Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر سازمان تعاون روستایی استان یزد از اجرای عملیات ساخت مجتمع بز نژاد سانن در شهرستان اردکان خبر داد و گفت: ظرفیت این مجتمع که با 290 واحد پرورش بز سانن از جمله ایستگاه‌های تحقیقی و ترویجی بز سانن کشور خواهد بود، 58 هزار رأس بز با پیش‌بینی تولید سالانه 26 هزار تن شیر است.

ایران آنلاین / «علی جهازی» در حاشیه بازدید از چندین مرکز پرورش بز سانن در شهرستان اردکان، تصریح کرد: با افزایش رشد جمعیت جهان و گسترش دانش، نیاز انسان به تولید و بهره‌وری بیشتر از دام‌های موجود، استفاده از منابع دامی پر تولید بیشتر خواهد شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: استفاده از نژادهای خاص و اصلاح نژاد دام‌ها نیز از جمله این اقدامات انسان برای افزایش تولیدات دامی است.

جهازی در مورد نژادهای بز شیری اروپا، گفت: «سانن» یکی از نژادهای معروف بُز شیری اروپا است که از جهت برتری در خصوصیات تولیدی و تولیدمثل در بیشتر نقاط جهان گسترش یافته است .

وی در ادامه در مورد ویژگی‌های این نژاد بز، افزود: معروفیت این بز به سبب توانایی زیاد در تولید شیر، رشد سریع، باروری، چند قلو زایی، کیفیت ترکیبات شیر، فرآوری آسان و لذیذ در تهیه محصولات لبنی، رفتار آرام دام در پرورش و نگهداری است.

این مسئول از دیگر مزیت‌های پرورش این نوع از دام را تطبیق آن با اکثر شرایط آب و هوایی ذکر کرد و در مورد  شیردهی این نوع از بزها، گفت: میزان شیردهی این نوع از بزها بسیار بالاتر از بزهای معمولی است به گونه‌ای که در روز سه تا چهار کیلوگرم شیر می‌دهند در حالی که بزهای معمولی به طور میانگین حدود نیم کیلو شیردهی دارند .

  وی در مورد دیگر ویژگی این نوع بز، گفت: چند قلو زایی(دو یا سه) و کم چرب بودن شیر پر کلسیم این حیوان از دیگر ویژگی‌هایی است که باعث تفاوت این نژاد با نژادهای بومی شده است.

جهازی در مورد مقرون به صرفه بودن پرورش و نگهداری بز سانن، گفت: از لحاظ شیردهی و تولید گوشت و دیگر تولیدات مقرون به صرفه است و می‌تواند در صنعت مورد بهره‌برداری قرار گیرد .

مدیر تعاون روستایی استان از مراحل ساخت مجتمع بز نژاد سانن در شهرستان اردکان خبر داد و گفت: امسال با حضور «محمود حجتی» وزیر جهاد کشاورزی در منطقه، کار ساخت مجتمع بز نژاد سانن در شهرستان اردکان با ظرفیت 58 هزار رأس بز و پیش‌بینی تولید سالانه 26 هزار تن شیر، با سرمایه‌گذاری 18 میلیارد ریال با مشارکت مردمی در این شهرستان آغاز شده است .

وی با اشاره به این که این مجتمع از جمله ایستگاه‌های تحقیقی و ترویجی بز سانن کشور است، گفت: این مجتمع شامل 290 واحد پرورش بز سانن خواهد بود و به منظور افزایش تولید شیرخام و ایجاد اشتغال خانگی ساخته می‌شود که با انجام عملیات ثبت مشخصات، رکوردگیری و عملیات تلقیح مصنوعی برای جلوگیری از همخونی در دام‌های خانگی، هر سال تعدادی از دام‌های تولیدی برای ترویج بین متقاضیان توزیع می شود .

