Web Analytics Made Easy - Statcounter

توسعه کشت‌های گلخانه‌ای و آبیاری‌های نوین مهمترین محور دومین جلسه شورای کشاورزی استان فارس بود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، استاندار فارس رئیس شورای کشاورزی استان گفت: داشتن نگاه جامع در حوزه کشاورزی، ما را به راهکار اصلی نزدیک می‌کند.
اسماعیل تبادار با بیان اینکه نباید انتظار داشت تمام اقدامات صورت گرفته در حوزه کشاورزی صد در صد مطلوب جلوه کند، افزود: آبیاری تحت‌فشار و ایجاد گلخانه در کشاورزی مزایای بسیاری دارد که علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب می‌تواند بحران خشکسالی را مدیریت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه باید از توانمندی اساتید دانشگاه استفاده شود، گفت: در موضوع آب، کشاورزی و خشکسالی به طور حتم نگاه کارشناسان موثر است، اما نگاه اساتید دانشگاه و پژوهشگران با ما تفاوت دارد به همین دلیل باید از این نوع نگاه و دانش استفاده شود.
قاسمی ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی از ایجاد زنجیره تولید در بخش تولید محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: باید تولید محصولات را سفارشی تولید کنیم تا تولید کنندگان بتوانند محصولات مورد نیاز را به بازار مصرف عرضه کنند.
وی افزود: برای ایجاد زنجیره تولید با اتحادیه‌ها و تعاونی روستایی استان هماهنگی شده و در آینده نزدیک این طرح اجرایی می‌شود. دانلود دانلود

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۷۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سود» مشوقی برای «مشارکت مردمی» در تولید

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم پیشه ور، رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ایران درباره مشارکت مردم در جهش تولید به مهر گفت: کشاورزی در ایران بیش از ۹۹ درصد مربوط به بخش خصوصی است و کشاورز به طور مستقیم منافع خود را در کشت می‌بیند؛ بنابراین اگر کشت سود نداشته باشد آن را رها کرده و به حرفه دیگر مشغول می‌شود چون فعالیت هر صنعتی بر پایه سود و زیان گسترش پیدا می‌کند.

وی افزود: گستردگی بخش کشاورزی در زمین‌ها در واقع حدود و ثغورش مانند سایر صنایع نبوده و ضرورت دارد دولت برای آن مشوق‌هایی را در نظر بگیرد تا بر اساس این حمایت‌ها، کشاورز سود متعارف داشته باشد.

وی ادامه داد: ارائه یارانه کود، یارانه وام برای خرید ماشین آلات و مکانیزاسیون، خرید تضمینی محصولات، خرید توافقی و… از بسترهایی است که بخش خصوصی را تشویق به مشارکت در تولید می‌کند.

پیشه ور گفت: محصولات کشاورزی عمدتاً فسادپذیر بوده و مانند فولاد، خودرو و… نمی‌توان در انبار نگهداری کرد و مثلاً یک سال بعد به فروش رساند. محصولات کشاورزی پس از برداشت باید عرضه یا به صنایع تبدیلی واگذار شوند.

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ایران با بیان اینکه تمام این فرایند مانند یک زنجیره به یکدیگر متصل است، اظهار کرد: سود در افزایش سرمایه گذاری و حضور مردم در تولید نقش زیادی دارد؛ از این رو در بخش صنایع تبدیلی باید کشاورز در سود کارخانجات مشارکت داشته باشد. برخی محصولات مانند چغندر قند، محصولات دخانی و… در کارخانه‌ها تبدیل به محصول نهایی مانند شکر و… می‌شوند. بنابراین خرید قراردادی و سهیم کردن کشاورز در سود صنایع تبدیلی می‌تواند در تشویق مردم به حضور در فعالیت‌های تولیدی نقش بسزایی داشته باشد.

وی افزود: در بخش صنایع تکمیلی نهاد تحویل گیرنده محصولات کشاورزی باید آموزش‌های لازم را حین فرایند نیز ارائه دهد و بر عملکردها نظارت داشته باشد. همچنین قیمت محصولات در زمان کشت باید تعیین شود تا تولید پایدار رقم بخورد. اگر تمام این اقدامات انجام شود سرمایه در گردش افزایش یافته و کشاورز به عنوان بخش خصوصی دلگرم فعالیت خود می‌شود.

پیشه ور تاکید کرد: همه از مزرعه تا بازار در سود محصولات باید شریک باشند در حالی که در حال حاضر کارخانجات محصولات تولیدی را خریداری نمی‌کنند یا چون این تولیدات فسادپذیر است کشاورز ناچار است با قیمت پایین محصولات را به فروش برساند و سود را صاحبان کارخانجات داشته باشند.

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ایران با اشاره به صنعت دامپروری ادامه داد: در حوزه دام هم همین روند وجود دارد؛ محصولی مانند شیر فسادپذیر بوده و دامدار با قیمت پایین آن را در اختیار صنایع تبدیلی قرار می‌دهد و سود این حوزه نیز شامل تولیدکنندگان فراورده‌های لبنی می‌شود.

پیشه ور گفت: اگر مشارکت مردم در تولید پررنگ‌تر شود و خریدهای قراردادی رونق بگیرد دیگر شاهد اتفاقاتی همچون کمبود گوشت قرمز و مازاد مرکبات نخواهیم بود.

کد خبر 6063646 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • توسعه فعالیت‌های قرآنی نیازمند ایجاد یک اکوسیستم تخصصی است
  • احتمال سرمازدگی محصولات کشاورزی با افت دما در شمال فارس
  • ایجاد زنجیره ارزش در محصولات کشاورزی یکی از برنامه‌های راهبردی لرستان است
  • کشاورزی ارگانیک؛ مفید یا مضر؟
  • «سود» مشوقی برای «مشارکت مردمی» در تولید
  • اشتغال و امید آفرینی با احیای واحدهای راکد
  • افزایش ۲۵ درصدی جوجه‌ریزی در مازندران
  • رونق گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در گلستان
  • ایجاد درآمد پایدار با محصولات کم آب طلب، پربازده و اقتصادی
  • گلخانه‌داران و باغداران استان مرکزی هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند