Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-24@17:14:49 GMT

با این ترکیه باید رقابت کنیم

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۲۳۵۳۰

با این ترکیه باید رقابت کنیم

به طور مثال مقایسه روند کاهنده نرخ تورم و انتظارات تورمی رو به بالا در ایران برخلاف رقابت پذیر کردن تولیدات ایرانی با کالاهای مشابه ترکیه است. گزارش حاضر نشان می دهد برخلاف سالهای قبل اکنون نهادهای بین المللی به اقتصاد ترکیه روی خوش نشان می دهند که معنایش سرمایه گذاری خارجی بیشتر در این کشور است. افزایش رشد اقتصادی ترکه نیز به معنای توسعه صادرات است که بخشی از آن به سوی ایران روانه خواهدشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد اقتصادی ترکیه، تحت تأثیر بی ثباتیهای  سیاسی در داخل و ناآرامیهای منطقهای، از 5.9 درصد در سال 2015به 3.1 درصد در سال 2016 کاهش یافت. در  این سال همانند سال قبل  تقاضای داخلی عامل پیشران رشد اقتصادی ترکیه بود، در حالی که صادرات این کشور متاثر از ضعف تقاضای خارجی و کودتای نظامی نافرجام19 ژوئیه، با رشد منفی مواجه شد. در این سال، مخارج مصرفی دولت رشد قابل ملاحظه ای داشت، اما عدم قطعیتدر فضای کسبوکار و همچنین افزایش نرخ بیکاری، به ترتیب موجب کاهش رشد سرمایه گذاری و کاهش رشدمخارج مصرفی خانوار شد.در مقابل، عملکرد اقتصادی این کشور در نیمه نخست سال 2017 بهبود چشمگیری داشت و رشد بیش از 5 درصدرا نسبت به دوره مشابه سال قبل تجربه کرد. صادرات مهمترین نیروی محرک اقتصاد ترکیه در نیمه نخست سال 2017 بود. رشد دورقمی صادرات در این کشور به واسطه بهبود اقتصادی حوزه اروپا و ارزش پایین لیر در برابر دلارموجب شد صادرات از مهمترین عوامل افزایش رشد اقتصادی ترکیه در شش ماه اول سال 2017  باشد.بی ثباتی های  سیاسی و امنیتی در ترکیه، ارزش لیر را در نیمه دوم سال 2016 کاهش داد. کاهش ارزش لیر موجب افزایش فشارهای تورمی در اقتصاد این کشور شد که کاهش قدرت خرید مصرف کنندگان را در پی داشت. اما ازابتدای سال یادشده  ،با توجه به تضعیف دلار، ارزش لیر در برابر این ارز شروع به افزایش تدریجی کرد. افزایش تدریجی ارزش لیر به همراه ثبات نسبی آن موجب کاهش انتظارات تورمی و در نتیجه کاهش نرخ تورم در فصل دوم سال2017 شد
مهمترین تحولات  اقتصادی
در سال 2016 ،تنشهای به وجود آمده میان ترکیه و روسیه و بعد از آن میان ترکیه و اتحادیه اروپا موجب کاهش شدید تعداد توریستها به این کشور شد. این موضوع سبب کاهش قابل توجه درآمدهای حاصل از صنعت توریسم و همچنین افزایش نرخ بیکاری بخصوص در شهرهای بزرگ توریستی این کشور از جمله استانبول و ازمیر شد. دراین سال، نرخ بیکاری ترکیه روند افزایشی داشت به طوریکه از 10.1 درصد در فصل اول سال 2017به11.9 درصد درفصل چهارم رسید. اما روند نرخ بیکاری در فصل اول و دوم سال آن سال  به ترتیب برابر با 11.8 و .10.3 درصد بود.در واقع، آرامش نسبی به وجود آمده در فضای سیاسی ترکیه موجب کاهش نرخ بیکاری در شش ماهه نخست سال 2017 شد. عملکرد مطلوب اقتصاد ترکیه در نیمه اول سال جاری موجب شد صندوق بین ا لمللی پول پیش بینی رشد اقتصادی این کشور در سال 2017 را ا افزایش دهد. انتظار می رود بر خلاف  سالهای اخیر تقاضای خارجی مهمترین نیروی پیشران اقتصاد این کشور در سالهای آینده باشد . پیش بینی میشود روند تدریجی افزایش لیر در برابر دلار همچنان ادامه داشته باشد که عامل مهمی برای کاهش انتظارات تورمی در ترکیه و در نتیجه کاهش نرخ تورم است. بانک مرکزی ترکیه نرخ تورم هدف را در سال 2017،معادل8.7درصد تعیین کرده و پیش بینی کرده است نرخ تورم در سال 2018 به 6.4 درصد برسد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۳۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم انداز قیمت سکه و طلا صعودی نیست

رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر بندر عباس گفت: صادرات نفت ایران روند صعودی دارد و همزمان شاهد افزایش قیمت نفت نیز هستیم، این موضوع موجب خواهد شد تا قیمت طلا و ارز در داخل کشور بیش از این افزایش نیابد. - اخبار اقتصادی -

محمد اقتصادی؛ رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر بندر عباس در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه در چند هفته گذشته شاهد افزایش قیمت طلا و سکه در داخل کشور هستم، مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت طلای داخلی را افزایش قیمت اونس جهانی دانست و گفت: عامل دیگر افزایش قیمت طلا در کشور تنش‌های سیاستی و جنگ بین کشورها در منطقه و به تبع آن نرخ ارز است که موجب شده  تا بازارهای جهانی نیز تحت تاثیر قرار گیرد.

رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر بندرعباس بیان داشت: به طور معمول وقتی که تنش‌های سیاسی و جنگ بین کشورها افزایش می‌یابد، اولین بازاری که تحت تاثیر قرار می‌گیرد اونس جهانی است.

اقتصادی تصریح کرد: حال که بخشی از تنش‌های بین المللی به کشور ما مربوط می‌شود، بازارهای داخلی را با واکنش‌های متفاوتی رو به رو کرده است. به همین دلیل شاهد افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت طلا در داخل کشور هستیم، اما باید تاکید کنم که عوامل بنیادین اقتصاد ایران تغییری نداشته است و از طرف دیگر صادرات نفت ایران روند صعودی دارد و همزمان شاهد افزایش قیمت نفت نیز هستیم، این موضوع موجب خواهد شد تا قیمت طلا و ارز در داخل کشور بیش از این افزایش نیابد.

رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر بندرعباس اظهار کرد: در معاملات روز یکشنبه 26 فروردین، یعنی بعداز حمله ایران به رژیم صهیونیستی، شاهد بودیم که نرخ دلار آزاد تا کانال 70 هزار تومان صعود کرد و در ادامه و تاکنون نرخ دلار تا کانال 65 هزار تومان عقب نشینی کرد، این موضوع نشان می‌دهد که بنیادهای اقتصاد ایران درحال حاضر مستحکم است.

اقتصادی در پایان تاکید کرد: تنش‌های بین‌المللی و مسائل سیاسی منطقه شرایطی را برای دلالان فراهم کرده تا این افراد با تحت تاثیر قراردادن مردم، به نوسان بازارها و سودجویی خود بپردازند، در نتیجه مقداری از افزایش قیمت ارز و طلا را می‌توان ناشی از فعالیت این افراد هم دانست که با کمتر شدن التهابات سیاسی، می‌توان به ثبات و آرامش بازار امیدوار بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خطر بزرگ برای حقوق کارگران/ کاهش حقوق در موج شدید تورمی اتفاق می‌افتد؟
  • چشم انداز قیمت سکه و طلا صعودی نیست
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • تداوم رشد اقتصادی و کاهش تورم در سال ۲۰۲۴ (+اینفوگرافی)
  • اقدامات دولت برای کمک به تجارت
  • راز‌های ناگفته از تورم منفی ۱۰ درصدی افغانستان
  • همراه با اخبار ورزشی سوم اردیبهشت استان قزوین
  • قیمت طلای جهانی دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رقابت نابرابر صادرکنندگان با قاچاقچیان زعفران
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۳