Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-23@15:58:40 GMT

بد استفاده کردن از زانو یعنی چه؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۳۸۴۸۳

بد استفاده کردن از زانو یعنی چه؟

به گزارش جام نیوز،  محمد اسماعیل اکبری - پدر پزشکی جامعه نگر ایران و فوق تخصص جراحی غدد و سرطان از دانشگاه جانز هاپکینز عنوان کرد: یکی از گرفتاریهای نسبتاً شایع در ایران، مشکلات اسکلتی است، بطوریکه در ایران به‌عنوان شایع ترین علت منجر شدن به از "کار افتادگی" محسوب می‌شود؛ این موضوع را با ارفاق "بار بیماری" می‌خوانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 بیماریهای اسکلتی، بالاترین بار بیماری را دارند اما به مرگ منجر نمی‌شوند و بیماریهای اسکلتی را به چند دسته تقسیم می‌کنم و بخش‌هایی را توضیح می‌دهم:

 

آرتروزها

ارتریت‌ها

کمر دردها

اسپاسم‌های عضلانی

و ....

 

آرتروزها:

 

معمولا مربوط به مفاصل است و بیشتر در مفاصل بزرگ به‌ویژه زانوها پیدا می‌شود. سطوح مفصلی زانوها که نسج نرم و غضروفی هستند دچار ضایعه می‌شوند که علل مختلفی برای آن مترتب است؛ مثلاً تروما یا ضربه‌ها که قاعدتاً می‌تواند ضربه‌های شدید هم نباشد؛ تنها سائیدگی سطح مفصلی، به علت "بد استفاده کردن" از زانو می‌تواند عامل آن باشد؛ مواردی چون چهار زانو نشستن طولانی و یا استفاده از سرویس بهداشتی موسوم به ایرانی.

 

البته شاهد هستیم که تعداد زیادی این رفتارها را دارند اما تعداد کمی به ارتروز و ارتریت دچار می‌شوند. بنابراین عوامل خطر زیر این موضوع را تشدید می‌کنند:

 

افزایش وزن: عامل مهمی است که فشار وارده به زانو را تا ده‌ها برابر افزایش می‌دهد! و در کنار بهره‌گیریهای نامناسب از زانو، وضعیت را بدتر می‌کند.

 

خشکی مفاصل: نسج غضروفی زانوها ارتباط نزدیکی با کم آبی و یا مرطوب شدن بدن دارند. به‌همین جهت توصیه به مصرف آب برای همه مردم به دلایل مختلف داریم که یکی از آنها هم ارتروز است.

 

بیماریهای نسوج کلاژن: در بعضی افراد نسوج غضروفی و مفصلی بیمار می‌شوند که به‌طور عادی این افراد بیشتر دچار ارتروز و ارتریت می‌شوند.

 

ژنتیک: اخیراً رابطه‌های نزدیکی بین تغیرات ژنتیکی و ارتروزها گزارش می‌شود؛ یعنی افراد با پیش زمینه‌هایی دچار این عوارض می‌شوند.

 

کمبود کلسیم و ویتامین D: از علل شایع بحساب می‌آیند؛ البته معمولا کمبود کلسیم در آزمایش خون نمایان نمی‌شود زیرا در صورت کمبود بدن به‌صورت خودکار از استخوان برداشت کرده و جبران کمبود را می‌کند.

 

پوکی استخوان و کاهش کلسیم استخوان موجب افزایش بروز ارتروزها و ارتریت‌ها می‌شود. ویتامین D که ویتامین اصلی مرتبط با متابولیسم کلسیم است هم از عوامل موثر است که بیش از نیمی از ملت ایران به کمبود آن مبتلا هستند.

 

سن: از عوامل مرتبط با ارتروز است که با افزایش آن بیشتر می‌شود. همچنین بدی تغذیه و عدم بهره گیری از چهار گروه غذایی اصلی، می‌تواند زمینه‌ساز ارتروز باشد.

 

توصیه‌ها: در صورت عدم ضرورت، کمتر از زانوها بصورت بسته (دو زانو) یا چهار زانو استفاده کنید. اگر می‌خواهید وزنه یا جسم سنگینی را از زمین بلند می‌کنید، ابتدا روی زانوها بنشینید و سپس آهسته بلند شوید.

 

همیشه مقداری آب بنوشید بطوریکه حجم ادرار شما با کلیه سالم حدود دو لیتر در بیست و چهار ساعت باشد. از میزان ویتامین D خودتان مراقبت کنید.

 

وزنتان را کاهش دهید و اجازه ندهید توده بدنی شما از 25 بالاتر رود. از نظر خلقی آرامش داشته باشید و ورزش را به‌ویژه تقویت عضله چهارسر را فراموش نکنید.

 

 

2024

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۸۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

بدن انسان مدام در حال انجام واکنش‌های شیمیایی بسیاری است که تعدادی از آن‌ها در مراحل مختلف به ویتامین‌ها نیاز دارند. اگر ویتامین‌های مورد نیاز در این واکنش‌ها تأمین نشود، ممکن است فرآیند انجام آن‌ها دچار اختلال شود و عملکرد بدن را با مشکل مواجه سازد. در نتیجه، اگر بدن نتواند به درستی فعالیت کند، تلاش شما برای کاهش وزن بی ثمر خواهد ماند. با مصرف ویتامین‌های ضروری، به بدن این امکان را می‌دهید تا با حداکثر پتانسیل خود کار کند و بازدهی بهتری در حذف چربی‌های اضافه داشته باشد.

ویتامین‌هایی که می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند:

ویتامین دی

ویتامین دی، یکی ویتامین‌هایی‌ست که به راحتی در دسترس شماست. بدن شما با قرار گرفتن در معرض نور خورشید به راحتی می‌تواند ویتامین دی مورد نیاز را تأمین کند. ویتامین D در مواد غذایی مختلفی مانند تن ماهی، جگر گاو، پنیر، زرده تخم مرغ، غلات و شیر نیز موجود است. با مصرف مکمل ویتامین D نیز می‌توان کمبود آن را جبران کرد.

ویتامین ب۱۲

اگر دچار کمبود ویتامین ب۱۲ باشید، بدنتان تصمیم می‌گیرد تا به جای سوزاندن مواد مغذی، آن‌ها را به بافت چربی تبدیل کند! شما می‌توانید برای پیشگیری از این اتفاق، این ویتامین را از طریق مصرف مکمل‌ها و محصولات حیوانی دریافت کنید [ ویتامین ب۱۲ در مواد غذایی گیاهی یافت نمی‌شود].

ویتامین ث

این ویتامین برای کاهش وزن مفید است؛ طبق تحقیقات، افرادی که بدنشان دارای ویتامین ث بیشتری است، [نسبت به افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند]، با سرعت بیشتری لاغر می‌شوند. مصرف مکمل می‌تواند راهی مناسب برای بالا نگه داشتن سطح ویتامین C باشد، اما مصرف میوه و سبزیجاتی که سرشار از این ویتامین هستند، علاوه بر تأمین ویتامین ث، باعث افزایش سلامت رژیم غذایی شما می‌شود.

منبع: فرارو

دیگر خبرها

  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • نخست وزیر پیشین قطر خطاب به اعراب: به زانو درآوردن ایران را فقط در خواب خواهید دید!
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • استقامت مردم غزه دشمن را به زانو درآورده است
  • دو عادت منفی که فکرش را نمی‌کنید به بدنتان آسیب برساند
  • پدیده ۲۳ ساله کشتی آمریکا "دیوید تیلور" را به زانو در آورد (فیلم)
  • (ویدئو) صحنه تلخ زانو زدن دیوید تیلور؛ حسن یزدانی در المپیک بی رقیب شد؟
  • علائم کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟
  • (ویدیو) صحنه تلخ زانو زدن دیوید تیلور؛ رقیب حسن یزدانی فرو ریخت
  • ویتامینی برای سلامت پوست، مو، سیستم ایمنی و عصبی