واردات در صنعت نساجی و پوشاک به ثبت رسیده که شامل مواد خام پایه و مواد واسطه‌ای می‌شود و در مقابل، مجموع صادرات در ردیف تعرفه‌های این صنعت ۵۵۰ میلیون دلار برآورد شده که بخش عمده آن نیز مربوط به صادرات فرش ماشینی و کفپوش و موکت است.    کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   وی چند نرخی بودن ارز را یکی از مشکلات جدی تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: چند نرخی بودن ارز نه تنها مشکل صنایع نساجی، بلکه مسئله اصلی برای همه صنایع است. در حال حاضر اختلاف بین ارز ترجیحی و ارز مبادله‌ای زیاد است و این یعنی تنبیه صادرات و تشویق واردات.   دبیر انجمن صنایع نساجی ادامه داد: درباره ارز ترجیحی نظر انجمن صنایع نساجی ایجاد وحدت رویه در کل زنجیره این صنعت، یعنی تک نرخی شدن ارز است؛ بدین صورت که ارز ترجیحی به هیچ صنعتی تخصیص داده نشود.    رئوف افزود: انجمن صنایع نساجی به وزارت صمت پیشنهاد داده، تخصیص ارز ردیف تعرفه‌های واردات در صنعت نساجی را شفاف سازی کند تا مشخص شود افرادی که اقدام به واردات کرده اند، بازرگان بوده اند یا تولیدکننده؛ چراکه بیشترین واردات در این صنعت توسط افراد غیر از تولیدکنندگان انجام می‌شود.   وی به میزان سرمایه گذاری انجام شده در این صنعت نیز اشاره کرد و افزود: سالانه حدود ۳۴۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری در حوزه خرید تجهیزات و انتقال تکنولوژی در این صنعت انجام می‌شود و تولیدکنندگان در سال‌های اخیر در بحث بازسازی و نوسازی حلقه‌های مختلف تولید اقدامات موثری انجام داده اند، به طوری که از واحد‌های تولید الیاف مصنوعی و پنبه‌ای گرفته تا واحد‌های رنگرزی و چاپ و تکمیل، در حال حاضر می توانند پاسخگوی نیاز بازار داخل باشند.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی    

دیگر خبرها

  • محروم‌ ترین و برخوردارترین استان‌ های کشور کدامند؟
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق ایران در بیش از ۲۰ کشور جهان
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • پرترددترین فرودگاه‌های جهان در سال ۲۰۲۴ کدامند؟
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • صدور کالا‌های صادر کنندگان گلستانی با مجوز داخلی به ۱۱۰ کشور جهان
  • هدفگذاری ۸۰ طرح صنعتی بزرگ در استان قزوین
  • تولیدات خراسان شمالی به ۳۸ کشور جهان صادر می‌شود