Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@19:10:08 GMT

استرس تصمیمات خطرناک را در پی دارد

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۳۲۴۶۱

استرس تصمیمات خطرناک را در پی دارد

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که استرس می‌تواند ما را به تصمیم‌گیری‌های نامطلوب هدایت کند و اینکه حیوانات پراسترس احتمال بیشتری برای تصمیم‌گیری با ریسک بالا دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، محققان دریافتند که استرس، وقتی که ما در معرض استرس مزمن هستیم می‌تواند ما را به انتخاب استراتژی‌های خطرناک‌تر هدایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه، آنها همچنین دریافتند که روند مشابهی که این واکنش را ایجاد می‌کند، می‌تواند به صورت معکوس برای بازگرداندن رفتار عادی استفاده شود.

شرایط هزینه-سود شرایطی استرس‌زا است که ما اغلب در شرایط روزمره با آن مواجه هستیم و در آن با دو گزینه مواجه می‌شویم که هر دو دارای جنبه مثبت و منفی هستند.

به عنوان مثال، ممکن است فردی یک کار کم درآمد با وقت آزاد بیشتر یا یک شغل با درآمد بالا که زمان بیشتری نیاز دارد را انتخاب کند.

محققان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) دریافتند که استرس به طور عمده بر تصمیم‌گیری در شرایط هزینه-سود تاثیر می‌گذارد.

محققان دریافتند هنگامی که با استرس مزمن مواجه می‌شویم، تمایل به انتخاب گزینه‌های پر خطر و پر هزینه وجود دارد.

در مطالعه قبلی، محققان جوندگان را تربیت کردند تا به یک مسیر مارپیچ بروند که در آن با دو گزینه مواجه شدند: شیر شکلات غلیظ با چراغ‌های خیره کننده و شیر شکلات رقیق با چراغ‌های کم نور قابل تحمل.

هنگامی که محققان ارتباط بین نورون‌های قشری و استریوزوم را از طریق اپتوژنتیک قطع می‌کردند، ترجیح موش‌ها به گزینه کم خطر و کم هزینه تغییر کرد و آنها شروع به انتخاب گزینه‌های پر خطر و پر هزینه کردند.

اپتوژنتیک(Optogenetics) با پیشرفت تکنیک‌های تصویربرداری در قرن اخیر، مطالعه و بررسی عملکردهای مغزی را سرعت بخشیده است.

تکنولوژی اپتوژنتیک قدمی است به سوی بررسی‌های دقیق‌تر. روش‌ها و ابزار تک مولفه‌ای قابل اعتماد که بتوانند تنها یک اپسین(ترکیبی که شامل بخش پروتئینی شبکیه می‌باشد) را هدف قرار بدهند.

همچنین میزان حساسیت نوری از عناصر مهم در این روش هستند که امکان مطالعه عملکرد دقیق و خاص سیستم عصبی را ایجاد می‌کنند.

اپتوژنتیک همان‌طور که از اسمش پیداست استفاده همزمان از اپتیک و ژنتیک برای تشخیص عملکرد سلول‌های خاص در بافت‌های زنده می‌باشد.

به طور مثال ژن‌های اپسینی- میکروبی می‌توانند برای کنترل نوری عملکردهای تعریف شده‌ای در مجموعه‌ای از سلول‌های عصبی استفاده شوند.

برای اپتوژنتیک به وسایل مهندسی که بتوانند به طور دقیق سلول‌های خاص را هدف قرار دهند، تکنولوژی انتقال نور و روش‌های کنترل اپتیکی با قابلیت بازخوانی سریع اطلاعات مانند ارگان‌های فلورسنت یا شاخص‌های ژنتیکی کدگذاری شده، ثبت الکتریکی، سیگنال fMRI یا آنالیز کمیتی رفتارها نیاز است.

محققان موش‌ها را هر روز تا دو هفته تحت استرس قرار دادند. قبل از اینکه موش‌ها تحت تاثیر قرار بگیرند، آنها تقریبا نصف اوقات طرف کم‌نور را انتخاب کردند و حتی زمانی که محققان غلظت شیرشکلات را زیاد کردند نیز موش‌ها این روند را ادامه دادند.

