Web Analytics Made Easy - Statcounter

 علیرضا افشاری
دبیرکل شبکه‌ی سمن‌های میراثی استان تهران

 چهارشنبه بیست‌وششم مهرماه ریاست جدید «ستاد توان‌افزایی و حمایت از فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد شهر تهران» از خودش رونمایی کرد و در نشستی که با جمع محدود سمن‌های همکار با ستاد و مدیران پیشین این مجموعه داشت، خود را به آنان معرفی نمود.

این تنها کاری بود که شورای پنجم شهر تهران در طی نزدیک به سه ماهی که از استقرارش در خیابان بهشت می‌گذرد در رابطه با سمن‌های پرتوان و پرشماری که در پایتخت کشورمان فعال هستند انجام داد؛ زمانی که در دست کم نیمی از آن ریاست جدید این ستاد یعنی جناب حجت نظری، نفر بیست‌ویکم فهرست انتخاباتی امید در اَبَرشهر تهران، انتخاب و مشخص شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در ارتباط با سمن‌ها ستاد سمن‌ها بهترین و کاراترین مرکز در تهران بزرگ می‌تواند باشد، چرا که دو ویژگیِ برجسته‌ و متمایزکننده از دیگر نهادهایی که در این زمینه فعال هستند دارد:

نخست آن‌که بودجه‌ای تعریف‌شده دارد، که رقم قابل توجهی نیز هست؛ و دوم آن‌که ارتباط نهادینه و مقتدرانه‌ای با شهرداری، یعنی قدرتمندترین نهاد شهر تهران با انبوهی از امکانات که به‌ویژه برای کوشش‌های سمنی بسیار مورد نیاز هستند، دارد.

کارگروه‌هایی که عموماً در دیگر نهادهای دولتی و حکومتی برای ارتباط با سمن‌ها شکل گرفته‌اند جدا از آن‌که هر کدام بُرد و توان بسیار محدودی دارند بیشتر به نظر می‌رسند که بر پایه‌ی سلیقه‌ای شخصی و نه قانون یا آیین‌نامه‌هایی مورد وثوق شکل گرفته‌اند، که گویا برای پیش بردنِ برخی وظایفِ عمومی آن نهاد ارتباط‌هایی مالی هم میان‌شان برقرار است.

به سخن دیگر، به نظر می‌رسد به‌کارگیریِ سمن‌ها و ارتباط برقرار کردن با آنها در سازمان‌های حکومتی و دولتی و حتی عمومی، که گویا در دولت‌های اخیر از بالا نیز دستورهایی در این باره داده شده، بیشتر جنبه‌ای نمادین دارد و تا کنون ندیده‌ام که در این زمینه قدمی اصولی و پایدار برای کاری برداشته شود.


البته این آسیبِ بزرگ تا همین چندی پیش وصفِ حال ستاد مورد بحث نیز بوده است و این ستاد تنها توانسته بود شمار محدودی از کنشگران سمنیِ شهر تهران را به خود جذب کند که در همین تعداد کم نیز اکثراً منتقد فعالیت آن و از کارش ناراضی بوده‌اند؛ امری که می‌بایست آسیب‌شناسی شود و انتظار داشته‌ایم که این ستاد به سرعت و با توان به بازسازی خود پرداخته و به مدیریت کسانی که از دلِ کوشش‌های سمنی بیرون آمده‌اند، و نه هم‌چون گذشته محصولِ روابطی خاص بوده باشند، فراخوانی برای نشست با سمن‌ها داشته باشد تا پس از مدتی، با تدوین برنامه‌ای سنجیده و سپس تعطیل کردن کارگروه‌های موازی، بشود اقداماتی در خور شهر بزرگ تهران و سمن‌های آن انجام داد.

اما گویا شورای شهر تهران و ریاست ستاد سمن‌ها به تنها چیزی که توجهی ندارند زمان و گذشتِ آن باشد؛ گویی این کرسی دائمی است و ریاستِ آن رییس‌جمهور و این شهردارِ همسو، همیشگی است.

از این رو، نه تنها در ستاد سمن‌ها کارچندانی انجام نشده (برای نمونه به سه کار واضحی که در یادداشت پیشینم به آنها اشاره کردم: گرد آوردنِ افراد آگاه و باتجربه در حوزه‌های سمنی و انتخاب کادر اداری طی مشورت با آنان؛ چیدنِ سازوکاری برای ارتباط عادلانه‌ی ستاد با سمن‌های شهر؛ و تدوینِ راهبردی برای رعایت شفافیت) و حتی یک گزارشِ ساده‌ی مالی از چهار سال گذشته‌ی ستاد ارائه نشده است (خواستی به غایت معمولی که در دیگر سازمان‌هایی که دوستان اصلاح‌طلب بر مصدر امور قرار گرفتند دست‌کم برای نشان دادنِ اوضاعِ بد پیشین و نمایاندنِ قصد خود برای تحول، همیشه چنین گزارش‌هایی را می‌دهند)، بلکه حتی دستی را که برای همکاری به‌سویشان دراز شده هنوز نفشرده‌اند!

به همراه شماری از دوستان سمنی، از جمله دبیران شبکه‌های محیط‌زیستی و «امداد و نجات» استان تهران، چهارشنبه پنجم مهر دیداری با   برگزیده‌ی شورا برای ریاست ستاد سمن‌ها، داشتیم تا درباره‌ی این سمت مهمی که بر عهده گرفته و کارهایی که می‌شود انجام داد گفت‌وگویی کنیم.

ایشان یادآور شد که برای این کار از مدتی پیش گروهی مشاور را در نظر گرفته و با آنها رایزنی می‌کند که ــ هر چند جای خالی دوستانی که در جمع بودند و بسیاری از دوستانی که طی سال‌ها فعالیت در حوزه‌های سمنی در شهر تهران آنها را می‌شناسم و می‌دانم جزو برجستگان سمنیِ کشور هستند در چنین گروهی جای شگفتی داشت ــ از ایشان خواستیم که نشستی میانِ ما و آن ستاد برگزار کند تا دست‌کم به برنامه و راهبردی برسیم که مورد وثوقِ نمایندگانِ بخشِ بزرگی از سمن‌های شهرمان باشد و در نتیجه کارها ثمربخش‌تر پیش برود.

ایشان پذیرفت و قول برپایی نشستی را در این خصوص داد، تا پس از نشستی اولیه، دست به دعوت از دیگر کنشگران و نمایندگان دیگر شبکه‌ها هم بزنیم. اما این اتفاق، با وجودِ پی‌گیری‌های ناشی از حُسن ظنِّ بسیار شخصِ خودم، هنوز رخ نداده است.

از سوی دیگر این شائبه ایجاد شده که گویا مدیرانی که مسبب دورانِ بدونِ خروجی و ناشفاف پیشین بوده‌اند و دبیران 22 منطقه‌ی ستاد در شهر تهران را هم بر همین پایه چیده‌اند، بر سر کار خواهند ماند؛ به‌گونه‌ای که با وجودِ شوکِ اولیه‌ی ناشی از تغییر اعضای شورای شهر و نومیدی از ادامه‌ی همکاری، اکنون باز کارها را به دست گرفته‌اند.

شوربختانه، حتی هنوز اقدامی برای تهیه‌ی یک گزارش ساده‌ی مالی از چهار سال فعالیتِ این ستاد به ریاست خانم راستگو نیز نشده است؛ ‌دوره‌ای که به گفته‌ی خودِ ریاستِ کنونی ستاد سالی دست‌کم سه و نیم میلیارد تومان بودجه به این ستاد تزریق می‌شده است.

شاید اگر سالیانی پیش بود این عدم شفافیت و این کم‌تحرکی، که از آن بوی خوبی استشمام نمی‌شود، در میان انبوه اسرافِ سرمایه در شهرداری تهران چندان توجهی را برنمی‌انگیخت، اما آشکار است و همه می‌دانیم که دوره و زمانه تغییر کرده و هیچ چیز همچون دوره‌ی قبل نیست و بر توانِ نظارتی و تأثیرگذاریِ نهادهای مردمی و رسانه‌ها و کنشگران بسیار افزوده شده است.

موضوع «ستاد سمن‌های شورای شهر تهران» اعتبار شورای شهر است نزد سمن‌ها؛ یعنی، نهادهای متشکل واسط میان آنان و مردم. خوب است همه‌ی اعضای محترم شورای شهر آن را مهم بگیرند و تنها به گزینشِ فردی برای آن بسنده نکنند، و در این زمینه راهبردی فوری و جدّی را اتخاذ نمایند.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۷۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، حسین تیموری، مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به فعالیت‌های کمیته اجرایی در آستانه برگزاری این دوره از نمایشگاه بین‌‎المللی کتاب تهران گفت: فضای مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه شده و نقشه‌ها و جانمایی ناشران حوزه‌های کودک و نوجوان، ناشران داخلی، ناشران خارجی، ناشران بین‌الملل نهایی شده و اجرای غرفه ناشران این حوزه‌ها اواخر این هفته شروع و تا اوایل هفته آینده تکمیل می‌شود.

تیموری با بیان اینکه غرفه‌سازی ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی می‌کند، عنوان کرد: آماده‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز در مصلای امام خمینی(ره) همچون غرفه‌های تبلیغات، غرفه‌های رفاهی و غرفه‌های اطلاع‌رسانی از سه شنبه (چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) آغاز شده است.

وی افزود: ارتباط با نهادها و سازمان‌های همکار در برگزاری این رویداد برقرار شده و جلسه‌ای با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران برگزار شده است. همچنین کمیته‌های تخصصی شکل گرفته تا در فرآیندی ضمن بازدید از محل برگزاری نمایشگاه برنامه‌ریزی‌ها لازم برای اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های خود پیش‌بینی کنند. بیش از ۷۰ سازمان و نهاد با نمایشگاه همکاری دارند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلای امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228350 برچسب‌ها کتابخوانی

دیگر خبرها

  • اعتبارنامه منتخبان مردم گلستان در مجلس صادر شد
  • تایید اعتبارنامه ۶ منتخب مردم گلستان در مجلس توسط هیأت اجرایی
  • آمادگی ستاد انتخابات لرستان برای برگزاری دور دوم انتخابات
  • بررسی طرح ساماندهی المپیاد‌های دانش‌آموزی
  • مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • موارد مطرح شده شهروندان در تماس با سامانه پاسخگو ستاد معاینه فنی تهران
  • مرور روند اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • برگزاری نشست شورای هماهنگی ستاد مرکزی راهیان نور
  • اعزام اولین کاروان سفر عمره مفرده از گیلان
  • نشست اعضای ستاد شورای اطلاع رسانی استان با دستورکار تبیین شعار سال