Web Analytics Made Easy - Statcounter

«شهرام غریب» کارشناس ارشد مدیریت ایمنی در گفت‌و گو با ایلنا، اظهار داشت: با وجود اینکه محیط‌های پالایشگاه تا هشت ریشتر در مقابل زلزله مقاوم هستند اما ضروری است که در قالب چهار مرحلهِ قبل، شروع، حین و پس از حادثه برای مواجه با آن برنامه داشت.

وی با بیان اینکه درغیر این صورت فاجعه‌های هولناک برای نیروهای انسانی شاغل در پالایشگاه ایجاد می‌شود، به تشریح این ۴ مرحله پرداخت: در مرحله پیش از حادثه  باید تمامی مسیرهایی را که باید در هنگام حادثه مسدود شود را شناسایی و مانیتور می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه مدیریت آمادگی‌های لازم را در کارگران ایجاد می کند. به بیان دیگر باید آمادگی مهار حادثه را داشته باشیم و استحکام بخشی‌های لازم را هم انجام دهیم.

غریب با بیان اینکه در ایران هیچگاه با سوانح طبیعی هچون زلزله غریبه نیستم و نخواهیم بود، ادامه داد: از همین رو باید آماده هر حادثه‌ای باشیم و برای مرحله شروع نیز باید آمادگی‌های که از پیش کسب کرده‌ایم را مو به مو به کار ببریم. در مرحله شروع  آنچه که اهمیت دارد اطلاع رسانی درست است تا همه آمادگی لازم را داشته باشند.

 وی در توضیح مرحله حین حادثه، افزود: در حین حادثه نیز باید تجربه‌هایی را که قبلا کسب کرده ایم را به کار بگیرم و این در تخلیه اضظراری بسیار به کار می‌آید.

این کارشناس ارشد مدیریت ایمنی اضافه کرد: باید در نظر داشته باشیم که برای انجام این مراحل وقت زیادی نداریم. برای نمونه در زلزله سرپل ذهاب بر اثر ۱۰ ثانیه لرزش زمین صدها نفر کشته و زخمی شدند. در پالایشگاه‌ها در این مرحله خاموشی سیستم‌های پالایشگاه صورت می‌پذیرد و این کار باید با دقت و سرعت انجام شود چرا که باید مسیرهای ورود سیالات و گازها به کلیه خطوط را باید مسدود کرد و شیرها را بست.

غریب با بیان اینکه تنها تعداد محدودی از شیرهای پالایشگاه به صورت دستی بسته می شوند، گفت: اگر بخواهیم که شیرهای پالایشگاه را به صورت دستی ببندیم  برای هر کدام از آنها باید بیشتر از ۴۰ دقیقه وقت بگذاریم که این وضعیت در زمان زلزله که ممکن است خطر پس لرزه‌ها مخرب‌ترباشد بسیار مخاطره آمیز خواهد بود از این رو این پیش بینی انجام شده است  که کلیه این شیرها به صورت اتوماتیک و به وسیله سیتم‌های خودکار حفاظت بسته شود.

این کارشناس ارشد مدیریت ایمنی ادامه داد: پس از حادثه نیز باید با حفظ آرامش کارگران و مدیریت استرس در آنها افدامات بعدی مربوطه دیگر را انجام داد برای نمونه مسئولان پالایشگاه گاز ایلام به درستی و برای کنترل اوضاع پالایشگاه را برای یک روز تعطیل کردند تا بتوانند در این مدت پالایشگاه را برای فعالیت‌های روز آینده آماده کنند.

غریب با بیان اینکه باید در نظر داشته باشیم که اگر این کار در پالایشگاه گاز ایلام انجام نمی‌شد، فاجعه بزرگ انسانی پیش می‌آمد، اضافه کرد: مرحله پس از حادثه به همان اندازه سه مرحله دیگر حائز اهمیت است. باید گفت که در پالایشگاه گاز ایلام روزانه مقادیر زیادی گاز ترش وارد می‌شود و از آن گاز متان ارسال می‌شود و تعطیل نمودن پالایشگاه به عنوان اقدام پس از حادثه تصمیم درستی بود.

وی با بیان اینکه پیگیری، کنترل و اعلام صحیح در همه این مراحل ضروری است، افزود:  در این مدت باید با تمامی مراکز امدادی در تماس بود البته پالایشگاه خود از تیم‌های امدادی ویژه بهره مند هستند تا در صورت وقوع هر حادثه‌ای همان لحظه آمادگی مواجه را داشته باشند از این رو باید به صورت کلی در سه مرحله پیگیری، کنترل و اعلام صحیح حادثه را مدیریت کنیم نه اینکه اجازه بدهیم حادثه مدیریت‌ بحران را تحت الشعاع قرار دهد.

