Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-03-19@04:42:03 GMT

اثبات دین اسلام به روایت امام رضا (ع) + فیلم

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۹۳۰۱۰

اثبات دین اسلام به روایت امام رضا (ع) + فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از واقعه کربلا و شهادت سیدالشهدا (ع) و یاران با وفایشان، دیگر حاکمان و شاهان از ترس بی آبرویی و آنکه به ذلت خاندان بنی امیه دچار نشوند، هر کدام از ائمه معصوم (ع) را با حیله و مکری مخصوص به شهادت رساندند، که البته شهادت از راه سم خوراندن و یا شمشیر‌های زهرآلود توطئه همیشگی مخالفان اهل بیت (ع) و ذریه‌ی آنان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این روی حاکمان وقت، با این نگاه که با خاندان رسول الله دوستی دارند، به بهانه‌های مختلف مانند، مناظره‌های علمی، جشن‌های حکومتی و. آن بزرگواران را به دربار خود دعوت می‌کردند، تا به مردم زمانه بفهمانند با امامان شیعی دوستی دارند.

امام رضا (ع)، خورشید هشتم امامت و ولایت، پس از چندی از حضور خود در خراسان (استان مشهد)، به دعوت پسرعموی خود مأمون به دربار رفت. پیش از این مأمون از فضلا و عالمان هر کدام از ادیان دعوت کرده بود، نزد او بیایند و با حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) مناظره علمی داشته باشند.

شما مشروح این مناظره را می‌توانید در زیر خوانده و یا در انتها بخش‌هایی از فیلم این مناظره، که مربوط به مجموعه تلویزیونی «ولایت عشق» می‌شود را مشاهده کنید.

دعوت مامون از امام (ع) به مجلس مباحثه بزرگان ادیان

مأمون به وزیر خود، «فضل بن سهل»، دستور داد صابی، بزرگ صائبین و هربذ اکبر، بزرگ آتش پرستان و علمای زرتشت و نسطاس رومی و علمای ادیان دیگر را جمع کند تا با آن‌ها سخنی را در میان بگذارد.

«فضل بن سهل» همه‌ی آن‌ها را جمع کرد. مأمون به آن‌ها گفت: «من پسر عمویی دارم که می‌خواهم با او مناظره کنید. فردا صبح همه شما نزد من حاضر شوید.»

فضل نوفلی روایت می‌کند که: ما نزد حضرت رضا (ع) نشسته بودیم که یاسر، خادمش، وارد شد و عرض کرد: «آقای من! مأمون خدمت شما سلام می‌رساند و می‌گوید فردا علمای ادیان مختلف نزد ما جلسه‌ای تشکیل می‌دهند؛ شما هم تشریف بیاورید.»

واکنش امام رضا (ع)

امام (ع) فرمود: «به مأمون سلام برسان و بگو من منظور تو را می‌دانم و انشاء الله فردا صبح در مجلس تو خواهم بود.»

وقتی یاسر رفت، امام (ع) به من فرمود: «آیا می‌ترسی آن‌ها دلایل مرا رد کنند و مرا محکوم نمایند؟»»

من گفتم: «فدایتان گردم! بله؛ چون آن‌ها اهل مجادله و انکار هستند و هر چه را شما بگویید قبول ندارند. اگر بگویید خدا یکی است، می‌گویند چرا؟ اگر بگویید محمد صلی الله علیه و اله و سلم رسول خداست، می‌گویند رسالتش را ثابت کن؛ و بالاخره هر دلیلی بیاورید با مغلطه و سفسطه رد می‌کنند. از آن‌ها بپرهیزید!»

امام فرمود: «مأمون از کار خود پشیمان خواهد شد. من با علمای تورات با تورات خودشان، با علمای انجیل با انجیل خودشان، با علمای زبور با زبور خودشان، با صائبین به زبان عبرانی، با هرابذه به فارسی، و با علمای رومی به زبان رومی استدلال خواهم کرد و همه‌ی آن‌ها را مجاب خواهم نمود؛ و لاحول و لا قوة الا بالله العلی العظیم.»

فردا صبح حضرت رضا علیه السلام وضو گرفت و از منزل خارج شد. وقتی وارد مجلس شد، دید علمای ادیان و عده‌ای از بنی‌هاشم و بزرگان و کارگزاران حکومتی نزد مأمون نشسته‌اند. با ورود امام، مأمون و همه حاضرین به پا خاستند.

استدلال امام (ع) درباره نبوت عیسی (ع)

مأمون، امام (ع) را کنار خود نشاند، مدّتی با او گرم صحبت شد و سپس به جاثلیق گفت: «ای جاثلیق! ایشان پسر عموی من، علی بن موسی الرضا، از فرزندان فاطمه، دختر پیامبراسلام، و علی بن ابیطالب است. دوست دارم با او بحث کنی، اما انصاف را هم رعایت نمایی.»

