Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیژن زنگنه وزیر نفت در حاشیه امضای تفاهم نامه با بنیاد مستضعفان به منظور امکان سنجی تامین خوراک پایدار پالایشگاه فجر جم در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران گفت: در حال حاضر به طور متوسط بیش از دو و نیم میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی صادر می‌کنیم.

وی در ادامه با اشاره به بحث هایی که اخیرا در خصوص قرارداد با توتال مطرح شده است گفت: برخی بیمار‌گونه درخصوص قرارداد توتال صحبت می‌کنند و تمایل دارند که توتال ایران را ترک کند اما باید گفت ما یک قرارداد معتبر با این شرکت داریم که در حال انجام است و عده‌ای فقط دنبال این هستند که بگویند آیا این بیمار می‌میرد و یا زنده می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنگنه در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت عملیات مهار آتس سوزی چاه 147 میدان رگ سفید گفت: در حال حاضر کار برای مهار آتش سوزی این چاه در دو بخش پیش می‌رود.

وی ادامه داد: دو دکل حفاری چاه حفر می‌کند که بتوانند از پایین به آتش حمله کرده و آن را خاموش کند اما اقدامات سطحی نیز در حال انجام است که از سطح نیز عملیات خاموش کردن چاه انجام شود.

به گفته وزیر نفت در حال حاضر محیط چاه پاکسازی، تجهیزات مستقر و آب مورد نیاز تامین شده است و سعی بر این است که با آرامش کار انجام شده و بدون اینکه فشاری وارد شود و یا اتفاق جدیدی رخ دهد از بالا چاه را خاموش کنیم.

زنگنه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر علت کندی پیشرفت امضای قراردادهای نفتی گفت:ما اگر قرارداد امضا کنیم می‌گویند چرا با خارجی‌ها قرارداد امضا کردید. از طرف دیگر نیز عده‌ای فشار می‌آورند که چرا تاخیر می‌کنید و وقتی هم امضا می‌کنیم باز هم به ما انتقاد می‌شود.

وی درباره تصمیم‌گیری کاهش سقف تولید در اجلاس آتی اوپک اظهار داشت: پیشنهاد اکثریت اعضا کاهش سقف تولید است اما باید دید در جلسه آتی اوپک چه اتفاقاتی رخ می دهد.

وزیر نفت در ادامه با اشاره به انتقادات مطرح شده در خصوص قرارداد تولید گاز ال ان جی با نروژی ها گفت:قیمتی که برای تولید گاز ال ان جی تعیین کردیم در واقع کف قیمت گاز پتروشیمی‌ها است و با قیمت گاز صادراتی به ترکیه متفاوت است.

وی ادامه داد:اگر بخواهیم به قیمت ترکیه گاز را بفروشیم باید منتظر بمانیم و مشخص نیست چه زمانی بتوانیم گاز را به ال ان جی تبدیل کنیم و گاز بدون مشتری باقی خواهد ماند.

زنگنه گفت:در مورد ال‌ان‌جی قیمت را عمومی اعلام کردیم و هر کس بخواهد می‌تواند با آن قیمت سرمایه‌گذاری کند.

وزیر نفت در ادامه با اشاره به قرارداد توسعه لایه نفتی پارس جنوبی تصریح کرد:مذاکره برای توسعه این میدان به خوبی پیش می‌رفت اما مشکلی که باعث تاخیر در کار شد این بود که توتال شرکت مرسک را خرید و ما دچار اشکال شدیم چون به این ترتیب هر دو طرف توتال بود.

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۱۹۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزیده‌های نفتی هفته

خبرهای مربوط به پیشتازی ایران در افزایش تولید اوپک، افزایش تولید نفت ایران در خلیج فارس، تکمیل بیش از ۲۸ میلیارد دلار پروژه نیمه‌تمام صنعت نفت در سال ۱۴۰۲ و فعال شدن ۶ درصد ظرفیت خالی تولید پتروشیمی‌ها را در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

پیشتازی ایران در افزایش تولید اوپک: براساس گزارش ماه آوریل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، ۱۳ عضو این سازمان طبق گزارش منابع ثانویه در ماه مارس (اسفند - فروردین) ۲۶ میلیون و ۶۰۴ هزار بشکه نفت خام تولید کردند که ۳ هزار بشکه بیشتر از ۲۶ میلیون و ۶۰۱ هزار بشکه ماه فوریه است.

در این گزارش آمده است که ایران در ماه مارس (اسفند – فروردین) ۳ میلیون و ۱۸۸ بشکه نفت خام تولید کرده که ۲۸ هزار بشکه بیشتر از فوریه ۲۰۲۴ (بهمن - اسفند) بوده و به این ترتیب پیشتاز افزایش تولید در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) شده است.

افزایش تولید نفت ایران در خلیج فارس: مسعود بیرانوند، معاون مدیر منطقه بهرگان شرکت نفت فلات قاره ایران با بیان اینکه چاه هندیجان ۹ یکی از چاه‌های افقی حفاری‌شده در میدان هندیجان منطقه نفتی بهرگان است، اعلام کرد: این چاه از ابتدای راه‌اندازی در سال ۱۳۹۰ و با وجود انجام عملیات اسیدکاری و فرازآوری با نیتروژن، تولید پایداری نداشته است و به‌دلیل افت فشار جریانی، چند بار چاه غیرعملیاتی می‌شد.

وی تصریح کرد: با انجام موفقیت‌آمیز پروژه فرازآوری چاه هندیجان ۹ که با استفاده از گاز حاصل از چاه هندیجان ۱۴ انجام شد، از اواخر اسفند سال ۱۴۰۲ حدود یک هزار بشکه به تولید نفت این منطقه در خلیج فارس افزوده شد.

فعال شدن ۶ درصد ظرفیت خالی تولید پتروشیمی‌ها: بیژن چگنی، مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام خبر افزایش هفت درصدی تولید صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ گفت: ظرفیت خالی پتروشیمی‌ها از ۲۷ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۲۱ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است. این شرکت با جدیت در حال برطرف کردن موانع تولید با همکاری یکپارچه همه هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های ملی نفت، گاز و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است.

بی‌اثر کردن تحریم‌های تولید و فروش نفت: داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور این هفته در نشست خبری با بیان اینکه دشمنان سعی کردند بازار جهانی نفت را برای ما محدود کنند، گفت: وزارت نفت توانسته در عمل اثر تحریم‌ها را در زمینه فروش و تولید نفت کم کند و آنچه تولید می‌کند از قبل بازارش مهیاست.

وی افزود: دولت سیزدهم تلاش کرد در ۲.۵ سال گذشته کشور را به ظرفیت‌های تولید و صادرات نفت پیش از تحریم‌ها نزدیک کند، امروز روزانه بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی در کشور تولید می‌شود که در مقایسه با رقم روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای نیمه نخست سال ۱۴۰۰، این روند نشان از تلاش دولت برای بازگرداندن ظرفیت‌های نفتی به پیش از تحریم دارد.

تکمیل بیش از ۲۸ میلیارد دلار پروژه نیمه‌تمام صنعت نفت در سال ۱۴۰۲: جواد اوجی، وزیر نفت روز چهارشنبه (۲۹ فروردین‌ماه) در حیاط هیئت دولت در جمع خبرنگاران با گفت که وزارت نفت در سال ۱۴۰۲ با سرمایه‌گذاری مؤثر در بخش‌های بالادست و پایین‌دست صنعت نفت توانست پروژه‌های نیمه‌تمام به ارزش بیش از ۲۸ میلیارد دلار را به سرانجام برساند.

دیگر اخبار: تحقق ۱۱۱ درصدی برنامه افزایش تولید نفت و گاز گچساران در سال ۱۴۰۲، اجرای ۸۰ پروژه فنی و خدماتی در نفت و گاز آغاجاری، امضای قرارداد برداشت داده‌های لرزه‌نگاری دشت مغان و فروش نفت ایران در بالاترین سطح ۶ سال گذشته از دیگر اخبار صنعت نفت در این هفته بودند.

پیشنهاد هفته: اگر می‌خواهید از تازه‌ترین وضع صادرات گاز ایران به دیگر کشورها باخبر شوید، این گزارش را بخوانید.

دیگر خبرها

  • گزیده‌های نفتی هفته
  • حادثه در پتروشیمی رازی قربانی گرفت
  • ۲ فوتی و ۴ مصدوم در حادثه اسکله پتروشیمی رازی
  • حادثه در اسکله پتروشیمی رازی
  • بررسی فروش یک میلیارد دلار سلاح به اسرائیل در دولت بایدن
  • هزینه اضافی به بنگاه ممنوع؛ حق انتخاب با مشتری است سامانه خودنویس یا مشاور املاک؟
  • هوش مصنوعی: دوران گذار از مزیت به ضرورت
  • تصمیم قطعی گواردیولا؛ منچسترسیتی به سراغ جمال موسیالا می‌رود
  • ظرفیت تولید پتروشیمی ایران به بیش از ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد
  • معرفی کارگاه تولیدی انواع هاردباکس آماده و اختصاصی