Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-24@00:52:13 GMT

اشتباه رسانه‌ها در زلزله مساوی است با شایعه

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۱۵۴۵

اشتباه رسانه‌ها در زلزله مساوی است با شایعه

زهره هاشمی درباره پوشش اخبار زلزله از سوی رسانه‌هایی مانند رادیو تلویزیون گفت: چرا کار را به جایی می‌رسانیم که پوشش و اطلاع‌رسانی اخبار حادثه از سمت فضای مجازی شکل بگیرد. رسانه‌ها آنطور که باید این جریان را هدایت نمی‌کنند.

به گزارش ایسنا، این گوینده رادیو و مجری تلویزیون در پاسخ به پرسشی درباره نقش رسانه‌ای مانند رادیو در بحرانی مانند زلزله، با بیان اینکه رادیو، اثرگذاری و کارکرد بالایی دارد، اظهار کرد: مساله مهم این است که متصدیان امر و افرادی که سکان هدایت رادیو را دارند، بدانند که چگونه از این ابزار استفاده کنند تا در اختیار مردم قرار بگیرد، شفاف‌سازی کند، اطلاع‌رسانی درست انجام دهد و باعث آرامش مردم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا زمانی که رادیو به مردم اطلاع‌رسانی درستی نکند و اخبار منتشر شده از صحت، سلامت و صداقت برخوردار نباشد باعث ایجاد شایعه در جامعه خواهد شد.

این گوینده رادیو با اشاره به نتیجه به وجود آمدن شایعات در جامعه، گفت: زمانی که شایعه به وجود بیاید، آرامش از بین خواهد رفت و اوضاع متشنج می‌شود؛ بنابراین مردم باورپذیری و اعتمادشان از رادیو و یا هر رسانه دیگری از بین می‌رود و ترجیح می‌دهند که به شایعات گوش دهند. این مساله می‌تواند انشقاق اجتماعی را به وجود بیاورد.

او به اهمیت نقش رادیو در جامعه اشاره کرد و گفت: برای مثال هیتلر زمانی که جنگ جهانی را رقم می‌زند با اتکا به رادیو این کار را انجام می‌دهد. رادیو خیال‌پردازی را افزایش می‌دهد و رسانه‌ای است که رویاپردازی را در ذهن شما به وجود می‌آورد و تاثیر بیشتری نسبت به تلویزیون دارد به دلیل اینکه فقط احساس و کلام است. رسانه‌ای مانند رادیو اگر کار خود را درست انجام دهد می‌تواند اثرگذاری داشته باشد. به نظرم رادیو این روزها کار خود را درست انجام نمی‌دهد.

هاشمی با اشاره به عملکرد رادیو در زلزله کرمانشاه بیان کرد: در این چند روز که زلزله اتفاق افتاده  است رادیو هم مانند شبکه‌های تلویزیونی، برنامه‌های عادی خود را پخش می‌کند. من نمی‌گویم که رادیو و تلویزیون همه برنامه‌های خود را قطع کنند و ویژه‌برنامه‌ای برای زلزله داشته باشند اما مردم تحت تاثیر این حادثه قرار دارند و درباره این اتفاق حرف می‌زنند و پیگیر هستند.

این گوینده سابق رادیو با اشاره به نتیجه اطلاع‌رسانی نکردن درست رسانه‌ها درباره یک حادثه در کشور، اظهار کرد: حجم شایعات زیاد می‌شود، انشقاق اجتماعی به وجود می‌آید بنابراین اعتماد اجتماعی سلب خواهد شد. مردم در فضای مجازی می‌گویند ما این همه مشکل داریم چرا صدا وسیما می‌گوید همه چیز خوب است اگر رسانه اطلاع‌رسانی در سطح مناسب را انجام ندهد و صداقت را سرلوحه کار خود قرار ندهد باعث ایجاد شایعات می‌شود. زمانی که این شایعات به داخل جامعه بیاید منجر به بی اعتمادی، ناباوری، فاصله میان مردم و نهادهای حاکمیتی و دولتی و حتی رسانه‌ها می‌شود. بنابراین با این وضعیت جامعه به سمت دو قطبی و چند قطبی شدن می‌رود.

او به جنبه آرامش بخشی رسانه‌ها در جامعه اشاره کرد و ادامه داد: مردم در حال حاضر از ورودی‌های مختلفی اطلاعات دریافت می‌کنند و ما هنوز در جامعه‌ای هستیم که سواد رسانه‌ای بالا و مهارت استفاده از رسانه‌ها به خصوص فضای مجازی را نداریم بنابراین نمی‌توانیم منبع موثق را از غیر موثق تشخیص دهیم. این مسئله باعث ایجاد تشتت و نا آرامی در جامعه می‌شود. تا زمانی که ما صورت مساله را در رسانه پاک کنیم، جامعه آرامش نخواهد داشت. آرامش کاذب هم به درد مردم نمی‌خورد. وقتی مردم  اعتمادشان از رسانه سلب شود، رسانه نمی‌تواند آرامش ایجاد کند.

