Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@01:09:43 GMT

سناریوی تعطیلی کارخانه آسفالت کرج

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۱۴۹۱۶

سناریوی تعطیلی کارخانه آسفالت کرج

کرج- نزدیک به ۶ سال از زمان افتتاح کارخانه آسفالت شهرداری کرج می گذرد اما این کارخانه به دلایل مختلف نتوانسته آن چنان که می بایست درعمران وآبادانی شهر کرج و کاهش هزینه های این بخش موثر باشد وهمواره حرف وحدیث هایی را به دنبال داشته است.

قدس آنلاین- گروه استان ها: کارخانه آسفالت شهرداری کرج با بودجه ای بیش از ۳ میلیارد تومان و باهدف کاهش هزینه های شهرداری کرج در تامین و خرید آسفالت مورد نیاز برای پروژه های عمرانی و معابر شهری شروع به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان اعلام شد با توجه به تکنولوژی به کار رفته و تجهیزات خریداری شده آسفالت تولید شده از بهترین کیفیت و دوام برخوردار است و می تواند نیاز کلانشهر رو به رشد کرج را به شکل کامل برطرف کند.

اما آنچه در ۶ سال گذشته دیده می شود چیزی نیست که انتظار می رفت و شهرداری کرج به دلیل عملکرد توام با ایراد این کارخانه و نارسایی های فراوان نه تنها نتوانسته به شکل درست از تولیدات این کارخانه بهره مند شود بلکه با صرف هزینه های گزاف مجبور شد بخش اعظمی از آسفالت مورد نیاز خود را از پیمانکاران مختلف تامین کند.

حال سوال اینجاست که چرا این کارخانه آسفالت که می توانست به شکلی ۲ سر برد هم منبع درآمدی برای شهرداری کرج باشد و هم نیازهای مناطق وسازمان های مختلف شهرداری کرج را به شکل معقول وبا هزینه ای منطقی تامین کند به این حال افتاده است؟

چرا باید وضعیت کارخانه ای که می توانست در شرایط نامساعد مالی کشور عاملی برای کاهش هزینه ها و حتی درآمد باشد به جایی برسد که در کمیسیون عالی معاملات چوب حراج به آن بزنند و بخواهند آن را بفروشند؟

البته فرایند برگزاری مزایده و فروش این کارخانه در هفته گذشته متوقف شد و شهردار ضمن مخالفت با واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی مانع از عقد قراردادهای سنگین مالی با پیمانکاران برای تامین آسفالت در مناطق شهری کرج شده است.

روند نزولی تولید در ۵ سال اخیر

براساس آمارهای موجود کارخانه آسفالت شهرداری کرج در سال ۹۱ بیش از ۳۳۵ هزارتن تولید داشته است که این رقم به غیر از سال ۹۲ هر چه به جلوتر آمده ایم تنزل داشته است.

براساس آمارها در سال ۹۲ میزان تولید کارخانه آسفالت شهرداری کرج به ۴۰۰ هزار تن در سال رسیده است و در ادامه این میزان به ترتیب برای سال های ۹۳، ۹۴، ۹۵ به میزان ۳۰۷، ۲۲۰ و۱۸۰ هزار تن بوده است.

کارخانه آسفالت شهرداری کرج در۵ ماهه اول سال ۹۶ نیز روند حرکتی خود را به مانند سال ۹۵ حفظ کرده است به نحوی که در این مدت ۹۱ هزار تن تولید داشته است.

اعداد وارقام موجود به خوبی نشان می دهد کارخانه آسفالت شهرداری کرج در طول عمر فعالیت ۶ ساله خود هیچگاه نتوانسته خود را به ظرفیت اسمی نزدیک کند و این در حالی است که شهردار کرج عنوان کرده که این کارخانه ظرفیت تولید روزانه ۲ هزار تن آسفالت را دارد.

در سال های فعالیت کارخانه آسفالت بارها و به دلایل مختلف فعالیت این واحد تولیدی متوقف شده است. روزی فقدان قیر و محدودیت عرضه آن را بهانه خاموشی کارخانه عنوان کرده اند و روزی دیگر خرابی گاه وبیگاه دستگاه ها وتجهیزات عامل رکود این کارخانه عنوان شده است.

