Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

 میزگرد «تحلیل ساختار بنگاه­­‌داری شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی» با دعوت انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی و خدمات وابسته و با حضور جمعی از دست‌اندر‌کاران این حوزه در بخش‌های خصوصی و دولتی برگزار‌ شد .

مجید بابائی دبیر انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی و خدمات وابسته در این میزگرد گفت: درطول 12 سال گذشته که بخش‌خصوصی به عرصه حمل‌ونقل ریلی بار و مسافر وارد شده‌است، بسترسازی لازم برای توسعه این صنعت و بهبود فضای کسب‌و‌کار از سوی بخش دولتی فراهم نشده‌ و این موضوع همواره مورد انتقاد بخش‌ خصوصی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما از سوی دیگر این سوال نیز همواره مطرح می‌شود که آیا بخش خصوصی آن‌طور که باید، عمل کرده است؟ آیا شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی در سطح یک بنگاه خصوصی، کارآمد و چابک هستند؟ آیا ساختار فعلی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی قالب یک شرکت خصوصی واقعی را دارد؟

در این میزگرد که در محل دفتر انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌و‌نقل ریلی و خدمات وابسته برگزار شد، بهیار صنوبری مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و اقتصاد حمل‌ونقل راه‌آهن گفت: تفاوت معنی‌داری بین بخش‌خصوصی در صنعت حمل‌ونقل ریلی و بخش‌های خصوصی در صنایع دیگر وجود ندارد. در واقع حضور خصولتی‌ها در بین شرکت‌های حمل‌و‌نقل ریلی با ویژگی‌های چابکی و خلاقیت در تضاد است.  این دست از شرکت‌ها همچنان گرفتار بروکراسی و مقررات دست وپا‌گیر هستند و سود و زیان در اولویت‌شان نیست. در حالی که در بخش‌خصوصی باید تخصیص منابع به سرعت انجام شود، ارتباط با بازار و بازاریابی وظیفه اصلی باشد، در قیمت‌گذاری متخصص باشد و ... اما در شرایط کنونی، بخش خصوصی به‌دلیل ضعف ساختاری، توان تحلیل و رصد رفتار بازار را ندارد.

شکرالله شفیع‌زاده مدیرعامل شرکت تجارت کوشش سپاهان نیز در این میزگرد عنوان کرد که بخش خصوصی ریلی از نظر سرمایه‌گذاری در صنعت حمل ونقل ریلی کوتاهی نکرده بلکه به دلیل نبود فضای اقتصای مناسب آن‌طور که باید وارد عمل نشده است. ضمنا مسائل حاشیه‌ای و موانع متعدد و درهم‌تنیده عملیات حمل‌و‌نقل ریلی که حاصل عدم اصلاح ساختار‌ بخش ریلی کشور پس از شروع برنامه خصوصی‌سازی است، باعث شده تا بخش خصوصی از دنبال کردن مسائل اساسی و بنیادی بخش باز بماند.

مجتبی لطفی مدیر‌عامل شرکت تجهیزات ناوگان ریلی البرزنیرو نیز در بخشی دیگر از این میزگرد گفت: با توجه به اهداف توسعه صنعت حمل‌ونقل ریلی‌ باید در بخش خصوصی به جای تعدد شرکت‌های کوچک، چند شرکت بزرگ داشته باشیم که توانمندتر عمل کنند تا با اعمال مدیریت یکپارچه‌تر به حل مسائل بنیادی توجه بیشتری کنند و البته بهانه‌ای هم در تامین بسترهای توسعه برای بخش دولتی وجود نداشته باشد. نباید از بخش خصوصی انتظار داشت که تامین مالی را راساً و از محل سرمایه نقدی خود تامین کند؛ بلکه نظام بانکی باید در این عرصه فعال شود. دولت نیز به وظایف حاکمیتی و بسترسازی فضای کسب‌وکار بپردازد و از ورود به عرصه رقابت با بخش‌خصوصی خودداری کند.

محمد حسین حاجی‌مرادخانی مدیرعامل شرکت بهتاش سپاهان نیز با تاکید بر تفکیک وظایف و مسولیت‌های دولت و بخش‌خصوصی بر رفع موانع توسعه و فضای کسب‌وکار ریلی توسط دولت، از آن به‌عنوان یک پیش‌نیاز مهم برای شکل‌گیری ساختارهای چابک در بخش خصوصی نام برد. او گفت: بخش خصوصی می‌تواند چابک‌تر عمل کند اما اختیارات شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی در این سال‌ها بسیار محدود بوده و عملاً این دولت است که بخشی از مسولیت‌های تصدی‌گری را بر عهده دارد.

این میزگرد با گفتگوی دیگر صاحب‌نظران حوزه حمل‌ونقل ریلی ، منصور محمودی کارشناس برنامه‌ریزی حمل‌ونقل ریلی، سعید قصابیان کارشناس حوزه حمل ونقل و خانم بازرگان رئیس گروه برنامه‌ریزی و نظارت بر شرکت‌ها از اداره‌کل بازرگانی وبازاریابی راه‌آهن، ادامه یافت که مشروح آن در شماره آینده نشریه «ندای حمل‌ونقل ریلی» منتشر خواهد شد. 

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۱۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه‌های نیمه‌تمام برای تکمیل به بخش خصوصی واگذار شود

استاندار ایلام گفت: از مسئولان دستگاه‌هایی که پروژه نیمه‌تمام دارند درخواست می‌شود که تکمیل این طرح‌ها را به صورت مشارکتی به بخش خصوصی واگذار کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، حسن بهرام‌نیا شامگاه _ چهارشنبه بیست‌ونهم فروردین_ در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان ایلام پس از ارائه گزارش‌های مسئولان دستگاه‌ها، بر لزوم هماهنگی دستگاه‌های اجرایی برای تحقق شعار سال در استان ایلام تاکید و اظهار کرد: منطقه آزاد تجاری مهران از مهم‌ترین اولویت‌های دولت در استان است و هم‌چنان با جدیت پیگیر تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز این منطقه خواهیم بود.

وی افزود: طرح جامع منطقه آزاد تجاری مهران میان هفت طرح جامع کشور، به‌عنوان نخستین طرح تهیه و تدوین شد.

استاندار ایلام با اشاره به رشد ۷۰۰ درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان استان در دولت سیزدهم، بر حمایت ویژه دولت از توسعه کسب و کارهای دانش‌بنیان تاکید و خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان در دولت سیزدهم از یک شرکت به هشت شرکت افزایش یافته است.

بهرام‌نیا از مدیر آبفای استان خواست که تجهیزات مورد نیاز شهرک‌های صنعتی استان را در اسرع وقت تأمین کند و ادامه داد: مصوب شده است تا حدود ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان برای کشت گلخانه‌ای به مردم استان واگذار شود.

وی با اشاره به وضعیت پروژه‌هایی همچون برج هنر، تاکید کرد: از مسئولان دستگاه‌هایی که پروژه نیمه‌تمام دارند درخواست می‌شود که تکمیل این طرح‌ها را به صورت مشارکتی به بخش خصوصی واگذار کنند.

استاندار ایلام یکی از نمودهای تحقق شعار سال در استان را، تکمیل تصفیه‌خانه ایوان دانست و اضافه کرد: به مسئولان دستگاه‌ها تکلیف می‌شود تا با جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در قالب قرارداد (بی او تی) طرح‌های بر زمین مانده را تکمیل کنند.

بهرام‌نیا در این جلسه مدیران ادارات مربوطه را مکلف کرد تا با ارائه مشاوره‌های جامع به متقاضیان طرح‌های تولیدی و اقتصادی، به پیشبرد اصولی برنامه‌ها کمک کنند.

وی از مدیران ادارات کلی که حائز رتبه‌های برتر وزارتی در حوزه وظایف سازمانی خود شده‌اند تقدیر و مدیران استانی را به تلاش بیشتر در جهت خدمت‌رسانی به مردم شریف استان تشویق کرد.

استاندار ایلام بر لزوم همکاری بانک‌های استان در تسهیل امور مربوط به تولید، سرمایه‌گذاری و ترغیب بخش خصوصی به مشارکت در صنایع تولیدی استان تاکید کرد.

در پایان این جلسه، استاندار ایلام به معاونت اقتصادی استانداری و سازمان برنامه و بودجه استان مأموریت داد تا با همکاری سایر دستگاه‌های استان، برنامه راهبردی تحقق شعار سال، ظرف حداکثر یک هفته تدوین شود.

کد خبر 745626

دیگر خبرها

  • مردم به جای سرمایه گذاری در بانک؛ نفت بخرند!
  • بانک‌ها حق بنگاه‌داری ندارند/ واحد‌های تولیدی باید به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی واگذار شوند
  • رئیسی: بانک‌ها حق بنگاه‌داری ندارند/ واحد‌های تولیدی باید به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی واگذار شوند
  • پروژه‌های نیمه‌تمام برای تکمیل به بخش خصوصی واگذار شود
  • راهکارهایی برای خرید و فروش انرژی توسط بخش خصوصی در مازندران
  • واگذاری پرسپولیس به بانک ها؛ پایان بی پولی یا دردسر جدید؟!
  • ◄ اجلاس اکو همزمان با نمایشگاه ریلی/ نمایشگاه یازدهم کلید خورد
  • مردم به جای سرمایه‌گذاری در بانک نفت بخرند!
  • ◄ لیست پروژه های حمل ونقلی که در سال 1403 بودجه گرفتند+جدول
  • حذف خط دوم متروی قم با اجرای مونوریل