غریب با بیان اینکه در همه این مراحل خط اولیه نجات F.L.R.T(First Line Responsibility Time)  از اهمیت فراوانی برخوردار است، گفت: تیم‌های پزشکی، امداد و نجات گروه‌های حراست و حفاظت و تیم ترافیکی در خط اولیه نجات قرار دارند. تیم های ترافیکی این وظیفه را دارند که عبور و مرور تیم‌های امداد و نجات را تسهیل کنند و همه این تیم‌ها توسط یک نفر رهبری می‌شوند.

وی با بیان اینکه در همین حال تیم‌های بهره بردار باید از لحاظ تکنیکی و مستقل از خط اولیه نجات به مدیریت و حفاظت از خطوط بالادستی بپردازند، گفت: گروه بهره بردار پالایشگاه هم وظیفه دارد که خطوط بالادستی را مسدود کند تا خوراک وارد خطوط نشود و حادثه‌ ای پیش نیاید در مجموع باید با استفاده از تمامی این امکانات جلوی گسترش دامنه و تاثیرات حوادث را گرفت.

این کارشناس ارشد مدیریت ایمنی در پایان با اعلام تسلیت به خانواده‌های بازماندگان زلزله شامگاه روز یکشنبه که صدها نفر را در شهرستان‌های قصرشرین و سرپل ذهاب را به کام مرگ فرو برد، گفت: استفاده از  خط اولیه نجات باید به همه جای کشور تسری یابد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۲۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت بحران زنجان در حالت آماده‌ باش

ایسنا/زنجان مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در زنجان، همه ارگان‌های ذی‌ربط به حالت آماده‌باش درآمده‌اند.

عباس بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه با اعلام هواشناسی بارش‌های خوبی را طی امروز، فردا و روز شنبه در استان شاهد خواهیم بود، اظهار کرد: بنا بر اعلام سازمان مدیریت بحران کشور با تقویت سامانه بارشی از امروز، وقوع رگبار باران، رعد و برق، احتمال تگرگ، وزش لحظه‌ای باد نسبتا شدید در استان زنجان پیش‌بینی شده است.

وی تصریح کرد: فعالیت این سامانه از امروز تا روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ادامه می‌یابد و علاوه بر آن دما به صفر و زیر صفر به ویژه در مناطق سردسیر استان می‌رسد.

او، منطقه اثر این سامانه را در همه شهرستان‌های استان عنوان کرد و گفت: تقویت سامانه پرفشار از امروز پنجشنبه تا روز شنبه خواهد بود، به‌ویژه بارندگی‌ها در روز جمعه از ساعت ده صبح الی سه و نیم بامداد شنبه در ارتفاعات مشترک زنجان و طارم، شمال زنجان و ارمغانخانه، در شهرستان ایجرود (زرین‌آباد و حلب) و در شهرستان خدابنده (سهرورد و کرسف) و به ترتیب سایر شهرستان‌ها از جمله سلطانیه، ابهر و خرمدره و ماهنشان، پیش‌بینی شده است.

بابایی تصریح کرد: لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری‌ شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل‌ونقل، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی از جمله مخاطراتی است که این سامانه به همراه دارد. 

مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان به شهروندان توصیه کرد: در این راستا به هم‌وطنان توصیه می‌شود در سفرهای بین‌شهری، از اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها پرهیز کنند؛ همچنین از فعالیت‌های کوهنوردی، چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع خودداری کنند.

وی گفت: همچنین توصیه می‌شود از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی در برابر بارش توصیه می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت
  • مدیریت بحران زنجان در حالت آماده‌ باش
  • تعطیلی موزه‌های دفینه در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • البرز آماده مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌شود
  • تاریخ جدید واریز سود سهام عدالت اعلام شد
  • هزینه بیش از ۶ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت های ایلام
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • آماده باش هلال‌احمر در پی هشدار سازمان هواشناسی
  • آماده باش هلال احمر برای بارندگی شدید و سیل و در ۲۴ استان تا آخر هفته
  • گشایش نخستین نمایشگاه توانمندی‌های هنرمندان صنایع دستی کتابخوان