جهازی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهرستان اردکان بیش از هشت هزار و 200 نفر بهره‌بردار بخش کشاورزی فعال و حدود 40 مرکز پرورش بز سانن با بیش از 900 راس دام مشغول به فعالیت هستند./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۵۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) «رادیا ویندرانر» بزرگترین هواپیمای ساخته‌شده در جهان

ایده «هر چه بزرگتر، بهتر» مطمئناً در مورد توربین‌های بادی صدق می‌کند، اما پره‌های عظیم مورد نیاز برای برپا کردن قوی‌ترین توربین‌های بادی امروزی را نمی‌توان به راحتی حمل و از روی زمین بلند کرد که همین امر، استفاده از آن‌ها را محدود می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از آی‌ای، یک استارت‌آپ فعال در حوزه انرژی مستقر در کلرادو آمریکا معتقد است که راهکار این چالش را در دست دارد و آن، ساخت هواپیمای بزرگی است که برای حمل بزرگترین پره‌های توربین ساخته شده است.

در عصری که انرژی‌های تجدیدپذیر نه تنها یک انتخاب بلکه یک ضرورت است، تلاش برای ساخت توربین‌های بادی کارآمدتر و بزرگتر در حال افزایش است. مزارع بادی فراساحلی با توربین‌های عظیم خود که پره‌های بلندشان به اندازه یک زمین فوتبال است، گواهی بر این پیگیری است.

با این حال، این غول‌های انرژی تجدیدپذیر اغلب در دریا‌ها مستقر هستند و پتانسیل گسترده آن‌ها در خشکی به دلیل غیرعملی بودن حمل چنین ساختار‌های عظیمی از طریق وسایل متعارف، مغفول مانده است.

اکنون شرکت رادیا (Radia) وارد عمل شده و از برنامه‌های خود برای ساخت بزرگترین هواپیمای جهان رونمایی کرده است.

این هواپیمای غول‌پیکر که ویند رانر (WindRunner) نام دارد، نوید یک انقلاب در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر با ساده‌سازی حمل و نقل پره‌های عظیم توربین‌های بادی را می‌دهد.

ویند رانر؛ بازتعریف محدودیت‌های اندازه هواپیما

ابعاد عظیم WindRunner حتی نمادین‌ترین هواپیما‌های تجاری را نیز کوتوله جلوه می‌دهد. این هواپیما با طول حیرت‌آور ۱۰۸ متر، ارتفاع ۲۴ متر و طول بال‌های ۸۰ متر، ۳۲ متر از طول بوئینگ ۷۴۷-۸ بیشتر است.

در واقع Windrunner تقریباً به اندازه یک زمین فوتبال آمریکایی است و اندازه استثنایی آن به معنی ظرفیت حمل گسترده آن تا وزن ۸۰ تن است که ۱۲ برابر ظرفیت بوئینگ ۷۴۷ است.

ساخت ساختار عظیم WindRunner به زیرساخت‌های تخصصی نیاز دارد و باند‌های نیمه آماده ۱۸۳۰ متری در مکان‌هایی که پره‌های توربین‌های بادی قرار است نصب شوند، مورد نیاز است.

پرداختن به چالش‌های حمل و نقل توربین‌های بادی

ماموریت اصلی WindRunner انتقال پره‌های غول پیکر توربین‌های بادی مستقر در خشکی است. طول این توربین‌ها بین ۴۵ تا ۹۰ متر است که وزن آن‌ها به ۳۵ تن می‌رسد.

این ابعاد عظیم روش‌های حمل و نقل موجود را به شدت محدود می‌کند. توربین‌های دریایی به کشتی‌های دریایی تخصصی متکی هستند که این کار را راحت‌تر انجام می‌دهند، اما حمل آن‌ها در خشکی به این راحتی نیست.

شرکت رادیا در وب‌سایت خود آورده است: بزرگ‌ترین توربین‌های بادی امروزی و حتی توربین‌های بزرگ‌تر آینده را نمی‌توان از طریق زیرساخت‌های زمینی کنونی به نیروگاه‌های بادی در خشکی منتقل کرد. این مانع لجستیکی به عنوان الهام بخش اصلی پروژه WindRunner بود.

مارک لاندستروم بنیان‌گذار رادیا و دانشمند موشکی آموزش دیده در موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، هفت سال گذشته را با تیمی از مهندسان کار کرد تا طراحی WindRunner را از جمله اولویت‌های کلیدی و اطمینان از یکپارچگی ساختاری این هواپیمای عظیم در هنگام فرود و برخاستن به شکل دقیق اصلاح کند.

هموار کردن راه برای قدرت فوق‌العاده و پایدار

ظرفیت WindRunner فراتر از حل محدودیت‌های حمل و نقل موجود، مسیر را برای توسعه توربین‌های زمینی حتی بزرگ‌تر باز می‌کند. لاندستروم در مورد این پروژه به وال استریت ژورنال گفته است که این هواپیما می‌تواند برای استفاده از حداکثر پتانسیل نیروی باد استفاده شود.

کارشناسان تخمین می‌زنند که این توربین‌های بزرگ می‌توانند ثبات تولید برق را تا ۲۰ درصد افزایش دهند و هزینه‌های انرژی را تا ۳۵ درصد کاهش دهند. این یک موهبت برای صنعت تولید انرژی از نیروی باد است که با استقبال روزافزونی مواجه است.

در سال ۲۰۲۲، انرژی باد ۱۰ درصد از تولید برق در ایالات متحده را تامین کرد.

جاه‌طلبی فراتر از انرژی‌های تجدیدپذیر

رادیا می‌گوید WindRunner می‌تواند ظرف چهار سال آینده به آسمان برسد. مارک لاندستروم معتقد است که هدف اصلی آن تسریع رشد بهره‌گیری از نیروی باد است. با این حال، ظرفیت عظیم این هواپیما می‌تواند کاربرد‌های ارزشمندی در سایر بخش‌ها، از جمله حمل و نقل تجهیزات نظامی سنگین نیز پیدا کند.

پروژه ویندرانر در حالی آغاز می‌شود که صنعت برق بادی با مشکلات مالی مواجه است. تاسیسات مستقر در خشکی مجهز به پره‌های توربین عظیم می‌توانند دگرگونی چشمگیری را شاهد باشند.

فناوری WindRunner می‌تواند به پره‌ها اجازه دهد تا ۹۰ متر بالاتر از میانگین فعلی برسند و با سازه‌های نمادین از نظر ارتفاع رقابت کنند. نتیجه اینکه مزارع بادی مستقر در خشکی تقریباً دو برابر نیروگاه‌های فعلی انرژی تولید خواهند کرد و انرژی باد را در مناطقی که در حال حاضر بادوام نیستند، رقابتی می‌کند.

دیگر خبرها

  • هفت واحد آموزشی میزبان مسافران نوروزی سمیرم
  • تولید لباس فرم مدارس با رعایت الگوی پوشش ایرانی و اسلامی
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای تولید لباس فرم مدارس با رعایت الگوی پوشش ایرانی و اسلامی
  • «رادیا ویندرانر» بزرگترین هواپیمای ساخته شده در جهان+ عکس
  • رونق بیشتر صنعت پرورش بلدرچین شهرستان میبد 
  • (تصاویر) «رادیا ویندرانر» بزرگترین هواپیمای ساخته‌شده در جهان
  • تولید بالغ بر ۲۵۰ تن ماهی در بیضا
  • شهرستان‌های گرمسیری استان مستعد پرورش ماهیان خاویاری
  • رتبه سوم قائمشهر در جوجه‌ریزی واحد‌های مرغداری مازندران
  • شهرستان‌های گرمسیری کرمانشاه مستعد پرورش ماهیان خاویاری هستند