هنگامی که موش‌های تحت استرس قرار گرفته با همان انتخاب‌ها مواجه شدند، حتی پس از افزایش غلظت شیرشکلات در طرف کم نور، طرف پرنور را انتخاب کردند. آنها واکنش مشابه با موش‌هایی که تحت تاثیر اپتوژنتیک دستکاری شده قرار گرفته بودند، داشتند.

علاوه بر این، محققان دریافتند که این اثر می‌تواند به مدت یک ماه ادامه یابد و رفتارهای با هزینه بالا و پر خطر انجام شود.

"آن گریبیل" یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: به نظر می‌رسد که حیوانات توانایی خود را برای تعدیل هیجان و جلوگیری از بروز احساسات برای بروز رفتار معقول را از دست داده بودند.

خوشبختانه، به محض اینکه محققان توانستند این رفتار را با دستکاری اپتوژنتیک و استرس مزمن تحریک کنند، آنها توانستند با تهییج نورون‌های پر سرایت و سرکوب استریوزوم، تصمیم‌گیری طبیعی و عادی را بازگردانند.

این نشان می‌دهد که رفتار تحریک آمیز ناشی از استرس، مانند اعتیاد، امکان پذیر است.

"الکساندر فریدمن"، نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: این تغییر وضعیت می‌تواند برگشت پذیر باشد و در آینده امکان پذیر خواهد بود که شما این اینترنورون‌ها(نورون‌های رابط) را هدف قرار دهید و تعادل تحریک و هیجان را بازگردانید.

این مطالعه در مجله Cell منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۲۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات فرهنگی کردستان نیازمند تصمیمات جمعی است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی صبح پنج شنبه در یکصد و بیست و یکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کردستان اظهار کرد: به منظور تبیین ارزش‌ها و مسائل روز، شورای فرهنگی در ادارات کردستان تشکیل شود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان کردستان افزود: هم‌اکنون ۵۵ هزار کارمند و خیل عظیمی از جامعه دانشگاهی و دانش آموزی در استان وجود دارد که می‌تواند ظرفیت بزرگی برای جهاد تبیین و فرهنگ‌سازی رعایت حجاب باشد.

وی اذعان کرد: در راستای مقوله حجاب و عفاف، تبیین کلام اهل بیت (ع) می‌تواند اثرگذار باشد.

وی افزود: باید برای اتفاقات فرهنگی در استان به خرد و عقل جمعی برسیم و تصمیمات فردی گرفته نشود، گرچه مخالف برگزاری جشنواره‌ها نیستیم اما باید چارچوب‌ها نیز حفظ شود.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان همچنین به اجرای طرح «نور» در کشور و این استان پرداخت و یادآور شد: در راستای حجاب و عفاف در استان جلسات زیادی تشکیل شده اکنون زمان آن است که بدنبال عمل و فعالیت‌های اجرایی باشیم.

حجت‌الاسلام پورذهبی خاطرنشان کرد: فرهنگی بودن استان در برگزاری چند جشنواره و یا رقص و پایکوبی خلاصه نمی‌شود بلکه این برنامه‌ها فقط گوشه‌ای از اتفاقات فرهنگی به شمار می‌رود و باید اتفاقات فرهنگی به صورت جدی دنبال شود.

وی لزوم گرایش مردم به ویژه جوانان به سمت کتابخوانی و ترویج مطالعه، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها و مدارس را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: لازم است مسؤولان در ادارات زیرمجموعه خود جلسات شورای فرهنگ عمومی تشکیل دهند و خروجی جلسات خود را برای پیشبرد اهداف فرهنگی استان اعلام کنند.

کد خبر 6081763

دیگر خبرها

  • کارهایی که فکرش را هم نمی‌کنید، اما عمرتان را زیاد می‌کنند
  • اقدامات فرهنگی کردستان نیازمند تصمیمات جمعی است
  • تصمیمات غیرسازنده باعث افزایش تنش خواهد شد
  • یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • ورزش می‌تواند با آرام کردن مغز سلامت قلب را حفظ کند‌
  • ورزش می تواند با آرام کردن مغز سلامت قلب را حفظ کند
  • رئیس سازمان بورس: اعتماد مردم به بورس به دلیل برخی تصمیمات مخدوش شده است
  • تصمیمات اشتباه باعث بدبینی مردم به همه مسوولان می‌شود
  • جدایی کلوپ استرس قهرمانی را بیشتر کرده است
  • تاثیرات گوش دادن به موسیقی شاد بر روح و روان انسان