Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-29@12:47:41 GMT

استراتژی آمریکا علیه ایران

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۸۶۹۷۳

واشنگتن از طریق تمرکز بر نقش ایران در یمن تلاش می کند قدرتهای بین المللی را قانع کند که ایران طرفی نیست که بتواند به التزامهای بین المللی پایبند بماند.
العرب نوشت: واشنگتن از طریق تمرکز بر نقش ایران در یمن تلاش می کند قدرتهای بین المللی را قانع کند که ایران طرفی نیست که بتواند به التزامهای بین المللی پایبند بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش صدای ایران؛ واشنگتن پس از شلیک موشک بالستیک به ریاض، یک حمله بین المللی را علیه ایران و حوثی ها به راه انداخت که می توان آن را جزئی از استراتژی فراگیرش در رابطه با مهار بالهای ایران در منطقه و مقابله با آن در چهار پایتخت عربی:بغداد، صنعاء، بیروت و دمشق، دانست.
با اینکه حملات موشکی به آسمان سعودی پیش از این نیز اتفاق افتاده بود، این بار آمریکا توجه ویژه ای به این مساله کرده و تلاش می کند از این وسیله برای مقابله با تهدیدات دخالت ایران در منطقه استفاده کند.
می توان این اهتمام آمریکا را در چارچوب اعتبارهای مختلفی تفسیر کرد؛ واشنگتن تلاش می کند بر این مساله تاکید کند که ایران به توافق هسته ای پایبند نیست و در این راستا از مساله موشک ریاض برای نزدیک نمودن دیدگاه دیگر دولتهای بزرگ استفاده می کند که با دیدگاه ایالات متحده در مورد ایران مخالف بودند.
تمرکز ایالات متحده روی این مطلب است که حضور ایران در نزاع یمن از طریق حمایت نظامی اش از حوثی ها، نقض بند 2231 شورای امنیت در خصوص توافق هسته ای است که طی آن انتقال یا فروش و وارد کردن سلاح توسط ایران بدون موافقت شورای امنیت، ممنوع است.
پنتاگن بر این مساله تاکید می کند که ایالات متحده و عربستان سعودی هر دو برای مبارزه با افراط گرایان و پایان دادن به نفوذ ایران در منطقه فعالیت می کنند.
 واشنگتن در تعامل با پرونده موشکهایی که به سمت ریاض شلیک شده بر این نکته تمرکز کرده که این نوع سلاح پیش از آغاز نزاع و درگیری وجود نداشته است؛ بدین معنا که این نوع سلاح از آن حوثی ها یا عبدالله صالح نیست و از طرف حامی انها، یعنی ایران بدانها رسیده است.
این توجه، حامل پیامی برای تهران است، مبنی بر اینکه واشنگتن برای مقابله با نقشهای ایران در منطقه جدی است و اجازه نمی دهد سیاستی که در مورد سوریه اجرا کرد را در یمن نیز تکرار کند.
به عقیده واشنگتن، تهران از نفوذش در یمن برای تحکیم موضع خود در مقابله با ایالات متحده استفاده می کند؛ مقابله ای که واشنگتن از طریق ورود به خطر افزایش تنش بین ریاض، تهران، حزب الله و حوثی ها، برای ورود به آن آماده می شود.
اصرار روحانی برای توجیه شلیک موشک حوثی ها به سوی ریاض،که آنرا در چارچوب اقدامی دفاعی توصیف کرد، اشاره به این مطلب دارد که افزایش تنشها و تشنجها، عنوانی اساسی از سوی هر دو طرف است، ایالات متحده و عربستان و هم پیمانان آنها از یک سو و ایران از سوی دیگر؛ که در قلب این مقابله، یمن قرار دارد.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۶۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه واشنگتن (فیلم)
  • تداوم مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • ادامه مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • پرچم فلسطین بر گردن اولین رئیس جمهور آمریکا! | عکس
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • هشدار صنعا به آمریکا درباره هرگونه حماقت علیه یمن
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • عکس/چفیه فلسطینی بر گردن جرج واشنگتن!
  • هشدار صنعا نسبت به طرح و نقشه‌های واشنگتن علیه یمن