جاثلیق گفت: «ای امیرمؤمنان! چگونه بحث کنم با مردی که می‌خواهد با من از کتابی سخن گوید که من آن را قبول ندارم و از سخنان پیامبری برای من دلیل بیاورد که به او ایمان ندارم؟!»

حضرت رضا (ع) در کمال آرامش فرمود: «ای نصرانی! اگر من با انجیلی که تو قبول داری، با تو بحث کنم، آیا می‌پذیری؟»

جاثلیق گفت: «مگر من می‌توانم آنچه را انجیل بگوید، رد کنم؟ بله؛ به خدا قسم، حتی اگر خوشایندم نباشد و به ضررم تمام شود، هر چه انجیل بگوید قبول دارم.»

امام (ع) فرمود: «اینک هر چه می‌خواهی بپرس!»

جاثلیق گفت: «درباره‌ی نبوّت حضرت عیسی چه می‌گویی؟»

امام فرمود: «به نبوت حضرت عیسی و کتابش اعتقاد دارم، ولی به عیسایی که نبوّت حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم را انکار کند، ایمان ندارم.»

جاثلیق پرسید: «آیا شاهدی وجود دارد که حضرت عیسی به آمدن محمد مژده داده است؟»

امام فرمود: «آیا یوحنای دیلمی را قبول داری؟»

جاثلیق گفت: «به به! نزدیکترین دوست مسیح!»

امام فرمود: «آیا یوحنا نگفت عیسی مرا به دین محمد صلی الله علیه و آله وسلم مژده داد و خبر داد که بعد از او ظهور خواهد کرد؟ و آیا یوحنا این مژده را به یاران خود نگفت؟ و آیا آن‌ها به محمد ایمان نیاوردند؟!»

جاثلیق گفت: «بله، ولی ما پیامبر عرب نمی‌شناسیم.»

استدلال امام (ع) از انجیل

امام (ع) شروع کرد به خواندن سفر سوم انجیل تا رسید به نام مبارک محمد صلی الله علیه و اله و سلم. بعد فرمود: «ای نصرانی! به حق مسیح و مادرش سوگند، آیا من عالم به انجیل هستم؟»
گفت: «آری»

امام مطالب مربوط به حضرت رسول اکرم و اهل بیت و امتش را از انجیل قرائت کرد و سپس پرسید: «ای نصرانی، در برابر این گفته‌های انجیل چه می‌گویی؟! اگر انجیل را قبول نکنی و حضرت عیسی و حضرت موسی را تکذیب کنی که قتلت واجب است!»

جاثلیق گفت: «من به مطالب انجیل ایمان دارم.»

سپس از حضرت رضا (ع) اسامی حواریون (یاران نزدیک حضرت عیسی) را پرسید.

امام (ع) نام آن‌ها را یک به یک بیان کرد و سپس فرمود: «اما ما به عیسای شما به جهت ضعفی که در عبادت و روزه و نماز داشت، اعتراض داریم!»

جاثلیق عصبانی شد و گفت: «من گمان می‌کردم امروز در میان ملت اسلام، از شما داناتر کسی نیست! عیسی همه‌ی شب‌ها بیدار بود و روز‌ها روزه می‌گرفت و در عبادت هرگز کوتاهی نمی‌نمود!»

امام فوراً فرمود: «اگر چنین است، حضرت عیسی برای چه کسی نماز می‌خواند و روزه می‌گرفت؟! شما که می‌گویید عیسی خداست!»

جاثلیق چیزی نگفت.

امام (ع) فرمود: «ای جاثلیق! من زنده کردن مردگان را به دست حضرت عیسی (ع) را انکار نمی‌کنم، ولی او به اذن خداوند مردگان را زنده می‌کرد.»

جاثلیق گفت: «زنده کردن مرده از افعال خداوند است و هر کس چنین کند یا کر و کور را شفا دهد، شایسته عبادت است.»

امام (ع) فرمود: «الیسع (یکی از پیامبران) نیز مانند حضرت عیسی، مردگان را زنده می‌کرد و کور‌ها را شفا می‌داد و روی آب راه می‌رفت، ولی امت او هرگز او را خدای خود ندانستند. حضرت حزقیل (یکی دیگر از پیامبران) سی و پنج هزار مرده را در یک روز زنده کرد؛ در حالی‌که شصت سال بود از دنیا رفته بودند و این مطلب در تورات هست.‌ای راس الجالوت! آیا این مطلب در تورات نیست؟»
گفت: «چرا.»

