Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@19:12:18 GMT

کاشی‌کارِ تئاتر شهر در خاک آرام گرفت

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۷۰۷۲۷

کاشی‌کارِ تئاتر شهر در خاک آرام گرفت

فرهنگ > هنر - همشهری آنلاین:
پیکر «حاج اصغر کاشی‌تراش اصفهانی»، هنرمند پیشکسوت کاشی‌کاری صبح روز پنجشنبه (۲۵ آبان) در کرج تشییع شد.

حسین کاشی‌تراش اصفهانی- پسر این هنرمند در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: حاج اصغر کاشی‌تراش اصفهانی روز چهارشنبه بر اثر کهولت سن از دنیا رفت.

او ادامه داد: پیکر پدرم صبح امروز در بهشت سکینه (س) کرج آرام گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مراسم سومین روز درگذشت این هنرمند پیشکسوت هنرهای سنتی و صنایع دستی روز شنبه (۲۷ آبان) ساعت ۱۵:۳۰ در مسجد رسول اکرم (ص) در جهانشهر کرج برگزار می‌شود.

کاشی‌کاری مسجد رسول اکرم (ص) واقع در جهانشهر اولین پروژه‌ی کاری‌ آن مرحوم در کرج بوده است.

اصغر کاشی تراش اصفهانی فرزند حسین کاشی تراش اصفهانی از هنرمندان سرشناس کشورمان است که اوج هنرش را در مجموعه کاخ سعدآباد می‌توان دید. او این حرفه را از پنج سالگی در کنار پدرانش آموخت و از سال ۱۳۴۶ در کرج زندگی می‌کرد.

این هنرمند کاشی‌تراش که در اصفهان، یزد، تهران، قزوین و کیش، مساجد و حسینیه‌های زیادی را کاشی‌کاری کرده، کاشی‌کاری‌های تئاتر شهر، مرمت کاشی‌های بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی، کاشی‌کاری سردر سفارت ایران در آمریکا را نیز در کارنامه خود ثبت کرده است.

در همین زمینه: حراج خیریه نگارخانه مژده برای زلزله‌زدگان غرب علیرضا سمیع‌آذر: هنر تجسمی ایران بی‌حمایت‌ترین هنر منطقه است افتتاح نمایشگاه نگارگری و تذهیب با عنوان صلح و دوستی نمایش آثار کوچکِ استادان بزرگ در نگارخانه آریا

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۰۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: کاشی هفت‌رنگ اصفهان سومین رشته صنایع‌دستی است که پس از رشته‌های میناکاری و پارچه قلمکار  موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی شده است.


امیر کرم زاده افزود: تدوین پرونده ثبت جهانی کاشی هفت‌رنگ اصفهان در معاونت صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و با همکاری صمیمانه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان و اتحادیه صنایع‌دستی اصفهان به نتیجه رسید، به گونه‌ایی که با همکاری این دوستان در طی سال گذشته، اطلاعات کامل و جامعی درباره این هنر ارزشمند، مانند نوع هنر، قدمت و تعداد کارگاه‌های تولیدی فعال جمع‌آوری شد.


او گفت: تعداد دیگری از رشته‌های صنایع‌دستی اصفهان نیز در حال ثبت جهانی‌شدن هستند، با این وصف زمانی که این رشته‌ها، نشان جغرافیایی بین‌المللی را دریافت کنند یعنی این رشته خاص در سطح جهان به نام این منطقه ثبت می‌شود.

استفاده از کاشی هفت‌رنگ از اواخر دوره تیموریان در سده نهم و آغاز دوره صفوی در سده دهم هجری قمری در تزیین بنا‌ها متداول شد به گونه‌ایی که مرمتگران سنتی از این کاشی‌ها بانام کاشی خشتی هم یاد می‌کنند.


در اواخر دوران تیموریان و در عصر شهریاران صفوی (از سده دهم تا پایان سده دوازدهم هجری قمری)، به‌تدریج تزیینات کاشی هفت‌رنگ جایگزین کاشی معرق شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • «استاد غلامیان» در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است
  • هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • پیکر مطهر شهید اصفهانی بعد از ۴۲ سال شناسایی شد
  • مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد
  • بدون آرام سازی اقتصاد هیچ کاری انجام نمی شود
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • باز هم یک حکم قضایی خاص در عجب‌ شیر
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون
  • تکیه خاتون‌آبادی، نقش جهانی کوچک در دل تخت فولاد