Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@17:11:05 GMT

نشست قاهره و حضور عراق!

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۳۰۰۴

نشست قاهره و حضور عراق!

تهران- ایرنا- عراق به دعوت عربستان سعودی در نشست ضد ایرانی قاهره شرکت کرد که حضورش در این نشست انتقادهای بسیاری نیز با خود به دنبال داشت.

روزنامه آرمان در سرمقاله ای به قلم صباح زنگنه دیپلمات و تحلیلگر، آورده است: بر این اساس سران اتحادیه عرب برای برگزاری چنین نشستی دو هدف را دنبال می‌کردند.

نخست اینکه آن‌ها در نشست ضد ایرانی قاهره پس از اتهامات اخیر واهی مبنی بر نقش ایران در موضوع موشک ریاض و استعفای سعد حریری به دنبال اخراج لبنان از اتحادیه عرب و سپس حمله سیاسی به‌ ایران بودند که هر دیپلمات ناشی و مبتدی هم می‌تواند به ‌این مطلب پی ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سویی اتحادیه عرب عملا در حال احتضار است و نقش چندانی در منطقه ندارد. زیرا از سه سال پیش تا به امروز یمن به عنوان یک کشور عربی مورد حمله همه جانبه عربستان قرار گرفته است و اتحادیه عرب هیچ گامی در جهت نجات مردم یمن برنداشته است. بنابراین این اتحادیه مدت‌ها پیش از تاریخ مصرفش گذشته و امروز منقضی شده است.

به هر روی اگرچه روشن بود چه کشورهایی در نشست قاهره شرکت خواهند کرد اما انتظار می‌رفت که نماینده عراق در این نشست یا شرکت نمی‌کرد و یا در صورت حضور باید نسبت به سیاست‌های تخریب‌گرایانه عربستان در یمن و لبنان معترض می‌شد. در نهایت هیچ کشور عربی به دلیل سیاست‌های مخرب اتحادیه عرب به ویژه عربستان باقی نخواهد ماند. اکنون یمن عملا در حال جنگ است و تمام زیر ساخت‌های این کشور توسط عربستان تخریب شده و کشتارهای عظیمی در یمن به وقوع پیوسته و میلیون‌ها انسان به دلیل قحطی، گرسنگی و وبا در سخت‌ترین شرایط ممکن قرار دارند. علاوه بر آن، قطر که عضو موثری از اعضای شورای همکاری خلیج فارس بود هم مورد تعرض عربستان قرار گرفت. حتی کویت و عمان نیز بارها در سخنان مقامات مسئول عربستان مورد انتقاد و اعتراض قرار گرفتند و در نهایت نخست وزیر لبنان طی هفته‌های اخیر به گروگان گرفته شد.

تهدید جامعه لبنانی از سعودی‌ها در جهت محاصره و اعمال فشار اقتصادی و سیاسی در جامعه لبنان به شدت محسوس است. بنابراین عراق و هر کشور عربی دیگری باید نسبت به‌این موضوع معترض باشد. زیرا عربستان عامل اصلی بحران در سوریه بوده و علاوه بر کشتارهای فجیع در منطقه، از همان آغاز بحران در منطقه به‌ویژه سوریه، تروریست‌ها را در سراسر جهان از منظر مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی تامین کرده است.

بنابراین عربستان منشأ ناامنی‌ها و بی‌ثباتی‌ها در جهان عرب است. از این رو بهتر بود به دلایل مذکور ریاض مورد محکومیت شدید قرار می‌گرفت. به طور کل همه اقدامات عربستان به ویژه علیه ‌ایران بدین علت است که ریاض تصمیم گرفته که روابط خود را با رژیم صهیونیستی بهبود ببخشد و از سویی در نظر دارد که جایگاه حاکم جدید سعودی را تثبیت کند. بنابراین ریاض در دو جهت ترویج و تشدید ایران‌هراسی در منطقه و جهان و سپس سرکوب معارضان و رقبای شاهزاده محمد بن سلمان در داخل گام برمی‌دارد.

بنابراین تا زمانی که محمد بن سلمان همه رقبای داخلی خود را سرکوب نکند همچنان به طور گسترده به موضوع ساختن یک دشمن فرضی ادامه خواهد داد و تا آن زمان از این کار دست بر نمی‌دارد اما در عین حال ایران باید به کار خود با همکاری روسیه و ترکیه و دولت سوریه به عنوان یک مسئولیت منطقه‌ای، بین‌المللی و انسانی ادامه دهد و باید سوریه را به یک منطقه امن برای تسلط نهادهای قانونی و رسمی این کشور تبدیل کند.

*منبع:روزنامه آرمان،1396،8،29
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131**انتشاردهنده: شهربانو جمعه

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۳۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان

بورل با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: با حسین امیرعبداللهیان گفت‌وگو کردم تا بار دیگر بر اهمیت خویشتنداری و تنش زدایی در منطقه تاکید کنم.

وی در سایه ادعا‌ها علیه برنامه صلح‌آمیز اتمی کشورمان، به «ضرورت ادامه همکاری‌ها در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» هم اشاره کرد.

برنامه اتحادیه اروپا برای تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران در پی عملیات وعده صادق، از دیگر موضوعاتی است که به گفته بورل در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان مورد بحث قرار گرفت. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: «من تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران را توضیح دادم.»

اتحادیه اروپا در تداوم سیاه‌نمایی غرب علیه دفاع مشروع کشورمان در برابر اقدام تجاوزکارانه رژیم تروریستی صهیونیستی قصد دارد تا تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا هفته پیش در این زمینه به توافق رسیدند.

به گفته بورل تحریم‌های جدید، ممنوعیت انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و صادرات آن به آنچه گروه‌های نیابتی ایران در منطقه خواند، شامل می‌شود. جزئیات این تحریم‌ها تا زمان انتشار این خبر، به صورت رسمی اعلام نشده است.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

امیرعبداللهیان پیشتر در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: مایه تاسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

وی گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن تقریباً چیزی بیش از کلمات توخالی نیست.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر

حسین امیرعبداللهیان و شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی در این تماس، آخرین وضعیت تحولات فلسطین و تلاش‌ها و تحرکات دیپلماتیک جاری برای توقف فوری تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه و نسل‌کشی مردم بی‌دفاع فلسطین و راه‌های تسریع در ارسال کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی به غزه را مورد بررسی قرار دادند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد
  • رجز خوانی رژیم صهیونیستی در آستانه نشست قاهره
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • تاکید بر اهمیت احترام اروپا به نیروهای مسلح ایران
  • بورل در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا خواهان تنش با ایران نیست
  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان