Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام‌والمسلمین فوادیان گفت: امام رضا(ع) برای امام و امامت بیش از صد ویژگی و فضائل مطرح کردند که توجه به این خصائل و فضائل زندگی را شیرین‌تر می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا فوادیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم ضمن عرض تسلیت به مناسبت سالروز شهادت امام رضا(علیه‌السلام)، عنوان کرد: مدت امامت امام رضا(علیه‌السلام)  20 سال بوده است که 18 سال در مدینه و دو سال در طوس حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

برکات سفر امام رضا(علیه‌السلام) از مدینه به طوس/امام رضا(علیه‌السلام) جغرافیای شیعه را توسعه دادند

 

کارشناس مباحث مهدویت اظهار داشت: سفر امام رضا(علیه‌السلام) از مدینه به طوس دو برکت عمده داشت، از جمله آن حضرت جغرافیای شیعه را گسترش دادند، همچنین احادیثی که از سوی امام رضا(علیه‌السلام) در طول دو سال حضور در طوس صادر شده بیشتر از دوران 18 سالی است که در مدینه بیان کردند.

 

حجت الاسلام و المسلمین فوادیان با بیان اینکه ائمه معصومین همواره فعال هستند و منفعل نیستند، تصریح کرد: اگر امام رضا(علیه‌السلام) به طوس نمی آمدند، مزار ایشان همچون دیگر امامان معصوم(علیهم‌السلام) در مدینه و یا عراق بود، اما آن حضرت با انتخاب این سفر، جغرافیای شیعه را توسعه دادند و این یکی از برکات سفر امام رضا(علیه‌السلام) به طوس بود.

 

وی اضافه کرد: اگر امام رضا(علیه‌السلام) در مدینه بودند، افراد بسیار کمی از حضور آن حضرت و علم و معارف امام بهره مند می‌شدند، اما زمانی که به ایران آمدند و پیشنهاد ولیعهدی را پذیرفتند، مردم نزد آن حضرت می‌آمدند و امام معارف را بیان می‌کردند.

 

بهترین زن در کلام امام رضا(علیه‌السلام)

 

نویسنده کتاب «از حسین تا مهدی (عج)» به احادیثی از اهل بیت(علیهم‌السلام) درباره زیارت امام رضا(علیه‌السلام) اشاره کرد و افزود: امام صادق(علیه‌السلام) فرمودند: مَنْ زَارَهُ اليها عَارِفاً بِحَقِّهِ أَخَذْتُهُ بِيَدِي يَوْمَ الْقِيمَةِ وَ أَدْخَلْتُهُ الْجَنَّةَ؛ هر که امام رضا(علیه‌السلام) را با شناخت حق وي زيارت کند، من روز قيامت از او دستگيري مي‏کنم و وارد بهشتش مي‏سازم»؛ همچنین امام جواد(علیه‌السلام) فرمودند: «ضَمِنْتُ لِمَنْ زَارَ قَبْرَ أَبِي الرِّضَا عليه‏السلام بِطُوسَ عَارِفاً بِحَقِّهِ الْجَنَّةَ عَلي اللَّهُ تَعَالِي؛ کسي که قبر پدرم رضا عليه‏السلام را در طوس با شناخت حق او زيارت کند، من نزد خداي تعالي بهشت را براي او ضمانت مي‏کنم».

 

حجت الاسلام و المسلمین فوادیان با اشاره به «عَارِفاً بِحَقِّهِ» بیان داشت: امامان معصوم(علیهم‌السلام) برای سعادت ما در دنیا و آخرت دستورات زیادی فرمودند و اگر ما امام را «مفترض الطاعه» و اطاعت از ایشان را واجب بدانیم، به شناخت حق ائمه معصومین(علیهم‌السلام) پی خواهیم برد.

 

وی یادآور شد: امام رضا(علیه‌السلام) در رابطه با احترام به پدر و مادر، معلم، همسایه و دوستان و همچنین برای مدیریت یک زندگی صحیح بیانات ارزشمندی دارند؛ از نظر امام رضا(علیه‌السلام) بهترین زن دارای پنج ویژگی است، از جمله این که آسان گیر باشد و سخت نگیرد، نرم خو و آرام باشد، از شوهر خود اطاعت کرده و فرمانبرداری داشته باشد؛ هرگاه شوهرش را به خشم آورد، او را راضی کند و هرگاه شوهرش از وی غائب شد، مال و آبروی او را حفظ کند.

 

توجه به معارف امام رضا(ع)، مایه سعادت انسان است/تبیین بیش از صد ویژگی امام در کلام نورانی امام رضا(ع)

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امام رضا(علیه‌السلام) برای مردم معارفی بیان فرمودند که توجه به آنها می‌تواند مایه سعادت انسان شود، تأکید کرد: یکی از موضوعاتی که در بیانات امام رضا(علیه‌السلام) بسیار برجسته است، مسئله امامت و ولایت است.

 

حجت الاسلام و المسلمین فوادیان بیان داشت: ما احادیثی که از امام رضا(علیه‌السلام) داریم، از هیچ یک از ائمه معصومین(علیهم‌السلام) نداریم؛ در کتاب اصول کافی، کتاب الحجة، «بَابٌ نَادِرٌ جَامِعٌ فِي فَضْلِ الْإِمَامِ وَ صِفَاتِه»، بیش از صد ویژگی و خصلت امام در کلام نورانی امام رضا(علیه‌السلام) بیان شده است.

 

وی افزود: در اوایل ورود امام رضا(علیه‌السلام) به طوس، مردم در موضوع امر امامت اختلاف زیادی داشتند، به طوریکه برخی امام را جانشین بعد از رسول خدا در امور دین و برخی جانشین رسول خدا در امور دنیا می‌دانستند، امام رضا(علیه‌السلام) در این حدیث می‌فرمایند: «به راستى امامت، زمام دين و نظام مسلمين و عزت مؤمنين است؛ امامت، بنياد پاك اسلام و شاخه با بركت آن است، به وسيله امامت، نماز و روزه و زكات و حج و جهاد درست مى‏شوند، غنيمت و صدقات بسيار مى‏گردند، حدود و احكام اجرا مى‏شوند، مرزها و نواحى كشور مصون مى‏شوند، امام، حلال و حرام خدا را بيان مى‏كند و حدود خدا را بر پا مى‏دارد و از دين خدا دفاع مى‏كند و با حكمت و پند نيك و دليل رسا به راه خدا دعوت مى‏نمايد.

 

استاد حوزه علمیه ادامه داد: امام رضا(علیه‌السلام) در ادامه این حدیث می‌فرمایند: «امام مانند آفتاب در عالم طلوع كند و بر افق قرار گيرد كه دست و ديده مردم بدان نرسد، امام ماه تابنده، چراغ فروزنده، نور برافروخته و ستاره رهنما در تاريكى شب‌ها و بيابان‌هاى تنها و گرداب درياها است، امام آب گوارائى است براى تشنگى و رهبر بحق و نجات‌بخش از نابودى است، امام ابرى است بارنده، بارانى است سيل آسا، آفتابى است فروزان و آسمانى است سايه‌بخش و زمينى است گسترده و چشمه‏اى است جوشنده و غدير و باغى است، امام امينى است يار و پدرى است مهربان و برادرى است دلسوز و پناه بندگان خدا است در موقع ترس و پيشامدهاى بد، امام امين خداى عز و جل است در ميان خلقش و حجت او است بر بندگانش و خليفه او است در بلادش و دعوت‏كننده به سوى خداى عز و جل است و دفاع‏كننده از حقوق خداى جل جلاله است».

 

توجه به فضائل امامت و ولایت در کلام امام رضا(ع)/توصیه به خواندن دعای امام زمان(عج) در حرم امام رضا(ع)

 

حجت الاسلام و المسلمین فوادیان عنوان کرد: اگر مردم به صفات و فضائلی که امام رضا(علیه‌السلام) درباره جایگاه امامت و ولایت مطرح کردند، توجه کنند و چنین اعتقادی داشته باشند، زندگی بسیار شیرین خواهد شد.

 

وی در ادامه به موضوع مهدویت از دیدگاه امام رضا(علیه‌السلام) اشاره کرد و اظهار داشت: امروز احادیثی درباره موضوع مهدویت از امام رضا(علیه‌السلام) برای ما به یادگار مانده است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

 

نویسنده کتاب «تلاشگر پنهان» افزود: امام رضا(علیه‌السلام) در پاسخ به سؤال یونس بن عبدالرحمان که پرسیده بود ما چه دعایی بخوانیم که خود نیز در زمره اصحاب حضرت مهدی(عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) مطرح شویم؟، این دعا را که در مفاتیح الجنان آمده، تعلیم فرمودند: «اللّهُمَّ ادْفَعْ عَنْ وَلِیِّكَ وَ خَلِیفَتِكَ وَ حُجَّتِكَ عَلى خَلْقِكَ وَ لِسانِكَ المُعَبِّرِ عَنْكَ النّاطِقِ بِحِكْمَتِكَ وَ عَینِكَ النّاظِرَةِ بِإِذْنِكَ وَ شاهِدِكَ عَلى عِبادِكَ ...».

 

حجت الاسلام و المسلمین فوادیان به افراد توصیه کرد زمانی که به حرم مطهر امام رضا(علیه‌السلام) مشرف می‌شوند، دعای امام زمان(عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) را به نیابت از آن حضرت بخوانند و تصریح کرد: توجه به امام عصر(عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) از جمله نکاتی است که امام رضا(علیه‌السلام) در سیره، رفتار و زندگانی خویش بسیار تأکید می‌کردند.

 

ما در زمان غیبت از امام زمان خویش غافل نشویم

 

وی یادآور شد: دعبل خزاعی قصیده معروفی سرود و در قسمتی از قصیده به ظهور امام زمان(عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) و جدایی حق از باطل اشاره کرد که امام رضا(علیه‌السلام) پس از شنیدن این شعر به دعبل فرمودند: «ای دعبل این جبرئیل روح القدس بود که این دو بیت را بر زبان تو جاری ساخت».

 

استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: امام رضا(علیه‌السلام) در زندگانی خویش توجه زیادی به حضرت مهدی(عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه) داشتند و ما نیز در عصر غیبت از امام زمان خویش غافل نشویم.

 

 

پایان پیام/414

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۱۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ولادت امام رضا ۱۴۰۳ چند شنبه است و آیا تعطیل است؟

علی بن موسی الرضا (ع) معروف به امام رضا (ع) هشتمین امام شیعیان هستند که مشهورترین لقب ایشان رضا است. ایشان به عالم آل محمد و امام رئوف نیز شهرت دارند.

ولادت امام رضا (ع) چه روزی است؟

تاریخ دقیق ولادت امام رضا (ع) در تقویم شمسی برابر با دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ است.

تاریخ دقیق ولادت امام رضا (ع) در تقویم قمری برابر با ۱۱ ذوالقعده ۱۴۴۵ است.

تاریخ دقیق ولادت امام رضا (ع) در تقویم میلادی برابر با ۲۰ می ۲۰۲۴ است.

زندگینامه امام رضا (ع)

پدر بزرگوار حضرت رضا (ع)، امام موسی کاظم (ع) و مادر ایشان نجمه خاتون نام داشت. پدر امام رضا (ع) در سال ۱۸۳ هجری قمری به دست هارون عباسی به شهادت رسید و پس از ایشان امام رضا (ع) در سن ۳۵ سالگی امامت شیعیان را برعهده گرفت. مدت امامت ایشان نزدیک به ۲۰ سال طول کشید که ده سال اول آن همزمان با خلافت هارون الرشید، پنج سال بعد از آن مقارن با حکومت امین و پنج سال آخر امامت ایشان مصادف با خلافت مامون بود. پس از گذشت ۱۷ سال از دوران امامت، ایشان مجبور شد با نقشه و حیله مامون عباسی راهی خراسان شود، به اجبار ولایت عهدی مامون را نیز پذیرفت و ۳ سال آخر امامت خود را تحت نظر مامون در خراسان سپری کردند.

شهادت امام رضا (ع)

مامون عباسی با خوراندن سم به امام رضا (ع) سبب مسمومیت و سپس شهادت ایشان شد. در مورد سال شهادت ایشان اختلاف نظر وجود دارد. برخی سال ۲۰۲ هجری قمری را سال شهادت امام رضا (ع) می‌دانند و تعدادی دیگر گفته‌اند که شهادت ایشان در سال ۲۰۳ هجری قمری بوده، که نظریه دوم بیشتر معروف است و در بیشتر منابع گفته شده که امام هشتم در ۲۹ صفر سال ۲۰۳ هجری قمری در سن ۵۵ سالگی به شهادت رسیدند.

احادیث امام رضا (ع)

 درباره فراگیری دانش

امام رضا (ع) می‌فرماید: رَحِمَ اللّه ُ عَبْدا اَحیا اَمْرَنا … یَتَعَلَّمُ عُلومَنا وَ یُعَلِّمُهَا النّاسَ، فَاِنَّ النّاسَلَوْ عَلِموا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعونا

رحمت خدا بر بنده‌ای که امر ما را زنده کند، دانش‌های ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد. اگر مردم زیبایی‌های سخنان ما را می‌دانستند از ما پیروی می‌کردند. (معانی الأخبار، ص ۱۸۰، ح ۱)

