Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان به افراد درکشور‌های مختلف دنیا که زلزله خیز هستند توصیه می‌کنند برای حفظ ایمنی نکاتی را در خانه، محل کار و مکان‌های عمومی رعایت کنند تا درصورت بروز این پدیده طبیعی کمتر دچار صدمه و آسیب جسمی، روحی و نیز اقتصادی شوند.

رعایت نکات ایمنی قبل از وقوع زلزله بسیارمهم و لازم است تمامی افراد آن‌ها را یاد بگیرند؛ با وجود مشخص بودن نوار زلزله کره زمین، اما اگر در زمان مسافرت یا ماموریت کاری در کشوری زلزله خیز دچار سانحه شدید باید اقدام‌های ایمنی را یاد بگیرید و از آن‌ها به خوبی استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


باوجود پیشرفت‌های علمی فراوان هنوز هیچ سیستم هشداردهنده صد درصدی وجود ندارد که از روز‌ها قبل خطر زلزله را شناسایی کند و افراد باید درهرزمان آمادگی مواجه با آن را داشته باشند.


به ویژه اگر به تازگی در منطقه‌ای در کشور شما زلزله آمده و احتمال خطر زلزله دوباره یا پس لرزه وجود دارد رعایت موارد ایمنی اهمیت فراوانی دارد.


موارد ایمنی در خانه


درگام اول نسبت به ایمن سازی خانه خود اقدام کنید، تمامی کمد ها، قفسه ها، آب گرم کن دیواری، بوفه، یخچال و به طور کلی وسایل سنگینی که احتمال دارد در زمان زلزله جابه جا شده و سقوط کنند باید به وسیله حفاظ به زمین و دیوار متصل و محکم شوند.

ظرف‌های سنگین و وسایل شکستنی را در طبقه‌های کف و زیر کابینت و کمد‌ها نگهداری کنید، زیرا سقوط وسایل سنگین و شکستنی درزمان زلزله می‌تواند سبب جراحت و حتی مرگ شود.


آینه ها، شیشه و پنجره‌ها ازجمله خطرناکترین وسایل درخانه هستند به همین دلیل لازم است از قراردادن تخت خواب زیر پنجره و نزدیک آینه خودداری کنید؛ آینه‌هایی که قابلیت جابه جایی را دارند تا زمان برطرف شدن خطر زلزله برروی زمین قراردهید و روی آن را با پارچه یا نایلون بپوشانید تا درصورت شکستن باعث جراحت نشوند.

در زمان امکان وقوع زلزله در منطقه تا رفع خطر، سایر وسایل قیمتی از جمله تلویزیون و رایانه را برروی زمین قراردهید، لوستر‌های سنگین را بازکنید و داخل پارچه روی زمین قراردهید، فضایی برای رفت وآمد سریع افراد در هنگام خطر درخانه و محل کار درنظر بگیرید.

لباس‌هایی برای سریع پوشیدن و خارج شدن از منزل در زمان بروز زلزله قراربدهید، جعبه کمک‌های اولیه با دارو‌های تاریخ به روز (به ویژه دارو‌های بیماری‌های زمینه ای، چون آسم، فشارخون بالا، بیماری‌های قلبی)، گاز استریل، پنس، محلول ضدعفونی کننده زخم، مواد غذایی شامل کنسرو، چای کیسه ای، چراغ قوه، پتوی نجات، قمقمه آب، لیوان کاغذی، شکلات و بیسکوئیت داشته باشید تا بتوانید در زمان بروز خطر از آن استفاده کنید.


یکی از آسیب‌هایی که بروز بلا‌های طبیعی ایجاد می‌کند آسیب دیدن افراد، خراب شدن تاسیسات، ماشین، لوازم زندگی و تجهیزات محل کار است به همین دلیل داشتن بیمه عمر و سلامت، مسئولیت، حوادث، آتش سوزی و سایر بیمه‌های مورد نیاز می‌تواند سبب آرامش خاطر افراد شود.
بیمه نامه‌های خود را در سررسید تمدید کنید و لوازم قیمتی خود را به صندوق امانت بانک بسپارید تا ایمن باشند.

در زمینه ایمنی منزل و شناخت مکان‌های خطرزای آن از مشاوره با کارشناس بهره بگیرید ونسبت به مقاوم سازی بنا و برطرف کردن نقاط خطرزا حتماً کوشش کنید.

یک تلفن همراه، حتی اگر نسخه‌های قدیمی باشد که باتری آن شارژ کامل باشد در جعبه کمک‌های اولیه خود قراردهید تا بتوانید درصورت دسترسی نداشتن به تلفن همراه خود ازآن برای برقراری تماس با مراکز امدادی و اقوام استفاده کنید.

درزمان بروز زلزله از قرارگرفتن در بالای پله و نزدیک بودن به شیشه و آینه خودداری کنید، گاز وسایل برقی و گرمایشی را بلافاصله قطع کنید و از کنار اجاق یا بخاری گازی فاصله بگیرید.

در زمان بروز زلزله و پس از آن تا زمانی که خطر برطرف شود از آسانسور استفاده نکنید.


درخارج از منزل از قرارگرفتن در نزدیک درختان، ساختمان ها، خطوط پرفشار برق، زیر پل و زیرگذر‌ها خودداری کنید.

در زمان بروز زلزله و پس از آن خونسردی خود را حفظ کنید، افرادی که دراین زمان خونسرد هستند راهکار‌های بهتری برای حفظ سلامت خود و اطرافیان به ذهنشان می‌رسد و کمتر آسیب می‌بینند.

درصورت آسیب دیدن ساختمان و محل کار، با توجه به شدت زلزله آسیب‌ها را بررسی کنید و محل را ترک کنید، برای جلوگیری از بروز جراحت حتماً کفش به پا داشته باشید.

پس از بروز زلزله احتمال بروز حادثه‌های دیگری نیز وجود دارد و فرد باید موارد احتیاطی را رعایت کند که از آن جمله می‌توان موارد زیر را نام برد.

سونامی در مناطق ساحلی، رانش زمین یا موتاسیون در منطقه‌های کوهستانی، آتش سوزی به دلیل شکستگی لوله گاز یا اتصالی جریان برق، سیل به دلیل شکستگی دیواره سد یا طغیان رودخانه ها.


پس از بروز زلزله با تیم‌های امداد رسانی همکاری لازم را انجام دهید، سابقه بیماری‌های زمینه‌ای خود و اعضای خانواده را به پزشکان بگویید و تنها از منابع سالم آب مصرف کنید تا سلامت شما حفظ شود.

با رعایت این راهکار‌ها آسیب‌های جسمی، روحی و اقتصادی در زمان بروز زلزله و سایربلا‌های طبیعی به حداقل می‌رسد.

منبع: lovetoknow
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۶۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌های ایمنی برای هشدار نارنجی بارندگی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، با توجه به هشدار‌های نارنجی اداره کل مدیریت بحران استانداری مبنی بر تقویت سامانه بارشی از امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت لغایت پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه توجه به نکات زیر برای شهروندان الزامی می‌باشد.

۱- از انجام سفر‌های غیرضروری اجتناب نمایید.

۲- مسافرین عزیز از تردد، توقف، اسکان، برپایی کمپ و چادر مسافرتی در حاشیه و مجاورت رودخانه، مسیل‌ها، کوه‌ها، دره‌ها، سیل‌بند‌ها و کانال‌ها خودداری نمایید و از محکم بودن چادر‌های مسافرتی و ایمن بودن محل اسکان اطمینان حاصل نمایید.

۳- خودرو‌های خود را در محل‌های مسقف و ایمن پارک نمایید.

۴- در زمان رعد و برق از تلفن همراه استفاده نکنید.

۵- در زمان اعلام هشدار، کوهنوردی نکنید و در ارتفاعات قرار نگیرید.

۶- از دست زدن به تابلو‌های برق جداً خودداری کنید.

۷- وسایل برقی خود را در زمان رعد و برق از پریز برق جدا کنید.

۸- از پناه گرفتن یا ایستادن زیر تک درخت در دشت خودداری کنید.

۹- با توجه به وزش باد‌های شدید از قرار گرفتن در زیر درختان و سقف‌های ناایمن خودداری کنید.

۱۰- شاخه‌های پوسیده و خشکیده درختان اطراف ساختمان خود را که هنگام وقوع توفان و تند باد احتمال سقوط دارند قطع کنید.

۱۱- کیف شرایط اضطراری و جعبه کمک‌های اولیه را همواره در منزل آماده داشته باشید.

۱۲- در صورتی که مجبور به ترک منزل یا محل سکونت خود هستید قبل از خروج حتما جریان برق، آب و گاز را قطع کنید.

۱۳- به آرامی رانندگی کنید و مراقب خرابی‌های جاده و شیب‌ها باشید.

۱۴- چوپانان و عشایر عزیز از خارج کردن دام و طیور از محل نگهداری و از چرا یا تعلیف دام در حاشیه و مجاورت رودخانه، مسیل‌ها، کوه‌ها، دره‌ها، سیل‌بند‌ها و کانال‌ها خودداری نمایید.

۱۵- کشاورزان عزیز از فعالیت بر روی زمین‌های نزدیک رودخانه و مسیل‌ها اجتناب نمایید.

دیگر خبرها

  • توصیه‌های ایمنی برای هشدار نارنجی بارندگی
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • تغییر زمان و مکان کشتی آزاد جام تختی
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • تغییر احتمالی زمان و مکان جام تختی کشتی آزاد
  • ۵ درصد جرایم رانندگی اشتباه ارسال می‌شود/ دو علت بروز خطا
  • دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند