Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمک های مردم و حمایتهای مالی بسیج سازندگی در کنار تسهیلات جهادسازندگی و آستان قدس رضوی، زمینه جان گرفتن دوباره قنات شاخ صبر را فراهم ساخته و باعث جاری شدن آب این قنات بعد از هشت سال خشکی مطلق شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پیام جغتای، روز گذشته و همزمان با اولین روز از هفته بسیج، همراه محمد علی آبادی فرماندار، علی زرقانی فرمانده سپاه و روسای کمیته امداد، جهاد کشاورزی و تبلیغات اسلامی شهرستان جغتای راهی روستای حطیطه واقع در شمال غربی شهر جغتای شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

روستایی که اهالی آن بعد از ۸ سال خشکی مطلق یکی از قناتهای آن موسوم به «شاخ صبر» این روزها شاهد جان گرفتن دوباره آن و جاری شدن آب زلال از مظهر آن هستند.

 

قنات شاخ صبر به گفته یکی از اهالی این روستا، روزی منبع درآمد و امرار معاش اهالی روستای حطیطه بوده است و بعد از خشک شدن آن، جمعیت قابل توجهی را راهی کلان شهرها کرده است.

 

این قنات با آبیاری زمین های پایین دستی خود قبل از خشکیدن، سهم بسزایی را در تولید مایحتاج مردم و دامهایشان داشته و عدم توان مالی مردم این روستا برای احیای دوباره آن باعث خشکیدن ۸ ساله آن و از بین رفتن تمام مزارع این قنات شده است.

 

بنا بر ادعای چند تن از اهالی روستا که برای استقبال از مسئولان به محل قنات آمده بودند، شاخ صبر بیش از ۵۰ نفر مالک دارد که هر ۱۶ روز یک بار نوبت آبیاری مزارعشان بوده و جنس آبرفتی و حاصلخیز زمین های پایین دستی این قنات امکان آبیاری در این بازه نسبتا طولانی را مهیا ساخته بود.

 

کمک های مردم، و حمایتهای مالی بسیج سازندگی در کنار تسهیلات جهادسازندگی و آستان قدس رضوی، زمینه جان گرفتن دوباره آن را فراهم ساخته و باعث جاری شدن آب این قنات بعد از ۸ سال خشکی مطلق شده است.

 

امید و انگیزه دوباره را میشد در چهره های مردمی که در زمان تهیه گزارش و توضیح مسئولان همراهمان شده بودند، دید و بهشتی را که در روزهای نیامده دوباره جان میگرفت را میشد لمس کرد.

 

اول خدا را شکر میکردند و بعد شکرگزار مسولانی بودند که به فکر احیای قنات شاخ صبر افتاده و در کنارشان ایستاده بودند، بیقراریشان برای زنده کردن بهشت مثال زدنی قنات شاخ صبر را می شد از چشمهایشان فهمید.

 

فرماندار که انگیزه مردم و تلاش ها و پیگیری های مسئولان بسیج و جهاد کشاورزی را از نزدیک به نظاره ایستاده بود، قول داد تا اهالی روستای حطیطه را در راستای ساخت سیل بندها به منظور کمک به تقویت قنوات روستای حطیطه یاری کند، موضوعی که در صورت تحقق، زمینه اشتغال و بازگشت افراد زیادی را از کلانشهرها فراهم ساخته و برکات زیادی را به می نشاند.

 

اقتصاد مقاومتی یعنی همین، یعنی پرداختن به توانمندی های بومی، تقویت داشته های داخلی برای تولید ثروت، یعنی حمایت از پتانسیل های مغفول مانده و هدایت نقدینگی و تسهیلات ارزان قیمت به سمت محرک های آینده دار و موثر، مثل همین قنات شاخ صبر در دامنه کوههای جغتای.

 

گاهی برداشتهای نادرست از یک موضوع، ذهن ها را از آن دور میکند و یک امر ساده و موثر را در فکر انسان بزرگ و غیرممکن جلوه می دهد، حکایتی که این روزها برای اقتصاد مقاومتی مورد تایید رهبر معظم انقلاب در حال رخ داد است.

 

برخی مسئولان برای رفتن به سمت کارهای اجرایی در زمینه اقتصاد مقاومتی از کارهای راهبردی و موثر همانند احیای قناتها در کشورمان غافل مانده و راه حل لبیک به فرمایش رهبر انقلاب را در کارهایی غیر از اینها میبینند، موضعی که بعضا به انحراف از اصل موضوع و خسارت نیز می شود.

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۳۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبات اهالی منطقه ۱۲ از شهردار اصفهان چه بود؟

شهردار اصفهان در برنامه بی‌واسطه با مردم و دیدار چهره به چهره با شهروندان، تحت عنوان «مردم سلام» با شهروندان منطقه ۱۲ این کلان‌شهر دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، هفدهمین برنامه «مردم سلام» به‌منظور دیدار با شهروندان منطقه ۱۲ شهرداری، چهارم اردیبهشت سال جاری پس از نماز مغرب و عشا در مسجد قبا واقع در ملک‌شهر، خیابان ۱۷ شهریور برگزار شد.

جهانگیری نخستین فردی بود که پشت تریبون رفت و مشکلات محله خود را اینگونه مطرح کرد

-خواستار تعیین تکلیف ۵_۶ پلاک بلاتکلیف در خیابان ناصر خسرو و صدور مجوزهای لازم برای ساخت‌وساز هستیم.

