Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@19:32:03 GMT

7 درصد مشهدی ها به دیابت مبتلا هستند

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۱۱۸۲۹

7 درصد مشهدی ها به دیابت مبتلا هستند

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه 7 درصد مشهدی ها به دیابت مبتلا هستند، گفت: اضافه‌وزن و عدم تحرک بدنی را می‌توان مهم‌ترین عامل ایجاد دیابت نوع دو دانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکتر فهیمه ناظران پور، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت و گو با خبرنگار نبض شهر، پیرامون بیماری دیابت و رژیم‌های غذایی مخصوص آن اظهار کرد: دیابت به دو نوع وابسته به انسولین و اکتسابی تقسیم می‌شود که در این بیماری انسولین خون که وظیفه انتقال گلوکز خون را به داخل سلول دارد به خوبی عمل نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به دلیل آنکه گلوکز وارد سلول نمی‌شود فرد همواره احساس گرسنگی می‌کند لذا فرد دیابتی به یک اشتهای کاذب دچار می‌شود و فرد پرخور و درنتیجه به چاقی و اضافه‌وزن دچار می‌شود.

ناظران پور با تأکید بر اینکه چاقی و عدم تحرک بدنی از عوامل اصلی بروز دیابت هستند، گفت: تغذیه در دیابت بسیار مهم است و به افراد دیابتی توصیه می‌شود تا به‌جای مصرف 3 وعده غذایی با حجم بالا، 3 وعده غذایی به‌صورت کم‌حجم به همراه 3 میان وعده مصرف شود.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: میان وعده‌ها باید بیشتر از سبزی‌ها، میوه‌ها، لبنیات، مغزها و دانه‌ها تشکیل شود و می‌توان هویج، کاهو، کرفس و آب سبزی‌ها را بهترین میان وعده‌ها برای افراد دیابتی دانست.

وی با اشاره به اینکه سن ابتلا به بیماری دیابت نوع دو در جوامع ایرانی پایین آمده است، افزود: عادات بدغذایی،  استفاده بیش‌ازحد فست فود ها، چاقی و عدم تحرک بدنی از عوامل اصلی بروز دیابت هستند که می‌توان با اصلاح الگوی غذایی تا میزان بسزایی از ابتلا به دیابت جلوگیری شود.

ناظران پور خاطرنشان کرد: به بیماران دیابتی توصیه می‌شود تا از غلات سبوس‌دار و نان سبوس‌دار استفاده کنند و حداقل در یک وعده غذایی خود از حبوبات پخته‌شده استفاده کنند زیرا این مواد دارای فیبر بالایی است که باعث می‌شود غذا کمتر در معده و روده بماند و درنتیجه قند کمتر و به‌تدریج جذب بدن شود.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بابیان اینکه افراد دیابتی نباید به‌طور کامل قند ساده را از رژیم غذایی‌شان حذف کنند، یادآور شد: قند ساده باعث بهبود عملکرد مغز می‌شود، ازاین‌رو افراد دیابتی نباید قند ساده را کاملاً از غذاهای خود حذف کنند در غیر این صورت سرعت عکس‌العمل مغز پایین می‌آید.

وی با اشاره به اینکه 7 درصد مشهدی ها به دیابت مبتلا هستند، گفت: اضافه‌وزن و عدم تحرک بدنی را می‌توان مهم‌ترین عامل ایجاد دیابت نوع دو دانست که افراد نباید به‌راحتی از کنار آن بگذرند.

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۱۱۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است

ایتنا - بر اساس پژوهشی که به‌تازگی منتشر شده است، گیاهخواری حتی در حد یک وعده غذای روزانه می‌تواند میزان آمونیاک مضر را در بزرگسالانی که کبدشان در اثر سیروز آسیب دائمی دیده است پایین بیاورد.
پژوهشگران به ۳۰ نفر که گوشت می‌خوردند همبرگری حاوی ۲۰ گرم پروتئین دادند.  به ۱۰ نفر آن‌ها برگر متشکل از گوشت خوک و گاو، به ۱۰ نفر گوشت گیاهی، و به بقیه برگر گیاهی لوبیا دادند. به شرکت‌کنندگان چیپس سیب‌زمینی کم‌چرب، نان سبوس‌دار و آب نیز داده شد، اما اجازه مصرف چاشنی و مخلفات نداشتند.

از شرکت‌کنندگان پیش و پس از غذا نمونه خون و ادرار گرفته شد، و نتایج نشان داد در افرادی که برگر گوشت مصرف کرده بودند میزان آمینواسیدهای دخیل در تولید آمونیاک و انسفالوپاتی کبدی بالاتر از کسانی بود که برگر غیرگوشتی خورده بودند.

انسفالوپاتی کبدی نوعی اختلال مغزی ناشی از آسیب کبدی شدید است.

وقتی بدن غذا را هضم می‌کند، باکتری‌های روده آمونیاک تولید می‌کنند. مواد پسماند معمولا در کبد تصفیه می‌شوند، اما کبدی که به‌شدت آسیب‌ دیده باشد نمی‌تواند این کار را انجام دهد، که سبب می‌شود این ترکیب‌ شیمیایی سمی در مغز تجمع کند.

به گفته پژوهشگران، باکتری‌های روده و برنامه غذایی روی سطح آمونیاک بدن تاثیر می‌گذارند.

این گروه پژوهشی با اشاره به ضرورت تحقیق بیشتر در مورد اثر برنامه‌ غذایی گیاهی روی سیروز کبدی و سطح آمونیاک، ابراز امیدواری کردند پزشکان افراد مبتلا به بیماری کبدی را ترغیب کنند پروتئین مورد نیاز بدنشان را به‌جای گوشت از گیاهان یا منابع لبنی تامین کنند.

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • نبود کارشناس تغذیه در تنها کلینیک دیابت کرمانشاه
  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم