Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > پزشکی - همشهری آنلاین:
یک بررسی جدید نشان می‌دهد که مه‌دود آلاینده هوا ممکن است خطر سقط‌جنین خودبه‌خودی در ابتدای بارداری در زنان را بالا ببرد.

به گزارش هلث‌دی نیوز به گفته پژوهشگرانی که صدها بارداری را در میان زوج‌ها در ایالت‌های میشیگان و تگزاس دنبال کرده‌اند، به نظر می‌رسد قرارگیری مزمن به هوای آلوده خطر سقط‌جنین را ۱۰ درصد افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پائولین مندولا، پژوهشگر انستیتوی ملی سلامت کودکان توسعه انسانی آمریکا و سرپرست این پژوهش گفت:‌«ما دریافتیم که هم اوزون و هم ذرات معلق در هوا با افزایش خطر از دست جنین در ابتدای بارداری همراهی دارد.»

مندولا و گروهش داده‌های مربوط به یک بررسی درازمدت مربوط به انستیتوهای بهداشت ملی آمریکا را که ۵۰۱ زوج را در فاصله سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ دنبال کرده بودند، بازبینی کردند. به گفته این پژوهشگران۳۴۳ زوج باردار شده بودند، اما در ۹۸ زوج (۲۸ درصد) در ۱۸ هفته نخست بارداری جنین سقط شده بود.

این گروه قرارگیری این زوج‌ها در معرض مه‌دود بر اساس میزان‌های آلودگی هوای ثبت‌شده در مناطق مسکونی‌شان را تخمین زدند و به بعد به بررسی این موضوع پرداختند که آیا هوای آلوده ممکن است اثر بر بارداری داشته باشد یا نه.

این یافته‌ها نشان داد که ظاهراً قرارگیری در معرض اوزون خطر سقط‌جنین را تا ۱۲ درصد افزایش می‌دهد و قرار گرفتن در معرض ذرات ریز معلق این خطر را تا ۱۳ درصد بالا می‌برد. این یافته‌ها حتی پس‌ازاینکه پژوهشگران عوامل دیگر بالقوه مؤثر بر بارداری مانند سن، نژاد، تحصیلات، درآمد، باروری و مصرف کافئین و مولتی‌ویتامین را در نظر گرفتند، به قوت خود باقی بودند.

این پژوهشگران تخمین زدند که درصورتی‌که مادران در معرض میزان‌های پایین‌تر مه‌دود قرار می‌گرفتند یا اصولاً مه‌دودی در کار نبود، ۹ بارداری از ۹۸ بارداری ناموفق ممکن است ادامه یابد.

مندولا گفت هیچ‌کس دقیقاً نمی‌داند که تنفس مه‌دود چگونه با سقط‌جنین همراهی می‌یابد و این بررسی نمی‌تواند ثابت کند که قرارگیری در معرض مه‌دود علت سقط‌جنین است و صرفاً یک همبستگی را نشان می‌دهد.

به عقیده مندولا  در آلودگی هوا التهاب و استرس اکسیداتیو به معنای عدم تعادل میان تولید رادیکال‌های آزاد زیان‌بار و توانایی بدن در مقابله یا سم‌زدایی از اثرات زیان‌بار آن‌ها به‌وسیله مواد آنتی‌اکسیدان، ممکن است از چند طریق بارداری را به خطر بیندازد. این روند ممکن است رشد و نموی جنین را مختل کند، در کاشته شدن تخمک لقاح یافته در رخم اشکال به وجود آورد یا باعث مشکلاتی در رشد جفت شود.

یک نظریه دیگر هم این است که سموم موجود در هوای آلودگی ممکن است از جفت بگذرند و به‌طور مستقیم بر جنین تأثیر بگذارند.

در همین زمینه: آلودگی هوا | کمیسیون اروپا از آلمان شکایت می‌کند رفت و آمد با اتوبوس‌های شهری در دهلی نو رایگان شد ۴ شهر بدون خودروی جهان را بشناسید آلودگی هوا به استخوان‌ها هم آسیب می‌رساند هوای تهران در تعطیلات سالم شد مه‌دود به استخوان‌ها هم آسیب می‌زند بازگشت هوای تهران به شرایط سالم مه دود سمی بر فراز دهلی‌نو

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۵۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه هوای پاک را واقعی کنیم؟

ایسنا/خراسان رضوی در سراسر جهان، آلودگی هوا در هر دقیقه ۱۳ نفر را از بین می‌برد که بسیاری از آنها در شهرها زندگی می‌کنند. این مشکل می‌تواند با شتاب شهرنشینی افزایش یابد.

به نقل از ویفروم، در حال حاضر، شهرها در حال آگاه شدن از این واقعیت و ارائه ابتکارات در حال پیشرفت برای کاهش آلودگی هوا هستند.

شواهد همچنان نشان می‌دهد که ارتباط جدید بین هوای آلوده و اثرات نامطلوب سلامتی وجود دارد. با افزایش شهرنشینی و بدتر شدن کیفیت هوا، رسیدگی به انتشار گازهای گلخانه‌ای برای محافظت از سلامت عمومی بسیار مهم است.

در پنج سال گذشته، شاهد رشد ابتکارات جدید برای کاهش آلودگی هوا، از محدودیت‌های دسترسی وسایل نقلیه گرفته تا برقی‌سازی ناوگان اتوبوس‌های عمومی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در محل از ساختمان‌ها بودیم.

حمل‌ونقل عامل مهمی در آلودگی هوای شهری است و بسیاری از شهرداران را بر آن داشته تا اقدامات سختگیرانه‌تری مانند محدود کردن وسایل نقلیه آلاینده برای ورود به مناطق خاص یا کل شهرها را اجرا کنند. این اقدامات، جدایی‌ناپذیر از ابتکارات گسترده‌تر با هدف دستیابی به اهداف اقلیمی و افزایش تحرک شهری، شهرها را به جوامع سالم‌تر و قابل زندگی‌تر تبدیل می‌کند.

شهرها نه تنها به انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از حمل‌ونقل بلکه از ساختمان‌ها و تولید انرژی نیز توجه می‌کنند. آنها در حال اجرای ابتکاراتی برای افزایش کارایی ساختمان، اجرای استانداردهای عملکرد و دور شدن از سوخت‌های فسیلی برای گرمایش و پخت‌وپز هستند. علاوه بر این، آنها در حال گسترش دسترسی به منابع انرژی پاک و ارائه خدمات ضروری به سکونتگاه‌های غیررسمی، مانند برق رسانی خانگی هستند.

مدیریت زباله، مداخله مهم در بسیاری از شهرهای جنوبی جهان، به ویژه آفریقاست. کشورهای جنوب صحرای آفریقا ۴۳ درصد زباله‌های شهری (۹ درصد روستایی) را جمع‌آوری و نزدیک به ۷۰ درصد آن را در دفن‌های باز دفع می‌کنند. مداخلات شامل کمپوست‌سازی، بازیافت و بهینه‌سازی جمع‌آوری زباله است.

شهرهای جهانی در خط مقدم نبرد با آلودگی هوا قرار دارند و ابتکارات جسورانه‌ای را برای محافظت از سلامت شهروندان اجرا می‌کنند. مراکز شهری با استفاده از مقررات و فناوری نوآورانه، استراتژی‌های متنوعی را برای دستیابی به هوای پاک به کار می‌گیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • احتمال بارش باران و وزش باد در همدان
  • ضرورت افزایش تجهیزات و توانمندی ها در حوزه مخاطرات استان تهران
  • هوای گرم چگونه سیستم ایمنی را مختل می‌کند؟
  • آیا مصرف استامینوفن در دوران بارداری برای نوزادان خطرناک است؟
  • چگونه هوای پاک را واقعی کنیم؟
  • آمار یک روحانی روی آنتن: یک میلیون سقط جنین در سال!
  • افزایش نسبی دمای هوای تهران
  • پیش بینی افزایش دمای هوای خوزستان
  • عوارض تزریق بوتاکس و ژل برای زنان باردار | اگر در آستانه مادر شدن هستید،‌ دور این ۴ مورد را خط بکشید
  • هوای بهاری در مازندران