Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@06:59:41 GMT

چرا شاد بودن برای سلامتی مفید است؟

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۹۱۱۰۸

چرا شاد بودن برای سلامتی مفید است؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،شاد بودن نه تنها به این معنی است که احساس رضایت می‌کنید یا خوشبین هستید، بلکه بنابر تحقیقات انجام شده، شاد بودن روی سلامت عمومی شما هم تاثیر می‌گذارد. تعرف و معیار دقیق شادی می‌تواند گوناگون باشد، اما به طور کلی به عنوان حسی از رضایت و داشتن ِ حال خوب تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عوامل زیادی وجود دارد که می‌تواند روی شاد بودن فرد اثر بگذارد: ژنتیک، محیط، استرس و ... برخی از عوامل مانند ژنتیک، تحت کنترل ما نیستند اما مطمئنا جنبه‌های دیگری هم وجود دارد که برای شاد بودن می‌توانیم آنها را کنترل کنیم.

شاد بودن به غیر از بهتر کردن خلق و خو و بهبود نگرش نسبت به زندگی، از ما در برابر بیماری‌های قلبی و عروقی محافظت می‌کند، ریسک ناتوانی در پیری را کاهش می‌دهد و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.

آنهایی که احساس شادی می‌کنند، بیشتر ورزش می‌کنند و معمولا رژیم غذایی سالمی دارند که می‌تواند تا حدودی توجیه کننده‌ی سلامتی ناشی از شاد بودن باشد.

محافظت در برابر بیماری‌های قلبی و عروقی

مروری در سال 2012 به ارتباط بین شادی و نگرش مثبت و بیماری‌های قلبی و عروقی پرداخت. پژوهشگران دریافتند وضعیت روحی مثبت، جدای از سایر فاکتورها، از فرد در برابر بیماری‌های قلبی و عروقی محافظت می‌کند.

بنابر مطالعات انجام شده، افرادی که شاد هستند، راحت‌تر می‌توانند عادات سالم سبک زندگی خود را حفظ کنند، مانند ورزش روزانه، تغذیه‌ی سالم و خواب کافی شبانه.

البته به این سادگی‌ها هم نیست که فقط احساس شادی کنید و هرگز دچار حمله‌ی قلبی نشوید! بلکه به طور کلی شادی می‌تواند به شما کمک کند با در پیش گرفتن سبک زندگی سالم، از سلامت قلب‌تان حمایت کنید.
شاد بودن می‌تواند سطح فشار خون را نیز کاهش دهد و در نتیجه ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی را کم کند.

دوپامین هورمونی است که هورمون «حال خوب» به حساب می‌آید. به طور کلی، وقتی دوپامین ترشح می‌شود، ما حس خوبی داریم. پزوهشگران سوئیسی دریافتند دوپامین می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. بنابراین، «حال خوبِ» ناشی از ترشح دوپامین می‌تواند یکی از دلایل مرتبط با کاهش فشار خون باشد. مطالعه‌ای در سال 2005 نیز دریافت شادی ارتباط معکوس با فشار خون دارد.

تقویت سیستم ایمنی

بین احساس شادی و احتمال بیمار شدن هم ارتباط وجود دارد. مطالعه‌ای در سال 2003 دریافت وقتی افرادی که احساسات مثبت‌تری داشتند در معرض ویروس سرما خوردگی قرار گرفتند، احتمال ابتلای آنها به سرماخوردگی نسبت به آنهایی که احساسات منفی‌تری داشتند بسیار کمتر بود.

مطالعه‌ای در سال 2006 نیز دریافت افرادی که دارای احساسات مثبت‌تری بودند، نسبت به آنهایی که احساسات منفی داشتند، بعد از واکسیناسیون، آنتی بادی‌های بیشتری در بدن خود داشتند.

داشتن آنتی بادی بیشتر بعد از واکسیاسیون، علامتی از سیستم ایمنی قوی است. بنابراین این مطالعه اینطور نتیجه گیری کرد که، احساس شادی می‌تواند قدرت دفاعی سیستم ایمنی را بالا ببرد.

البته صرفا شاد بودن، تضمین نمی‌کند که شما هرگز بیمار نشوید! اما نگرش مثبت و احساس شادی می‌تواند نیروی دفاعی‌تان را در برابر بیماری‌ها افزایش بدهد.

محافظت در برابر ناتوانی‌ها و ضعف‌های حرکتی در سال‌های بعدی زندگی

در سال 2014، محققان ارتباط بین احساس شادی و احتمال ضعف حرکتی را مورد بررسی قرار دادند.

پژوهشگران اطلاعات مربوط به 3199 مرد و زن بالای 60 سال را به مدت 8 سال جمع آوری کردند. آنها دریافتند در میان این افراد آنهایی که لذت کمتری از زندگی برده بودند، بیشتر در معرض یک یا دو ضعف در فعالیت‌های روزمره قرار داشتند. بنابراین داشتن سطح خاصی از شادی می‌تواند به محافظت در برابر ضعف‌ها در سالهای بعدی زندگی کمک کند.

احساس درد

هر چند شاد بودن و لذت بردن از زندگی، شما را در برابر درد ایمن نمی‌کند، اما می‌تواند تا حدودی دریافت شما از درد را تحت تاثیر قرار بدهد.

یک سری از پژوهش‌ها نشان داده‌اند که داشتن هیجانات مثبت می‌تواند درد ناشی از بیماری‌های مزمنی چون آرتروز را کاهش بدهد. مطالعه‌ی دیگری هم دریافت آنهایی که هیجانات و احساسات مثبت‌تری داشتند، علائم‌ درد ناشی از سوزش معده و کشیدگی عضلات در آنها کمتر بود.

منبع:برترین ها

انتهای پیام/

علت مفید بودن شادی برای سلامتی چیست؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۱۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در پیام گرامیداشت روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی از اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات برای حمایت بیشتر از این بیماران سخن گفت.

متن پیام رئیس سازمان غذا و دارو

۱۸ اردیبهشت، روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی است بیماران تالاسمی هم جزو بیماران خاص محسوب می‌شوند در گذشته دغدغه نظام سلامت افزایش طول عمر این عزیزان بیمار خاص بود اما امروز به فکر افزایش کیفیت زندگی و ارائه زندگی مطلوب با افزایش سطح بهداشت مانند همه هموطنان است.

تصویر امروزی بیماران تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و ام اس حتی برای بدبین‌ترین افراد نیز تردیدی از توانمندی عزیزان مبتلا به این بیماری‌ها باقی نگذاشته است.

جامعه امروز ایران به خوبی بر این موضوع آگاه است که با درمان مطلوب می‌توان از بیمار خاص، فردی پویا، قابل اعتماد و با انگیزه‌ای ساخت که صرفاً صفت بیمار خاص را در کوی و برزن زندگی به دنبال خود می‌کشد و بیماری از زندگی اش رخت بربسته است.

تعداد بیماران تالاسمی ماژور، سیکل سل و اینترمدیا شناسایی شده در کشور ما که شیوعش هم در آن یکسان نیست به حدود ۲۳ هزار نفر می‌رسد که در نوار ساحلی و در استان‌های حاشیه خلیج فارس و دریای خزر میزان ابتلاء به این بیماری معمولاً بیشتر است.

سازمان غذا و دارو همواره در تلاش است تا داروی بیماران تالاسمی را به نحوه مطلوب‌تری تأمین کند به طوری که در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی تأمین شد.

ما در تأمین داروهای تالاسمی تلاش می‌کنیم نقایص نسبت به گذشته کاهش یابد و به داروی مورد نیاز بیماران دسترسی بهتری باشد.

همچنین امیدواریم در سال جاری با اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات لازم بتوانیم حمایت‌های بیشتری از بیماران خاص داشته باشیم.

کد خبر 6098032 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • ۹ فیلم نفس‌گیر کره‌ای کمتر دیده شده ؛ از دست ندهید (+عکس)
  • ۹ فیلم نفس‌گیر کره‌ای که نباید از دست بدهید
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند