Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@23:20:43 GMT

درخواست ایران برای ایجاد رایزنی فرهنگی در لهستان

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۳۱۰۲۵

درخواست ایران برای ایجاد رایزنی فرهنگی در لهستان

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات گفت: چند سال قبل با لهستان موافقت‌نامه فرهنگی امضا کردیم و قرار بود بین دو کشور ایران و لهستان دفاتر رایزنی فرهنگی ایجاد شود، اما هنوز این اتفاق نیفتاده در حالی که نیاز است در هر دو کشور دفتر رایزنی فرهنگی ایجاد شود.

به گزارش ایسنا، ابوذر ابراهیمی ترکمان که روز سه‌شنبه ۳۰ آبان در همایش گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و لهستان «در جست‌وجوی خانه دوم» که به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد مهاجرت لهستانی‌ها در جنگ جهانی دوم در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران صحبت می‌کرد، بار دیگر درخواست ایران را برای ایجاد دفتر رایزنی لهستان در ایران و برعکس در جمع مسئولان فرهنگی لهستان مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان این‌که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران، آمادگی دارد تا دفتر رایزنی فرهنگی لهستان در ایران را ایجاد کند، افزود: امیدوارم دولت لهستان نیز این درخواست را به دیده مثبت نگاه کند، چون لهستان تغییر در برخی از بندهای فرهنگی تفاهم‌نامه را خواستار است.

وی تاکید کرد: ایران مخالف آن اتفاق نیست، اما ترجیح می‌دهیم روابط را زیاد گره نزنیم. در کشور ما توافق‌نامه‌های فرهنگی به قانون تبدیل می‌شوند. نخست مجلس باید آن را تصویب و سپس شورای نگهبان تأیید کند. روندی طولانی مدت دارد. به همین دلیل درخواست می‌کنیم تا این مسائل هر چه زودتر برطرف شوند.

او در ادامه به بیان تاریخچه حضور لهستانی‌ها در ایران اشاره کرد و گفت: جنگ جهانی دوم هشتم شهریور ۱۳۱۸ آغاز شد و تا نهم شهریور ۱۳۲۴ ادامه داشت. در این فاصله‌ی شش ساله، وضعیت ایران بسیار عجیب بود. ۱۰۰ میلیون نفر از ۳۰ کشور درگیر جنگ جهانی دوم شدند. در روز نخستِ جنگ، غربِ لهستان مورد هجوم  قرار گرفت. طی ۲۹ روز همه لهستان تسخیر شد. می‌توان گفت آغاز جنگ جهانی دوم روزی است که آلمان به لهستان حمله کرد، هر چند براساس تفاهم‌نامه‌ای که فرانسه و بریتانیا با لهستان داشتند، این دو کشور به کمک لهستان آمدند، اما کمک آن‌ها به جایی نرسید.

او اضافه کرد: اول تیر ۱۳۲۰ آلمان به شوروی حمله کرد. در آن زمان هیچ تردیدی نداشتند که آلمان می‌تواند شوروی را تسخیر کند. آن ها تا ۳۰ مایلی شهر مسکو نیز جلو رفتند، اما روس‌ها برای جلوگیری از حمله حاشیه شهر را آتش زدند. نهایتا آلمان شکست خورد و ۲۷ میلیون نفر کشته شدند تا وضعیت را مستمر کنند.

ترکمان با بیان این‌که تقریبا در آن زمان ایران اعلام بی‌طرفی کرد، اما این اعلام به طور کامل چندین‌بار نقض شد، افزود: ۱۶ فروردین ۱۳۲۱ اولین گروه از لهستانی‌ها وارد ایران شدند، یک اتفاق رخ داد، یعنی سال ۱۳۲۱ سال بلوای نان در ایران بود. ۱۶ آذر آن سال مردم تهران از گرسنگی به خیابان‌ها ریختند و با شعارهایی اعتراض خود را اعلام کردند. این تظاهرات یکی از دلایل توقف دولت قوام بود. در آن زمان ۱۴ میلیون نفر جمعیتِ مردم ایران پذیرای ۱۵۰ هزار نفر از مهاجران لهستانی بودند. این در حالی است که تا سال ۲۴ ایران صادرکننده غله بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۱۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه گسترده رسانه‌ای توسط نوجوانان در محلات اردبیل ایجاد می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی آمون ظهر چهارشنبه در نشست هم اندیشی الزامات تحقق شعار سال و تبیین نقشه مهندسی استان اردبیل، اظهار کرد: ایجاد شبکه گسترده رسانه‌ای توسط نوجوانان در سطح محلات با محوریت مساجد می‌تواند جنگ رسانه‌ای دشمنان را خنثی و فعالیت‌های گسترده اقدامات فرهنگی را به مردم نشان دهد.

وی با بیان اینکه دوره‌های آموزشی سواد رسانه‌ای در سال ۱۴۰۲ با هدف ایجاد این شبکه رسانه‌ای با حضور بیش از ۱۵۰ نفر محقق شد، ادامه داد: تلاش خواهیم کرد در سال جاری نیز این دوره آموزشی با حضور اساتید کشوری برگزار شود، همچنین شهدای مدافع حرم استان اردبیل در یادواره شهدای منتسب به کانون‌های مساجد به صورت کشوری معرفی خواهند شد.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل بیان کرد: برگزاری برنامه‌های غنی سازی اوقات فراغت از دیگر دغدغه‌های کانون‌های مساجد است که با برنامه ریزی‌های صورت گرفته نیازمند تعامل بیش از پیش دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی برای پیشبرد اهداف در جذب نوجوانان و جوانان به مسجد هستیم.

آمون افزود: هم اکنون بیش از ۱۳۷ پایگاه قرآنی در سطح مساجد استان اردبیل به همت کانون‌ها فعال است که رقابت‌های قرآنی به صورت محلی، منطقه‌ای، شهرستانی، استانی و کشوری برای بازتاب برنامه‌های معنوی این پایگاه‌ها در سال جاری برگزار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: کارهای اقتصادی و کارآفرینی، فعالیت‌های فرهنگی و هنری نیازمند پیوست اقتصادی هستند تا بتواند جلوه‌های بهتری از تکنولوژی و امکانات را برای نوجوانان و جوانان در بستر مساجد فراهم کند.

کد خبر 6081013

دیگر خبرها

  • صهیونیست‌ها از منافقین درخواست کمک کردند!
  • راه‌اندازی سامانه پایش درخواست‌های خرید کالا در شرکت نفت فلات قاره
  • شبکه گسترده رسانه‌ای توسط نوجوانان در محلات اردبیل ایجاد می‌شود
  • دردسری که سیل دبی برای کشتی ایران ایجاد کرد
  • حقابه هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • حق‌آب هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • ایجاد و احیای ۳۱ هزار شغل در یزد
  • جزئیاتی از مهم‌ترین VNL تاریخ والیبال ایران
  • برپایی میز ارتباطات مردمی وزارت میراث فرهنگی در سمنان
  • ایجاد روحیه امید و همبستگی ملی از ثمرات وعده صادق است