Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-19@22:45:57 GMT

درسال جاری 18 موقوفه در خرم‌آباد ثبت‌شده است

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۸۸۷۰۴

به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، فضل‌الله نجفي  در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک فرارسیدن هفته وقف اظهار داشت: وقف به‌عنوان چشمه همیشه جوشان و به‌عنوان برنامه بدون عیب و نقص در اسلام برای تعادل اجتماعی در جامعه با نیت‌های گسترده و متفاوت به وجود آمده است.
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خرم‌آباد گفت: وقف با صدقه و کمک کردن بسیار متفاوت است چراکه صدقه کمک خوبی است که فقط یک‌بار انجام می‌شود اما اثرات و منفعت وقف تا روز قیامت وجود دارد بنابراین مهم‌ترین برنامه اسلام برای فقرزدایی و دستگیری از فقرا و قشر آسیب‌پذیر جامعه وقف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: امسال 18 سهمیه وقف داشتیم که تاکنون انجام شد و چندین موقوفه جدید در حال ثبت است که موقوفات بنا به خواسته واقف و نیت واقف وقف می‌شود مثلاً موقوفات قرانی، مسجد، حسینیه و... داشتیم.
نجفی در رابطه با دیگر فعالیت‌های اوقاف شهرستان بیان کرد: در طرح مودت اسفالت 2 کیلومتر راه به امام‌زاده زیبا محمد،طرح تربیت حفظ قرآن هزار و 950 نفر ثبت در سامانه داشتیم که 450 نفر با همکاری اداره کل زندان‌ها بوده و برگزاری مسابقات قرانی افراد بالای 18 سال تا مرحله استانی انجام شد.
وی گفت: 30 خادم افتخاری امام‌زاده عبدالله و امام‌زاده زید ابن علی جذب کردیم، معرفی هیئت‌امنای امام زادگان انجام شد و در محرم و صفر بیش از 30 هیئت مذهبی را بر اساس نیت واقفان پشتیبانی کردیم.
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خرم‌آباد عنوان کرد: در طرح آرامش بهاری و نشاط معنوی خرم‌آباد حائز رتبه شده و در ماه محرم و صفر برنامه‌هایی همچون لبیک یا حسین، لبیک یا رسول‌الله، شیرخوارگان حسینی و.. را داشتیم.
وی بابیان اینکه بعضی از مردم و مسئولان موقوفات نسبت به موقوفات بی‌مهری داشته و موقوفه خواری صورت گرفته است، تصریح کرد: در بقاع متبرکه طرح آزادسازی امام‌زاده زید ابن علی راداریم که 30 پرونده برای آن‌ها کاملاً ثابت‌شده که یا در حال تجدیدنظر یا در حال اجرا است.  
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خرم‌آباد عنوان کرد: پرداخت هزینه متصرفین طبق طرح در سالیان گذشته تصویب‌شده که یک‌سوم این طرح توسط اوقاف، یک‌سوم استانداری و یک‌سوم اداره کل میراث و فرهنگی پرداخت می‌کند و درخواست ما از مسئولان این است اعتبارات را در اختیار به گدارند که طولانی نشود.  
نجفی با اشاره به اینکه امام‌زاده دوبرادران سید علی و بوالوفا نیز نیازمند آزادسازی است گفت: با توجه به‌عکس های موجود در سال 50 اطراف امام‌زاده قبرستان امام زادگان وجود داشته که بخشی در تصرف دولتی و بخشی در تصرف شخصی است که با توجه به اینکه امام‌زاده بیش از هزار سال قدمت دارد نیازمند همکاری مسئولان جهت آزادسازی است.
وی افزود: 25 پرونده در مراجع قضایی مطرح کردیم که 7 مورد نتیجه داشته ورای به نفع اوقاف و امور خیریه صادرشده است بقیه نیز در حال بررسی هستند.
وی بابیان اینکه در بحث تبلیغ فرهنگ وقت نشست تخصصی با دستگاه‌ها صورت گرفته است؛ عنوان کرد: در بخش پرداخت اجارات حقوق موقوفه در نظر گرفته نشده دراین‌باره رسیدگی انجام دادیم تا اجاره موقوفه حق الارض مشخص شود.
وی بابیان اینکه شاید نوعاً حدود 13 بقعه متبرکه داشته باشیم، افزود: بقاع متبرکه همه نیازمند بازسازی هستند تا بستری لازم برای برنامه‌های تبلیغی داشته باشیم و همت دولت در بخش فرهنگی جهت احیا و آبادانی آن‌ها را لازم داریم.
نجفی بابیان اینکه وقف سنتی همیشه ماندگار است و چون منفعت وقف عمومی و برای همه مردم است ف گفت: هرکسی به هراندازه از اموالش را وقف کند به همان اندازه از مالیات معاف می‌شود چراکه منفعت وقت و مالیات عام‌المنفعه است پس واقف به همان اندازه که وقف می‌کند از مالیات معاف می‌شود.
وی با اشاره به اینکه کسانی که مستأجر موقوفات هستند در مورد حقوق موقوفات احتیاط کنند افزود: باید جانب احتیاط را رعایت کند تا حقی از موقوفه گردن مستأجر نیاید.  
نجفی بابیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند: بقاع متبرکه باید تبدیل به قطب فرهنگی شوند، عنوان کرد: مسئولان توجه کنند قطب فرهنگی یعنی موقوفه چیزی مشهود باشد و همه به‌عنوان جایگاه فرهنگی بشناسند.  
وی گفت: امام زادگان مأمنی برای مردم هستند و مردم حوائج خود را از آن‌ها می‌گیرند و به تأسی از اینکه از ائمه به‌عنوان واسطه برای برآورده شدن حاجات در نظر می‌گیریم از امام زادگان نیز به این نیت درخواست داریم و محلی برای حل اختلافات است.

سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خرم‌آباد بابیان اینکه می‌خواهیم امام زادگان قطب فرهنگی، محل آموزش دین اسلام باشد، تصریح کرد: امتیاز بقاع متبرکه نسبت به مسجد است که مردم به‌صورت خودجوش با عشق و علاقه می‌آیند پس بابد از این ظرفیت استفاده بهینه برد تا به قطب فرهنگی تبدیل شود.  
وی عنوان کرد: بقاع متبرکه در قسمتی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی را نشان می‌دهد چراکه برخی تاریخی و بیش از هزار سال قدمت دارند و لازم است که در کنار هر امام‌زاده مرکز میراث فرهنگی نیز وجود داشته باشد لذا گاها در سطح شهر برای فرهنگ و تمدن شهر و استان هزینه اماکن ملی می‌شوند انتظار می‌رود در کنار این‌ها امام زادگان را که قدمتی در همین حدود دارند را آباد کنیم.  
انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۸۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکتشاف سنگ آهن در خواف درسال ۱۴۰۲ حدود۱۱۱ درصد افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف گفت‌: ۲۲ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۹۸۰ تن کلوخه سنگ آهن، سال گذشته در مجتمع سنگ آهن سنگان خواف تولید شد که این میزان در مقایسه با آمار مشابه سال ۱۴۰۱ هفت درصد رشد یافت.

علی رسولیان افزود:  ۱۷ میلیون و ۸۱۲ هزار و ۷۸ تن کلوخه سنگ آهن توسط این مجتمع در سال ۱۴۰۲ به سرمایه گذاران در منطقه صنعتی و معدنی سنگان خواف فروخته شد.

او گفت: این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱ با رشد ۲۰ درصدی مواجه بوده است.

مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف گفت: پارسال از مجموع یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۶۶۰ تن سنگ آهن دانه بندی شده که توسط این مجتمع تولید شده بود، ۹۹۸ هزار و ۵۷۳ تن به فروش رسید.

رسولیان افزود: یک میلیون و ۴۳۰ هزار تن فرآورده‌های معدنی و سنگ آهن پارسال از طریق حمل و نقل ریلی به دیگر نقاط کشور ارسال شد که این میزان در مقایسه با سال قبل از آن، ۱۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی گفت: احداث کارخانه "ژل امولایت" با هدف تأمین به موقع مواد انفجاری مصرفی در عملیات آتشباری اکتشاف‌های معدنی به عنوان یکی از دستاورد‌های مهم مجتمع سنگ آهن سنگان خواف در سال ۱۴۰۲ آغاز شده که تاکنون ۲۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف گفت: طرح برق رسانی شبکه ۲۰ کیلو ولت و روشنایی معادن سنگان خواف هم تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امسال به بهره برداری می‌رسد.

مجتمع سنگ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن در جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن در ایران است.

دیگر خبرها

  • رسالت سپاه، حفظ انقلاب اسلامی است
  • منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد، منطقه برتر گردشگری تهران در نوروز
  • تقویت و توسعه حوزه‌های مختلف دانشگاه آزاد مرودشت در سال جاری
  • کاوش‌های باستان‌شناسی در پارس‌آباد و بیله‌سوار انجام می‌شود
  • اکتشاف سنگ آهن در خواف درسال ۱۴۰۲ حدود۱۱۱ درصد افزایش یافت
  • کاوش‌های باستانشناسی در شمال استان اردبیل ادامه دارد
  • مستمری والدین شهدا به ۱۵۰ میلیون ریال در سال جاری رسیده است
  • بهره‌مندی ۷۰۰۰ موقوفه مازندران در اجرای اعمال معافیت‌های ویژه پذیره
  • بهره‌مندی ۷ هزار موقوفه مازندران در اجرای اعمال معافیت‌های ویژه پذیره
  • اعمال معافیت‌های ویژه در پرداخت پذیره اماکن وقفی در مازندران