Web Analytics Made Easy - Statcounter

با بالا رفتن سن، در افرادتغییرات جسمی و روحی ایجاد می شود و این امر کاملا طبیعی است. در این مقاله نکاتی را مطرح می کنیم که افراد با پا گذاشتن به سن، کم کم آنها را تجربه خواهند کرد.

دانش و مهارت زیاد

دوران پیری از چند جهت سالهای طلایی زندگی نامیده می شود. پیر شدن مزایای خودش را دارد. برای نمونه، شما به خوبی آنچه را که یادگرفته اید استفاده می کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله هوش کریستال نامیده میشود، و با گذشت زمان بهتر میشود، حتی زمانی که شما ۶۵ یا ۷۰ سال سن دارید.

مهربان شدن

با این همه، معلوم میشود که میتوانید پیرمرد یا پیرزن بد خلقی شوید یا نه. همان طور که سن شما بالا میرود، حداقل در سن ۶۰ سالگی، احتمالا دوست داشتنی تر خواهید شد. همچنین به احتمال زیاد شادتر میشوید و کمتر تمایل دارید عصبانی شوید. دانشمندان کشف نکرده اند دقیقا به چه دلیلی این اتفاق رخ میدهد، اما چندین نظریه دارند. افراد مسن تر بهتر میتوانند احساسات خود را کنترل کنند، و تمرکز بیشتری در مورد چگونگی استفاده از زندگی خود دارند.

  ارتباط خوب با دیگران

در ۴۰ سالگی بیش از هر زمان دیگر در زندگی، خود را با احساسات افراد دیگر هماهنگ میکنید، این بصیرت در مورد چگونگی تفکر و احساس دیگران، زندگی با عزیزان را آسانتر می کند و همچنین به شما کمک میکند بهتر با همکاران خود همراه شوید.

تغییر طعم و مزه

با افزایش سن، داروها، بیماری (سرماخوردگی، آنفولانزا، بیماری لثه، و غیره) و آلرژی همگی می توانند احساس شما را نسبت به بو و طعم تغییر دهند. و این مسئله می تواند بر رژیم غذایی و سلامت شما تاثیر بگذارد. اگر فکر میکنید غذایی نیاز به ادویه دارد، مقداری روغن زیتون و سبزیجاتی مانند رزماری و آویشن، سیر، پیاز، فلفل، و یا خردل را امتحان کنید. فقط از نمک پرهیز کنید.

تغییر رشد موها

در طول زمان مو بر روی سر شما شروع به کم شدن میکند، اما می تواند در عجیب ترین مکان ها خود را نشان دهد. موهای بلندی در بینی و گوش های افراد مسن دیده میشود. زنان مسن تر ممکن است متوجه موهای ریز روی چانه خود شوند. این ها همه ناشی از تغییر در هورمون های ما هستند.

برخیز و بدرخش

۶۰ سالگی فرصت خوبی برای شماست که تبدیل به شخصی سحر خیز شوید که همیشه می خواستید. الگوهای خواب ما می توانند با بالا رفتن سن تغییر کنند، بنابراین افراد مسن زودتر میخوابند و زودتر از خواب برمی خیزند. و به نظر می رسد این دوران برای انجام تمرین بدنی خوب باشد. مطالعه ای نشان داد حتی اگر افراد بالای ۶۵ سال در طول شب بیدار باشند، اکثر آنها اذعان دارند که به طور منظم خواب خوب شبانه دارند.

خداحافظ میگرن

هنگامی که به سن ۷۰ سال میرسید، آن دسته از میگرن هایی که بخش بزرگی از زندگی شما را تحت الشعاع قرار میدادند، از بین میروند. تنها ۱۰ درصد از زنان و ۵٪ از مردان بالای ۷۰ سال اظهار دارند که هنوز دچار میگرن میشوند. خبر بهتر: حتی اگر شما میگرن داشته باشید، ممکن است در واقع با سردرد همراه نباشد. همانطور که سن بالاتر میرود میگرن به جای سردرد به صورت اختلال بینایی یا حسی خود را نشان خواهد داد.

