Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-24@22:46:57 GMT

داغ، تلخ، جذاب؛ مثل شایعه

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۳۴۴۶

داغ، تلخ، جذاب؛ مثل شایعه

یکی از چیزهایی که همیشه در کشور ما بویژه در پدیده‌های اجتماعی و بعضا سیاسی شکل می‌گیرد شایعه است.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، یکی از چیزهایی که همیشه در کشور ما بویژه در پدیده‌های اجتماعی و بعضا سیاسی شکل می‌گیرد شایعه است. چه باور داشته باشیم و چه نداشته باشیم، ملت ما جزو مردمانی محسوب می‌شوند که هم به شایعات توجه می‌کنند، هم بعضا به آنها دامن می‌زنند و هم از همه بدتر گاهی بر اساس آنها تحلیل و قضاوت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرقی هم ندارد که این اتفاق، درباره یک پدیده فرهنگی باشد یا یک رجل سیاسی. ما شایعات را می‌شنویم، آنها را در گروه‌های مختلف فضای مجازی نشر می‌دهیم و همان‌ها را معیار سنجش و قضاوت خود می‌کنیم؛ حتی اگر در ظاهر تمام این موارد را منکر شویم ولی واقعیت جامعه نشان از حقیقت دیگری دارد.
از تحلیل‌های داخل تاکسی که فلانی می‌خواهد توی پیاده‌رو‌ها بین زنان و مردان دیوار بکشد در سال‌های دور تا شایعات محیر‌العقول درباره موجودات عجیب‌الخلقه در کشور که گاهی سر زبان‌ها می‌افتد و قس علی هذا.
بعد از وقوع زمین‌لرزه تاثربرانگیز غرب کشور و جان باختن صدها تن از هموطنان‌مان در این واقعه تلخ نیز این قطار شایعات بود که زودتر از هر چیزی حرکت کرد و متاسفانه عده زیادی هم بر آن سوار شدند.
کافی است نگاهی به شبکه‌های اجتماعی بیندازید تا حرف و حدیث‌هایی را که درباره کرمانشاه نوشته شده و دست به دست چرخید ببینید. کشته شدن 100 نفر و تخریب کامل مسکن‌مهر شهرهای کرمانشاه و سرپل‌ذهاب، ورود هواپیمای ‌امدادی کشور فرانسه به فرودگاه کرمانشاه، کمک 100 میلیون دلاری ولیعهد ابوظبی به زلزله‌زدگان کشورمان سلفی گرفتن روحانی معروف در آوار زلزله، بیش از 1000 کشته در زلزله و تعمد رسانه ملی در عدم انعکاس این «فاجعه» و عبارت‌هایی مانند «اینجا قیامته. اینا نمی‌خوان بگن واقعا چه خبره» «اوضاع بدتر از اونیه که فکرش رو
می‌کنید» و... عبارات و اخباری است که طی روزهای اخیر آنقدر دست به دست شد که سر آخر بسیاری از آنها توسط مسؤولان رسمی کشور تکذیب شد. صدالبته که باید به اینها اضافه کرد اخبار و عباراتی که در آن هلال‌احمر و دیگر ارگان‌ها بالکل ناکارآمد معرفی می‌شد.
کسانی مانند صادق زیباکلام که هرچند بعد از این مدل اظهار نظر،‌ ‌اشتباه خود را پذیرفت و از هلال‌احمر عذرخواهی کرد ولی به هرحال چه کسی است که نداند تفاوت تاثیر میان جمله و تکذیبیه را.
اما واقعیت چیست؟ کدام یک از اینها واقعیت دارد؟ آیا واقعا ولیعهد ابوظبی100 میلیون دلار به زلزله‌زدگان کرمانشاه کمک کرد؟ واقعا مسکن‌مهر کرمانشاه 100 کشته بر جا گذاشت؟ واقعا فرانسه هواپیمایی حامل کمک به فرودگاه کرمانشاه اعزام کرد؟
فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره توزیع کمک‌ها می‌گوید: با همکاری هلال احمر و استانداری و کمک‌های مردمی، کار توزیع چادر در دورافتاده‌ترین مناطق زلزله‌زده در بامداد چهارمین روز پس از زلزله به پایان رسید. غذا و آب و پتو آنقدری هست که بسیاری از کمک‌ها و آذوقه‌ها برای هفته‌های آتی ذخیره‌سازی شده است. هواپیمایی که توسط رسانه‌های مجازی ضدانقلاب، فرانسوی نامیده شده بود، «کارگو»ی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود. کانال خبری منتشر‌کننده خبر کمک ولیعهد ابوظبی یک سایت دسته چندم ‌اماراتی (شبکه العربیه) بود که ابتدا با شبکه «العربیه»‌ اشتباه گرفته شده بود ولی بلافاصله خبرش در میان تمام رسانه‌های ‌امارات و ایران تکذیب شد. عکس معروفی که به سلفی روحانی معروف با آوار به جای مانده از زلزله بود، مربوط به کلیپی بود که حجت‌الاسلام قاسمیان در آن از مردم برای کمک به زلزله‌زدگان طلب کمک می‌کرد. صادق زیباکلام هم درباره کم‌لطفی‌اش نسبت به ارگان‌های ‌امدادرسان در گفت‌وگویی گفت: باید از هلال‌احمر حلالیت بطلبم. در حالی که هلال‌احمر خوب کار کرده و اوضاع دستش است ولی مسؤول نابسامانی‌ها هلال‌احمر نیست و این ارگان کاملا نمره قبولی را در این واقعه دریافت می‌کند. تعداد کشته‌های مسکن‌مهر هم که جزو معروف‌ترین این شایعات بود؛ یک نفر داخل ساختمان و دیگری در حیاط یکی از آپارتمان‌های مسکن‌مهر کشته شده‌اند و تمام ارقام دیگر توسط مقامات استانی کرمانشاه تکذیب شد.
به هر حال هر چند بازار داغ شایعات در ماجرای زلزله کرمانشاه اتفاقات جدیدی نبود ولی باز هم به یاد ما آورد که ما خیلی زود باور می‌کنیم و نه‌تنها مردم عادی، بلکه بسیاری از مسؤولان کشورمان هم حتی در دریای اخبار غلو‌آمیز و شایعات گسترده فضای مجازی غرق و ناگزیر به عذرخواهی می‌شوند.
شاید بهتر باشد بیشتر فکر کنیم تا ببینیم چطور باید از بند شایعه‌سازی و شایعه‌بازی برهیم. شایعاتی که هم متولیان ‌امر را دلسرد می‌کند و هم مردم را نگران و هم به غصه‌ داغداران می‌افزاید، در کل عایدی‌ای جز تشویش اذهان عمومی برای کشورمان ندارد.

