Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-18@14:19:18 GMT

در هوای آلوده با این راهکارها سلامتی تان را حفظ کنید

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۲۳۳۴۶

در هوای آلوده با این راهکارها سلامتی تان را حفظ کنید

رکنا:هوای آلوده عامل اصلی بسیاری از بیماری هاست اما با پیروی از این ترفندها می توان با آن مقابله کرد.

آلودگی هوا یکی از بزرگترین دلایل مرگ و میر انسان در سال‌های اخیر است که می‌توان با رعایت راهکار‌هایی در خانه و محل کار، کمتر به بیماری‌های ناشی از این پدیده مبتلا شد. بسیاری از افراد این روز‌ها با افزایش اطلاع رسانی در زمینه حفظ بهداشت و سلامت، از خوردن بیش از اندازه شکر، نمک و مصرف غذا‌های پرچرب و سرخ شده خودداری می‌کنند، اما آلودگی هوا نیز می‌تواند سبب ابتلای افراد به بسیاری از بیماری‌ها به طور مستقیم و غیر مستقیم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله بیماری‌های مرتبط با آلودگی هوا می‌توان سرما خوردگی، آنفلوآنزا، عفونت‌های تنفسی، سرطان، آسم و تنگی نفس، زایمان زودرس در بانوان، پیری زودرس پوست، بالا رفتن میزان ابتلای کودکان به اوتیسم، پوکی استخوان، بیش فعالی و کاهش سطح یادگیری، ابتلا به فشارخون، سکته مغزی، چاقی و دیابت Diabetes نوع 2 را نام برد.

کارشناسان دانشگاه ساوتهمپتون انگلستان بر این اساس راهکار‌هایی برای حفظ سلامت و کاهش ابتلا به بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا به افراد توصیه می‌کنند.

در خانه و محل کار گل و گیاهانی که هوا را تصفیه می‌کنند قرار دهید، این گیاهان مواد شیمیایی سمی موجود در هوا را جذب کرده، اکسیژن در هوا پخش می‌کنند، به این ترتیب ابتلا به بیماری‌های تنفسی و سرطان زا در افراد کاهش پیدا می‌کند.

تمیزی و نظافت منزل و محل کار نیز یکی دیگر از مواردی است که سبب جلوگیری از ابتلا به بیماری به ویژه زمان آلودگی هوا می‌شود. گرد و خاک خود عاملی جدی برای ابتلا به بیماری است. همچنین استفاده از پنجره‌های 2 یا سه جداره هم مانند یک عایق عمل کرده و اجازه ورود گرد وخاک را به فضای داخل نمی‌دهد.

در تعطیلات آخر هفته به مناطق خوش آب و هوا سفر کنید و اندکی از محیط شهری و هوای آلوده آن فاصله بگیرید، این کار افزون بر افزایش روحیه سبب سلامت جسمی و روحی شما نیز می‌شود.

مصرف به اندازه آب و سایر نوشیدنی‌ها از جمله چای سبز نیز سبب دفع مواد شیمیایی سمی موجود در هوا و زیبایی پوست و جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها می‌شود.از روشن کردن شومینه با سوخت زغال یا چوب و نیز سوزاندن برگ درختان خودداری کنید، زیرا سبب آلودگی بیشتر هوا و ابتلا به بیماری می‌شود.

رژیم غذایی سالم شامل انواع میوه و سبزی‌های ارگانیک به ویژه پیاز، چغندر، کلم بروکلی، مواد لبنی و پروتئینی کم چرب، دانه‌های آجیل، حبوبات و غلات داشته باشید و از مصرف مواد غذایی فرآوری شده، فست فود و نوشیدنی‌های گاز دار شیرین خودداری کنید.مواد غذایی سالم به دلیل دارا بودن انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند عوامل تشدید کننده بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا را از بین ببرد.

وسایل گرمایشی و سرمایشی خانه، محل کار و حتی داخل خودرو را همیشه بررسی کنید، فیلتر‌ها را به طور مرتب تعویض کنید و از وسایل جدید که قابلیت تصفیه هوا، از بین بردن مواد بیماری زا و میکروب‌ها را دارند استفاده کنید.

در ساعت‌هایی از روز که میزان آلودگی هوا کمتر است (میزان وجود آلاینده‌های هوا را می‌توانید با استفاده از نرم افزار‌های موجود در گوشی تلفن همراه شناسایی کنید)، پنجره‌های خانه و محل کار را به مدت ۱۵ دقیقه بازکنید تا هوا جریان پیدا کند، به دلیل تنفس افراد در فضای بسته میزان دی اکسید کربن افزایش و اکسیژن کاهش پیدا می‌کند و این خود سبب ابتلای افراد به بیماری می‌شود، جریان داشتن هوا سبب ورود هوای تازه و سالم به فضای بسته منزل می‌شود.

برای تمیز کردن منزل و محل کار به جای استفاده از محلول‌های شیمیایی پاک کننده که حاوی مواد سرطان و آلرژی زاست و سبب آلودگی هوا می‌شود، می‌توانید از سرکه، لیموترش و جوش شیرین استفاده کنید و به این ترتیب از بروز بیماری جلوگیری کنید.استحمام روزانه با میزان آب استاندارد و عوض کردن لباس‌ها نیز سبب پاک شدن گرد و غبار و آلودگی هوا از بدن و لباس‌ها می‌شود و به این ترتیب از بروز مشکلاتی، چون ریزش موی سر، پیری پوست، ابتلا به آسم و آلرژی در افراد جلوگیری می‌شود.

کودکان، زنان باردار، افراد سالمند، بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی چون آسم، بیماران قلبی، افرادمبتلا به سرطان که شیمی درمانی می شوند از جمله گروه های خطر هستند که در روزهایی که هوا آلوده است نباید از منزل خارج شوند و درصورت نیاز به رفت و آمد در شهر باید از ماسک های فیلتردار استفاده کنند.

در صورت بروز مشکلاتی همچون سرفه، تنگی نفس شدید، تپش قلب، استرس و حالت تهوع در روز‌هایی که هوا آلوده است به متخصص مراجعه کنید تا با تشخیص کامل مشکل، توصیه‌های درمانی و پیشگیرانه را به شما معرفی کند.

 

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۳۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت شاخص آلودگی هوای اصفهان

تین نیوز

کیفیت هوای اصفهان روز پنجشنبه بر اساس آمار ایستگاه های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، جمشید لقایی با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۱ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و یک ایستگاه سنجش اداره کل محیط زیست استان، اکنون شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۰۴ در شرایط ناسالم برای گروه های حساس (نارنجی) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک تر از ۲.۵ میکرون است.

لقایی با اشاره به اینکه سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه کردآباد با شاخص ۱۷۹ در وضعیت هوای ناسالم برای عموم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه های فرشادی با شاخص ۱۲۲، زینبیه و انقلاب با شاخص ۱۱۸، سپاهان شهر با شاخص ۱۰۶، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه های حساس (نارنجی) قرار دارد.

وی ادامه داد: ایستگاه های رهنان با شاخص ۹۸، کاوه با شاخص ۹۶، پارک زمزم با شاخص ۸۹، ولدان با شاخص ۸۷، دانشگاه صنعتی با شاخص ۷۸ و میرزاطاهر با شاخص ۶۷ در وضعیت هوای سالم (زرد) است. ایستگاه خیابان ۲۵ آبان و فیض، فعال نیست.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده ها است، از این رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۱۰۴ در وضعیت هوای ناسالم برای گروه های حساس (نارنجی) قرار دارد، ایستگاه خرازی با شاخص ۸۵ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، زرین شهر، قهجاورستان، مبارکه و شاهین شهر است که قهجاورستان با شاخص ۱۶۳ ناسالم (قرمز)، مبارکه با شاخص ۶۸ و زرین شهر با شاخص ۹۰ سالم (زرد)، شاهین شهر با شاخص ۳۴ پاک (سبز) ثبت شدند، ایستگاه های استانداری اصفهان، احمدآباد، پروین، رودکی، خواجو، باغ غدیر و شهرهای کاشان، نجف آباد، خمینی شهر و دولت آباد فعال نیست.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان و پیش آگاهی هوا، بررسی خروجی مدل های هواشناسی بیانگر سامانه پایداری جو تا میانه روز جمعه سی ویکم فروردین، است. بر این اساس از امروز تا بعدازظهر فردا جوی پایدار خواهیم داشت که به تدریج از بعدازظهر فردا با گذر امواج ضعیف شاهد ناپایداری تا اوایل هفته به ویژه در ساعاتی و اوایل شب خواهیم بود. آسمان شهر اصفهان نیز امروز صاف، گاهی کمی ابری و ورش باد خواهد بود.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه ای) است. این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه گیری و روزانه در ایستگاه های پایش هوا، ثبت می شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت شاخص آلودگی هوای اصفهان
  • یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • هوای اصفهان آلوده شد
  • هوای اصفهان آلوده است
  • یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • آلوده‌ترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳
  • برای سلامتی موهایمان چه غذاهایی بخوریم؟
  • مشکلات آلودگی آب سرخون به نفت هنوز وجود دارد
  • تماس با کپک چه خطراتی برای سلامتی دارد؟
  • چند پیشنهاد علمی برای جلوگیری از زوال عقل در دوران سالمندی