شغل روزانه خود را از دست ندهید

بازنشستگی پیش از موعد ممکن است برای سلامتی شما خوب نباشد، مگر اینکه شغل دوم سرگرم کننده داشته باشید. مطالعه ای تحت عنوان “پروژه طول عمر” نشان داد افرادی که سخت مشغول کار هستند از طولانی تر شدن عمر خود لذت میبرند. همراهی با دوستان خوب و داشتن یک ازدواج خوب، برای لذت بردن از زندگی اهمیت بسزایی دارند.

ترس، دوست شما نیست

با بالا رفتن سن ممکن است در مورد شکستن استخوان ها نگرانی داشته باشید. اما اگر از افتادن واهمه داشته باشید بیشتر احتمال دارد بیفتید. مطالعه ای نشان داد حدود یک سوم از بزرگسالان بالای ۶۵ سال این ترس را دارند. این ترس قابل درک است، چرا که افتادن و سقوط جزو علل منجر به صدمات برای افراد مسن می باشد.

اعتماد به نفس

مطالعات نشان میدهند، با افزایش سن عزت نفس اوج میگیرد و با ثروت، تحصیلات، سلامت خوب و اشتغال افزایش می یابد. اما بعد از ۶۰ سالگی این روند تنزل می یابد. این کاهش ممکن است بدین دلیل باشد که افراد کم کم مشکلات مربوط به سلامتی را تجربه میکنند و حس جدیدی نسبت به هدف خود پس از بازنشستگی پیدا میکنند. با افزایش طول عمر، سبک زندگی سالمتر، و کار کردن در دوران پیری، میتوانیم این تغییرات را ببینیم.

استرس کمتر

به گفته انجمن روانشناسی آمریکا در گزارش ارزیابی استرس سالانه امریکا، افراد در سن کودکی و افراد مسن استرس کمتری از همتایان جوان تر خود را گزارش کردند. این بدان معنی نیست، که استرس از بین میرود. مشکلات سلامتی و مشکلات مادی به وجود خواهند آمد. اما، به گفته انجمن روانشناسی آمریکا، ۹ نفر از ۱۰ نفر فرد مسن اظهار دارند که به اندازه کافی میتوانند استرس را مدیریت کنند.

کوتاه شدن قد

هر چقدر عمر شما طولانی تر میشود، قد شما کوتاه تر میشود. با بالا رفتن سن فضای بین استخوان ها در ستون فقرات شما – که مهره نامیده می شوند – به هم نزدیک تر میشوند. بنابراین با افزایش سن حدود ۲٫۵ سانتی متر قد شما کوتاه تر میشود.

قدرت در رای دهی

افراد مسن در امریکا در رای گیری ها گروه مهمی محسوب میشوند. افراد ۶۰ سال و بالاتر از آن بیش از هر گروه سنی دیگری تمایل به رای دادن دارند. این روزها، آنها جزو رای دهندگان اصلی در آمریکا به شمار می روند. این به معنی قدرت رای دهی بیشتر در موضوعاتی که برای گروه سنی شما حائز اهمیت هستند مانند شبکه بهداشت و درمان و امنیت اجتماعی، می باشد.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۱۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاوره؛ حریمی امن برای بازیابی، تقویت و پیشرفت

تمام افراد برای بروز احساسات، عواطف، افکار و نگرش‌های خود نیازمند حریمی امن هستند تا به خودآگاهی و خودباوری بیشتر و بهتری برسند، در مسیر مثبت زندگی گام بردارند و با تقویت نقاط قوت و بهبود نقاط ضعف خود، کارکردهای فردی و اجتماعی بهتری داشته باشند که این حریم امن، با همراهی افرادی متخصص میسر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سلامت روان از مهم‌ترین مقوله‌هایی است که در تمام ابعاد زندگی افراد تأثیرگذار به شمار می‌رود و ارتباط سلامت روان با سلامت جسم و کارکردهای فردی و اجتماعی افراد غیرقابل انکار است؛ به طور کلی با توجه به شرایط جوامع، گسترش شهرنشینی، افزایش استرس و اضطراب، کمبود وقت و سختی مشاغل، سلامت روان برخی افراد در معرض تهدید قرار می‌گیرد و این تهدید می‌تواند اثراتی سو بر پیشرفت و روال طبیعی داشته باشد.

علاوه بر اهمیت پرداختن به مقوله سلامت روان، گرفتن راهنمایی، مشاوره و مشورت از افراد متخصص برای تصمیم‌گیری از دیگر مواردی است که می‌تواند افراد را به مسیر پیشرفت، شناخت مهارت‌ها، توانایی‌ها، استعدادها و بهبود نقاط ضعف و سبک زندگی نادرست، به خوبی هدایت کند، در این بین گاهی نیز افراد به اصطلاح با بن‌بست‌هایی در زندگی مواجه می‌شوند که برای یافتن راه خروج از آنها سردرگم مانده‌اند و تأثیر یک راهنما به خوبی برای آنها آشکار می‌شود.

به‌رغم وجود نگرش‌های نادرست در خصوص مراجعه به روانشناسان و مشاوران متخصص در حیطه‌های مختلف، طی سال‌های اخیر شاهد بهبود شرایط و قرارگیری نگرش بسیاری از افراد در مسیر صحیح هستیم، اما این موضوع همچنان برای برخی افراد مغفول مانده است، از همین رو نیازمند تداوم فرهنگ‌سازی برای ارتقای جایگاه خدمات روانشناسی، روان‌پزشکی و مشاوره‌ای در تمام جوامع جهان هستیم.

نقش بی‌بدیل روان‌شناس و مشاور در بهبود روند زندگی افراد

حسین روزبهانی، دکترای روان‌شناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: انسان‌ها از زمان شناخت خود و آغاز تصمیم‌گیری، در موضوعات متعدد نیازمند مشاوره و راهنمایی هستند و نمی‌توان فردی را از این موضوع استثنا دانست، چراکه هر فردی به صورت کامل از تمام موضوعات اطلاعی ندارد و تصمیم‌گیری در خصوص یک مسئله نیازمند اطلاعات و دانش است، از همین رو استفاده از راهنمایی دیگر افراد به خصوص بزرگ‌ترها و افراد باتجربه برای تصمیم‌گیری از الزامات زندگی هر فرد محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه به طور معمول تصمیم‌گیری‌ها در سنین کودکی با همراهی و مشاوره از والدین و در سنین مدرسه با همراهی معلمان و دوستان انجام می‌شود، افزود: افراد در طول زندگی خود، در موقعیت‌هایی خاص از جمله انتخاب رشته، نحوه مطالعه، ازدواج، ارتباطات بین فردی، انتخاب شغل، تربیت کودکان و درگیری با اختلالات روانی به صورت ویژه نیازمند دریافت مشاوره تخصصی از افراد متخصص حوزه مربوطه هستند.

عضو سازمان روان‌شناسی کشور با بیان اینکه گاهی اوقات افراد با اختلالات متعددی درگیر می‌شوند و برای درمان این اختلالات نیازمند همراهی یک روان‌شناس در زندگی خود هستند، تصریح کرد: افراد درگیر با اختلالاتی از جمله افسردگی، وسواس، دوقطبی، اسکیزوفرنی، پارانوئید، مرزی و ضداجتماعی به طور حتم نیازمند دریافت درمان از سمت مشاور یا روان‌شناس هستند و در صورت نیاز به روانپزشک ارجاع می‌شوند تا درمان‌های دارویی نیاز خود را دریافت کنند.

روزبهانی با بیان اینکه روان‌درمانی در طی شدن مسیر زندگی به صورت طبیعی و عادی به افراد کمک ویژه‌ای می‌کند، ادامه داد: به طور کلی، مراجعه به روان‌شناس و مشاور علاوه بر اینکه به افراد کمک می‌کند مسیر زندگی خود را به صورت طبیعی طی کنند، به آنها کمک می‌کند در مسیر موفقیت گام بردارند و از استعدادهای خود به خوبی استفاده کنند.

از هر هشت نفر، یک نفر درگیر اختلال روانی است

وی با اشاره به اینکه تغییر سبک زندگی ناسالم، تقویت ضعف‌ها، مهارت آموزی، کنترل هیجان‌ها از جمله اضطراب، مهارت ارتباط مؤثر، تغییر باورهای اشتباه و در نتیجه رسیدن به روندی طبیعی و رو به رشد، تنها بخشی از نقاط قوت مراجعه به روان‌شناس و مشاور محسوب می‌شود، گفت: در گذشته نگرش و میل افراد نسبت به مراجعه به یک مشاور یا روان‌شناس بسیار پایین ارزیابی می‌شد، اما اکنون شاهد بهبود فرهنگ‌سازی‌ها در این خصوص در سراسر جهان هستیم.

عضو سازمان روان‌شناسی کشور با بیان اینکه در گذشته بسیاری از افراد مراجعه به یک روان‌شناس یا مشاور را برای افراد به اصطلاح دیوانه می‌دانستند، اضافه کرد: اکنون شاهد اصلاح شدن این نگرش در سراسر جهان هستیم و اکنون برخی افراد پیش از اینکه درگیر نوعی اختلال شوند، به منظور بهبود زندگی و عملکرد خود به یک فرد متخصص که تحت عنوان روان‌شناس یا مشاور شناخته می‌شود مراجعه می‌کنند.

روزبهانی طی دو تا سه سال اخیر به وضوح شاهد تغییر دیدگاه‌ها در خصوص مراجعه به روان‌شناس هستیم، افزود: برخی از خانواده‌ها با تغییر نگرش‌های اتفاق افتاده برای گرفتن مشورت در خصوص کوچک‌ترین مسائل نیز به مشاور یا روان‌شناس مراجعه و کمک و راهنمایی دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی، از هر هشت نفر، یک نفر درگیر اختلال روانی است، تصریح کرد: با توجه به این آمار، نیاز به فرهنگ‌سازی بیشتری در خصوص مراجعه افراد به مشاور و روان‌شناس در سراسر جهان وجود دارد، چراکه رفتار افراد درگیر با اختلالات روانی، اطرافیان آنها را نیز درگیر می‌کند و حتی در صورتی که افراد درگیر اختلالی نباشند نیز می‌توانند جهت بهبود زندگی خود از فرد متخصص کمک بگیرند.

عضو سازمان روان‌شناسی کشور با اشاره به تأثیر روان‌شناس و مشاور به منظور حفظ روند مثبت زندگی، پیشگیری از مختل شدن روند رو به رشد و بازگشت به حالت طبیعی در صورت وجود اختلال ادامه داد: در خصوص فرهنگ‌سازی برای مراجعه به روان‌شناسان و مشاوران متخصص اقدامتی انجام شده و می‌شود، اما هرچه این فرهنگ‌سازی بیشتر و بهتر باشد، شاهد نتایج مثبت‌تری در جامعه خواهیم بود.

والدین چه زمانی و در چه مواردی باید برای کودکان به روان‌شناس مراجعه کنند؟

شهرزاد دوستانی، مشاور و روان‌شناس کودک در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: رشته‌های مشاوره و روان‌شناسی طی سال‌های اخیر مورد توجه افراد مختلف قرار گرفته است و می‌توان اعتقاد داشت که خدمات مشاوره و روان‌شناسی از آخرین اولویت‌های خدمات درمانی، به اولویت‌های بالاتری رسیده و جایگاه بهتری میان آحاد جامعه کسب کرده است.

وی با اشاره به اینکه خدمات مشاوره و روان‌شناسی به چندین بخش متفاوت تقسیم‌بندی می‌شود که یکی از بخش‌های حائز اهمیت این حوزه مربوط به مشاوره و روان‌شناسی کودکان است، افزود: یکی از مهم‌ترین دلایلی که افراد به مشاوران و روان‌شناسان کودک مراجعه می‌کنند، رخداد اتفاقات غیرمنتظره مانند تصادف، از دست دادن یک فرد عزیز، جدایی والدین، متولد شدن فرزند دیگر، مهاجرت و تغییر محل سکونت، است که رفتار و هیجانات کودک را تغییر می‌دهد.

این روان‌شناس و مشاور کودک با بیان اینکه رخداد اتفاقات غیرمنتظره مذکور می‌تواند منجر به برانگیخته شدن احساسات، بروز اضطراب، ترس و حتی افسردگی شود، تصریح کرد: گاهی اوقات نیز مشکلات رفتاری در کودکان دیده می‌شود که علت آنها به صورت واضح مشخص نیست.