این داستان تا به جایی شور شده که چندین نوبت شائبه خرابکاری تعمدی در آن مطرح شده و شهرداری کرج برای جلوگیری از این اتفاق دست به دامن دوربین های مدار بسته و افزایش نیروهای حفاظتی در آن شده است.

تعطیلی کارخانه آسفالت

هرچه بوده همواره تلاش هایی برای توقف فعالیت این کارخانه وجود داشته تا مدیریت شهری مجبور به تامین نیازهای خود از بیرون مجموعه اش شود تا اینگونه فضا برای جولان عده ای خاص مهیا شود.

به طور قطع گردش مالی چند صد میلیاردی در طول سال انگیزه و محرک خوبی است تا عده ای با خرابکاری و مانع تراشی سبب شوند کارخانه آسفالت با تنزل تولید در سال های اخیر روبرو شود ودر نهایت با آماده شدن سناریوی مقرون به صرفه نبودن فعالیت کارخانه آسفالت تیر آخر خود را به آن شلیک کنند و مدیران شهری را مجاب کنند آن را به مزایده بگذارند.

لغو مزایده

اما در روزهای اخیر ورود شهردار کرج  به موضوع سبب شد  فروش کارخانه آسفالت به سرانجام نرسد.

در حالی که کمیسیون معاملات شهرداری کرج رای به فروش این کارخانه داده بود شهردار اعلام کرد این کارخانه می تواند به نقطه قوت شهرداری در توسعه فعالیت های عمرانی مبدل شود وباید آن را حفظ کرد.

شهردار کرج در این ارتباط به خبرنگار قدس آنلاین گفت: کارخانه آسفالت یک سرمایه مهم و غیر قابل انکار برای مدیریت شهری وشهروندان محسوب می شود وآن را باید حفظ کرد.

اصغر نصیری  افزود: این کارخانه توان تولید روزانه ۲ هزارتن آسفالت را دارد و این پتانسیل بالا می تواند ضمن کاهش چشمگیر هزینه های خرید آسفالت از پیمانکاران بیرون شهرداری نیازهای دیگر مناطق استان را نیز تامین کند وحتی درآمدزا باشد.

وی با تاکید براینکه به جدیت فعال شدن دوباره این کارخانه و افزایش تولید آن را دنبال می کند گفت: به نظرم این کارخانه می تواند شهرداری کرج را در اجرای هر چه بهتر اقتصاد مقاومتی یاری در اجرای برنامه های خود یاری دهد و ضمن کاهش هزینه ها عصای دست مدیریت شهری باشد.

شهردار کرج تصریح کرد: این کارخانه توان تولید آسفالت با کیفیت و با هزینه مقرون به صرفه را دارد لذا باید این سرمایه برای شهرداری کرج حفظ شود ودر جهت رفع موانع تولید آن اقدام کرد.

اما در همین راستا نایب رییس شورای شهر کرج نیز حدود یک ماه پیش با انتقاد از نحوه فعالیت کارخانه آسفالت خواستاررفع موانع تولید این کارخانه شده بود.

منصور وحیدی با تاکید بر لزوم رسیدن به خودکفایی در بحث آسفالت توسط شهرداری کرج گفت: امیدواریم شهردار جدید با کمک شورای اسلامی شهر کرج ترتیبی اتخاذ نماید تا کارخانه آسفالت تا پایان سال، فعال و در امر تولید آسفالت خودکفا و دست انداز هایی از جمله عدم وجود بودجه کافی جهت خرید مصالح مرتفع شود.

وحیدی تصریح کرد: جای تاسف است که این کارخانه با بهره‌وری ۲۰ درصدی فعالیت می‌کند این در حالی است که این کارخانه زمانی ۷۰ درصد آسفالت مورد نیاز کرج را تامین می‌کرد اما اکنون به زیر ۱۵ درصد رسیده است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۱۴۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوارهای کارخانه نوآوری درخشان یزد برداشته شود

شهردار یزد گفت: دیوارهای کارخانه نوآوری درخشان در راستای زیباسازی بصری شهری و همچنین افزایش تعامل شهروندان با فضای فناوری برداشته شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی شهرداری یزد، ابوالقاسم محی‌الدینی صبح امروز -پ _سه‌شنبه چهارم اردیبهشت_ در نشست با مدیران مجموعه پارک علم و فناوری استان یزد با اشاره به برخی از موضوعات متعدد در حوزه‌های زیباسازی شهری در مجموعه کارخانه نوآوری درخشان اظهار کرد: طرح اولیه‌ای با همکاری مشترک شهرداری و پارک علم و فناوری استان تهیه و ارائه شود تا دیوارهای مقابل کارخانه فناوری یزد برداشته شده و فضای مقابل کارخانه که در اختیار مجموعه کارخانه هم باشد، به عنوان یک فضای شهری زیبا برای استفاده شهروندان مورد استفاده قرار گیرد.

وی در این نشست در خصوص مزایای اجرای این طرح، گفت: با افزوده شدن این فضا به فضای در دسترس شهروندان، علاوه بر زیباسازی بصری شهری، تعامل بین مردم و مجموعه فناوری نیز افزایش خواهد یافت.

شهردار یزد افزود: مقرر شد مدیران مجموعه پارک و علم و فناوری استان پس از بررسی‌های لازم، آمادگی خود را در این زمینه اعلام کنند.

محی الدینی در خصوص مباحثی که در حوزه اجرای شبکه فیبر نوری در سطح شهر یزد مطرح شده بود، گفت: در این جلسه مشکلاتی که متأسفانه پیمانکاران شرکت سرمایه گذار در اجرای فیبر نوری ایجاد کرده بودند، مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد با اخذ تعهدات لازم و همچنین پرداخت هزینه خسارتی که این شرکت‌ها وارد کرده‌اند، مجوز جدیدی صادر می‌شود تا شبکه فیبر نوری در سطح شهر تکمیل شود.

وی موضوع تعامل و همکاری شهرداری با صندوق پژوهش و فناوری استان را یکی دیگر از محورهای گفت و گو در این نشست عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه شهرداری یزد از سال گذشته سهامدار این صندوق شده است، به زودی تفاهم نامه‌ای بین شهرداری و رئیس صندوق امضا خواهد شد و بستر همکاری‌های سازنده بین دو نهاد در زمینه‌های فناوری، نوآوری و خلاقیت به ویژه در حوزه‌های دانش بنیان را فراهم خواهد کرد.

شهردار یزد افزود: در حوزه‌های خلاقیت و نوآوری و ایجاد ناحیه فناوری هم مقرر شد مجموعه پارک علم و فناوری استان طرح‌های خود را در خصوص ایجاد این ناحیه به شهرداری ارائه کند تا پس از بررسی این طرح‌ها در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری و تصویب شورای اسلامی شهر، جهت اخذ مجوز به کمیسیون‌های مربوطه ارسال شود.

کد خبر 747317

دیگر خبرها

  • آسفالت محله های اندوان خوراسگان تا نیمه اول امسال
  • ماجرای مبهم حذف طرح زوج و فرد در تهران چیست؟
  • ماجرای حذف طرح زوج و فرد از طرح ترافیک تهران چیست؟
  • بهره‌برداری از ۲ طرح راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان
  • رهبر انقلاب: کارگر باید به آینده کاریِ خود اطمینان داشته باشد |‌ در دوره‌ای مبتلا به تعطیلیِ کارخانه‌های بزرگ شدیم که ... | ویدئو
  • افزایش فضای کارخانه نوآوری درخشان یزد
  • دیوارهای کارخانه نوآوری درخشان یزد برداشته شود
  • پیش‌بینی تولید ۱۵۰ هزار تن شن و ماسه در شهرکرد
  • تولید ۴۴ هزار قالب جدول بتنی در شهرداری قم / خودکفایی در تولید آسفالت شهری
  • عملیات لکه‌گیری و ترمیم آسفالت معابر شهری بروجن