Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام محمدصادق کفیل مدیر مرکز تخصصی صحیفه سجادیه در گفت‌وگو با خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس با بیان اینکه دعای دوم صحیفه سجادیه امام سجاد(ع) یک دوره پیامبرشناسی است، ابراز داشت: در این دعا اوصاف وجودی پیامبر خاتم(ص) مطرح می‌شود، در ابتدا بعد از حمدی که بیان می‌دارد «وَالْحَمْدُلِلَّهِ الَّذِی مَنَّ عَلیْنَا بِمُحَمَّدٍ نَبِیِّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ دُونَ الْأُمَمِ الْمَاضِیَةِ وَالْقُرُونِ السَّالِفَةِ»؛ ستایش برای خداست که بر ما منّت نهاد و پیامبر خود، محمد(ص) را به سوی ما فرستاد، نه به سوی امت‌های پیشین و مردمان گذشته، در گام اول اوصاف شخصی نبی خاتم(ص) مانند امین بودن بر وحی، شریف بودن، بزرگوار بودن، امام رحمت، پیشوای خیرات عالم، کلید برکات اشاره می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ أَمِینِکَ عَلَى وَحْیِکَ، وَ نَجِیبِکَ مِنْ خَلْقِکَ، وَ صَفِیِّکَ مِنْ عِبَادِکَ، إِمَامِ الرَّحْمَةِ، وَ قَائِدِ الْخَیْرِ...».

وی افزود: امام سجاد(ع) در گام دوم این دعا به شخصیت‌شناسی پیامبر(ص) پرداختند که شامل مواردی نظیر دغدغه دینی و توحیدی بودن پیامبر است، بیان امام این است که پیامبر(ص) همه وجودش را برای اجرای فرمان الهی قرار داد، اینکه ایشان همه وجودش را برای خدا قرار داد و تمام سختی‌ها را به جان خرید.

حجت‌الاسلام کفیل بیان داشت: دغدغه وجودی نبی خاتم(ص) رضای الهی است،‌ اینکه برای احیای دین از نزدیکانش فاصله گرفت، زیرا که خدایی و الهی نبودند، «إِلَیْکَ حَامَّتَهُ وَ حَارَبَ فِی رِضَاکَ أُسْرَتَهُ وَ قَطَعَ فِی إِحْیَاءِ دِینِکَ رَحِمَهُ. وَ أَقْصَى الْأَدْنَیْنَ عَلَى جُحُودِهِمْ وَ قَرَّبَ الْأَقْصَیْنَ عَلَى اسْتِجَابَتِهِمْ لَکَ. وَ وَالَى فِیکَ الْأَبْعَدِینَ وَ عَادَى فِیکَ الْأَقْرَبِینَ»، نگفتند این عموی من است، بلکه گفتند این شخص چقدر با خدا انس و ارتباط دارد؟ در واقع شاخص ارتباط نبی خاتم(ص) نسب فامیلی نبود، بلکه شاخص ارتباط و انس، خدا بود، بودند کسانی که به تعبیری بیگانه بودند و نسبتی هم با پیامبر(ص) نداشتند، اما چون دعوت خدا را اجابت کردند، پیامبر(ص) آنها را به خودش نزدیک کرد.

وی با تأکید بر اینکه همه وجود رسول خاتم(ص) بر محوریت الهی بود و ایشان دغدغه دینی داشتند، ادامه داد: محور بعدی شیوه‌های تبلیغی پیامبر(ص) این بود که خود را برای تبلیغ دین خسته کرد، به زحمت انداخت، «وَ شَغَلَهَا بِالنُّصْحِ لِأَهْلِ دَعْوَتِکَ وَ هَاجَرَ إِلَى بِلَادِ الْغُربَةِ»، در واقع تلاش بی‌حد و حساب. نکته بعدی دوام و استمرار در دعوت ایشان است، اینکه کسانی که دعوت را پذیرش کرده بودند،‌ رها نکردند و پیوسته خیرخواه اینها بودند و با اینها ارتباط داشتند.

مدیر مرکز تخصصی صحیفه سجادیه «عزت دین» را از دیگر شیوه‌های تبلیغی پیامبر(ص) بیان کرد و گفت: نتیجه این همه زحمت پیغمبر(ص) این شد که توانستند در محیط کافران بر کافران غالب شوند و اولیای خدا و دوستان خدا را به رشد برسانند، یعنی در خاک دشمن با دشمن جنگید و دین خدا حاکم شد و  کلمه توحید اعتلا پیدا کرد که می‌توان تحت عنوان استراتژی پیامبر مطرح کرد، امام سجاد(ع) در گام بعدی نبی خاتم(ص) را دعا می‌کنند که خدایا او را بالا به بالاترین درجه از بهشتت ببر و شخصیت او را به عالمیان بشناسان « للَّهُمَّ فَارْفَعْهُ بِمَا کَدَحَ فِیکَ إِلَى الدَّرَجَةِ الْعُلْیَا مِنْ جَنَّتِکَ حَتَّى لَا یُسَاوَى فِی مَنْزِلَةٍ، وَ لَا یُکَافَأَ فِی مَرْتَبَةٍ، وَ لَا یُوَازِیَهُ لَدَیْکَ مَلَکٌ مُقَرَّبٌ».

وی با اشاره به اینکه رسول اکرم(ص) خداگرا بودند نه همگرا، افزود: پیامبر خود را فدا کرد و همه سختی‌ها را به جان خرید، نه اینکه نام خودشان توسعه پیدا کند بلکه نام خدا توسعه پیدا کند، اگر پیامبر(ص) اشرف مخلوقات و نفر اول عالم هستی هستند و به این جایگاه رسیدند و خداوند بارها در قرآن کریم از ایشان تجلیل می‌کند، به این دلیل است که پیامبر به جز خدا ندیده است.

حجت‌الاسلام کفیل تصریح کرد: بیشترین تأکید امام سجاد(ع) در دعای دوم صحیفه سجادیه این است که دغدغه پیامبر(ص) احیای دین خدا و رضایت الهی است، بنابراین اگر می‌خواهیم از پیامبر(ص) الگوگیری کنیم و زندگی‌مان را براساس نبی خاتم(ص) تعریف کنیم، به هر مقدار که خدا در زندگیمان آمد و تمام زندگی ما الله شد، خداوند هم همراه ما خواهد بود.

 انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۳۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بارانی» امام جمعه موقت سمنان شد

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان در حکمی حجت‌الاسلام «محمد بارانی» را به عنوان امام جمعه موقت سمنان منصوب کرد.

متن حکم نماینده ولی فقیه در استان به این شرح است:

جناب حجت‌الاسلام آقای شیخ محمد بارانی (دامت توفیقاته)

سلام علیکم

ضمن تقدیر از تلاش‌های صادقانه و خدمات خالصانه جنابعالی در دوره مسئولیت امامت جمعه شهرستان مهدیشهر، شما را که به زینت تقوا و معنویت، علم و معرفت و نیز مردمداری آراسته هستید به عنوان امام جمعه موقت شهرستان سمنان منصوب می‌کنم.

رجاء واثق دارم حضور جنابعالی در این مسئولیت نیز منشأ خدمات و برکات فراوانی برای مؤمنین و بویژه جوانان و فرهیختگان خواهد بود. امید است در ظل توجهات حضرت ولی‌عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در جهت تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی موفق و سربلند باشید.

به گزارش مهر، حجت الاسلام بارانی، امام جمعه مهدیشهر بود که جمعه این هفته جای خود را به حجت الاسلام سید علی مهدی نژاد داد.

کد خبر 6079931

دیگر خبرها

  • ماجرای جاذبه صوت قرآنی که امام سجاد(ع) قرائت می کردند
  • چرا قبور مطهر بقیع تخریب شدند؟
  • چرا امام برخلاف آستان قدس مخالف بازسازی بقیع و مناره پیامبر بود؟
  • ورود حجم قابل توجه‌ای سیلاب به شهر زاهدان
  • تخریب بقیع؛ اهانت به آیات الهی
  • انطباق آداب غذاخوردن ائمه اطهار با علوم پیشرفته تغذیه
  • ضرورت معرفی خدمات انقلاب اسلامی درعرصه عمل وخدمت
  • «بارانی» امام جمعه موقت سمنان شد
  • بارش رحمت الهی در جنوب و شرق فارس
  • تبلیغ در مدارس مهمتر از مساجد است