احمدیان از معتمدان محله ملک‌شهر مشکلات این منطقه را اینگونه بیان کرد:

- تعیین تکلیف زمین‌های بنیاد مستضعفان حدفاصل میدان شهید علیخانی تا خیابان مفتح ضروری است، زیرا با وزش باد، برای خانه‌ها تولید گرد و خاک می‌کند.

خلیلی از اهالی محله عاشق‌آباد در بیان بخشی از مشکلات این محله گفت:

-مسدود شدن مسیر رفت و آمد مردم این محله به خیابان امام خمینی (ره) موجب ایجاد ترافیک و افزایش طول مسیر شهروندان در منطقه شده است و باید برای خروجی محله عاشق آباد قبل از احداث متروی اصفهان-شاهین شهر فکری شود، زیرا در غیر این صورت پس از آن مشکلات بسیاری به‌وجود می‌آورد.

- به‌تازگی از کشاورزان منطقه برای فنس‌کشی زمین‌هایشان به ازای هر متر مربع مبلغ ۱۰۰ هزار تومان وجه دریافت می‌شود که این مبالغ در حد توان کشاورزان نیست.

-با توجه به نقش محله عاشق آباد در عصر صفویه، لازم است برای انتشار کتاب «عاشق‌آباد در عصر صفویه» حمایت لازم صورت گیرد.

امیرخانیان از شهرک کوثر نیز به گره‌های ترافیکی در منطقه ۱۲ اشاره کرد و از مشکلات محله خود چنین گفت:

-بازشدن انتهای محله عاشق‌آباد به سمت آزادگان از جمله راهکارها برای رفع مشکل ترافیکی در این محله است.

داوری از ایثارگران و فرهنگیان منطقه ۱۲ از مطالبات اهالی محله چنین گفت:

-حمایت شهرداری از مسابقات و برنامه‌های فرهنگی در سطح مدارس، افزایش ناوگان شهری با توجه به مهاجرپذیر بودن این منطقه و چاره‌اندیشی برای فاضلاب از جمله برنامه‌های ضروری در این منطقه است.

بختیاری یکی از نمازگزاران مسجد صاحب الزمان (عج) درخواست‌های خود را اینگونه مطرح کرد:

ضمن قدردانی برایحمایت‌های صورت گرفته از برنامه‌های فرهنگی و مردمی، لازم است جلسات با معتمدان محلی ادامه پیدا کند.

شیرانی عضو هیئت امنای شهرک امیر کبیر خواستار موقوفه‌ای برای مسجد شهرک امیر کبیر شد.

یکی از اعضای بازارچه زنان بی‌سرپرست با اشاره به کمک‌های روحانیت منطقه در دایر شدن بازارچه برای زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست و بیماران اوتیسم درخواست‌های خود را اینگونه مطرح کرد:

- این بازارچه‌ها موقتی است، بنابراین ضرورت دارد زمینی برای برقراری نمایشگاه دائمی فروش محصولات آن‌ها و تمهیداتی برای افزایش همکاری اصناف با غرفه‌داران این بازارچه‌ها در نظر گرفته شود.

حسن‌پور از اهالی خیابان رباط سوم خواستار اصلاح روکش آسفالت کوچه‌های ۵۲ و ۵۳ شد.

همچنین تعدادی از حاضران از محله امیرالمومنین (ع) با اشاره به مشکلات عبور و مرور در این منطقه، تاکید داشتند که از ۲۵ سال پیش تاکنون قرار است خیابان ناصر خسرو تعریض شود، اما همچنان اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است؛ اگر اتفاقی برای منازل پیش آید خودروهای آتش‌نشانی و آمبولانس امکان حضور در این کوچه‌ها و خیابان‌ها را ندارند و لازم است تعریض خیابان ناصر خسرو به صورت جدی دنبال شود.

موضوع دیگر مورد تاکید آن‌ها ضرورت جمع‌آوری سگ‌های ولگرد بود.

سلطانی از فعالان فرهنگی منطقه ۱۲ نیز پیشنهاد احداث تقاطع غیر همسطح شرق به غرب در میدان شهید علیخانی را مطرح کرد.

به گزارش ایمنا، دیدار اهالی منطقه ۱۲ با شهردار اصفهان در مسجد قبای ملک شهر حدود سه ساعت به طول انجامید و پس از مطرح شدن خواسته شهروندان و پاسخ دلگرم‌کننده مدیران شهری، نخستین دور از برنامه «مردم سلام» با حضور پرشور شهروندان و مدیران شهری در این منطقه به پایان رسید.

کد خبر 747355

دیگر خبرها

  • تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی
  • مطالبات اهالی منطقه ۱۲ از شهردار اصفهان چه بود؟
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • پیشنهاد شهروند نی ریزی برای جلوگیری از خشکسالی در پی خشک شدن درختان پسته
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • اجرای طرح توانمند سازی مردم شهر جغتای مقابل بیماری فشارخون
  • بودجه شهرداری شیراز رشد ۵۰۰ درصدی داشت/عملکرد مطلوب تیم اقتصادی
  • بسترهای مشارکت و حضور فعال مردم در تولید و اقتصاد را فراهم کنیم
  • صنعتگران مهم‌ترین رکن تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور هستند