Web Analytics Made Easy - Statcounter

حزب حاکم در زیمبابوه از موگابه خواست استعفا کند.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، حزب حاکم در زیمبابوه یعنی "اتحادیه ملی آفریقایی زیبابموه - جبهه ملی" به طور رسمی از رئیس جمهور این کشور خواست از سمت خود استعفا دهد. این در حالی است که با اقدامات شبیه کودتای ارتش زیمبابوه، موگابه عملا از قدرت کنار گذاشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بیانیه رسمی این حزب آمده است نمایندگان از همه کمیته های هماهنگی حزب در 10 استان زیمبابوه روز جمعه نشستی را برگزار کردند و درباره دعوت از موگابه برای کناره گیری از قدرت ودبیرکلی حزب به توافق رسیدند.

رابرت موگابه



حزب همچنین از همسر موگابه یعنی خانم "گریس موگابه" هم خواست از عضویت حزب خارج شود.
گفته می شود موگابه تلاش می کرد بعد از خودش، همسرش رئیس جمهور شود.

موگابه 93 ساله حدود 30 سال در راس قدرت بود.

حزب حاکم قبل از این هم گفته بود موگابه  به دلیل سن بالا، کنترل حزب و کشور را از دست داده است.

حزب حاکم تصویب کرده است که امروز شنبه تظاهراتی در پایتخت (هراره) در حمایت از اقدامات نیروهای مسلح در زیبمابوه برگزار شود.

نیروهای ارتش در زیمبابوه روز چهارشنبه مراکز اصلی و استراتژیک پایتخت این کشور را در کنترل خود گرفتند و رئیس جمهور رابرت موگابه را در اقامت اجباری قرار دادند.

در روز پنجشنبه هم فرماندهان ارتش با موگابه دیدار کردند و از او خواستند به صورت داوطلبانه از سمت خود استعفا کند ولی موگابه این درخواست را رد کرد.

ارتش گفته است که اقدامات اخیرش علیه افراد فاسد در قدرت بوده است و این فاسدان در اطراف رئیس جمهور موگابه جرایمی را انجام دادند که منجر به فاجعه های اجتماعی و اقتصادی در زیمبابوه شده اند.


ارتش زیمباوه در خیابان های هراره

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۰۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومینوی استعفا در رژیم صهیونیستی نتانیاهو را به گوشه رینگ می‌برد

رسانه‌های صهیونیستی امروز سه‌شنبه به موضوع استعفای آهارون هالیوا، رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش صهیونیستی موسوم به امان در پی شکست او در جلوگیری از عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ پرداختند.

براساس گزارش المیادین، هالیوا در متن استعفای خود به هرزی هالوی، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح رژیم صهیونیستی گفت که بخش اطلاعات مأموریتی را که به آن محول شده بود، انجام نداده است.

رسانه‌های صهیونیستی در همین راستا اعلام کردند: شکاف داخلی که با ورود به نبرد در نوار غزه شروع به گسترش کرد، به جایی رسیده است که گروه بزرگی از تحلیلگران و رهبران امنیتی و سیاسی این شکاف را بن بستی برای دستیابی به هر پیروزی یا دستاوردی می‌دانند. 

آموس هارل، تحلیلگر مسائل نظامی در روزنامه صهیونیستی هاآرتص اعلام کرد موج بزرگی از استعفا‌ها در میان سران  سیاسی و امنیتی در دوره آتی به دلیل عدم موفقیت در دفع عملیات ۷ اکتبر که از غزه آغاز شد، رخ  خواهد داد.

هارل با اشاره به اینکه این استعفا‌ها بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به گوشه‌ی رینگ می‌کشاند، زیرا او تنها کسی است که تاکنون از عهده گرفتن مسئولیت شکست خودداری کرده است، افزود: آنچه از این به بعد اتفاق می‌افتد این است که او (نتانیاهو) اهداف جدیدی پیدا می‌کند تا آتش را بر رئیس امان بچرخاند و نتیجه گیری کند.

 او همچنین اذعان کرد که شکست جامعه اطلاعاتی در ۷ اکتبر بسیار زیاد بود، اما این شکست به طور کامل بر عهده رئیس امان نیست، زیرا مسئولیت آن بر عهده بسیاری از نهاد‌های امنیتی و نظامی اسرائیل است.

تحلیلگر مسائل نظامی هآرتص افزود که برای سال‌ها، رژیم صهیونیستی به ریاست نتانیاهو سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن را دنبال کرد و روابط خود را با تشکیلات خودگردان فلسطین عمیق‌تر کرد و از حماس که قدرت خود را در نوار غزه ایجاد کرده بود، غفلت کرد. در آن زمان، ارزیابی نهاد‌های امنیتی و نظامی این بود که حماس تضعیف  شده است. این همان چیزی بود که هارل آن را «کوری مفهومی» نامید.

هارل افزود: رئیس امان که استعفای خود را به هالوی ارائه کرده است، خواستار تحقیقات جامع و رسمی برای کشف کامل شرایط منجر به حوادث ۷ اکتبر شد و درخواست تحقیق می‌تواند موج خداحافظی نتانیاهو تلقی شود، دقیقا آخرین چیزی که نخست وزیر می‌خواهد.

استعفای رئیس امان پس از آن صورت گرفت که روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» دیروز دوشنبه فاش کرد که یهودا فوکس، فرمانده فرماندهی مرکزی در ارتش اشغالگر به رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح رژیم صهیونیستی، اطلاع داد که تا اوت آینده، پس از ۳ سال ماندن در این منصب بازنشسته خواهد شد. 

این روزنامه به نقل از افراد نزدیک به فاکس نوشت که او خود را بخشی از ستاد کل می‌داند که در ۷ اکتبر شکست خورد و باید مانند بسیاری دیگر ماموریت خود را به پایان برساند. در همین راستا، رسانه‌های صهیونیستی به نقل از منابعی در ارتش نوشتند که انتظار می‌رود پس از عید پسح صهیونیست‌ها، مقامات ارشد بیشتری در ارتش اشغالگر استعفای خود را اعلام کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از رئیس دانشگاه کلمبیا خواست استعفا دهد
  • استعفای فرمانده یگان ویژه ارتش رژیم صهیونیستی
  • یک استعفای جنجالی دیگر در ارتش اسرائیل
  • استعفای فرمانده یگان ویژه ارتش اسرائیل
  • دومینوی استعفاها در رژیم صهیونیستی
  • چند فرمانده ارشد ارتش اسراییل طی روزهای آتی استعفا می‌دهند
  • چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟ / «آهارون حالیوا»، قربانی قدرت خواهی نتانیاهو/ جمله مهمی که حالیوا در نامه استعفاء خود نوشت
  • دومینوی استعفا در رژیم صهیونیستی نتانیاهو را به گوشه رینگ می‌برد
  • دومینوی استعفا در ارتش صهیونیستی
  • فرمانده بزرگترین واحد امان در صف استعفا از ارتش رژیم صهیونیستی