Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: برای نخستین بار در کشور پروژه تأثیر قارچ‌های میکوریزی با هدف احیای رویشگاه نهال‌های فندق در جنگل فندقلوی نمین اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسین کربلائی‌خیاوی صبح امروز در دیدار با رئیس بخش تحقیقات منابع طبیعی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اظهار داشت: برای نخستین بار در کشور پروژه تأثیر قارچ‌های میکوریزی با هدف احیای رویشگاه نهال‌های فندق در جنگل فندقلوی نمین اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این پروژه با توجه به اهمیت ذخایر جنگلی در حفظ تنوع بیولوژیکی در دستور کار قرار گرفته که برای نخستین بار در کشور اجرا می‌شود و با توجه به این که جنگل فندقلوی نمین تنها محل ذخیره‌گاه ژنتیکی دو گونه فندق محسوب می‌شود نیاز است اقدامات اساسی در این زمینه مبنای کار قرار گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: متاسفانه عوال متعددی از جمله تغییر کاربری اراضی جنگلی، چرای بی‌رویه ­دام، آتش‌سوزی‌های عمدی و نیز قطع درختان سبب به خطر افتادن بقای جنگل می‌شود که نیاز است با هدف حفظ و احیای این ذخیره‌گاه ژنتیکی، طرح‌های احیایی و جنگل‌کاری در منطقه اجرا شود.

کربلائی‌خیاوی بیان کرد: در حال حاضر نیز متاسفانه به دلیل کاهش بارش و افزایش میانگین دما و تغییر اقلیم و وجود دوره‌های خشکسالی میزان موفقیت جنگل‌کاری تا حد قابل توجهی کاهش یافته است که طبق ارزیابی‌های اولیه انجام یافته اجرای این پروژه در مراحل مقدماتی نتایج مطلوبی را به دنبال داشته است.

وی تصریح کرد: روش اجرای این پروژه به گونه‌ای است که ریشه نهال­‌های جنگلی با قارچ‌های میکوریزی همزیست با ریشه تلقیح می­‌شوند تا با افزایش سطح جذب ریشه و به دنبال آن افزایش توانایی نهال در جذب آب و عناصر غذایی موجود در خاک به استقرار و رشد گیاه کمک کند.

انتهای پیام/

R41374/P1377/S6,49/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۰۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ هزار نفر در طرح های صنعتی ایلام مشغول به کار هستند

به گزارش خبرنگار مهر، رضا محمدرحیمی ظهر پنجشنبه در نشست هم اندیشی با منتخب مردم حوزه جنوب استان ایلام در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نرخ سود بانکی، نرخ مالیات، عوارض گمرکی در استان ایلام با مناطق برخوردار هیچ تفاوتی ندارد و از طرفی هزینه زیرساخت‌ها مانند قیمت زمین، هزینه‌های انرژی، هزینه مواد اولیه و …نسبت به سایر استان‌ها بالاتر است.

وی عنوان کرد: بنابراین برای اینکه بتوان سرمایه گذاران را جذب طرح‌های تولیدی در استان نمود بایستی در قوانین موجود بازنگری صورت گیرد و جذابیت‌های سرمایه گذاری از طریق بازنگری در قوانین موجود افزایش یابد.

محمدرحیمی گفت: پروژه‌های مهم صنعتی در شهرستان‌های جنوبی در حال اجرا هستند که سه پروژه مهم NGL، پتروشیمی دهلران و سیمان دهلران نیازمند پیگیری جدی برای رسیدن به بهره برداری هستنند.

رییس سازمان صمت استان ایلام خاطر نشان کرد: لازم است شرکت‌های بزرگ سرمایه گذاری وابسته به دولت برای مشارکت در پروژه‌های صنعتی استان به کار گرفته شوند.

وی با اشاره به وضعیت موجود حوزه تولید و تجارت استان بیان کرد: تعداد ۴۹۵ فقره پروانه بهره برداری صنعتی با سرمایه گذاری ۳۰۰ هزار میلیارد ریال و ۱۰ هزار نفر اشتغال وجود دارد.

وی گفت: ۵۱۳ فقره جواز تاسیس در دست اجرا با سرمایه مورد نیاز ۷۷۰ هزار میلیارد ریال و پیش بینی اشتغال ۱۷ هزار نفر در دست اجرا می‌باشند که در صورت رسیدن به مرحله تولید می‌توان شاهد شکوفایی صنعت استان باشیم.

رضا محمدرحیمی ادامه داد: استان ایلام از نظر معادن فلزی که دارای ارزش افزوده بالا هستند فقیر است اما در گروه کانی‌های غیر فلزی ظرفیت‌های خوبی وجود دارد و به تبع آن صنایع معدنی مانند سیمان، گچ، آجر، سایر مصالح ساختمانی استان از کیفیت و رقابت پذیری بالایی برخوردار هستند.

محمدرحیمی بیان کرد: در حوزه بازار ۳۹ هزار پروانه صنفی موجود است که در قالب ۱۰۱ اتحادیه و ۱۰ اتاق اصناف فعالیت دارند که نقش مهمی در اشتغالزایی ایفا می‌کنند.

کد خبر 6088493

دیگر خبرها

  • آبفای لرستان ۱۰۰ پروژه در دست اجرا دارد
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به یاسوج سفر می کند
  • ۱۰ هزار نفر در طرح های صنعتی ایلام مشغول به کار هستند
  • برگزاری دوره‌های آموزشی کشاورزی تخصصی در استان مرکزی
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • ۲ پروژه روشنایی معابر در منطقه شهرک جهاد زاهدان در حال اجرا است
  • ۳۱ پروژه تحقیقاتی در مرکز پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد در حال اجرا است
  • ۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا
  • جزییات حمله مسلحانه به منزل جنگل‌بانان آملی
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه