Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-پنجشنبه هفته گذشته هشتادویکمین مرحله از یارانه نقدی به حساب 76میلیون ایرانی واریز شد. پس از گذشت بیش از شش سال از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و اجرای دو فاز از این طرح پرحاشیه با واریز یارانه آبان ماه، سهم هر ایرانی از یارانه نقدی به 3میلیون و 685 هزار تومان رسید.گرچه در طول این سال‌ها مبلغی که دولت برای پرداخت یارانه نقدی در هر ماه اختصاص داده بسته به تعداد یارانه بگیران که روزگاری حتی بیش از جمعیت کشور بود، متفاوت است ولی به‌صورت میانگین، دولت ماهانه 3 هزار و 400 میلیارد تومان بین یارانه بگیران توزیع می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حساب از ابتدای اجرای هدفمندی یارانه‌ها در آذر ماه سال 1389 تاکنون دولت 275 هزار و 400 میلیارد تومان در بسته‌های خرد 45 هزار و 500 تومانی به مردم پرداخت کرده است.

هرچند در طول نزدیک به هفت سالی که از اجرای هدفمندی یارانه‌ها می‌گذرد، سهم هر ایرانی از یارانه نقدی تنها 3.6 میلیون تومان بوده ولی سرجمع آن برای اقتصاد ملی بسیار سنگین بوده است. این درحالی است که در چهار سال گذشته دولت یازدهم و اکنون دولت دوازدهم تلاش زیادی برای اصلاح ریل هدفمندی یارانه‌ها کرده است. دولت با حذف تعدادی از یارانه‌بگیران پردرآمد و هدایت منابع به سمت بخش سلامت و افزایش مستمری‌ها به‌دنبال هدفمند کردن  یارانه‌ها بوده است اما زمانی که به تازه‌ترین آمارها از منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها بنگریم، افزوده شدن یارانه بگیران جدید به فهرست یارانه بگیران یازدهم فضا را برای تحرک دولت تنگ می‌کند، به طوری که براساس تازه‌ترین گزارش در سال‌جاری 600 هزار نفر به جمعیت یارانه بگیران افزوده شده است.
براساس آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن از جمعیت ۷۹ میلیون نفری کشور، ۷۶ میلیون نفر یعنی به عبارتی ۹۵.۲۱ درصد جمعیت کشور یارانه دریافت می‌کنند.

براساس این گزارش، درآمدی که در این شش ماه کسب شده ۲۴ هزار و ۲۵۸ میلیارد تومان است که ۱۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از اصلاح قیمت کالاها و حامل‌های انرژی و ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از یارانه‌های مندرج در بودجه کسب شده است. در شش ماهه نخست سال ۹۶ از ۳۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان که باید تخصیص می‌یافت ۲۰ هزار و ۶۹۰ میلیارد تومان یارانه نقدی، ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد حمایت غذایی اقشار آسیب پذیر و ۳۰۰ میلیارد تومان برنامه حمایت اجتماعی پرداخت شده است.

در اسفند سال ۹۵، ۷۵ میلیون نفر یارانه بگیر وجود داشته که در شهریور سال ۹۶، ۷۶ میلیون تعداد یارانه بگیران شده است که براین اساس حدود ۶۰۰ هزار نفر به تعداد یارانه بگیران افزوده شده  که ۷۴۳ هزار نفر متولد شده و ۱۰ هزار نفر رأی دیوان عدالت اداری را کسب کرده‌اند تا یارانه اخذ کنند، همچنین ۸۲ هزار نفر از وزارت رفاه مجوز اخذ یارانه دریافت کرده‌اند و ۳ هزار و ۳۸۴ نفر توسط بهزیستی به لیست یارانه بگیران افزوده شده و ۱۵۹هزار و ۸۵۵ نفر فوتی و انصرافی وجود داشته که در مجموع ۶۰۰ هزار نفر به تعداد یارانه بگیران از اسفند ۹۵ تا شهریور ۹۶ افزوده شده است.
دخل و خرج هدفمندی یارانه‌ها
دراین زمینه غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی جزئیات عملکرد۶ماهه دولت در هدفمندی یارانه‌ها را تشریح کرده است. طبق گزارش ارائه شده از سوی این نماینده مجلس در سال ۹۶ دولت باید ۴۸ هزار میلیارد تومان هدفمندی یارانه پرداخت کند که این مبلغ شامل ۳۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوار، ۴هزار میلیارد تومان افزایش مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سلامت مردم، ۱۰۰ میلیارد تومان واکسن فلج اطفال، ۱۰۰ میلیارد تومان توسعه مراکز فوریت‌های اجتماعی، هزار میلیارد تومان حمایت از تولید و اشتغال با اولویت جوانان و مسکن، ۳هزار میلیارد تومان تأمین مواد اولیه قیر و هزار و 500 میلیارد تومان برای نوسازی تأسیسات نفتی (بند د تبصره یک قانون بودجه 96) می شود.
براساس این گزارش، درآمدی که در این شش ماه کسب شده ۲۴ هزار و ۲۵۸ میلیارد تومان است که ۱۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از اصلاح قیمت کالاها و حامل‌های انرژی و ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از یارانه‌های مندرج در بودجه کسب شده است. در شش ماهه نخست سال ۹۶ از ۳۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان که باید تخصیص می‌یافت ۲۰ هزار و ۶۹۰ میلیارد تومان یارانه نقدی، ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد حمایت غذایی اقشار آسیب پذیر و ۳۰۰ میلیارد تومان برنامه حمایت اجتماعی پرداخت شده است.
همچنین از ۴ هزار میلیارد تومان جهت افزایش مستمری خانوارهای تحت پوشش ۲ هزار میلیارد تومان اختصاص یافت و ۸۶۵ میلیارد تومان کمک به بهداشت تخصیص یافته است.در بخش حمایت از اشتغال از ۱۰ هزار میلیارد تومان، ۴ هزار و ۳۳۳ میلیارد تومان و جمعاً ۲۴ هزار و ۲۵۸ میلیارد تومان اختصاص یافته است و تنها ۴۰۰ میلیارد تومان از درآمدی که از محل هدفمندی کسب شده باقی مانده و مابقی خرج شده است؛ در بخش تولید واکسن، توسعه مراکز و تأمین مواد اولیه قیر و نوسازی خطوط انتقال نفت خام هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
از ۱۰۰ درصد منابع ۸۶ درصد در بخش یارانه نقدی تخصیص یافته، ۸ درصد در بخش افزایش مستمری خانوارهای تحت پوشش، ۳.۵۷درصد در بخش کمک به بهداشت و ۱.۷۹درصد به بخش تولید اختصاص یافته است. سهم یارانه پرداختی به واحدهای تولیدی و خدماتی مبلغ ۴هزار و ۳۳۳ میلیارد تومان بوده است.


