Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز - ایرنا - مدیرکل اوقاف و امورخیریه خوزستان از پدیده موقوفه خواری در استان انتقاد کرد و گفت:با وجود پیگیری های حقوقی از سوی سازمان اوقاف ، حق و حقوق بسیاری موقوفه های استان پرداخت نمی شود.

به گزارش ایرنا حجت الاسلام سیدمحمد طباطبایی روز دوشنبه به مناسبت دهه وقف در نشست خبری با اصحاب رسانه در اهواز افزود: هم اکنون مقاومت زیادی از سوی افراد حقیقی و حقوقی که موقوفه ها را در تصرف خود دارند صورت می گیرد به گونه ای تصور می کنند موقوفه حق آنهاست در حالی که موقوفه متعلق به واقف است و باید براساس نیات او مورد بهره برداری قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه اگر حقوق موقوفه پرداخت شود بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی استان حل می شود تصریح کرد: درآمد ناشی از موقوفه ها در استان با وجود کثرت آنان به قدری اندک است که امکان گره گشایی از مشکلات مبتلابه جامعه خوزستان همچون رسیدگی به امور ایتام و کمک به فقرا بسیار کم و ناچیز است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان با بیان اینکه اوقاف استان بیش از یک هزار میلیارد ریال از دستگاه های دولتی طلب دارد افزود: از این مبلغ 600میلیارد ریال در رامشیر متعلق به موقوفه نظام مافی است که تاکنون این رقم پرداخت نشده است.
طباطبایی با بیان اینکه اشخاصی وجود دارند که صدها هکتار زمین موقوفه رامشیر و ماهشهر را در اختیار دارند ولی هیچ وجهی به صاحب موقوفه و متولی آن که اداره کل اوقاف خوزستان است پرداخت نمی کنند افزود: اقدامات حقوقی برای بازپس گیری متصرفان موقوفه ها در دست انجام است ولی به نتیجه رساندن آن زمان بر است.
وی اقتصاد وقفی را از شئون اقتصاد مقاومتی بیان کرد و افزود: درآمد موقوفه و هزینه کرد آن بر اساس نیات واقفین می تواند اقتصاد مقاومتی را استحکام بخشد و مشکلات اقتصادی خانوارهای نیازمند را برطرف کند.

*وجود پنج هزار و 377موقوفه با 11هزار و 770رقبه در خوزستان
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان در این نشست خبری با بیان اینکه هم اکنون پنج هزار و 377موقوفه با 11هزار رقبه در استان وجود دارد بیان کرد:از این تعداد موقوفه سه هزار و 320موقوفه سند ثبتی دارند.
طباطبایی افزود: با جلوگیری از تعدی به موقوفه ها باید موقوفه ها سنددار شوند که با تلاش های صورت گرفته و هماهنگی اداره کل ثبت و املاک استان ،از سال 93 تا 96 در مجموع 1359سند گرفته شده است که این کار بسیار سخت و پیچیده ای بود.
حفظ و صیانت ، احیاء و توسعه موقوفه از محل درآمدزایی را وظایف اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان بیان کرد و افزود: برای حفظ و صیانت از موقوفه ها کارهای زیاد و دامنه داری صورت گرفته است ولی باید توجه داشت که بازپس گیری موقوفه های تصرف شده ممکن است سال ها به طول بکشد.

*163 موقوفه جدید در سال 96
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان در این نشست خبری گفت: در سال جاری 163موقوفه جدید به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30درصد افزایش داشته است.
طباطبایی فرهنگ سازی توسط رسانه ها و تبیین سنت وقف را از دلایل گرایش مردم به وقف دانست و افزود: رسانه ها نقش بی بدیل و غیرقابل انکاری در گسترش سنت حسنه وقف دارند از این رو معتقدیم در دهه وقف باید رسانه ها به سمت روشنگری و بیان آثار و برکات عظیم وقف حرکت کنند.

* ضرورت وقف مشارکتی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان در ادامه با ضروری خواندن گسترش فرهنگ وقف مشارکتی بیان کرد: این نوع وقف از گذشته های دور مرسوم بوده است و سازمان اوقاف طرح هایی برای وقف مشارکتی همچون ساخت بیمارستان به صورت جمعی و مشارکتی در دست دارد و با استقبال مردم رو به رو شده است.
طباطبایی در تبیین اهمیت این مساله که' همه واقف باشیم' افزود: هرکس به هر میزان توان و وسع خود حتی در حد اهدا یک جلد قرآن کریم به مسجد می تواند واقف باشد.
وی گفت: اگر رسانه ها بتوانند مردم را به همگانی کردن وقف توجیه و آگاه کنند تعداد واقفین افزایش خواهد یافت و مردم به انجام کار خیر و ثواب گرایش می دهند و این کار ارزشمندی است.

* موقوفه گره گشای مشکلات جامعه
طباطبایی گفته برخی افراد ناآگاه که می گویند 'موقوفه مشکل زا است' را به چالش کشید گفت: موقوفه و آن واقفی که به نیت خیر و گره گشایی از مشکلات بخشی از مال و ملک خود را وقف کرده قطعا' نمی تواند مشکل زا باشد.
وی گفت:طرح این موضوع از سوی این افراد که می گویند' باید مشکل موقوفه را حل کرد' پذیرفتنی نیست و خلاف شرع است چون اصولا' موقوفه مشکلی نیست که کسی بخواهد آن را حل کند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان بیان کرد: اگر حقوق موقوفه که حق ایتام و فقیر است پرداخت و به نیت واقف عمل شود برکت و وفور نعمت را در جامعه خواهیم دید در صورتی که حقوق موقوفه پایمال شود همه ضرر خواهند کرد.

* وقف برای امور قرآنی و ازدواج جوانان در خوزستان نداریم
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان با انتقاد از اینکه در استان وقف برای امور قرآنی و ازدواج جوانان نداریم از واقفان و خیران خواست در این زمینه نیز ورود کنند و خود نیز متولی باشند.
طباطبایی افزود: این در حالی است خوزستان در زمینه امور قرآنی در کشور پیشتاز است به گونه ای که سهمیه 24هزار نفری در رده های مختلف امور قرآنی در استان در حال تکمیل است.
وی گفت: امسال در مسابقات کشوری چهار گروه قرآنی به ارومیه اعزام کردیم که هر چهار گروه رتبه یک تا چهارم را کسب کردند.
به گزارش ایرنا 25 آبان تا چهارم آذر ماه دهه وقف است.
6065/6002
خبرنگار:محمدرضا بنوره**انتشار: کبری آقازری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۱۴۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۷۰۰ میلیارد ریال مالیات به مودیان تولیدکننده در زنجان برگشت داده شد

فیروز شکوری مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان گفت: یکی از گلایه‌های فعالان اقتصادی، دیرکرد در استرداد مالیات بر ارزش‌ افزوده بود که با رویکرد جدید نظام مالیاتی و پس از اصلاحاتی که در قانون مالیات بر ارزش‌ افزوده صورت گرفت، استرداد مالیات بر ارزش‌ افزوده به‌شدت سرعت گرفت.

وی با بیان اینکه تسریع در امور مربوط به استرداد مالیات یکی از شاخص‌های نشان‌ دهنده تکریم ارباب‌ رجوع است، ‌افزود: موضوع برخی از این استردادها چندین سال طول کشیده بود ولی در زمان حاضر این موضوع به روز شده است و تاخیر در این خصوص وجود ندارد.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان با بیان اینکه رویکرد سازمان امور مالیاتی حمایت از تولید است، خاطرنشان کرد: همه تلاش ما تسهیلگری در خصوص مالیات برای بخش تولید است چرا که اگر چنین حمایت هایی انجام نشود اشتغال و تولید در کشور تحت تاثیر قرار می گیرد.

شکوری با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد از درآمدهای استان زنجان از طریق مالیات تامین می شود، ‌گفت سهم درآمدهای مالیاتی در تامین منابع بودجه ۷۴۸ همت(هزار میلیارد تومان) و سهم استان در سال گذشته در تامین درآمدهای مالیاتی ۹۲ هزار میلیارد ریال بود.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان گفت: سال گذشته بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و روستاهای فاقد دهیاری استان واریز شد.

وی خاطرنشان کرد: تمام مالیاتی که از سوی صنوف، واحدهای تولیدی و خدماتی و همه مودیان پرداخت می شود به جامعه باز می گردد و صرف عمران و آبادانی شهرها و روستاها می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • ۶۷۰۰ میلیارد ریال مالیات به مودیان تولیدکننده در زنجان برگشت داده شد
  • نشست مدیران کل اتباع و بیمه سلامت استان بوشهر
  • برگزاری کنگره ملی امامزادگان محروق و ابراهیم (ع) درنیشابور
  • معرفی رئیس جدید اداره اوقاف و امور خیریه فیروزکوه
  • مدیرکل امور مشترک فدراسیون‌ها منصوب شد
  • انتصاب مدیرکل امور مشترک فدراسیون‌ها در وزارت ورزش
  • جریمه ۱۶ میلیارد و ۴۸۵ میلیون ریالی یک قاچاقچی سوخت
  • بهره‌مندی ۷۰۰۰ موقوفه مازندران در اجرای اعمال معافیت‌های ویژه پذیره
  • بهره‌مندی ۷ هزار موقوفه مازندران در اجرای اعمال معافیت‌های ویژه پذیره
  • اعمال معافیت‌های ویژه در پرداخت پذیره اماکن وقفی در مازندران