Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@04:08:23 GMT

شناسایی کهکشان دوقلوی راه شیری

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۸۳۲۱

شناسایی کهکشان دوقلوی راه شیری

محققان کهکشانی را در فاصله 180 میلیون سال نوری از زمین شناسایی کردند که دقیقا شبیه به کهکشان راه شیری است و در نزدیکی آن دو کهکشان ستاره‌ساز کوچک‌تر وجود دارند که چیدمان فضایی آن‌ها مشابه کهکشان‌های ستاره‌ساز موجود در نزدیکی راه شیری است.

حداقل 50 کهکشان دیگر حول کهکشان راه شیری دوران می کنند. اغلب این کهکشان‌ها به دلیل نزدیکی بیش از حد به کهکشان ما در طول یک دوره زمانی بسیار طولانی، خالی از گاز شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دو مورد از این کهکشان‌ها که با عنوان ابرهای ماژلانی کوچک و بزرگ شناخته می‌شوند، مدت بسیار کمتری را در نزدیکی راه‌ شیری سپری کرده‌اند و هنوز مقادیر عظیمی گاز درون آن‌ها وجود دارد که ستاره‌های جدید را متولد می‌کند. این دو کهکشان 160000 و 200000 سال نوری از زمین و 75000 سال نوری از یکدیگر فاصله دارند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، این ساختار بسیار کمیاب است و در نزدیکی اغلب کهکشان‌های عظیم، حتی یک کهکشان ستاره‌ساز هم وجود ندارد. زیرا کهکشان‌های عظیم گاز موجود در کهکشان‌های کوچکتر را جذب کرده و قابلیت تولید ستاره‌های جدید را از آن‌ها سلب می‌کنند.

کهکشان دوقلوی راه شیری که با عنوان NGC 2718 نام‌گذاری شده، در صورت فلکی هیدار قرار گرفته است و دو کهکشان ستاره ساز نزدیک به آن توسط کمربندی از ستاره‌ها به یکدیکر متصل شده‌اند. این ساختار نشان دهنده این واقعیت است که کهکشان‌های مذکور دقیقا مثل ابرهای ماژلانی راه شیری با یکدیگر در تعامل هستند.

به اعتقاد محققان فرآیند شکل‌گیری ساختار این کهکشان عظیم و کهکشان‌های ستاره‌ساز نزدیک به آن، مشابه فرآیند شکل‌گیری ساختار کهکشان راه شیری و ابرهای ماژلانی آن است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۸۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حسین خلج با مدرک دکتری تخصصی مهندسی برق - مخابرات - سیستم از دانشگاه استنفورد آمریکا درباره این طرح توضیح داد: در سال‌های اخیر و با توجه به افزایش حجم اطلاعات در شبکه‌های مخابراتی به‌کارگیری بهینه و هوشمند ساختار‌های نوین بیش از پیش مورد نیاز است. بر همین اساس عملاً هیچ شبکه مخابراتی نمی‌توان یافت که بتواند بدون به‌کارگیری از این ساختار‌ها به‌صورت کارا سرویس ارائه کند.

وی افزود: در این طرح، یک کانال چند کاربره در نظر گرفته می‌شود که در آن قابلیت همکاری میان گره‌های شبکه وجود دارد. این شبکه از طریق یک شبکه وسیع‌تر به ساختار مرکزی شبکه متصل می‌شود. همچنین در این شبکه‌ها مشخصات بده بستان میان نرخ ارسال در کانال و بار ارتباطی در شبکه پشتیبان ارائه می‌شود.

این محقق در ادامه بیان کرد: روش‌های متمرکز برای انجام همکاری، تمام اطلاعات در یک گره تجمیع شده و گره کل داده‌ها را پردازش می‌کند. علاوه بر این موارد، کنترل از طریق این شبکه‌ها هم از اهمیت خاصی به‌خصوص در شبکه‌های نسل پنجم برخوردار است.

وی اضافه کرد: در این طرح به بررسی ساختار‌های نوین به‌کارگیری شبکه‌های این حوزه پرداختیم و کاربرد‌های این حوزه به‌صورت زیربنایی، هم ساختار‌های ابری تلفن همراه و هم ساختار‌های سلولی را که در نسل‌های ۵ و مابعد آن مطرح می‌شوند شامل می‌شود.

خلج تصریح کرد: با گذر شبکه‌های مخابراتی از ساختار‌های سنتی به ساختار‌های نوین که براساس قابلیت‌های انعطاف‌پذیری طراحی می‌شوند، نیاز به شناخت عمیق‌تر این شبکه‌ها اهمیت ویژه‌ای یافته است و به عنوان دو نمونه اصلی این نیاز حیاتی می‌توان به شبکه‌های تلفن همراه نسل پنجم و شبکه‌های زیرساخت اشاره کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ساختار‌ها و روش‌های پیاده‌سازی و تخصیص منابع در این ساختار‌ها متفاوتند و نیاز به ابزار‌های جدیدی برای تحلیل، طراحی و پیاده‌سازی دارند.
محققان در حوزه‌های مختلف برق به دنبال بهینه‌سازی انرژی و بهبود کارکرد دستگاه‌های الکترونیکی و مخابراتی هستند و بنیاد ملی علم ایران هم از طرح‌های تحقیقاتی با این موضوعات حمایت می‌کند.

«مدیریت و کنترل توزیع شده بر روی شبکه‌های مخابراتی» عنوان طرح پژوهشی بابک حسین خلج است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

دیگر خبرها

  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای تعیین‌تکلیف برج‌های خرم‌آباد
  • یک تبلیغ ساختار شکن درباره سیگار (عکس)
  • سفر در فضا و زمان؛ میراث ماندگار هابل
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند
  • رفع معارضین مسکونی از مسیر پروژه آزادراه شهید شوشتری
  • شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزادراه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
  • شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزادراه شهید شوشتری
  • شمارش معکوس پایان رفع معارضین آزادراه شهید شوشتری
  • رفع آخرین معارضان طرح آزادراه شهید شوشتری
  • تصاویر نجومی چهارم اردیبهشت (۲۳ آوریل)