منبع: وطن امروز

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۳۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایت زلزله نگاری مرکزی تا ۲ ماه آتی در دانشگاه اراک افتتاح می‌شود

حامد صفی خانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سال گذشته در حوزه پژوهش‌های بنیادین دانشگاه اراک اقدامات مناسبی انجام شده است، گفت: سیاست‌های تشویقی برنامه وزارت علوم و تحقیقات بر این است که رقم تخصیصی که سالانه به اعضای هیئت علمی پرداخت می‌شود، به طور قابل توجهی رشد پیدا کند که بر اساس آمار موثق با پیاده سازی این سیاست، تغییرات مثبتی در این حوزه انجام شده است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اراک گفت: صنایع و اعضای هیأت علمی این مرکز علمی در حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت نیز کارنامه موفقی دارند و در این راستا مکاتبات زیادی با حدود ۱۰۰۰ شرکت انجام و همایش‌های مختلفی برگزار شده است و خروجی این اقدامات سبب شده دانشگاه اراک، بر اساس اعلام گزارش وزارت علوم در برخی شاخص‌ها رتبه سوم را در سطح کشور کسب کند.

وی گفت: در شاخص تخصیص اعتبار طرح‌ها این دانشگاه رتبه سوم و در شاخص پایان نامه‌های تقاضا محور رتبه نهم را کسب کرده است و باید اذعان کرد که سال گذشته از مجموع ۱۳ کتاب برتر استان، ۱۱ کتاب متعلق به انتشارات دانشگاه اراک بوده است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اراک تصریح کرد: همچنین در حوزه کرسی‌های نظریه پردازی، سیاستی از ۲ سال گذشته مبنی بر خلأ گفتمانی ویژه رشته‌های علوم انسانی در دست پیگیری است و مباحث گفتمانی و مناظره به عنوان اولویت نخست مدنظر قرار دارد که در این خصوص سال گذشته ماهانه یک کرسی نظریه پردازی با کیفیت بالا در زوایای مختلف در این دانشگاه برگزار شد.

تابستان، مرکز رشد دانشگاه اراک با حضور وزیر علوم افتتاح می‌شود

صفی خانی با اشاره به حوزه فعالیت مرکز رشد و شرکت دانش بنیان در این دانشگاه گفت: تجهیز مرکز رشد جدید دانشگاه اراک در اولویت اقدامات است و منابع جذب شده این مرکز حدود ۹۰ درصد رشد داشته و تا اوایل تابستان در دانشگاه اراک با حضور وزیر افتتاح خواهد شد.

وی ادامه داد: از سال گذشته عملیات اجرایی تنها سایت زلزله نگاری استان مرکزی نیز در این دانشگاه کلید خورد که اعتبار مورد نظر این طرح از مؤسسه ژئوفیزیک تهران جذب شده و مقرر است این مهم تا ۲ ماه آتی افتتاح شود.

افتتاح رصدخانه دانشگاه تا ۴ ماه آتی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اراک گفت: همچنین عملیات اجرایی رصد خانه دانشگاه از ۲ سال گذشته آغاز شده و به طور حتم تا ۴ ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و چالش‌های مراکز رشد افزود: مباحث گفتمان‌های دانش بنیان حدود ۱۰ سال است که با نظر مقام معظم رهبری در کشور مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

وی با اشاره به راه اندازی شورای بهبود رنکینگ دانشگاه‌ها در کشور گفت: این شورا حدود ۳۵ عضو دارد و این اعضا تلاش می‌کنند که جایگاه دانشگاه‌ها را طی ۳ سال آینده بیش از گذشته تقویت و ارتقا دهند، همچنین در حوزه ارتباط صنعت با دانشگاه، تلاش بر استمرار فرایند فعلی است و مکاتبات با سایر صنایع نیز با جدیت دنبال شود.

تزریق ۱۰۰ میلیون یورو اعتبار از صندوق توسعه ملی برای تجهیز دانشگاه‌های کشور

صفی خانی اضافه کرد: ثبات فرآیندها و تصمیمات در تمامی حوزه در سال جاری هدفگذاری شده و مقرر است که هر ماه در دانشگاه اراک یک کرسی نظریه پردازی با کیفیت برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی در دانشگاه اراک همچنین در سطح کشور اتفاق بزرگی رقم خورده است، گفت: با موافقت رهبر معظم انقلاب، اجازه برداشت ۱۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای تزریق به دانشگاه‌های کشور برای حل مشکلات تجهیزات دانشگاه‌های کشور داده شد.

صفی خانی گفت: این میزان اعتبار تزریق شده به دانشگاه اراک در چند حوزه از جمله تعمیرات تجهیزات نیازمند صرف شد و حدود ۴ میلیارد تومان از این مبلغ هزینه تعمیر ۷۵ تجهیز شاخص در دانشگاه اراک شد.

کد خبر 6084928

دیگر خبرها

  • زلزله‌ای ۶.۱ ریشتری این کشور را لرزاند (فیلم)
  • اولین واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات (عکس)
  • (عکس) اولین واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات
  • واکنش عجیب و رازآلود همسر مهدی قایدی به شایعات اخیر؛ مخاطب ستاره معصومی کیست؟
  • بزرگترین میدان گازی اروپا تعطیل شد
  • از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • آب، زلزله و سازه‌های ناایمن بحران‌های اصلی کشور
  • افتتاح سایت زلزله نگاری مرکزی تا ۲ ماه آتی در دانشگاه اراک
  • سورپرایز جذاب آب و هوایی برای اردیبهشت
  • سایت زلزله نگاری مرکزی تا ۲ ماه آتی در دانشگاه اراک افتتاح می‌شود