Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا گفت: بیشتر توجه ها در دوره بارداری به سمت سلامت جسمی مادران است و سلامت روانی آنان غالبا مورد غفلت قرار می گیرد، درحالی که باید بیشتر به این موضوع پرداخته شود.

بهزاد قربانی روز پنجشنبه در کنفرانس روانشناختی و روانپزشکی در حین بارداری و شیردهی، افزود: غفلت از این موضوع می تواند هم برای مادران باردار مشکلاتی به بار آورد و هم سلامت جنین را به خطر اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی، افسردگی و اضطراب را شایع ترین اختلالات روانپزشکی در حین بارداری و پس از زایمان اعلام کرد و افزود: وسواس، توهم و هذیان از دیگر اختلالات روانپزشکی این دوران است که شیوع کمتری دارد.
قربانی اظهار کرد: حدود یک هفتم زنان باردار دچار افسردگی بعد از زایمان می شوند اما حداقل 50 درصد آنان برای معالجه به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه نمی کنند.
مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا گفت: کسانی که سابقه اختلالات روانپزشکی دارند، احتمال بروز اختلالات روانی در دوره بارداری در آنها بیشتر است، پس باید قبل از بارداری به دنبال درمان خود باشند.
وی با اشاره به اینکه معمولا در دوران بارداری توجه چندانی به اضطراب و افسردگی زنان باردار نمی شود، گفت: اضطراب و افسردگی در 2 یا 3 ماهه بعد از زایمان شیوع 15 درصدی دارد و این مشکل می تواند در دوره بارداری هم به وجود می آید.
وی اظهار کرد: نداشتن تغذیه خوب، نداشتن استراحت و حمایت مناسب و دلشوره و دلهره از جمله عوارض افسردگی مادران در دوره بارداری است که این موضوعات می تواند بر رشد و تکامل جنین تاثیر منفی داشته باشد.
قربانی اظهار کرد: هرچند هنوز ثابت نشده که افسردگی مادران باردار سبب مرگ جنین آنان می شود اما مشخص شده که افسردگی این مادران بر جنین تاثیر منفی دارد.
وی ادامه داد : این افراد با علائم اضطرابی از جمله نخوابیدن در شب ها، بیقراری یا در شیوع کمتر دچار توهم و هذیان می شوند که در این شرایط باید به دنبال درمان خود باشند.
قربانی گفت: گروهی از مادران باردار نسبت به سلامتی جنین خود وسواس پیدا می کنند که در این شرایط پیگیری های درمانی و مراجعه به مطب پزشکان افزایش چشمگیری می یابد.
وی اظهار کرد: اختلالات روانپزشکی دوران بارداری قابل درمان است هر چند اگر دارو درست و صحیح تجویز شود مشکلی برای جنین به وجود نمی آورد و مادران هم بهبود پیدا می کنند.
قربانی افزود: باور عمومی بر این است که دارو برای جنین خطرناک است به همین دلیل، خیلی از اوقات مادران باردار مبتلا به اختلالات روانپزشکی را نمی توان به مصرف دارو راضی کرد که این باور در برخی مواقع نادرست است و باید تغییر کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تنوع داروها زیاد شده و در کشور ما هم داروهای متنوعی در دسترس بیماران است که یکسری از این داروها بسیار کم عارضه بوده و به راحتی می توان آنها را در دوره بارداری استفاده کرد.
مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا گفت: پزشکان تا جایی که ممکن است از تجویز دارو به مادران باردار و شیرده پرهیز کنند، اما در برخی از موارد نمی توان داروها را به مادران باردار تجویز نکرد.
قربانی اظهار کرد: مصرف یکسری از داروهای ضد افسردگی، ضد اضطراب مانند قرص لیتیوم کربنات در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است که پزشکان هم به این موضوع واقف هستند.
وی افزود: این کنفرانس در نظر دارد به سلامت جنبه های روانی دوره بارداری و شیردهی توجه ویژه ای کند تا شاهد کاهش اختلالات روانپزشکی دوره بارداری یا شیردهی باشیم.
مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا بر لزوم توجه جدی به این موضوعات تاکید کرد و گفت: در صدد هستیم تا توجه پزشکان زنان، عمومی، ماماها و سایر گروه های درمانگر که با این بیماران سروکار دارند را به موضوع سلامت روان معطوف کنیم.
علمی 1201
خبرنگار: عبدالکریم جبارپورانتشاردهنده:علی خورسندی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۶۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادران باردار و دارای کودک شیرخوار یارانه تشویقی می گیرند

به گزارش خبرنگار مهر، علی دانشی ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: در طرح یسنا، امنیت غذایی تعداد بیشتری از مادران و نوزادان مورد توجه قرار گرفته است.

وی بیان داشت: در مرحله اول طرح یسنا مادران دهک اول درآمدی جامعه زیرپوشش قرار گرفتند و در مرحله دوم سه دهک تحت پوشش قرار می‌گیرند.

دانشی افزود: مادران سه دهک اول درآمدی می‌توانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» کد ملی سرپرست خانوار را وارد و از وضعیت خود مطلع شوند و افراد مشمول این طرح می‌توانند از تمام فروشگاه‌های طرف قرارداد با کالابرگ الکترونیکی خرید خود را انجام دهند.

وی تصریح کرد: یارانه ۴۰۰ هزارتومانی مادران در مرحله دوم طرح، به ۶۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت و مادران مشمول طرح یسنا، می‌توانند از بسته‌های حمایتی پیش‌بینی‌شده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی‌جات، میوه‌جات و سبزی‌ها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شوینده‌های بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به‌صورت رایگان خرید کنند.

کد خبر 6085370

دیگر خبرها

  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • مراقبت از هزار و ٣١٣ مورد مادر باردار در فریمان
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند
  • پیگیری علت فوت مادر باردار در اندیمشک
  • مادران باردار و دارای کودک شیرخوار یارانه تشویقی می گیرند
  • وقوع یک میلیون و ۹۰ هزار زایمان در کشور در سال گذشته/ زایمان طبیعی سبب کاهش مشکلات تنفسی جنین
  • قند خون بالا و چربی خون با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است