دوستانی ادامه داد: بسیاری از اوقات خانواده و والدین موفق به پیدا کردن ریشه رفتارهایی از جمله داشتن لجبازی زیاد، پرخاشگری، تشدید ترس، اضطراب بالا هنگام خواب و تعاملات، گوشه‌گیری و نداشتن مشارکت، نمی‌شوند و توان انجام مداخله در خصوص بهبود رفتار کودک را نیز ندارند و در چنین شرایطی، خانواده‌ها باید پیش از شدت گرفتن این رفتارها و سخت‌تر شدن مداخله و درمان کودک از مشاور یا روان‌شناس کمک بگیرند.

تأثیر سن کودک در طی شدن روند مداخله و درمان

وی با بیان اینکه هرچه سن کودک پایین‌تر باشد و والدین برای درمان مراجعه کنند، نتیجه بهتری دریافت خواهند کرد، گفت: یکی از دانش‌های بسیار مهمی که هر والد باید از آن مطلع باشد، روند طبیعی رشد جسمانی، روانی و رفتاری کودک و واکنش‌ها و رفتارهای طبیعی و غیرطبیعی است، هنگامی که والدین از این روند طبیعی آگاه باشند، پس از خارج شدن روند از شرایط طبیعی خود، بلافاصله برای درمان به روان‌شناس یا مشاور مراجعه خواهند کرد.

مشاور و روان‌شناس کودک با اشاره به اینکه زمانی که والدین به روند طبیعی رشد کودک خود آگاه نباشند، بروز رفتارهای غیرطبیعی را نادیده خواهند گرفت و مداخله به هنگام، به مداخله دیرهنگام تبدیل و حتی گاهی اوقات مداخله ناممکن می‌شود، اضافه کرد: برخی از والدین نیز هنگام نداشتن آگاهی لازم از روند طبیعی رشد، با هر اتفاق یا رفتاری از خود نگرانی نشان می‌دهند که این موضوع نیز مثبت تلقی نمی‌شود.

دوستانی با بیان اینکه مشکلات داخل مدرسه کودکان نیز از جمله دیگر مواردی است که گاهی اوقات نیازمند مداخله یک فرد متخصص دارد، افزود: مشکلات رفتاری در روابط با همسالان و هم‌کلاسی‌ها، میزان مشارکت و ارتباط با مدرسه و سایر دانش‌آموزان، اعتماد به نفس، خودباوری، یادگیری، تمرکز و دقت، فراموش کردن مباحث درسی و داشتن مشکلات زیاد در دروس متفاوت، از جمله مواردی است که والدین باید نسبت به آنها در ارتباط با فرزند دانش‌آموز خود مطلع باشند و برای رفع آنها از یک فرد متخصص مشاوره دریافت کنند.

وی با بیان اینکه داشتن یا نداشتن انگیزه در کودکان از جمله مواردی است که والدین باید نسبت به آن توجهی ویژه داشته باشند، تصریح کرد: هنگامی که کودک در مسائل متفاوت از انگیزه کافی برخوردار نیست، این موضوع باید از ابعاد مختلف بررسی و ارزیابی شود تا با توجه به علت، مداخلات صورت گیرد.

متخصصان امر معتقدند؛ مراجعه به یک روانشناس یا مشاور و دریافت خدمات روان‌درمانی، می‌تواند منجر به ایجاد تغییراتی گسترده و مثبت در زندگی افراد شود و چشم‌انداز جدیدی به آنها ارائه کند تا قطار زندگی خود را روی ریل پیشرفت و موفقیت به راه بیندازند؛ به طور کلی برای دستیابی به سلامت روان، کیفیت زندگی و بهزیستی و از سمتی دیگر به منظور پیشگیری، شناسایی و درمان انواع اختلالات یا آسیب‌های روانی و اجتماعی، بهره‌مندی از خدمات مشاوره و روان‌درمانی از جمله نیازهایی است که در زندگی هر فرد احساس می‌شود و از همین رو، فرهنگ‌سازی‌های ویژه‌ای باید انجام شود.

کد خبر 746954

دیگر خبرها

  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • ۸ رفتار ناسالم که می‌تواند دوران بازنشستگی شما را به چالش بکشد
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (6 اردیبهشت)
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • دهه شصتی های متاهل، تجلیل شدند
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (5 اردیبهشت)
  • اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت دوران میانسالی
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • مشاوره؛ حریمی امن برای بازیابی، تقویت و پیشرفت