Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@02:02:21 GMT

کاهش 15 درصدی تولید گندم و جو دیم در لرستان

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۳۴۶۲

کاهش 15 درصدی تولید گندم و جو دیم در لرستان

خرم آباد - ایرنا - مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: کاهش میزان بارندگی در استان موجب شده که تولید گندم و جو در دیم در استان 15 درصد کاهش داشته باشد.

کیانوش حمیدیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال 16هزارو 700تن گندم از کشاورزان خریداری شده که این میزان در سال گذشته 25 هزار تن بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به کاهش تولید گندم و جو در استان بیان کرد: در صورت ادامه روند کاهش بارندگی ها شاهد رشد منفی 50 درصددی در تولید گندم و جو در استان خواهیم بود.
وی اضافه کرد: از زمان شروع کشت پاییزه محصولات کشاورزی در استان، تاکنون هفت هزارو 180هکتار گندم آبی و 76 هزارو 911 هکتار گندم دیم کشت شده است.
به گفته وی طبق برنامه های پیش بینی شده 55هزارهکتار گندم آبی و 195هزار هکتار گندم دیم در این استان امسال زیر کشت می رود.
مساحت اراضی کشاورزی استان 713هزارو 658 هکتار می باشد که 199هزارو 616 هکتار آن به اراضی آبی و 514 هزارو 42 هکتار آن به اراضی دیم اختصاص دارد.
مهمترین اخبار و رویدادهای استان لرستان علاوه بر سایت خبرگزاری جمهوری اسلامی استان لرستان به نشانی http://www.irna.ir/lorestan در کانال تلگرامی irnalorestan@ نیز منتشر می شوند.
3210/6060
خبرنگار:محمد یاراحمدی **انتشاردهنده:محمد علیدوستی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۳۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد‌های مهم موسسه تحقیقات خاک و آب در سه محور اساسی در تولید گندم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، هادی اسدی رحمانی با بیان این که امنیت غذایی از مهمترین ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی و متضمن حفظ استقلال و عزت‌مندی کشور است، گفت: در این راستا، گندم به عنوان محصول راهبردی علاوه بر ایفای نقش مهم در امنیت غذایی کشور، تامین کننده بخش عمده‌ای از پروتئین و کالری مردم است.
وی با اشاره به سابقه انجام پژوهش‌های دانش‌محور و کاربردی در حوزه گندم گفت: موسسه تحقیقات خاک و آب در سه محور اساسی مرتبط با گندم دارای دستاورد‌های مهمی است.
رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور با تشریح فعالیت‌های این موسسه در خصوص گندم بیان کرد: طرح ملی تناسب اراضی برای محصولات زراعی و باغی در اراضی زیر کشت آبی کشور به منظور تهیه لایه‌های اطلاعاتی مورد نیاز در برنامه‌ریزی الگوی کشت ملی توسط موسسه تحقیقات خاک و آب کشور اجرا شده و نتایج حاصله در قالب سامانه ملی تناسب اراضی، گزارش و نقشه در اختیار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان متولی تدوین الگوی کشت ملی قرار گرفته است.
وی با اشاره به نتایج مطالعات تناسب اراضی گفت: بیش از ۴۰ درصد از اراضی کشور برای کشت گندم تناسب خوبی ندارند و لذا به منظور اجرای هرچه بهتر الگوی کشت و تولید حداکثری گندم در اراضی لازم است به داده‌های سامانه ملی تناسب اراضی توجه شود.
اسدی رحمانی با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده توسط موسسه تحقیقات خاک و آب در زمینه مدیریت تغذیه گندم گفت: با همکاری معاونت زراعت پایلوت‌های تغذیه بهینه گندم در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در قالب هفت پروژه ملی و براساس آخرین یافته‌های تحقیقاتی با هدف بررسی اثر مدیریت بهینه تغذیه در تولید کمی و کیفی گندم آبی و دیم و کاهش تنش‌های محیطی شامل خشکی، شوری و سرمازدگی و افزایش دانش مدیریت بهینه تغذیه گندم در ۱۳۱ مزرعه منتخب تحت کشت گندم آبی و دیم (۹۵ مزرعه آبی و ۳۶ مزرعه دیم) در ۲۹ استان کشور اجرا شده است.
به گفته وی، نتایج حاصل از اجرای این طرح نشان دهنده افزایش عملکرد به میزان ۲۰ درصد در گندم آبی و دیم در مناطق مختلف کشور است.
رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور در خصوص کیفیت گندم تولیدی کشور بیان کرد: این موسسه با مشارکت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان ملی استاندارد و معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی نسبت به بررسی وضعیت عناصر سنگین (کادمیم و سرب) و همچنین عناصر مغذی گندم تولیدی کشور اقدام کرده است.
وی افزود: در این بررسی حدود ۲ هزار نمونه گندم از مزارع زیر کشت این محصول در سراسر کشور جمع‌آوری و غلظت فلزات سنگین (کادمیم و سرب) و عناصر غذایی (روی، آهن، منگنز، مس، پتاسیم، کلسیم و منیزیم) در آنها با روش‌های استاندارد اندازه‌گیری شد.
اسدی رحمانی در ادامه سخنان خود گفت: نتایج این بررسی نشان داد که میانگین غلظت کادمیم و سرب در گندم‌های تولیدی کشور در مقایسه با سایر کشور‌ها و حتی بسیاری از کشور‌های توسعه یافته کمتر بوده که نشان دهنده کیفیت بسیار مناسب گندم تولیدی کشور از نظر غلظت فلز سنگین کادمیم و سرب است.
وی ادامه داد: این بررسی همچنین نشان داد که میانگین غلظت عناصر مغذی مانند روی، آهن، منگنز، مس پتاسیم، کلسیم و منیزیم در گندم تولیدی کشور در دامنه تغییرات غلظت این عناصر در گندم‌های تولیدی در کشور‌های مختلف قرار دارد، لذا این نتایج نشان دهنده این است که گندم تولید شده در کشور در سلامت کامل بوده و کیفیت بالایی دارد.

دیگر خبرها

  • ۳۱۹ هزار هکتار از اراضی لرستان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته است
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین
  • شهرستان دهلران مهد تولید گندم است
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • حال خوب مزارع گندم به لطف باران
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد
  • دستاورد‌های مهم موسسه تحقیقات خاک و آب در سه محور اساسی در تولید گندم
  • تولید ۹۶۰ تن ترتیکاله علوفه‌ای در بهشهر
  • مبارزه با آفات سن در هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری
  • سهم ۳۲.۶ درصدی بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان