Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-16@05:46:29 GMT

فواید اسید فولیک در بارداری

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۹۶۵۵۴

فواید اسید فولیک در بارداری

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز، خوردن اسید فولیک در دوران بارداری بسیار مهم است. استفاده از ویتامین های مخصوص دوران بارداری با ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک قبل و در دوران بارداری توصیه می شود چرا که برای پیشگیری از نقص تولد در سیستم عصبی (مغز و نخاع) هنگام تولد پیشگیری می کند.

فولیک اسید چیست؟
نوعی از ویتامین B است که فولات نامیده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فولات نقش مهمی در ساخت سلول های قرمز خونی داردو و به کودک شما در رشد سیستم عصبی ، مغز و نخاع کمک فراوانی می کند. فولات بطور طبیعی در گیاهان با رنگ سبز تیره و سبزیجات و مرکبات یافت می شود.

 

چه موقع باید شروع به مصرف اسید فولیک کنم؟
نقائص تولد در ۳ الی ۴ هفته اول بارداری رخ می دهد. بنابراین خوردن اسید فولیک قبل از بارداری توصیه می شود.


سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که شما حداقل یک ماه قبل از اقدام به بارداری مصرف اسید فولیک را شروع و به صورت روزانه ادامه دهید تا بارداری شوید. همچنین این سازمان ادامه می دهد که هر خانمی که در سن باردار شدن می باشد بهتر است روزانه اسید فولیک مصرف کند پس شما می توانید حتی مصرف آن را زودتر شروع کنید.


پس اگر از مکمل های ویژه بارداری استفاده می کنید مطمئن باشید که به میزان کافی دارای اسید فولیک مورد نیاز باشد.

 

در دوران بارداری چقدر باید اسید فولیک مصرف شود؟
پزشکان توصیه می کنند زنان باردار روزانه ۴۰۰ میکرو گرم فولیک اسید در طول روز مصرف کنند. اگر از مولتی ویتامین استفاده می کنید چک کنید حتما این مقدار را داشته باشد.


مقدار اسید فولیک توصیه شده در دوره های مختلف بارداری:
میزان اسید فولیک لازم هنگام اقدام به بارداری: ۴۰۰ میکروگرم در روز
میزان اسید فولیک لازم در سه ماهه اول بارداری: ۴۰۰ میکروگرم در روز
میزان اسید فولیک لازم از ماه چهارم تا ماه نهم: ۶۰۰ میکروگرم در روز
میزان اسید فولیک لازم در زمان شیر دهی: ۵۰۰ میکروگرم در روز

فواید اسید فولیک در دوران بارداری چیست؟
بدون استفاده از اسید فولیک در دوران بارداری کافی ممکن است لوله عصبی کودک شما به درستی بسته نشود و کودک شما دچار نقص های مربوط به بسته نشدن آن شود مانند:


اسپینال بیفیدا: نقص تکامل در نخاع یا مهره ها
آننسفالی: نقص تکامل در قسمت های اصلی مغز


کودکان با آننسفالی معمولا زیاد زنده نمی مانند و کودکان با مشکل اسپاینال بیفیدا ممکن است دچار ناتوانی دائمی شوند. با مصرف به میزان اسید فولیک می توان جلوی این ناهنجاری ها را گرفت. 

 

حداقل یک ماه قبل از اقدام به بارداری مصرف اسید فولیک را شروع و به صورت روزانه ادامه دهید

 
مصرف اسید فولیک قبل از بارداری و در حین آن همچنین می تواند از کودک شما در مقابل مشکلات زیر حمایت کند:


شکاف لب و کام
تولد نارس
وزن کم هنگام تولد
سقط جنین
رشد ناقص در رحم

 

اسید فولیک همچنین برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری پیشنهاد شده است:
عوارض بارداری (در یکی از گزارشات نشان داده شد که در خانمهایی که مکمل اسید فولیک در طول سه ماهه دوم استفاده کرده اند خطر ابتلا به پره اکلامپسی کاهش یافته است)
بیماری های قلبی
سکته مغزی
برخی از انواع سرطان ها
بیماری آلزایمر
منابع اسید فولیک


مواد غذایی که می توانند به شما در دریافت میزان کافی اسید فولیک کمک کنند عبارتند از:
غلات صبحانه غنی شده ۱۰۰ % ، ۳/۴ فنجان: ۴۰۰ میکروگرم
کبد گوشت گاو، پخته شده، همراه با سیب زمینی، ۳ اونس: ۲۱۵ میکروگرم
عدس، دانه های بالغ، پخته شده، آب پز، ۱/۲ فنجان: ۱۷۹ میکروگرم
اسفناج، یخ زده، پخته شده، آب پز، ۱/۲ فنجان: ۱۱۵ میکروگرم
نودل تخم مرغ، غنی شده، پخته شده، ۱/۲ فنجان: ۱۱۰ میکروگرم
غلات صبحانه، غنی شده با ۲۵٪ ، ۳/۴ فنجان: ۱۰۰ میکروگرم
لوبیا سبز شمالی، آب پز، ۱/۲ فنجان: ۹۰ میکروگرم

 

بیتوته

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۶۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور با مصرف کافئین دچار مسمومیت می‌شویم؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، به گفته متخصصان، میزان تحمل کافئین در افراد متفاوت است اما در سیستم بدن برای میزان کافئین محدودیتی وجود دارد.

برای بسیاری از آمریکایی‌ها روز بدون نوشیدن یک فنجان قهوه شروع نمی‌شود و براساس گزارش انجمن ملی قهوه در آمریکا، میانگین مصرف قهوه در آمریکا بیش از سه فنجان در روز است و در این میان برخی افراد هم ترجیح می‌دهند کافئین را از طریق نوشیدنی‌های انرژی‌زا و قرص‌های کافئین دریافت کنند.

میزان تحمل کافئین در افراد متفاوت است اما در سیستم بدن برای میزان کافئین محدودیتی وجود دارد. لرزش دستان و بالا رفتن ضربان قلب نشانه‌های رایجی‌اند که از وجود کافئین بیش از حد در بدن خبر می‌دهند. در شرایطی نادرتر، مصرف بیش از حد کافئین به وضعیتی به نام مسمومیت با کافئین یا سوءمصرف کافئین منجر می‌شود.

مسمومیت با کافئین زمانی اتفاق می‌افتد که مقدار این ماده در بدن فرد به میزان خطرناکی برسد. این امر طیفی از علائم ناخوشایند و شدید مانند مشکلات تنفسی و تشنج را به دنبال دارد. موارد معدودی هم وجود دارند که افراد به‌دلیل مسمومیت با کافئین جانشان را از دست داده‌اند.

به‌رغم نادر بودن، احتمال مسمومیت با کافئین‌ــ در صورت مصرف بدون ملاحظه‌ــ همیشه وجود دارد. شناخت علائم و عوامل هشداردهنده مصرف بیش از حد کافئین، می‌تواند به جلوگیری از آن کمک کند.

۴ دلیل خوب برای نوشیدن قهوه و یک دلیل بزرگ برای ننوشیدن آن

چقدر کافئین زیاد است؟

مسمومیت با کافئین بسیار جدی‌تر از سردردی است که به دلیل مصرف زیاد اسپرسو ایجاد می‌شود و زمانی رخ می‌دهد که فرد بیش از حد کافئین مصرف کند.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای بزرگسالان سالم تا ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز را حد مجاز تعریف می‌کند که معادل چهار یا پنج فنجان قهوه است هرچند «ارین پالینسکی وید»، متخصص تغذیه از نیوجرسی، معتقد است که مصرف حتی کمی بیشتر از ۴۰۰ میلی‌گرم اگرچه موجب مرگ یا آسیب دائمی نمی‌شود، اما در بزرگسالان معمولی احساس اضطراب را افزایش می‌دهد و تحریک‌پذیری را بیشتر خواهد کرد.

آثار جدی‌تر مسمومیت با کافئین زمانی ظاهر می‌شود که فرد ۱۲۰۰ میلی‌گرم یعنی حدود ۱۲ فنجان قهوه مصرف کند.

طیف مسمومیت با کافئین؛ از حس ناخوشایند تا خطر مرگ

مسمومیت با کافئین انواع متفاوتی از آثار مخرب را بر بدن درپی دارد.

این متخصص تغدیه در این باره گفت: تاثیر محرک کافئین ضربان معمولی قلب را مختل می‌کند و به ضربان غیرطبیعی و حتی احتمال ایست قلبی منجر می‌شود. علاوه بر این، به گفته پالینسکی وید، سوء‌مصرف کافئین ممکن است مشکلات گوارشی مانند استفراغ و اسهال ایجاد کند.

به گفته متخصصان، از آنجا که کافئین مقدار ادرار را افزایش می‌دهد، افرادی که کافئین خیلی زیادی در بدن دارند، در معرض خطر از دست دادن مواد معدنی ضروری به‌ویژه پتاسیم از طریق ادرار قرار دارند. پایین‌آمدن سطح پتاسیم یا هیپوکالمی می‌تواند به ماهیچه‌ها تا حد فلج‌ شدن آسیب بزند و مشکلات تنفسی ناشی از ضعیف‌شدن عضلات تنفسی را به دنبال داشته باشد. همچنین می‌تواند مانع عملکرد درست کلیه‌ها شود.

برخی علائم ناشی از مسمومیت با کافئین به‌شکل آثاری بر مغز و اعصاب دیده می‌شوند. موارد ثبت‌شده از اضطراب، توهم، میگرن، تورم مغزی و تشنج خبر می‌دهند.

مرگ ناشی از مسمومیت با کافئین بسیار نادر است و بیشتر مرگ‌های مرتبط با کافئین هم تصادفی اتفاق می‌افتند و معمولا به مصرف داروهای حاوی کافئین با دز بالا مربوط می‌شوند.

تغذیه چه ارتباطی با شناخت و سلامت مغز دارد؟

در صورت مشکوک‌شدن به مصرف بیش از حد کافئین، چه باید کرد؟

به گفته متخصصان، اگر بیش از چند بار دچار اضطراب و آشفتگی عصبی شدید و به مصرف بیش از حد کافئین مشکوک بودید، حتما به اورژانس مراجعه کنید. پزشکان می‌توانند از طریق همودیالیز برای فیلتر کردن کافئین از خون اقدام کنند.

چگونه از مسمومیت با کافئین جلوگیری کنیم؟

متخصصان توصیه می‌کنند که میزان مصرف روزانه کافئین را کنترل کنید. منبع محبوب کافئین قهوه است اما محصولاتی مانند نوشابه‌های گازدار، چای سبز و کاکائو هم میزان کافئین را در بدن شما افزایش می‌دهند. پالینسکی وید توصیه می‌کند که در کنار مصرف این نوشیدنی‌ها، از نوشیدن آب کافی در روز غافل نشوید. آب‌رسانی کافی به بدن می‌تواند در حفظ ذخیره ویتامین‌های محلول در آب موجود در بدن موثر باشد، زیرا همان‌طور که گفته شد کافئین دفع ادرار را افزایش می‌دهد.

کد خبر 843769 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم کافئین قهوه مسمومیت

دیگر خبرها

  • مصرف بیش از ۳ میلیارد مترمکعب گاز در استان کردستان
  • مصرف کره بادام زمینی چه تاثیری بر فشار خون دارد؟
  • عدم تاثیر مصرف استامینوفن در بارداری بر خطر ابتلای کودک به اوتیسم
  • مصرف استامینوفن باعث اختلالات رشدی‌ــ‌عصبی در کودک می‌شود؟
  • مصرف استامینوفن در بارداری باعث اختلالات رشدی - عصبی در کودک می‌شود؟
  • آیا مصرف استامینوفن در بارداری باعث اختلالات رشدی‌ - عصبی در کودک می‌شود؟
  • روزی چند عدد تخم‌‌مرغ می‌توان خورد؟
  • آیا مصرف استامینوفن در بارداری باعث اختلالات رشدی‌ــ‌عصبی در کودک می‌شود؟
  • چطور با مصرف کافئین دچار مسمومیت می‌شویم؟
  • خواص توت فرنگی این میوه جذاب و خوش‌قیافه بهاره را می‌دانید؟