امام (ع) فرمود:: قریش نزد رسول خدا آمدند و گفتند: «مردگان را زنده کن!» رسول اکرم امیرالمؤمنین (ع) را خواست و فرمود: «به گورستان برو و افرادی را که این‌ها نام می‌برند، صدا بزن و بگو محمد می‌گوید به اذن خداوند از جای خود حرکت کنید!» آنان زنده شدند و به رسالت پیامبر اسلام اقرار کردند.

آری، پیامبر اسلام بیماران و دیوانگان را شفا می‌داد و با حیوانات سخن می‌گفت، ولی ما مسلمان‌ها او را خدای خود نگرفتیم. همچنین یکی از انبیاء بنی اسرائیل به امر خداوند به یک مشت استخوان پوسیده خطاب کرد که «به اذن خداوند از جای خود حرکت کنید.» آن‌ها همه زنده شدند. ابراهیم خلیل پرندگانی را قطعه قطعه کرد و آن‌ها را کوبید و هر قسمت را سر کوهی قرار داد؛ وقتی آن‌ها را خواند، همه زنده شدند.

حضرت موسی(ع) با هفتاد نفر از برگزیدگان امّت خود به کوه طور رفت و آن‌ها در اثر درخواست نابجای خود که گفتند می‌خواهیم خدا را ببینیم، به وسیله‌ی صاعقه‌ای هلاک شدند. آن‌گاه حضرت موسی دعا کرد و آن‌ها زنده شدند. زنده کردن مردگان به دست پیامبران الهی نمونه‌های بسیار دارد.

من این داستان‌ها را نقل کردم تا نتوانی آن‌ها را رد کنی. آیا هر کس مردگان را زنده کند باید پرستش شود؟ اگر چنین است پس همه‌ی این پیامبران باید پرستش شوند. چه می‌گویی؟!»

جاثلیق گفت: «حق به جانب تو است و خدایی جز خدای یگانه نیست.»

دلیل اختلاف اناجیل چهارگانه

سپس امام رضا علیه السلام به راس الجالوت رو کرد و فرمود: «تو را به حق آن ده آیه‌ای که بر حضرت موسی علیه السلام نازل شد، آیا خبر محمد صلی الله علیه و آله وسلم را در تورات ندیده‌ای؟»

رأس الجالوت گفت: «چرا.»

امام پرسید: «آیا در انجیل گفتار عیسی علیه السلام را دیده‌ای که فرمود: «من به‌زودی نزد خدای خود می‌روم و بعد از من " فارقلیطا" خواهد آمد و به حقانیّت من گواهی خواهد داد، همان‌گونه که من به حقانیّت او گواهی می‌دهم؟»

جاثلیق گفت: «آری؛ این سخنان در انجیل هست.»

امام فرمود: «به شما بگویم انجیلی را که گم کردید، در کجا یافتید؟»

جاثلیق گفت: «ما فقط یک روز آن را گم کردیم و دوباره بدون هیچ کم‌و‌کاستی پیدایش نمودیم.»

امام فرمود: «اطلاع تو نسبت به انجیل بسیار کم است. اگر آن را فقط یک روز گم کرده‌اید، چرا در آن این همه اختلاف است؟ بدان هنگامی که انجیل از میان شما گم شد، نصاری دور هم جمع شدند تا ببینند چه باید بکنند.

«لوقا» و «مرقابوس» گفتند انجیل در سینه‌ی ما محفوظ است، آن را خواهیم نوشت.

سپس با «یوحنا» و «متی» دور هم جمع شدند و این چهار انجیل را نوشتند؛ لذا اناجیل چهارگانه با هم اختلاف دارد.»

جاثلیق گفت: «من امروز فهمیدم که مطلب از چه قرار بوده؛ و بر فهم و علم من افزوده شد.»

سپس امام رضا علیه السلام نمونه‌هایی از اختلاف میان انجیل‌ها را بیان فرمود؛ به طوری که جاثلیق گفت: «لوقا و مرقابوس و متی در مورد حضرت مسیح، شهادت دروغ داده‌اند.» پس گفت: «ای دانشمند مسلمانان! مرا معاف بدار و بگذار دیگران سؤالات خود را مطرح کنند که به مسیح سوگند، در میان علمای مسلمانان، کسی مانند شما نیست.»

اثبات نبوت پیامبر اسلام با کتب آسمانی

مناظره حضرت (ع) با رأس الجالوت: امام رضا علیه السلام روی به رأس الجالوت، بزرگ یهودیان، کرد و فرمود: «تو می‌پرسی یا من بپرسم؟»
گفت: «من می‌پرسم؛ ولی باید از تورات و انجیل یا زبور داود و صحف ابراهیم و موسی با من صحبت کنید. شما نبوت حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم را چگونه اثبات می‌کنید؟»

فرمود: «موسی بن عمران و عیسی بن مریم و داود به نبوت او شهادت داده اند.»

راس الجالوت گفت: «کجا؟»

امام فرمود: «مگر حضرت موسی به بنی اسرائیل وصیّت نکرد که به زودی پیغمبری از برادران شما خواهد آمد؛ او را تصدیق کنید؟»
گفت: «بله؛ این سخن موسی است.»

امام فرمود: «آیا از برادران بنی اسرائیل پیغمبری جز محمد آمده است؟»
گفت: «نه»

امام فرمود: «مگر در تورات نیامده که نور از کوه طور و کوه ساعیر و کوه فاران ظهور کرد؟»
گفت: «بله؛ اما تفسیرش چیست؟»

امام فرمود: «ظهور نور در طور سینا همان وحی خداوند است بر موسی علیه السلام و روشنی کوه ساعیر همان وحی است به حضرت عیسی علیه السلام؛ و مقصود از نوری که از کوه فاران آمده، رسالت حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم است. زیرا فاران نام یکی از کوه‌های اطراف مکه است که رسول خدا از آنجا مبعوث شده است.»

سپس حضرت رضا علیه السلام نمونه‌هایی از مژده‌های پیامبران را که در تورات آمده ذکر کرد و از قول «شعیای پیغمبر» و «حیقوق پیغمبر» نشانه‌های حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم را بیان فرمود: و از کتاب زبور داود، قسمتی را برای راس الجالوت خواند که تنها درباره‌ی حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم صدق می‌کرد.

پرسش امام از راس الجالوت

سپس فرمود: «ای رأس الجالوت! من از تو می‌پرسم دلیل نبوت حضرت موسی علیه السلام چیست؟»

راس الجالوت گفت: «شکافتن دریا، تبدیل عصا به اژدها، جاری‌کردن آب از سنگ، انتشار نور از انگشت‌ها و معجزات دیگرش.»

امام فرمود: «راست گفتی. اگر کار‌های خارق العاده دلیل بر نبوت حضرت موسی است، پس چرا شما به نبوت حضرت عیسی اقرار نمی‌کنید؛ در صورتی که او مرده‌ها را زنده می‌کرد، بیماران صعب العلاج را شفا می‌داد و از گل پرنده می‌ساخت و به آن‌ها جان می‌بخشید؟»

راس الجالوت گفت: «ما این معجزات را از عیسی ندیده‌ایم.»

امام فرمود: «شما معجزات موسی را هم ندیده‌اید، فقط از اصحابش شنیده اید.»
رأس الجالوت از جواب عاجز شد و چیزی نگفت.

امام رضا علیه السلام فرمود: «جریان حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم هم چنین است. او کتابی نخواند و سر کلاس معلّمی حاضر نشد، ولی کتابی آورد که از گذشتگان و آیندگان تا روز قیامت خبر می‌دهد. او از اسرار مردم خبر می‌داد و معجزاتی فراوان و غیر قابل شمارش داشت.»

مناظره با عمران صائبی

امام با هربذ اکبر که عالم زرتشتیان بود سخنی کوتاه گفت و او نیز از جواب عاجز شد.

سپس فرمود: «هر کس سؤالی دارد، بپرسد.»

عمران صائبی که از علمای زبردست بود، گفت: «من با افراد زیادی در کوفه و بصره بحث کرده‌ام، ولی کسی نتوانسته به من ثابت کند که این جهان خدای واحدی دارد. شما برای من ثابت کنید.»

امام با او به مباحثه پرداخت و آن‌قدر درباره وجود خداوند و صفاتش صحبت کردند که سرانجام عمران گفت: «شهادت می‌دهم که "الله" همان گونه است که شما وصف کردید و او را یگانه شمردید؛ و شهادت می‌دهم که محمد بنده اوست که به دین حق و هدایت از جانب او مبعوث شد.»

سپس خود را به خاک انداخت و سجده کرد و مسلمان شد.

سایر حضار که دیدند عمران، با اینکه در مباحثه بسیار قوی بود، مسلمان شده، جرأت نکردند چیزی بگویند و همگی از مجلس خارج شدند.

عمران پس از مسلمان شدن

حسن بن محمد نوفلی در ادامه‌ی روایت می‌گوید: آن شب امام علیه السلام عمران را برای شام دعوت کرد. سپس یک دست لباس و یک مرکب با ده هزار درهم به عمران هدیه کرد و او را سرپرست صدقات بلخ قرار داد. مأمون هم ده هزار درهم و فضل بن سهل نیز پول زیادی به او بخشیدند.
از آن پس عمران در دفاع از اسلام با علمای ادیان دیگر بحث می‌کرد و آن‌ها را شکست می‌داد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

منابع:

بحار الانوار، ج. ۴۹، ص. ۱۷۳. ح. ۱۲.
از عیون اخبار الرضا، ج. ۱، ص. ۱۵۴-۱۷۸.
اخبار و آثار حضرت امام رضا علیه السلام ص. ۶۰۰ تا ۶۱۴.   انتهای پیام/   دانلود فیلم مناظره امام رضا (ع) با علمای دیگر ادیان

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۳۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ناگفته رییس کمیته امنیت ستاد انتخابات کشور از جنگ دشمنان علیه انتخابات ۱۴۰۲

تابناک _ سید مجید میراحمدی در گفت‌وگویی با اشاره تمهیدات ستاد امنیت انتخابات برای تامین امنیت انتخابات اظهار داشت: ستاد امنیت انتخابات، فعالیت خود را از اردیبهشت امسال (۱۴۰۲) آغاز کرد. اعضای این ستاد دستگاه‌های امنیتی، انتظامی، نیروهای مسلح و دستگاه قضایی هستند که با رصد و پیش‌بینی تهدیدات و آسیب‌هایی را که در انتخابات با آن مواجه خواهیم شد، برآورد کردند و با مشورت‌های مفصل، تهدیدات و آسیب‌های انتخابات را احصا کرده و بر اساس آن «اطلس امنیت انتخابات» تهیه شد.

رییس کمیته امنیت ستاد انتخابات اضافه کرد: ما در برآوردهای خودمان با دو دسته از تهدیدات مواجه بودیم که یک دسته از آن ناشی از رقابت‌های بسیار نزدیک و شدید در بعضی از شهرها، خصوصاً شهرهایی که مبنای رقابت در آنها طایفه‌ای و قومی است، بود. معمولا در این شهرها اینطور بوده که در انتخابات‌های گذشته چه قبل از انتخابات، چه حین آن و چه در زمان اعلام نتایج، شهرهایی که در اطلس انتخابات به عنوان شهرهای قرمز انتخاباتی از آنها یاد می‌کنیم، منجر به تنش، درگیری و آشوب می‌شد.

وی با تأکید بر اینکه جنس این نوع ناآرامی ها امنیتی نبوده و نیست، ادامه داد: بیشتر اعتراض‌ها در این شهرها مربوط به نتیجه انتخابات یا ناراحتی و عصبانیت ناشی از شکست نامزدهای یک قوم و یا طایفه است. در دوره‌های گذشته با فراز و نشیب‌هایی مواجه بودیم که بعضا منجر به کشته شدن افرادی از دو طرف، به آتش کشیده شدن و تخریب اماکن دولتی و آشوب‌های خیابانی می‌شد. البته بعدا در این بستر، جریان‌های معاند و ضدانقلاب هم بر این موج ناآرامی و آشوب در بعضی از این شهرستان‌ها سوار می‌شدند.

۲۷ شهرستان در ایام انتخابات ظرفیت بروز ناآرامی را داشت

میراحمدی تصریح کرد: براساس برآوردهایی که صورت گرفته بود، وضعیت ۲۷ شهرستان به‌گونه‌ای اعلام شد که ظرفیت بروز چنین ناآرامی‌هایی را به دلیل رقابت‌های طایفه‌ای و قومی و رقابت‌های بسیار نزدیک نامزدها وجود داشت.

وسعت عمل هیات‌های اجرایی و شورای نگهبان در تأیید صلاحیت‌ها در این دوره از انتخابات بی‌سابقه بود

میراحمدی با اشاره به وسعت عمل هیات‌های اجرایی و شورای نگهبان در تأیید صلاحیت‌ها در این دوره از انتخابات، یادآور شد: در طول ۱۱ دوره گذشته انتخابات مجلس شورای اسلامی شاهد این میزان تایید صلاحیت نبودیم؛ رقابت‌ها خصوصاً در سطح شهرستان‌ها، بسیار فشرده و بین اقوام و طوایف بسیار شدید بود. بنابراین نگرانی‌ها برای بروز این گونه ناآرامی‌ها می‌توانست بیشتر از دوران‌های گذشته باشد.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور افزود: برای این دسته از تهدیدات و آسیب‌های داخلی برنامه‌ریزی مفصلی کردیم. اولا با استاندار ۸ استان که در آنها پیش‌بینی می‌شد درگیر چنین مسائلی شوند، جلساتی را برگزار کردیم و برآوردهای خود را ارائه کردیم. اعلام کردیم که در سنوات گذشته چنین تجربه‌هایی وجود داشته و نیروهای امنیتی و انتظامی وارد می‌شدند و وضعیت را آرام می‌کردند. اما معمولا خسارت‌های و کشته‌هایی تا مرحله آرام‌سازی به همراه داشت.

ورود پیش دستانه دولت برای پیشگیری از وقوع درگیری‌های قومی در انتخابات ۱۴۰۲

میراحمدی ادامه داد: در این دوره براساس اطلس امنیت انتخابات تهیه شده، کاملا شفاف، صریح و روشن، به استانداران اعلام کردیم که چه شهری از استان شما دچار چنین التهاباتی خواهد شد. اینکه ما بعد از وقوع حادثه وارد عمل شویم و اوضاع را کنترل کنیم، چندان موفقیت‌آمیر نیست. موفقیت در این است الان که می‌دانیم ممکن است این رخدادهای نامبارک شکل بگیرد، همه ظرفیت‌ها را به‌کار بگیریم و از وقوع این حوادث پیشگیری کنیم. لذا وزارت کشور به استاندارن اعلام کرد که پذیرفته نخواهد بود اگر ناآرامی‌ در استان های اعلام شده، شکل بگیرد.

رییس کمیته امنیت ستاد انتخابات اضافه کرد: اعضای شورای تأمین و در رأس آن، استانداران و فرمانداران شهرستان‌های ذی‌ربط وارد عمل شدند و یک سری اقدامات پیشگیرانه را برای جلوگیری از این رخدادها آغاز کردند. فراجا از قبل برای این شهرها پیش‌بینی‌های خود را انجام داد و نیروهایش را از تهران و دیگر استان‌های همجوار اعزام کرد. دستگاه‌های اطلاعاتی هم اشراف خودشان را به‌طور قابل ملاحظه‌ای افزایش دادند.

در هیچ کدام از شهرها با ناآرامی مواجه نشدیم

وی گفت: به دلیل اشراف اطلاعاتی، توانمندی‌های عملیاتی و اقدامات پیشگیرانه، به فضل الهی به جز یک شهر، در هیچ کدام از شهرها با ناآرامی و مساله خاصی مواجه نشدیم. مختصری در پلدختر قبل از شروع انتخابات وزیر کشور در استان حاضر شد تصمیماتی را برای جلوگیری از رخدادهای تلخی که پیش‌بینی می‌شد، اتخاذ کرد. این تصمیمات در آرام‌سازی و پیشگیری از درگیری‌های داخل شهر و بین نامزدها بسیار موثر بود.

میراحمدی خاطرنشان کرد: بنابراین در این بخش اعضای شورای تأمین استان‌ها و وشهرستانها یک کارنامه درخشان و بی‌نظیری را از خود به جا گذاشتند و می‌توان گفت ما از بُعد امنیتی کم‌مساله‌ترین و بهترین شرایط را در طول انتخابات‌های گدشته پشت سر گذاشتیم.

تحریم انتخابات ایران تبدیل به یک کمپین شده بود

معاون وزیر کشور افزود: یک بُعد دیگر از تهدیدات علیه انتخابات در این دوره ظهور و بروز پیدا کرد که ما مشابه آن را در انتخابات‌های گدشته نداشتیم؛ آن هم این بود که دشمنان ما یک اقدام دو ستونی را علیه انتخابات به طور همزمان پیگیری می‌کردند. یک ستون آن، تحریم انتخابات بود؛ چه در داخل و چه در خارج. تحریم انتخابات را تبدیل به یک کمپین کردند تا اساسا این انتخابات با حداقل مشارکت برگزار شود تا بعد از اینکه خواب پریشان آنها تعبیر شد، اقدامات خود را شبیه جنگ ترکیبی سال ۱۴۰۱، در سایه عدم حضور مردم در انتخابات شروع کنند.

جزئیات نقشه‌های دشمنان برای ایجاد اخلال در روند برگزاری انتخابات

میراحمدی ادامه داد: ستون دوم، ایجاد اخلال در روند برگزاری انتخابات برای اولین بار بود تا انتخابات و برگزاری آن را ناامن کنند. ما این نوع از اخلال را در برگزاری انتخابات‌های گذشته نداشتیم و خاص این دوره بود.

وی در تشریح منظور از اخلال در انتخابات و تهدید در برگزاری آن، گفت: به دلیل اینکه برای اولین بار و طبق قانون مصوب مجلس، برگزاری انتخابات الکترونیکی دنبال می‌شد، احراز هویت همه رأی‌دهنده‌ها باید به‌صورت برخط و الکترونیکی انجام می‌شد. به همین منظور باید همه خطوط اینترنتی و مخابراتی در اقصی نقاط کشور برقرار باشد تا هیچ‌گونه اخلالی به وجود نیاید؛ چراکه اخلال در خدمات اینترنتی و مخابراتی موجب اخلال در برگزاری انتخابات می‌شد. زیرا امکان احراز هویت وجود نداشت و اگر احراز هویت انجام نمی‌شد، نمی‌توانستیم انتخابات را در آن شعبه برگزار کنیم.

نقشه ضدانقلاب برای انفجار حوضچه‌های مخابراتی

رییس کمیته امنیت ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه دشمنان ما طراحی‌های مختلفی را انجام دادند، آموزش‌های مختلفی را شروع کردند و دستورالعمل‌های مختلفی را صادر کردند، گفت: یکی از آنها این بود که به ایادی و تیم‌های مختلف خودشان در داخل ابلاغ کردند که نسبت به انفجار و آتش زدن حوضچه‌های مخابراتی را که از قبل شناسایی کرده بودند،اقدام نمایند.
وی خاطرنشان کرد: اگر هر حوضچه‌ مخابراتی مورد تعرض قرار می‌گرفت، بخش قابل توجهی از خدمات اینترنتی و مخابراتی قطع می‌شد. ضد انقلاب سوابق این دسته از اقدامات را هم در اغتشاشات ۱۴۰۱ داشتند. بنابراین ما باید از همه این حوضچه‌های مخابراتی در تمام نقاط کشور محافظت و مراقبت می‌کردیم؛ البته به صورت نامحسوس. زیرا این مراکز دارای طبقه‌بندی بالایی است و چون در نقاط مختلف هم قرار دارد و دشمنان به محل بسیاری از این حوضچه‌ها پی نبردند، وجود نگهبانان رسمی می‌توانست افشاکننده این مکان‌ها باشد.

معاون وزیر کشور تأکید کرد: ما به کمک بسیج، فراجا، ارتش و حراست کل، بیش از چند ده هزار حوضچه مخابراتی را به شکل نامحسوس در روز انتخابات محافظت کردیم.

تلاش دشمن برای ایجاد اخلال در روند انتخابات با تخریب فیبر نوری

میراحمدی موضوع دوم برای تلاش دشمن در ایجاد اخلال در روند انتخابات با تخریب فیبر نوری دانست و گفت: دشمنان به ایادی خود آموزش داده بودند ده‌ها هزار کیلومتر فیبرهای نوری که بخش اعظمی از آن‌ها زیر زمین دفن شدند، در روزهای قبل از انتخابات گودبرداری کنند و در روز انتخابات آنها را قطع کنند. در بعضی از نقاط برخی از استان‌ها مثل زنجان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و ... این کار را انجام دهند که تصاویر آن هم موجود است. قصد داشتند در روز انتخابات فیبرهای نوری را قطع کنند که ارتباطات بخش وسیعی قطع می‌شد. با قطع آن، ارتباط اینترنتی هم قطع شده و در برگزاری انتخابات اخلال ایجاد می‌شد.

وی خاطرنشان کرد: ما باز هم با کمک بسیج، فراجا، ارتش و حراست کل، خطوط فیبر نوری را به وسیله گشت‌های موتوری، گشت‌های خودرویی، پهپادها، گشت‌های هوایی و نیروهای پیاده زیر بار عملیاتی کنترل، مراقبت و پایش بردیم.

رییس کمیته امنیت ستاد انتخابات گفت: بعضی از این نقاط که تلاش برای خرابکاری داشتند به وسیله همین گشت‌ها، قبل از شروع رأی‌گیری شناسایی شدند و بخشی را هم که دشمنان قصد داشتند روز انتخابات وارد شوند، به دلیل حضور قدرتمندانه نیروهای ما موفق به این کار نشدند و با تمام اقدامات دشمن مقابله، پیشگیری و خنثی شد.

وی با بیان اینکه نزدیک به ۹۹ درصد از استعلام‌ها و احراز هویت‌های انتخابات به صورت برخط انجام شد، افزود: وزارت ارتباطات، شخص وزیر، معاونان و رده‌های مختلف این وزارتخانه در استان‌ها مسئولیت پذیرفتند، قرارگاهی را تشکیل دادند و زحمات زیادی را متحمل شدند که تلاش‌های آن‌ها قابل تقدیر است.

داعش هم انتخابات ایران را هدف گرفت

میراحمدی نوع دیگری از تهدیدات در حوزه اخلال در روند برگزاری انتخابات را حمله به رأی‌دهنده‌ها و صندوق‌های رأی عنوان کرد و اظهار داشت: داعش دستورالعمل‌هایی را صادر کرده بود؛ ما پیش از انتخابات این را اعلام نکردیم تا برای مردم دلهره و نگرانی ایجاد نشود. داعش انتخابات ایران را به عنوان هدف خودش اعلام کرد و گفت به رأی‌دهنده‌ها و صندوق‌های رأی حمله خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: اینجا بود که دستگاه‌های امنیتی ما و سربازان گمنام امام زمان(عج) به طور شبانه‌روزی و با یک اقدام جهادی، تمام کلونی‌ها و افرادی که می‌توانستند ظرفیت این موضوع را در داخل ایران داشته باشند، از قبل از مرزها تا عمق کشور را زیر پوشش اطلاعاتی خود بردند. چندین تیم دستگیر شد و چندین نفر هم در درگیری‌ها معدوم و کشته شدند. بحمدلله این تهدید جریان‌های تروریستی برای حمله به رأی‌دهندگان و صندوق‌های رأی، خنثی شد.

