Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@13:14:25 GMT

خلوصی آکار: ائتلاف ترکیه-ناتو نباید تضعیف شود

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۹۱۸۸۵

خلوصی آکار: ائتلاف ترکیه-ناتو نباید تضعیف شود

در پی جنجال‌های اخیر، رئیس ارتش ترکیه اعلام کرد ائتلاف ترکیه با ناتو نباید تضعیف شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، خلوصی آکار، رئیس ارتش ترکیه شنبه در نشست امنیت بین‌المللی هالیفکس در کانادا گفت: ناتو موفق‌ترین و اثرگذارترین سازمان نظامی است که در طول تاریخ وجود داشته است.

او افزود: اخیرا در یکی از مانورهای ناتو اتفاقی ناخوشایند و غیر قابل قبول رخ داد که ظاهرا کار یک فرد عضو فتو (سازمان مرتبط با فتح‌الله گولن، روحانی ترک‌تبار ساکن آمریکا) بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام‌های ناتو بسیار به موقع و مناسب پاسخ دادند. ما نباید اجازه دهیم که هیچکس ائتلاف و همبستگی ما را تضعیف کند.

پس از آنکه رجب طیب اردوغان،‌ رئیس‌ جمهوری ترکیه جمعه گفت از نام او و تصویر کمال آتاتورک، بنیانگذار ترکیه نوین به عنوان "هدف" در مانور ناتو استفاده شده است، دستور خروج نیروهای کشورش از یک مانور نظامی ناتو در نروژ را صادر کرد. در پی این حادثه، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در بیانیه‌ای کتبی از ترکیه و به صورت حضوری از ژنرال آکار در کانادا عذرخواهی کرد.

      

ژنرال آکار گفت، ترکیه یکی از کشورها با بالاترین شمار نیروها در ناتو است و این کشور از ۱۴ عملیات این ائتلاف در ۱۱ کشور مختلف حمایت می‌کند. رئیس ارتش ترکیه همچنین از متحدان ترکیه که برای پ‌ک‌ک و پ‌ی‌د سلاح تامین می‌کنند، انتقاد کرد.

او گفت: پ‌ک‌ک، پ‌ی‌د و ی‌پ‌گ فرقی با هم ندارند. کشورهای زیادی پ‌ک‌ک را به عنوان یک سازمان تروریستی به رسمیت می‌شناسند. ممکن است اسامی آنها متفاوت باشد اما هدف آنها یکی است. مایه تاسف است که می‌بینیم سازمان‌های تروریستی حین این درگیری مسلح می‌شوند. این مساله شرایط را پیچیده‌تر می‌کند. برخی از متحدانمان با ی‌پ‌گ (یگان‌های مدافع خلق) وابسته به پ‌ک‌ک (حزب کارگردان کردستان ترکیه) همکاری دارند. این کشورها به‌رغم انتشار گزارش‌هایی از جرایم جنگی، باز هم از آنها حمایت می‌کنند. ناراحت کننده است که برخی از متحدانمان به پ‌ک‌ک و پ‌ی‌د (حزب اتحاد دموکراتیک) سلاح و مهمات می‌دهند. از این سلاح‌ها علیه شهروندان و سربازان ترکیه‌ای استفاده می‌شود.  

ژنرال آکار همچنین درباره گزارش‌هایی مبنی بر حمایت آمریکا از توافقی که به داعش اجازه می‌دهد رقه سوریه را ترک کند تا راه برای پ‌ک‌ک و پ‌ی‌د برای گرفتن این شهر هموار شود، گفت: متاسفانه برخی از متحدانمان این توافق کثیف را که ی‌پ‌گ با داعش در رقه صورت داده، نادیده می‌گیرند. خروج تروریست‌های داعش از رقه با سلاح‌هایشان قابل تصور نیست.

رئیس ارتش ترکیه همچنین گفت داعش ارتباطی با اسلام ندارد. او افزود: لطفا فراموش نکنید که داعش به کشورهای اسلامی هم حمله می‌کند و مسلمانان بیگناه را بدون ذره‌ای تردید می‌کشد. لطفا مسلمانان را با تروریست‌ها اشتباه نگیرید. مساله کلیدی این است که باید تحمل صفر در برابر تروریست‌ها داشته باشیم. به عنوان مثال، ما اخیرا شاهد حملات مرگباری در میانمار علیه مسلمانان روهینجایی بوده‌ایم. این مهاجمان بودایی هستند، با این وجود هیچکس به آنها به عنوان تروریست‌های بودایی اشاره نکرد.  

