Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی هفته گذشته وزارت جهاد کشاورزی در حالی ابلاغیه خرید توافقی زعفران از طریق بورس کالا را ابلاغ کرد که این طرح از ابتدا با استقبال کشاورزان و زعفرانکاران روبه رو شده است.

در این طرح، خرید توافقی زعفران به صورت قطعی و امانی و توسط مباشران انجام می شود که طی آن مراکز خرید و مباشران تعیین شده توسط دولت، در حاشیه بازار برای خرید زعفران اقدام می کنند؛ به گونه ای در شیوه نخست با قیمت توافقی این محصول از زارعان خریداری می شود و در شیوه دیگر زعفران به امانت از بهره برداران گرفته شده و در بورس عرضه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مزایای طرح خرید توافقی زعفران

در همین ارتباط، یک مباشر رسمی خرید توافقی زعفران از زارعان در خصوص مزایای اجرای این طرح برای بازار طلای سرخ اظهار کرد: اجرای طرح خرید توافقی زعفران طرحی است که علاوه بر حمایت از تولیدکننده زعفران، جهت تنظیم بازار این محصول به اجرا در آمده است تا در زمان برداشت، نگرانی از بابت کاهش قیمت ها موجب افزایش عرضه در بازار نشود.

غلامرضا کریمی در گفتگو با اقتصاد آنلاین افزود: لزوم تنظیم بازار ثابت بودن میزان تقاضا در مقابل عرضه است. حال آنکه در برهه ای از زمان به دلیل عدم تامین جو روانی ایجاد شده در بازار توسط برخی دلالان مبنی بر حجم بالای تولید محصول و احتمال کاهش قیمت ها، افزایش عرضه رخ می دهد و همین امر موجب هجوم کشاورزان برای فروش محصول شده و نظم بازار را بر هم میزند که در این شرایط، خریداران زعفران سود به مراتب بیشتری می کنند.

اطمینان خاطر دولت به زعفران کاران

وی تاکید کرد: دولت با اجرای طرح خرید توافقی این اطمینان خاطر را داده تا هر زعفرانکاری که تا پایان آذرماه زعفران خود را به مباشران تعیین شده تحویل دهد، می تواند از مزایای این طرح برخوردار شود. بطوریکه کشاورزان مجبور به فروش کل محصول زعفران خود نیستند. چرا که در این طرح می توانند محصول خود را در قالب گواهی سپرده کالایی تحویل انبارهای پذیرش شده دهند و در ابتدای امر برای پوشش هزینه های خود، 30 درصد پول زعفران تحویلی را به قیمت های مصوب این طرح دریافت کنند.

کریمی تاکید کرد: همچنین کشاورزان از این طرح برای فروش قطعی زعفران نیز بهره مند شود. بدین ترتیب بازار زعفران در کل سال تنظیم شده و نوسانات کاذب قیمتی نیز به حداقل ممکن می رسد.

اطلاع رسانی نادرست یک معضل بزرگ

وی با بیان اینکه در صورت عدم تنظیم بازار، اطلاع رسانی نادرست برخی صادرکنندگان و تجار در خصوص افزایش میزان برداشت آتی تحت تاثیر شرایط آب و هوایی مساعد و در نتیجه ایجاد فضای روانی منفی نسبت به شکل گیری روند کاهش قیمت ها کشاورزان را نگران کرده و تعادل بازار را بر هم می زند، گفت: در سال جاری شاهد افزایش نسبی دمای هوا و کاهش بارندگی ها در مناطق تحت کشت زعفران بودیم که این امر اثرات منفی بر میزان برداشت محصول داشته و می تواند موجب افزایش قیمت ها شود. این در حالی است که اطلاع رسانی برخی صادرکنندگان و تجار زعفران نسبت به شرایط مساعد و افزایش برداشت محصول و در نتیجه انتظار برای افت قیمت ها، کشاورزان را نگران کرده و موجب افزایش عرضه محصول در بازار به هر قیمتی، می شود که اجرای این طرح می تواند این نگرانی ها را مرتفع سازد.