زهره هاشمی با اشاره به شیوه کمک هنرمندان در زلزله کرمانشاه گفت: هنرمند و هر شخصیتی که پایگاه اجتماعی دارد شماره حسابی اعلام می‌کند اما به نظرم اگر کمکی می‌خواهند انجام دهند باید به سازمان‌های مردم نهاد که مورد اعتماد مردم هستند پول بدهند و خودشان تنهایی به منطقه زلزله‌زده نروند و کاری را انجام ندهند به دلیل اینکه به برخی روستاها بیشتر کمک رسیده و برخی مناطق زلزله‌زده وسیله‌ای ندارند. در این شرایط مدیریت بحران یکپارچه جواب می‌دهد. 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۱۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تثبیت سند مالکیت بیش از ۹۹ درصد از عرصه‌های ملی در خوزستان

رییس کل دادگستری خوزستان از تثبیت سند مالکیت بیش از ۹۹ درصد از عرصه‌های ملی در خوزستان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، علی دهقانی در جلسه مشترک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و ستاد مستندسازی وزارت نیرو با هدف رونمایی از اسناد مالکیت اراضی بستر رودخانه‌ها و املاک وقفی دولتی خوزستان که شامگاه دوشنبه (3 اردیبهشت‌ماه) در اهواز برگزار شد، گفت: امنیت یک مقوله بسیط و از نیازهای اساسی جامعه است. یکی از مهمترین ابعاد امنیت، امنیت اموال و دارایی مردم جامعه و بیت‌المال است. با توجه به اینکه اموال غیرمنقول سهم قابل توجهی در دارایی جامعه دارد، تامین امنیت مالکیت مردم و جامعه، به عبارتی صیانت از مالکیت اشخاص حقیقی و حقوقی یکی از وظایف بسیار مهم حاکمیت است.

وی ادامه داد: تثبیت مالکیت و صیانت از مالکیت، کاری حاکمیتی است و به این دلیل، سازمان ثبت اسناد و املاک از سازمان‌های وابسته به قوه قضاییه است. اعتبار دادن به معاملات غیررسمی، مالکیت اموال غیرمنقول را به خطر می‌اندازد و این یک تهدید است. اگر اعتبار اسناد عادی باشد، به مالکیت اموال غیرمنقول تزلزل وارد می‌کند بنابراین برای ترویج انجام معاملات به صورت رسمی تلاش می‌شود تا از تزلزل مالکیت مردم و جامعه جلوگیری شود.

رییس کل دادگستری خوزستان گفت: با ترویج معاملات رسمی، مالکیت در جامعه تثبیت پیدا می‌کند و امروز در خوزستان شاهد هستیم که با تلاش همه مدیران استانی و فراهم کردن زمینه تثبیت مالکیت در همه عرصه‌ها، اقدامات بزرگی انجام، اختلافات برطرف و تداخلات رفع شد.

دهقانی با اشاره به تثبیت اراضی در خوزستان عنوان کرد: امروز تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی مردم در خوزستان به  70 درصد رسیده که به اندازه چهار استان است. در حوزه صدور اسناد رسمی نیز اختلافات و موانعی در استان وجود داشت که با تلاش انجام‌شده، سند بیش از 66 هزار هکتار اراضی وقفی پس از 100 سال صادر شد.

وی افزود: در عرصه ملی در خوزستان، بیش از 99 درصد یعنی 4 میلیون و 700 هزار هکتار تثبیت شده است. در حریم و بستر رودها نیز اقدامات بزرگی انجام شد که حاصل تلاش مدیران است.

رییس کل دادگستری خوزستان گفت: تالاب‌های استان سرمایه ملی هستند و برای اولین بار در کشور، سند به صورت مستقل برای تالاب‌ها صادر شد. با کمک مدیران، برای اولین بار 3 هزار و 860 هکتار از مساحت تالاب‌ها در خوزستان تثبیت شد. اعمال حق مالکیت با صدور سند مالکیت انجام می‌شود که این کار بزرگ در استان انجام شده است.  

وی بیان کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری و تحقق شعار سال، تثبیت مالکیت در حوزه سرمایه‌گذاری و تولید اهمیت دارد. اینکه سرمایه‌گذاری تثبیت مالکیت داشته باشد، قطعا موجب تقویت تولید می‌شود. تلاش می‌کنیم تثبیت مالکیت را در حوزه تولید و صنعتی در خوزستان به بهترین وجه به منصه ظهور برسانیم.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه
  • رادیو باسابقه‌ترین رسانه در صداوسیمای سیستان و بلوچستان
  • رادیو، صدای آرامش و گام های آهسته تر زندگی
  • مردم پنج دهه از صدای اسکویی خاطره دارند
  • تثبیت سند مالکیت بیش از ۹۹ درصد از عرصه‌های ملی خوزستان
  • ژیم صهیونیستی سر عقل بیاید و دچار اشتباه دیگری نشود
  • پوشش‌دهی موج FM در استان کرمان ارتقا یافت
  • تثبیت سند مالکیت بیش از ۹۹ درصد از عرصه‌های ملی در خوزستان
  • رادیو ۸۴ ساله شد/ اینجا تهران است، رادیو ایران
  • سپاه ضامن امنیت و آرامش کشور است