ژنرال آکار در خاتمه سخنانش به اظهارات معروف اردوغان درباره اینکه جهان بزرگتر از تنها چند کشور انگشت‌شمار است، اشاره کرد. او گفت: همانطور که رئیس‌جمهور اردوغان درباره شورای امنیت می‌گوید، باید به خاطر داشته باشیم که جهان بزرگتر از تنها پنج کشور است. اولویت سازمان ملل متحد باید حفظ امنیت و ایمنی جهانی باشد.

انتهای پیام   

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۱۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل علی ربیعی از عملیات سپاه پاسداران: باید مراقب بود این دستاورد را تضعیف نکنند

آفتاب‌‌نیوز :

علی ربیعی در روزنامه اعتماد نوشت: برخی وقایع و اتفاقات فقط متعلق به دوره و زمان خود نیستند بلکه می‌توانند بر سال‌های آتی و حتی نسل‌های آینده اثرگذار باشند. این گونه اتفاقات، تاریخ یک ملت و کشور را رقم می‌زنند.

برای مثال می‌توان به شواهد تاریخی از جمله ملی شدن صنعت نفت و کودتا، جدایی بحرین و قرارداد‌های بعد از جنگ با روس‌ها و... اشاره کرد. اتخاذ تصمیم درست در چنین مقاطع تاریخی‌ای، سرنوشت یک ملت و یک جامعه را تعیین می‌کند و سبب تغییرات زیادی در آینده کشور‌ها و ملت‌ها می‌شود.

حمله رژیم اسراییل به کنسولگری ایران و پاسخ ایران به این حمله از جمله حوادث مهم تاریخی سرزمین‌مان ایران عزیز محسوب می‌شود.

معتقدم در این شرایط، سه گروه عمده اجتماعی باید نسبت خود با این نوع پدیده‌ها را به گونه‌ای تنظیم کنند که به طور اساسی بلوغ ملی در آن متبلور باشد. در این میان، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین گروه، دولت است. دولت به عنوان تصمیم‌گیرنده در این شرایط - که از جانب ملت تصمیماتی را برای حفظ تمامیت ارضی، حاکمیت و حفظ غرور ملی و شیوه ایجاد همبستگی ملی و هویت جمعی می‌گیرد - مهم‌ترین عامل تاثیرگذار محسوب می‌شود. نهاد‌های میانی، روشنفکران، گروه‌های مرجع، رسانه‌ها و آنانی که صدای‌شان میانجی و میانه‌ای بین دولت و جامعه هستند و نهایتا برآیند افکار عمومی جامعه با همه کلیت و تنوع‌های موجود در درون آن، سه گروهی هستند که نوع تفکر و کنش آن‌ها در این شرایط بسیار تعیین کننده است.

معمولا در این شرایط که بحث سیاست‌های داخلی و خارجی و همچنین امنیت داخلی و خارجی دچار در هم تنیدگی می‌شوند و اتفاقا مفهوم امنیت ملی نیز ناشی از چنین تنیدگی‌ای هست - به‌رغم اینکه ذهنیت گذشته جامعه از دولت و نوع رابطه آن باخواسته‌های اقشار مختلف بر واکنش جامعه در مقابل تهدید خارجی اثرگذار است - تجارب تاریخی نشان می‌دهند که تصمیمات غلط و حتی مواضع یک جامعه در حال جنگ، منجر به نوع تصمیم طرف خارجی برای چگونگی تداوم جنگ و فشار بر یک ملت تاثیرگذار است.

نوع گفتمان صورت گرفته در جامعه و همچنین نوع نسبتی که دولت با جامعه برقرار می‌کند، همگی بر تعیین شرایط تصمیم‌گیری و اقدام - به‌خصوص از سوی تهدید خارجی - اثرگذار خواهد بود، (مانند انصراف جورج بوش از حمله به ایران)؛ لذا من معتقدم هر سه گروه در این شرایط باید ملاحظاتی را مدنظر قرار بدهند.

