Web Analytics Made Easy - Statcounter

اوایل آبان ماه بود که محمد بیات نایب رئیس هیأت مدیره انجمن تولید پراکنده ایران از قطع گاز 17 نیروگاه مقیاس کوچک و بدهی 75 میلیارد تومانی وزارت نیرو به شرکت گاز خبر داد و گفت طبق قرارداد خرید تضمینی برق که تولیدکنندگان نیروگاه‌های مقیاس کوچک با توانیر و شرکت‌های برق منطقه‌ای بسته بودند، قرار نبود تولیدکنندگان نیروگاه‌های کوچک و متوسط پول برق را پرداخت کنند، بلکه قرار بود پول گاز توسط توانیر به شرکت گاز پرداخت و از صورتحساب‌ها کسر و مستقیم این مبلغ پرداخت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی خاطرنشان کرده بود حال با گذشت زمان چون توانیر و وزارت نیرو پول ندارند که به شرکت گاز بدهند، شرکت گاز هم اعلام کرده است که ما از این نیروگاه طلبکار هستیم و گاز نیروگاه‌های تولید پراکنده و مقیاس کوچک را قطع کرده است.

در همین رابطه سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه این شرکت باید بابت یارانه‌ها پول پرداخت کند، به خبرنگار فارس گفته بود: به دلیل آنکه نیروگاه‌های مقیاس کوچک بدهی میلیاردی به شرکت گاز داشتند، ناچار به قطع گاز این نیروگاه‌ها شدیم.

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه بدهی این نیروگاه‌ها انباشته شده است، ادامه داده بود: ما در طول تابستان کمال همکاری را با این شرکت‌ها داشتیم و علی‌رغم بدهی‌های میلیاردی گاز این نیروگاه‌ها را قطع نکردیم. 

بوجارزاده تصریح می کند: ما به ستاد هدفمندی یارانه‌ها بابت هدفمندی و پرداخت یارانه باید وجوهی را بپردازیم و این وجوه از طریق دریافت پول قبوض تأمین می‌شود، بنابراین به دلیل آنکه این شرکت‌ها با همکاری نکردند و بدهی خود را نپرداختند ما نیز ناچار شدیم گاز آنها را قطع کنیم.

به گزارش فارس پس از گذشت 2 هفته از انتشار این خبر در خبرگزاری فارس صبح امروز مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز اعلام کرد گاز تعدادی از نیروگاه های کوچک که به دلیل بدهی قطع شده بود، وصل شده است.

مدیرگازرسانی شرکت ملی گاز ادامه داد: گاز، خوراک اصلی این نیروگاه‌ها برای تولید برق است و تا زمانی که این خوراک تامین نشود آنها از فعالیت اصلی خود بازمی‌مانند.

وی تصریح کرد: جلسه‌ای با حضور مسئولان وزارت نیرو و شرکت ملی گاز برگزار شد تا وضعیت پرداخت بدهی و نحوه محاسبه گازبهای نیروگاه‌ها مورد بررسی قرار گیرد، که این امر بر اساس میزان راندمان نیروگاه‌ها تعیین می‌شود.

 

مومنی گفت: مطابق قانون معین برای تعرفه نیروگاهی، اگر راندمان تولید این واحدها کمتر از 50 درصد باشد تعرفه گازبهای آنان به صورت صنعتی و در صورتی که راندمان آنها بیشتر از 50 درصد باشد مانند تعرفه نیروگاه‌های بزرگ محاسبه می‌‎شوند.

 

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز، گفت: بخشی از مبلغ بدهی به شرکت ملی گاز پرداخت شده که مطابق آن گاز تعدادی از نیروگاه های CHP ( سیستم تولید هم‌زمان برق و حرارت ) نیز وصل شده اما وصل گاز کامل تنها با پرداخت تمام مبلغ بدهی میسر می‌شود.

 

وی تصریح کرد: شرکت ملی گاز نمی‌تواند بدون دریافت این مبالغ به روند گازرسانی به نیروگاه‌های بدهکار ادامه دهد، زیرا خود شرکت ملی گاز نیز تعهداتی به دولت و ستاد هدفمندی یارانه‌ها و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت دارد و باید پاسخگوی آنان باشد، محل تامین منابع مالی این تعهدها نیز از طریق دریافت مبالغ قبض‌ها است بنابراین ما مجبور به قطع گاز این نیروگاه‌ها شده‌ایم.

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۴۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق

طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق  

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، استاندار مازندران دیروز جمعه در حاشیه بازدید از بخش‌های مختلف نیروگاه شهید سلیمی نکا پس از تماس تلفنی با وزیر نیرو گفت: طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق وابسته به نیروگاه شهید سلیمی نکا با جدیت در دست ساخت بوده و دولت برای تکمیل آن مصمم است. ‎

یوسف نوری افزود: با پیگیری‌های انجام شده از سوی وزیر نیرو، معاون وزیر نیرو و دیگر مسئولان عالی رتبه کشور طرح نیروگاه شهید سلیمی نکا با هدف رفع مشکلات برق منطقه مورد پیگیری قرار گرفته و این طرح حیاتی در مازندران به شدت در حال پیشرفت است.

مقام عالی دولت در مازندران با بیان اینکه پسروی آب دریای خزر یکی از مشکلات تامین برق در مازندران بوده است که برای رفع آن می‌بایست تدابیری در این راستا اندیشیده شود، اظهار داشت: نیروگاه نکا به دلیل قدمت بالا و با توجه به پسروی آب دریای خزر و تجهیز و نوسازی این طرح عظمیم جوابگوی نیاز منطقه نبوده است.

نیروگاه شهید سلیمی نکا با چهار واحد بخار به ظرفیت هرکدام ۴۴۰ مگاوات، ۲ واحد گازی به ظرفیت هریک ۱۳۷.۶ مگاوات و یک واحد بخار سیکل ترکیبی با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات با تامین بیش از چهار درصد برق کشور نقش موثری در پایداری شبکه سراسری برق کشور دارد.

 

حمزه پور و گزارشی از این بازدید:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • دانش‌آموزان بدهی ۳ زندانی جرایم غیرعمد را پرداخت کردند
  • پرداخت ٤٠ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های صنعت برق از طریق بورس
  • مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است
  • کارخانجات تمام بدهی چایکاران را پرداخت کنند
  • طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد