Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@00:18:59 GMT

شرحی بر حدیث سلسلةالذهب امام رضا(ع) از منظر تمدن

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۹۰۸۰۵

شرحی بر حدیث سلسلةالذهب امام رضا(ع) از منظر تمدن

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه، دیدگاهش درباره حدیث مشهور به سلسلةالذهب را از منظر تمدن بیان کرد.

حجت‌الاسلام احمد آکوچکیان، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) گفت: امام رضا(ع) در مسیر حرکت خود به سوی خراسان، به نیشابور رسیدند و حدیثی معروف به نام سلسلۀ الذهب را به اینگونه ایراد فرمودند: جدم از جبرئیل و جبرئیل از قول خداوند گفت «کَلِمَةُ إلاَ اِله اِلاَّ اللّهُ حِصْنِیِ فَمَنْ دَخَلَ حِصْنِی اَمِنَ مِنْ عَذَابِی بِشَرْطِهَا وَ شُروُطِهَا وَ اَنَا مِنْ شُرُوطِهَا؛ کلمۀ لااله الا الله، قلعۀ محکم من است و هر که در آن داخل شود، از عذاب من در امان است؛ شرطش من هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» در این روایت شریف مفهوم «حِصْنِی» می‌تواند همان معنای چارچوبه را در بر داشته باشد؛ منتها چارچوب، مبنای نظریه و نظام تحول در حوزه فردی، اجتماعی و تمدنی جمله توحیدی «لا اله الا الله» است که به اساس نظریه توحیدی تحول اشاره می‌کند. بنابراین این آموزه امام رضا(ع) نمایه و چشم‌انداز تحلیلی و یا دیدگاه مبنا و یا پارادایم مبنای نظریه تحول در سه حوزه فردی، اجتماعی و تمدنی است.

وی افزود: اینکه امام رضا(ع) فرمود «اَنَا مِنْ شُرُوطِهَا» اشاره به اصل امامت به عنوان اصل راهبریِ تحقق‌یافته نمایه توحیدی در حوزه فرد، اجتماع و تمدن دارد. در واقع هرگاه می‌خواهیم نظریه و ایده‌ای را پیاده کنیم، این نظریه لزوماً باید در قالب مدیریتی اداره شود. ما نظریه‌ها و ایده‌های بلند و آرمان‌گرا به صورت وافر داریم، اما اینکه یک نظریه تحول بتواند در قالب «نظام تحول» و یا در قالب «الگوی مدیریت تغییر و تحول» شکل بگیرد، مسأله‌ای است که هر مکتبی توان و ادعایش را ندارد. در این رابطه اگر محور نظریه «رشدشناخت اسلام و سنت آل‌البیت» اصل توحید است، میاندار فصل مدیریتی یا مدل عملیاتی این نظریه جامع، همانا اصل امامت است. با این رویکرد می‌‌توان گفت اصل امامت در مسأله کلان پیشرفت‌شناخت به مثابه مدیریت استراتژیک مبتنی بر آن تفکر مبناست که بدان اشاره کردیم.

حجت‌الاسلام آکوچکیان با اشاره به اینکه منظور امام رضا(ع) از جمله «من» شرط ورود به آن حصن هستم، «من» را به مثابه معنای امام و اصل امامت معرفی کرد و افزود: شرط تحقق یک نظام و ایده و یک چشم‌انداز کلی حتماً در گروی الگوی مدیریتی پیشنهادی امام است. یک ایده زمانی می‌تواند تبدیل به مدل مدیریتی شود که الگوی مدیریت با خود همراه داشته باشد. اصل امامت عبارت از «الگوی مرجع مدیریت تحول» است.

وی ادامه داد: گفتنی است برآیند پیوست تحول فردی و اجتماعی هنگامی که در بازه بلندمدت مدنظر باشد، تمدن نام دارد. تمدن، انباشتگی مجموعه تحولات فردی و اجتماعی در قالب یک الگوی بلندمدت تاریخی است. با این ملاحظه اصلی که بتواند تضمین‌کننده تحقق بلندمدت یک رویداد اجتاعی و تمدنی باشد، همین اصل امامت یا مدیریت است. برای مثال اصل ولایت فقیه الگوی اجرایی نظام مدیریتی فقه در دین پیشنهادی اسلام است، این نظریه مدیریتی در واقع تضمین ایجاد یک نظام اجتماعی است که این نظام اجتماعی در بلند مدت ساختار تمدنی را شکل می‌دهد. اصل امامت بیان الگوی مرجع این نظام مدیریت است.

انتهای‌پیام/

R1392/P1361/S4,36,37/CT3

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۰۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است

نماینده مردم نجف‌آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی گفت: کاهش مشکلات و دغدغه‌های اجتماعی با طرح تحول نظام آموزشی رقم می‌خورد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، ابوالفضل ابوترابی امروز _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت_ در گردهمایی معلمان تیران کرون اظهار کرد: نظام آموزشی در شرایط فعلی پاسخگوی نیازهای جامعه و نسل جدید نیست و باید در این ساختار تحول ایجاد شود.

وی افزود: ترکیب درسی و فصل‌های کتب آموزشی برای نیازهای فردی و اجتماعی جامعه کارآمدی نداشته و کودک و نوجوان درس زندگی نمی‌آموزند.

نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مباحث علمی و تجربی نیازهای جامعه را برطرف نکرده و نگرانی‌های اعتقادی و مهارتی به دلیل عدم ارائه مطالب مهارت‌های زندگی در جامعه ایجاد شده است.

ابوترابی ادامه داد: در طرح پیشنهادی تحول در نظام آموزشی کشور موضوعات اعتقادی و مهارت‌آموزی در اولویت قرار می‌گیرد تا دانش‌آموزان در مدت ۱۲ سال مدرسه اعتقادات خود را تقویت کرده و مهارت‌های زندگی را می‌گیرد.

وی اضافه کرد: با تمرکز بر دو محور اعتقادات و مهارت‌های علمی به زندگی زندگی افراد کمک شده و در آینده می‌توانند در زندگی فردی و اجتماعی خود استفاده کند.

نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این طرح در مجلس دوازدهم ارائه خواهد شد تا پس از بررسی در کمسیون‌های تخصصی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برسی نهایی و تصویر بشود.

ابوترابی یادآور شد: کارشناسان و افراد متخصص در این حوزه همکاری خوبی داشته و سعی شده تا این طرح قوی و با سطح بالا عرضه شود.

وی با اشاره به مشارکت مردم در تأمین نیازهای آموزش و پرورش گفت: خیرین در مدرسه‌سازی و تأمین هزینه‌ها همکاری خوبی داشته‌اند که بدون همکاری آنان دولت قادر به رفع نیاز آموزشی نبود. تداوم همکاری‌ها باعث می‌شود تا تجهیزات مورد نیاز مدارس هم تأمین شود.

کد خبر 751245

دیگر خبرها

  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره یک کتاب مهم
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره کتاب مهم شیعه
  • فضائل و برکات وجودی حضرت فاطمه معصومه(س)
  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • نظریه ولایت فقیه آیت‌الله لاری تفاوتی با نظر امام (ره) ندارد
  • اراده تحول‌گرایی و تمدن‌سازی در گام دوم انقلاب اسلامی
  • برپایی کنگره حضرت رضا (ع) با شعار عدالت / دنیای امروز به درک عدل و ترسیم الگوی رضوی نیاز دارد
  • الگوی نظام‌ بهره‌برداری کشاورزی عامل افزایش بهره‌وری آب و خاک است
  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول