Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@07:19:33 GMT

قم، پس از تهران نخستین استان در تولید کتاب مذهبی

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۳۶۹۹۲

قم، پس از تهران نخستین استان در تولید کتاب مذهبی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با بیان این‌که قم پس از تهران نخستین استان در تولید کتاب دینی و مذهبی است، گفت: گسترش کتابخانه‌های مجازی گامی در مسیر اعتلای کتاب‌خوانی است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، «سیدموسی حسینی کاشانی» امروز در همایش بزرگداشت مقام کتابداران و تجلیل از خادمان عرصه کتاب خوانی، اظهار کرد: گسترش کتابخانه‌های مجازی و روش‌های نوین گامی در مسیر اعتلای کتابخوانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم تصریح کرد: ارتقاء شاخص‌های فرهنگی نیازمند توسعه کتابخوانی در سطح جامعه است.

وی گفت: در جهت ارتقای شاخص‌های فرهنگی استان قم باید به توسعه فرهنگ کتابخوانی، تولید کتاب و انجام سیاست‌گذاری‌ها در ترویج کتاب‌خوانی توجه داشت.

حسینی کاشانی با تقدیر از مساعدت‌های استاندار در حمایت از اهل هنر و فرهنگ گفت: هر چه در راستای ارتقای شاخص‌های فرهنگی و کتاب‌خوانی تلاش شود در بهبود وضعیت فرهنگی استان، موفقیت بیشتری خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: قم دارای ظرفیت‌های بالای فرهنگی است یکی از جلوه‌های زیبای قم را می‌توان در کتاب دید در واقع کتاب با قم هم‌نشین و قرین است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم افزود: شاخصه‌های قم در نشر کتاب و کتابخانه مورد توجه است و کتاب با فرهنگ شهر مقدس قم گره خورده است و قم پس از تهران نخستین استان در تولید کتاب دینی و مذهبی است.

وی با بیان این‌که در نیمه نخست امسال بیش از 4000 مجوز چاپ کتاب صادر شده است، گفت: از ویژگی‌های دیگر قم وجود کتابخانه‌های عمومی و تخصصی است هر چند با توجه به جمعیت قم بالغ بر 1 میلیون و 250 هزار نفر تا رسیدن به استانداردهای مورد نظر فاصله بسیاری داریم.

حسینی کاشانی یادآور شد: از ‌شاخصه‌های مهمی که یک شهر را پایتخت فرهنگی می‌دانند وجود کتابخانه‌های تخصصی و عمومی است چنین ظرفیت ارزشمندی در قم وجود دارد.

وی گفت: برآنیم کیفیت و کمیت کتابخانه‌ها را ارتقاء دهیم و دسترسی مردم به کتاب و منابع را تسهیل کنیم تا مردم انس بیشتری با کتاب داشته باشند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم افزود: باید زمینه دوستی مردم با کتاب در جامعه فراهم شود، در این ارتباط تعامل دستگاه‌های فرهنگی ظرفیت‌ها را افزایش می دهد.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه نگاه فرهنگی شورای شهر در کمیسیون‌های فرهنگی نسبت به کتاب مشهود است و دغدغه‌های جدی در این ارتباط وجود دارد.

حسینی کاشانی یادآور شد: کتابداران از بهترین همکاران در ترویج کتاب‌خوانی هستند تا جمعیت علاقه‌مند کتاب و کتابخوانی را افزایش دهند این قشر تلاش‌گر خود را وقف کتاب کردند و با عشقی مثال زدنی در خدمت فرهنگ قرار دارند.

وی تصریح کرد: تزریق بودجه به کتابخانه در خیابان امام خمینی(ره) از سوی استانداری و بهره‌برداری از این پروژه در سال 97 یکی از ظرفیت‌های مهم است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم افزود: در سطح استان قم 23 کتابخانه عمومی فعال است اما در راستای تحقق مطالبات مردمی باید این ظرفیت افزایش یابد.

وی گفت: گسترش کتابخانه‌های مجازی می‌تواند ما را در تحقق منویات رهبری در ترویج کتابخوانی نیز یاری کند.

حسینی کاشانی یادآور شد: پنج‌شنبه آخر در هفته کتاب روز کتابخانه‌گردی است با توجه به تقارن این روز با ایام سوگواری این 5 شنبه کتابخانه گردی نمادین با حضور مسئولان برگزار می‌شود که در تهران با حضور وزیر و در چند استان همانند قم و فارس و خراسان به طور شاخص برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۶۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اجرای برنامه های فرهنگی با محوریت کتاب و کتابخوانی

اسماعیل زارعی کوشا در دیدار مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اظهار کرد: ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقای سرانه مطالعه امری ضروری برای جامعه است.

استاندار کردستان در این دیدار بر حمایت از کتابخانه‌های عمومی تاکید کرد و افزود:  ارتباط موثر روسای کتابخانه‌های عمومی با فرمانداران در شهرستان‌ها می‌تواند به نفع کتابخانه‌های عمومی باشد و به ارتقای شاخص‌های کتابخوانی کمک کند.

وی گفت: کتابخانه‌های عمومی باید با برگزاری برنامه‌های متنوع فرهنگی با محوریت کتاب و کتابخوانی برای اقشار مختلف مردم و همچنین استفاده از مشارکت سایر دستگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها توجه داشته باشند.

مشکلات عمرانی در کتابخانه های عمومی

 مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان نیز در این دیدار گفت: حمایت مسئولان از کتابخانه‌های عمومی در ایجاد دلگرمی متولیان این حوزه بسیار مهم بوده و این حمایت‌ها در نهایت به نفع استان و کشور است و سبب توسعه فرهنگی می‌شود.

وی با اشاره به برخی مشکلات عمرانی در کتابخانه‌های عمومی استان، گفت: کتابخانه باید محیطی امن و آرام برای اعضاء و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی باشد و این امر زمینه را برای توسعه فرهنگ مطالعه در جامعه فراهم می‌کند.

حسنی خونسار با اشاره به فعالیت ۸۴ باب کتابخانه عمومی در استان، بیان کرد: از این تعداد ۵۴ باب نهادی و ۲۸ باب دیگر مشارکتی است.

هم اکنون بالغ بر ۴۵ هزار نفر در کتابخانه‌های عمومی استان عضویت دارند که بخش زیادی از اعضاء را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است
  • ترویج فرهنگ مطالعه رسالت همگانی است
  • فرهنگ کتابخوانی را بین پیشکسوتان جهاد و مقاومت ترویج دهیم
  • اجرای برنامه‌های فرهنگی-هنری در کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر
  • لزوم اجرای برنامه های فرهنگی با محوریت کتاب و کتابخوانی
  • ترویج فرهنگ کتابخوانی نیاز امروز جامعه است
  • کتابخانه‌های عمومی با برگزاری برنامه‌های فرهنگی مردم را به کتاب‌خوانی ترغیب کنند
  • کتابخانه‌های عمومی با برگزاری برنامه‌های فرهنگی مردم را به کتابخوانی ترغیب کنند