این مباشر خرید توافقی زعفران در کشور تاکید کرد: دولت شرایط مطلوبی مهیا کرده تا کشاورزان و زعفرانکاران به کمک این طرح پول خود را تا پایان سال در قالب دو برنامه فروش قطعی و امانی دریافت می کنند.

وی با بیان اینکه امکانات و ویژگی های متعددی در این طرح تعبیه شده، جلوگیری از نوسانات قیمتی کاذب قیمت طلای سرخ را به کمک خرید توافقی امکان پذیر دانست و گفت: با ابلاغ این طرح، دولت امنیت را برای بازار زعفران تثبیت کرده، از این رو، امیدواریم در بورس کالا به جایگاه مطلوب دست یابیم تا از این پس بورس بار کاری تنظیم بازار را از دوش دولت بردارد.

وی همکاری های بورس کالای ایران را برای اجرای این طرح مثبت ارزیابی کرد و گفت: با این اقدام مثبت، کشاورزان و زعفرانکاران با بورس کالا و مزایای آن آشنا شدند. ضمن اینکه با همکاری بورس کالای ایران این قابلیت برای اولین بار ایجاد شده تا از گواهی سپرده کالایی به عنوان وثیقه جهت دریافت تسهیلات بانکی استفاده شود.

امکان وثیقه گواهی سپرده زعفران برای دریافت تسهیلات بانکی

 

کریمی از امضای تفاهم نامه این شرکت مباشر در طرح خرید توافقی زعفران با بانک ملی برای دریافت تسهیلات بانکی خبر داد و گفت: در راستای ابلاغ این طرح توسط وزارت جهاد کشاورزی، با بانک ملی تفاهم نامه ای به امضا رسیده که برمبنای آن بانک ملی گواهی سپرده کالایی زعفران را به عنوان تضمین مورد وثوق خود پذیرفته است تا این ابزار به عنوان وثیقه مورد استفاده کشاورزان و زعفرانکاران قرار گرفته و بدون نیاز به ضامن، به آنها تسهیلات بانکی یکساله با نرخ 15درصد اعطا شود. 

وی در خاتمه، تاکید کرد: با فراهم شدن این امکان کشاورزان می توانند از مزیت بورس کالا استفاده کرده و پس از تحویل محصول به مباشر و انبارهای مورد تایید بورس، گواهی سپرده کالای خود را دریافت کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۹۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمد مختاریانی اظهار داشت: برای باقی ماندن برنج به عنوان دومین محصول غذایی پرمصرف کشور، در سفره تمامی هموطنانمان، بخش خصوصی نیازمند همراهی و همکاری دولت است.

بیشتر بخوانید: سقوط قیمت برنج ایرانی به ۸۰ هزار تومان

وی با بیان اینکه به‌رغم درخواست‌های مکرر برای تشکیل جلسه همچنان وزارت جهاد کشاورزی سیاست‌های اتخاذ شده برای بازار برنج در سال جدید را اعلام نکرده است، ادامه داد: با توجه به اینکه بخشی از نیاز بازار کشور به برنج از محل واردات تامین می‌شود، وزارت جهاد کشاورزی باید سیاست‌های دولت در سال جدید را اعلام و بخش خصوصی را از بلاتکلیفی در بیاورد و وضعیت ثبت سفارش برنج را مشخص نماید.

با تولید خوب برنج داخلی بازار با واردات یک میلیون تن متعادل می‌شود

مختاریانی با اشاره به مطالبات باقیمانده واردکنندگان از سال گذشته، تاکید کرد: بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی باید هرچه سریعتر در خصوص پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج که از قریب به ۸ ماه پیش پرداخت نشده است، اقدام کنند تا ایشان سرمایه لازم برای واردات برنج در سال جدید را در اختیار داشته باشند.

وی گفت: تاخیر در پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج و کند یا متوقف شدن ثبت‌سفارش، این پیام را برای دلالان دارد که می‌توانند وارد بازار برنج شده و از شرایط سواستفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه سالانه ۳ تا ۳ و نیم میلیون تن برنج در کشور مصرف می‌شود، ادامه داد: باتوجه به بارندگی‌ها پیش‌بینی‌می‌شود امسال میزان تولید برنج رضایت بخش بوده و با واردات یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰هزار تن، نیاز بازار تامین و به ثبات و تعادل قیمت می‌رسیم.

ضوابط واردات برنج برای سال جاری هنوز تعیین نشده است

مختاریانی اظهار داشت: علی‌رغم درخواست‌های مکرر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران برای برگزاری نشست با مسولان وزارت جهادکشاورزی برای تعیین تکلیف وضعیت واردات برنج در سال جاری و همچنین تعیین تکلیف مطالبات سال گذشته واردکنندگان بابت برنج‌هایی که ۷ الی ۸ ماه پیش در بازار عرضه شده، همچنان جلسه‌ای تشکیل نشده است.

وی با بیان اینکه بلاتکلیف ماندن ثبت سفارش نیز مشکلی جدی است، تصریح کرد: باید بپذیریم که بخش از نیاز کشور به برنج باید از محل واردات تامین شود، اما اردیبهشت ماه فرارسیده و هنوز وزارت جهادکشاورزی در این حوزه تعیین تکلیف نکرده است.

رییس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با یادآوری مشکلات شالیکاران و تولیدکنندگان برنج در سال ۱۴۰۱، توضیح داد: سال گذشته برنج زیادی از محصول سال ۱۴۰۱روی دست کشاورزان باقی مانده بود و به دلیل افزایش قیمت تا ۱۵۰ هزارتومان بازار با کاهش تقاضا و رکود روبرو شده بود.

وی ادامه داد: سال گذشته در آستانه آغاز فصل کشت و برداشت برنج، این نگرانی وجود داشت که با وجود رکود، آیا کشاورز باز هم به کشت برنج و تولید ادامه خواهد داد.

مختاریانی با یادآوری اتفاقاتی که در ماه‌های ابتدایی سال گذشته رقم خورد، اظهارداشت: با درخواست استانداران استان‌های شمالی و وزارت جهاد کشاورزی، بخش خصوص به کمک شالیکاران آمد و با سرمایه خود و عرضه مستقیم برنج در فروشگاه زنجیره‌ای توانست، وضعیت بازار را مدیریت کرده و مانع متضرر شدن شالیکاران شود.

وی تاکید کرد: بازار پارسال بازاری بود که هم مصرف‌کننده توانست برنج را با قیمت مناسب خریداری کند و هم از آسیب دیدن کشاورزان جلوگیری شد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با تاکید براینکه باتوجه به تجربیات سال‌های گذشته پیش از بروز مشکل باید برای مدیریت بازار تدابیر لازم در نظر گرفته شود، گفت: سال گذشته وقتی کشاورزان با مشکلات جدی روبرو بودند، به صورت مستمر با مدیران وزارت جهاد کشاورزی و استانداران استان‌های شمالی در ارتباط بوده و در جلسات مکرر پیگیر رفع مشکلات کشاورزان بودیم.

وی با اشاره به اقدامات ویژه‌ای که بخش خصوصی انجام داد و با سرمایه خود اقدام به خرید محصول کشاورزان کرد، قول و وعده‌هایی برای حمایت از بخش خصوصی داده شد، افزود: اختصاص وام برای خریدهای بعدی و تعیین سهمیه واردات متناسب با میزان خرید محصول داخلی از جمله این وعده‌ها بود، اما به محض اینکه مشکلات حل شد، همه وعده‌ها به دست فراموشی سپرده شد و با این شرایط امسال بعید به نظر می‌رسد که بخش خصوصی تمایل داشته باشد با سرمایه خود و با وعده و وعید به این حوزه ورود کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228156 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم
  • عرضه هزار و ۵۰۰ کیلو زعفران فردا در بورس کالا
  • صادرات زعفران به ۲۰۰ تن رسید
  • خرید تضمینی بیش از ۱۱ هزار تن گندم در هرمزگان
  • گوشت قرمز ۲۹۹ هزار تومانی وارد بازار شد؛ از کجا می‌توان گوشت ارزان خرید؟