Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-24@17:26:31 GMT

کدام نوزادان نارس هستند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۹۷۰۱۰

کدام نوزادان نارس هستند؟

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز، کدام نوزادان نارس هستند؟


دو نوع نوزاد هستند که به آنها نارس گفته می‌شود، اول نوزادانی که سر موقع به دنیا می‌آیند ولی وزنشان کم است. این نوزادان، رشد داخل رحمی‌شان خوب نبوده و با وزن کمتری نسبت به نوزادان دیگر به دنیا می‌آیند و در ادامه هم وزن‌گیری‌شان کم است. دسته دیگر، نوزادانی هستند که زودتر از موعد مقرر به دنیا می‌آیند و به همین دلیل، اندامشان کاملا تشکیل نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کودکان، قبل از 37 یا 38 هفتگی به دنیا می‌آیند و به آنها نارس گفته می‌شود. این نوزادان هم خودشان شامل دو دسته می‌شوند، یک گروه که زیر 32 هفته متولد می‌شوند، ریسک و خطر مرگ و میر در آنها بسیار زیاد است. البته سیستم کنونی و پیشرفت‌های پزشکی باعث شده درصد زیادی از این نوزادان هم بتوانند زنده بمانند.

نوزدان به دنیا آمده بین 32 تا 37 هفته، بچه‌های نارسی هستند که با مراقبت‌هایی که از آنها انجام می‌گیرد، به سلامت بزرگ می‌شوند و مشکلی ندارند. این دو دسته، کمبود وزنشان را در طی زمان، جبران می‌کنند و مانند گروه اول که با وزن کم به دنیا می‌آیند نیستند که با مشکل کمبود وزن مواجه باشند.

 

مشکلات نوزادانی که نارس به دنیا می‌آیند
نوزادانی که پیش از موعد به دنیا می‌آیند، دچار این مشکل خواهند بود که اندام‌هایشان نارس است. این میزان تکمیل نیافتگی، به این بستگی دارد که در کدام موعد از زمان‌هایی که ذکر شد به دنیا آمده باشند؛ قبل از 32 هفتگی یا بین 32 و 37 هفتگی. میزان اندام‌هایی که دچار شکل نگرفتگی باشند در این دو گروه تفاوت دارد، بعضی کلیه، بعضی ریه، کبد، سیستم گوارشی و ... این نوزادان، نمی‌توانند شیر را به راحتی هضم کنند بنابراین در تغذیه آنها باید خیلی دقت انجام شود و با انواع سرم تغذیه شوند و بعد کم‌کم، با میزان کم، شیر مادر دریافت کنند و این میزان می‌تواند روز به روز بیشتر شود تا بتوانند کالری‌شان را فقط از شیر مادر بگیرند.

مساله‌ای که وجود دارد این است که هر گروه از این نوزادان، باید تحت مراقبت‌های ویژه قرار بگیرند تا این که وزنشان به دو کیلوگرم برسد. وقتی وزنشان به دو کیلوگرم رسید، تقریبا دیگر می‌شود گفت مشکلی ندارند و به سلامت رسیده‌اند.

 

زنانی که دخانیات مصرف میکنند احتمال بیشتری نسبت به سایرین دارند که نوزادشان نارس به دنیا بیاید

 
 کورتون برای رفع نارسایی نوزاد مفید است؟


این که گفته می‌شود برای رفع نارسایی نوزاد، می‌توان کورتون‌درمانی کرد، به این معنی نیست که به خود نوزاد کورتون را تزریق کنند بلکه 24 تا 48 ساعت پیش از تولد نوزاد، به مادر کورتون می‌زنند و این اتفاق هم در شرایط خاصی با تشخیص پزشک می‌افتد نه این که برای تمام مادران و نوزادان توصیه شود.

این باور هم که می‌گویند اگر نوزاد هفت ماهه یا نه ماهه به دنیا بیاید زنده می‌ماند ولی اگر هشت ماهه به دنیا بیاید، باور صحیحی نیست چون هرچه تولد نوزاد به زمان نه ماهگی بیشتر باشد، اندام‌های او بیشتر شکل گرفته‌اند بنابراین، این موضوع شامل هشت ماهگی هم می‌شود که اندام‌های نوزاد، به تکامل بیشتری رسیده است.

 

 


چه مادرانی، احتمال تولد نوزاد نارس دارند؟


زنانی که مواد مخدر، دخانیات یا مشروبات الکلی مصرف می‌کنند، احتمال بیشتری نسبت به سایرین دارند که نوزادشان نارس به دنیا بیاید. در عین حال، زنانی که در سنین زیر 18 سال یا بالای 30 سال، زایمان داشته باشند، درصد این که نوزادشان نارس باشد بیشتر از دیگران است. احتمال تولد نوزاد نارس، همچنین در دوقلو یا چندقلوزایی هم وجود دارد که با وزن کم به دنیا می‌آیند.

از طرف دیگر، هرچه تعداد فرزندان یک مادر بیشتر باشد، احتمال این که دهانه رحمش زودتر باز شود و نوزاد زودتر از موعد به دنیا بیاید بیشتر است. عامل دیگری که مادران را در معرض تولد نوزاد زودهنگام قرار می‌دهد، فعالیت‌های سنگین و نامناسب است مثلا در ایام عید نوروز که بعضی زنان باردار توجهی به وضعیتشان ندارند و فعالیت‌های سنگینی را در خانه‌تکانی انجام می‌دهند. بنابراین به مادران توصیه می‌کنیم به سلامتشان بیشتر از هر چیزی اهمیت دهند تا شاهد تولد فرزندان سالم باشند.

 

بیتوته

 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۷۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات طرح ۱۵ روزه ساماندهی افراد آسیب دیده اجتماعی در سطح شهر | کدام مناطق تهران بیشتر معتاد و متکدی دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین، احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران درخصوص طرح تکمیلی ساماندهی آسیب‌های اجتماعی شهر تهران گفت: طرح ۱۵ روزه ساماندهی آسیب های اجتماعی شهر تهران ۴ گام اصلی داشت که شناسایی، جمع آوری، غربالگری و در نهایت ساماندهی بود که در ۱۲۴ ناحیه مناطق ۲۲ گانه به اجرا درآمد.

او ادامه داد: در گام اول شناسایی توسط شهرداران نواحی ۱۲۴ گانه شهرداری تهران صورت گرفت. در گام دوم نیز جمع آوری ها توسط ادارات خدمات اجتماعی مناطق ۲۲ گانه انجام شد. گام سوم مربوط به غربالگری اولیه بود که این کار نیز توسط اداره خدمات اجتماعی مناطق ۲۲ گانه انجام شد که در این طرح متکدیان، کودکان کار و خیابان ، معتادین متجاهر و افراد کارتن خواب و بی خانمان تفکیک شدند. گام چهارم گام ساماندهی بود که توسط سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی به سرانجام رسید.

احمدی صدر پیرامون تعداد گشت های حامی شهر در مناطق گفت: ۱۱ منطقه هر کدام از یک گشت حامی شهر استفاده کردند، ۵ منطقه نیز هر کدام ۳ گشت حامی شهر در اختیار داشتند و ۶ منطقه دیگر از ۴ گشت حامی شهر استفاده کردند تا کار ساماندهی به خوبی صورت بگیرد.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی در خصوص آمار دقیق ساماندهی آسیب های اجتماعی در پایتخت گفت: درمجموع ۷۲۹۸ نفر در این طرح ساماندهی شدند که از این بین حدود ۶۵۱ نفر متکدی، ۲۹۳۳ معتاد متجاهر و ۴۸۲ کودک کار و خیابان بودند و ۳۲۳۲ نفر را نیز افراد بی خانمان و کارتن خواب تشکیل می دادند که همگی مورد ساماندهی قرار گرفتند.

او در مورد پراکندگی آسیب های اجتماعی در پایتخت بیان کرد: متکدیان بیشتر در مناطق ۱، ۴، ۵، ۱۷، ۲۰ و ۲۱ بودند و معتادان متجاهر نیز بیشتر در مناطق ۴، ۱۱، ۱۲، ۱۵ و ۱۶ حضور داشتند. کودکان کار و خیابان نیز در مناطق ۴، ۵، ۸، ۱۱، ۱۵ و ۲۰ پراکندگی بیشتری دارند.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی در پایان گفت: شهرداری تهران بعد از دو سال تلاش پی در پی و شبانه روزی به منظور ایجاد زیرساخت ها و بستر مناسب جهت ساماندهی به وضعیت مناسبی در حوزه آسیب‌های اجتماعی رسیده اما باید توجه کرد که اگر ریشه‌های ایجاد آسیب‌های اجتماعی مثل مسائل اقتصادی، حاشیه نشینی، ورود اتباع غیر مجاز، مباحث فرهنگی و فرهنگ سازی عمومی حل و فصل نشود، این آسیب‌ها دوباره تکرار خواهند شد و لازم است مسئولین، نهادها و متولیان امر به موضوعات اقتصادی، فرهنگی و فرهنگسازی عمومی و ... بیشتر بپردازند و به کمک مردم، سازمان های مردم نهاد، حاکمیت و شهرداری شاهد این باشیم که آسیب‌های اجتماعی در پایتخت روند کاهشی یافته و به ساماندهی برسد.

کد خبر 846391 برچسب‌ها شهردارى تهران آسیب اجتماعی اعتیاد - معتاد

دیگر خبرها

  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • لرستانی‌ها کدام نوع نان را بیشتر مصرف می‌کنند؟
  • عزیزم 03/03.03 به دنیا بیا لطفاً!
  • خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۳۰۲۰۴-۱۴:۰۴
  • بارش‌های فراوان اردیبهشت در راه است / احتمال سیلاب در کدام مناطق بیشتر است؟
  • بارش‌های فراوان اردیبهشت در راه است | احتمال سیلاب در کدام مناطق بیشتر است؟
  • آکنه نوزادی چیست؟
  • جزییات طرح ۱۵ روزه ساماندهی افراد آسیب دیده اجتماعی در سطح شهر | کدام مناطق تهران بیشتر معتاد و متکدی دارد؟
  • تلف شدن ۸۰درصد نوزادان حیات وحش که بوی انسان گرفتند
  • (ویدئو) داستانِ روح، اتفاقی باورنکردنی در جنگ غزه