درباره سه ویژگی برجسته مؤمن

امام رضا (ع) می‌فرماید: لا یَکُونُ الْمُؤْمِنُ مُؤْمِنًا حَتّی تَکُونَ فیهِ ثَلاثُ خِصال:۱ سُنَّةٌ مِنْ رَبِّهِ. ۲ وَ سُنَّةٌ مِنْ نَبِیِّهِ. ۳ وَ سُنَّةٌ مِنْ وَلِیِّهِ. فَأَمَّا السُّنَّةُ مِنْ رَبِّهِ فَکِتْمانُ سِرِّهِ. وَ أَمَّا السُّنَّةُ مِنْ نَبِیِّهِ فَمُداراةُ النّاسِ. وَ أَمَّا السُّنَّةُ مِنْ وَلِیِّهِ فَالصَّبْرُ فِی الْبَأْساءِ وَ الضَّرّاءِ.

مؤمن، مؤمن واقعی نیست، مگر آن که سه خصلت در او باشد: سنّتی از پروردگارش و سنّتی از پیامبرش و سنّتی از امامش. امّا سنّت پروردگارش، پوشاندن راز خود است، امّا سنّت پیغمبرش، مدارا و نرم رفتاری با مردم است، امّا سنّت امامش، صبر کردن در زمان تنگدستی و پریشان حالی است. (امالی صدوق، ج ۱، ص ۳۳۹)

درباره همسرداری

امام رضا (ع) می‌فرماید: وَ قَالَ إِنَّهَا تَشْتَهِی مِنْکَ مِثْلَ الَّذِی تَشْتَهِی مِنْهَا

همسرت از تو همان را می‌خواهد که تو از او توقع داری. (بحار الأنوار (ط – بیروت)، ج ‏۷۳، ص:۱۰۲)

درباره خوش رفتاری با خانواده

امام رضا (ع) می‌فرماید: أَقْرَبُکُمْ مِنِّی مَجْلِساً یَوْمَ الْقِیَامَهِ أَحْسَنُکُمْ خُلُقاً وَ خَیْرُکُمْ لِأَهْلِهِچ

امام رضا علیه السلام به نقل از پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: نزدیکترین شما به من از نظر مقام در روز قیامت، کسی است که در مورد خانواده خود خوش رفتار باشد. (صحیفه الإمام الرضا علیه السلام، ص:۶۷)

درباره رفع اندوه مؤمن

امام رضا (ع) می‌فرماید: مَن فَرَّجَ مِن مُؤمِنٍ، فَرَّجَ اللّه ُ عَن قَلبِهِ یَومَ القِیامَهِ

هر کس اندوه مؤمنی را بزداید، خداوند در روز قیامت، غم از دلش می‌زداید. (الکافی، ج ۲، ص ۲۰۰)

درباره اهمیت زمان

امام رضا (ع) می‌فرماید: إجتَهِدوا أن یَکونَ زَمانُکُم أربَعَ ساعاتٍ: ساعَهً مِنهُ لِمُناجاهِ اللّه ِ و ساعَهً لِأمر المَعاشِ و ساعهً لِمُعاشَرَهِ الإخوانِ و الثِّقاتِ و الَّذینَ یُعَرِّفُونَ عُیُوبَکُم و یَخلِصونَ لَکُم فِی الباطِنِ و ساعَهً تَخلُونَ فِیها لِلَذّاتِکُم و بِهذِهِ السّاعَهِ تَقدِروُن عَلَی الثَّلاثِ ساعاتٍ

بکوشید که زمانتان را به چهار بخش تقسیم کنید:

۱- زمانی برای مناجات با خدا

۲- زمانی برای تأمین معاش [کسب روزی]۳- زمانی برای معاشرت با برادران و معتمدانی که عیب‌هایتان را به شما می‌شناسانند و در دل شما را دوست دارند

۴- و ساعتی برای کسب لذت‌های حلال

با بخش چهارم توانایی انجام دادن سه بخش دیگر را به دست می‌آورید. (فقه الرّضا علیه السلام، ص ۳۳۷)

منبع: ایمنا

tags # تقویم سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت امام راحل است
  • آیت‌الله العظمی دوزدوزانی تبریزی: روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست/ اشتباه عالِم مانند اشتباه فرد عادی نیست، عده‌ای را منحرف می کند/ روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش و تبلیغ کند‌
  • ولادت امام رضا ۱۴۰۳ چند شنبه است و آیا تعطیل است؟
  • ویدیو کست| پیام امام رضا علیه‌السلام به محبینش در سفارش به عبدالعظیم حسنی
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ | تقویم همسران امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دعا برای زیاد شدن نور چشم | دستورالعمل برای زیاد شدن نور چشم
  • جمع کردن کتب ضلال، گاهی اثر عکس دارد!