معاون امنیتی و انتطامی وزیر کشور تصریح کرد: مراقبت‌ها از مرز تا عمق کشور به شدت افزایش پیدا کرد و با اشراف اطلاعاتی، دستگیری عوامل مظنون و یا بعضی تیم‌های نظامی، این توطئه جریان‌های تروریستی هم خنثی شد و هیچ اتفاقی هم در هیچ نقطه‌ای نیفتاد.

میراحمدی تاکید کرد: مهم این بود اگر این گروه‌ها قادر بودند در یک شعبه انتخابیه یک اقدام تروریستی انجام دهند، این اقدام تروریستی را به سرعت در فضای مجازی منتشر می‌کردند و رای‌دهندگان را نگران از داشتن امنیت می‌کردند؛ اما به فضل الهی این هم خنثی شد.

نقشه دشمنان برای حملات سایبری هم با شکست مواجه شد

وی با اشاره به حملات سایبری دشمنان برای ایجاد اخلال در مراحل الکترونیکی انتخابات، گفت: اقدامی که دشمنان قصد داشتند انجام دهند این بود که به زیرساخت‌های نرم‌افزاری برگزاری انتخابات، حملات سایبری کنند و آنها را از کارآمدی خارج کنند. این اقدام را هم انجام دادند و حملات سنگین سایبری را به زیرساخت‌های برگزاری انتخابات صورت دادند. اما چون از قبل دستگاه‌های مسئول در وزارت کشور و بخش‌های مربوطه، عزیزان وزارت اطلاعات، مرکز ملی فضای مجازی، سپاه و پلیس فتا پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده و آمادگی‌های لازم را ایجاد کرده بودند، این حملات سایبری هم با شکست کامل مواجه شد.

انتخابات ۱۴۰۲ را در میانه جنگ امنیتی، اطلاعاتی و فناوری برگزار کردیم

رییس کمیته امنیت ستاد انتخابات خاطرنشان کرد: بنابراین در یک جنگ امنیتی، اطلاعاتی و فناوری، این انتخابات را برگزار کردیم اما در این جنگ به لطف پروردگار و سایه تلاش‌ها و مجاهدت‌های نیروهای مسلح، دستگاه‌های امنیتی و دستگاه‌های قضایی، بی‌نظیرترین انتخابات از نظر امنیتی را برگزار کردیم.

دشمن دنبال مشارکت تک رقمی بود/ آمار مشارکت ۲۵میلیون نفری حماسه و جهاد بود

میراحمدی با بیان اینکه این انتخابات از جنبه‌های دیگر هم قابلیت تحلیل و بررسی دارد، گفت: یک مساله موضوع مشارکت است که مشارکت نزدیک به ۴۱ درصد که دشمنان برآورد داشتند که تک رقمی خواهد بود و رسانه‌های معلوم‌الحال آن‌ها دائما زیرنویس می‌کردند که انتخابات یک انتخابات تک‌رقمی است. وقتی که آمار شرکت‌کنندگان ۲۵ میلیون نفر اعلام شد، واقعا برای دشمنان ملت مرگ‌آور بود؛ همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، هم یک حماسه بود، هم یک جهاد.

دیگر خبرها

  • تبادل فرهنگ‌ها پیوست سفر‌های نوروزی قرار گیرد
  • روایت ناگفته رییس کمیته امنیت ستاد انتخابات کشور از جنگ دشمنان علیه انتخابات ۱۴۰۲
  • اسلام‌آباد:کابل از تی‌تی‌پی علیه پاکستان استفاده می‌کند
  • توزیع ۴۶۰۰ بسته معیشتی در مناطق کم برخوردار استان
  • «طرح مسطورا» بارزترین کار فرهنگی در ماه رمضان اجرا می شود
  • روایت دیدار بستنی فروش مسیحی با امام موسی صدر
  • برگزاری نمایشگاه اسلام‌هراسی در برلین
  • میزبانی حرم امام رضا (ع) در بزرگ‌ترین سفره افطاری جهان اسلام + فیلم
  • دشمن به دنبال فریب مردم و استحاله فرهنگی است
  • توزیع بیش از ۲ هزار بسته معیشتی در استان قزوین