 

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۳۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد

تین نیوز

رئیس شورای عالی استان ها گفت: دولت باید یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

به گزارش تین نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، شهرام دبیری، رئیس شورای عالی استان ها امروز در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، گفت: برگزاری این جلسه گام بلندی در جهت ارتقای تعاملات شورا ها و سازمان محیط زیست است.

وی افزود: دنیا در حال توسعه است که اگر جوانب محیط زیستی در توسعه لحاظ نشود، ممکن است خطراتی برای انسان و نسل آینده داشته باشد. از این رو، توسعه پایدار باید مدنظر باشد. ضمن تلاش برای رفع نیاز های جامعه، مراقب باشیم محیط زیست به خطر نیفتد و ضرری به نسل های آینده نرسد.

رئیس شورای عالی استان ها بیان کرد: امروزه تعریف باسواد نسبت به چند سال گذشته تغییر کرده است، زمانی فردی خواندن و نوشتن بلد بود باسواد بود، اما امروزه اینطور نیست. چند سال پیش در تعریف سواد ١٢ مهارت تعریف شده بود که یکی از مهمترین آنها محیط زیست است چند سال بعد پا را فراتر گذاشتند و بحث عملیاتی شدن به تعریف باسواد اضافه شد یعنی هر کسی باید از آموخته های خود استفاده کرده تا تغییری ایجاد کند حالا آیا سیستم آموزشی ما با این تعریف همخوانی دارد؟

دبیری تأکید کرد: مجموعه شورا های کشور و شورای عالی استان ها با بیش از ۱۲۶ هزار عضو، ظرفیت بالایی برای تعامل با سازمان محیط زیست دارد. شوراها، نارسایی های جامعه را شناسایی می کنند و در ارتباط مستقیم با مردم هستند.

وی اضافه کرد: باید تغییرات اساسی اتفاق بیفتد به ویژه در زمینه محیط زیست، باید مسایل محیط زیستی از کودکی آموزش داده شود، چون در سن بزرگسالی تاثیری ندارد. فرهنگ سازی باید در رفتار نمود پیدا کند تا تاثیرگذار باشد. آموزش و پرورش، شورا ها و سازمان محیط زیست می توانند قدم های خوبی برای آموزش، فرهنگ سازی و ترویج حفظ حراست از محیط زیست بردارند.

رئیس شورای عالی استان ها اظهار داشت: کار ها و اقدامات باید به گونه ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کار های اجرایی صورت گیرد، در بسیاری از کشور ها مردم باید برای کیسه های پلاستیکی پول بدهند، چون هدفشان کاهش مصرف پلاستیک است در کشور ما هم باید همین گونه باشد.

دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی های پاک ظرفیت خوبی دارد و می توان با برنامه ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.

وی در مورد صنایع آلاینده، بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می شود، شهرداری ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.

دبیری درباره تعداد خودرو ها و آلایندگی آنها نیز، گفت: در برخی شهر ها تعداد خودرو ها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهر ها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

رئیس شورای عالی استان ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می توانیم به سازمان حفاظت محیط زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم، همچنین می توانیم از شرکت های دانش بنیان کمک بگیریم.

وی درباره اهمیت ملموس بودن اقدامات گفت: دریاچه ارومیه یکی از مطالبات مردم است که می خواهند بدانند چه اقداماتی در آنجا انجام شده است بنابراین مسئولان سازمان محیط زیست باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند تا مردم در جریان امور قرار گیرند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز
  • جریمه یک واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری
  • اطلاعیه جدید وزارت کار برای یارانه بگیران؛ این پیامک‌ها جعلی است
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • توزیع بیش از ۸ میلیارد ریال فطریه میان مددجویان بهزیستی البرز
  • کالابرگ اردیبهشت ماه کی واریز می‌شود؟
  • کاهش میانگین تورم سالانه به کمتر از ۴۰ درصد/ نرخ تورم برای دهک بدون یارانه نقدی چند درصد است؟
  • ۷۰ درصد از مردم از کارت شخصی سوخت استفاده می‌کنند
  • زمان شارژ کالابرگ اردیبهشت ماه