۱- در این میان، نخستین نکته فهم درست ماجرا و تحلیل درست از آن است. پاسخ ایران به حملات مکرر رژیم اسراییل با حاشیه‌ها و خوانش‌های متفاوتی همراه شده است. معتقدم حال که به این مرحله رسیده‌ایم، مصالح ملی ما ایجاب می‌کند فعلا کانون بحث و جهت‌گیری‌ها بر پاسخ دفاعی ایران، احتمال شرارت بیشتر اسراییل، اثرات آن بر جامعه و ملت ایران و نیز موقعیت ایران در منطقه و جهان در درازمدت متمرکز شود.

مشاهده می‌شود که بسیاری، این رخداد را با سیاست‌های داخلی و نگرانی‌های‌شان از سیاست‌های داخلی ترکیب کرده و بر اساس آن در مورد واقعه صحبت می‌کنند. ماجرا از این قرار است که رژیم اسراییل مدت‌هاست با عملیات ایذایی و تروریستی خود، قصد تضعیف ایران را دارد.

به اعتقاد من کینه و شرارت اسراییل - برخلاف ادعای بسیاری - ارتباطی تام به موضوع غزه ندارد. نگاه کنید به لیست ترور‌هایی که اسراییل در سال‌های گذشته در ایران انجام داده است. به طوری که در بسیاری از این ترورها، با پیام‌های مختلف و کنایه‌آمیز ایران را مورد خطاب قرار داده است. به عنوان مثال خرابکاری‌ها در نیروگاه‌ها، هک کردن‌ها که مدت‌هاست درحال تکرار است و همچنین ترور دانشمندان هسته‌ای در داخل کشور و سایر اقدامات خرابکارانه‌ای که رژیم اسراییل مدت‌هاست دنبال می‌کند.

بر اساس فهم خودم از امنیت ملی، معتقدم اقدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یک اقدام درست، شایسته، به‌موقع و در جهت منافع ملی و امنیت درازمدت ایران‌زمین صورت گرفته است. فکر می‌کنم در صورتی که ما پاسخی مناسب به رژیم اسراییل نمی‌دادیم، فردا حتی همسایگان بسیار ضعیف هم که شواهدی از آن را در همین چند وقت اخیر دیدیم برای ما گردن‌کشی می‌کردند. بدون شک تلاش برای کوچک‌انگاری ایران آنقدر تداوم می‌یافت که تبعات خوشایندی برای ایران به دنبال نداشت.

۲ - نوع عملیات هم قابل ارزیابی است؛ به نظرم این عملیات بیشتر جنبه اثبات توانایی و اقتدار داشت. به گونه‌ای که جان انسان‌ها در معرض خطر قرار نگیرد. البته این نکته هم قابل تامل است که اگر انسان‌های زیادی آسیب‌دیده و کشته می‌شدند هدف از این عملیات، کشتار تلقی می‌شد؛ حالا که یک پایگاه نظامی مشخص هدف قرار گرفته شده، بهانه‌جویی‌ها به نوع دیگری عنوان می‌شود. من معتقدم از نظر نوع عملیات، زمان آن و همچنین اصل عملیات، کاری درست، حساب شده و در جهت منافع ملی ایران بوده است.

دیگر خبرها

  • گفتگوی بایدن و السودانی درباره پایان دادن به ماموریت نیرو‌های ائتلاف در عراق
  • تجلیل علی ربیعی از عملیات سپاه پاسداران: باید مراقب بود این دستاورد را تضعیف نکنند
  • اردوغان : اسرائیل را باید مهار کرد
  • ترویج بی حجابی نقشه دشمن برای تضعیف بنیان خانواده است
  • درخواست رئیس سیا از ترکیه درباره ایران
  • رئیس سیا از ترکیه خواست میانجیگری کند
  • هشدار فرمانده اسبق ناتو به واشنگتن درباره قطع حمایت از اوکراین
  • عبدالکریمی: مدافع تمام‌قد نیروهای دفاعی‌ ایران هستم
  • (ویدئو) کمبود نیرو؛ مشکل اصلی ناتو
  • نامه اردوغان به پاپ درباره کشتار رژیم اسرائیل در فلسطین